"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Ziyadesiyle Kırmızı!

31 Ekim 2012

2 hafta önce siteye yazı hazırlarken birden aklıma 29 Ekim için kırmızı bir elbise dikmek geldi. Birkaç ay öncesinden bayıldığım fakat bir türlü elimi atamadığım bir model vardı Burda’nın Ağustos ‘12 sayısında.
Orijinal modelde de kırmızı renk kullanılarak sergilenen bu modeli Cumhuriyet Bayramının biber gazı kutlamalarıyla iyi gideceğini düşünerek dikmeye karar verdim. :)
Elbise bana göre kesinlikle Burda’nın orijinal modelinden daha havalı oldu, ancak aynı şeyi poz veren manken için söylemekte güçlük çekiyorum :P
moda dikiş blog tasarım kırmızı elbise burda model
29 Ekim kırmızı dikme kurallarına göre yapılacak giysinin beyazla süslenmesi gerekiyordu. Ben de pozlarımı beyaz kemer kullanarak verdim ama aslında siyah-beyaz kemerimi bu elbiseyle daha uyumlu buldum.  
Pek havalı fermuar detayını da daha iyi destekledi bu aksesuar kanımca. 
burda style mayıs 05 2012 no. 121 kırmızı elbise
Bu fermuar detayına dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu görünen fermuarlar yeni moda giysilerde sıkça kullanılıyor. Hem pek trendy, hem çok şık, hem de dikmesi çok daha kolay olan bu fermuarlara bayıldım. En kısa sürede birkaç tane daha görünen fermuar detaylı giysi dikip sizlerle paylaşacağım. 
Ama şunu eklemeden de diğer detaylara geçmeyeyim: bu görünür fermuar denilen meret tam olarak benim bu elbisede diktiğim şekilde olmuyor. Fermuarın tamamı dışarıda oluyor ve nefis görünüyor. Dedim ya, daha sonra sizlere bununla ilgili başka yazılar yazacağım. :) 
Gelelim elbisemizin göbek çatlatan detaylarına. Yukardaki teknik çizimden de anlayacağınız üzere, elbisedeki tüm pililer önden ve yandan birbiriyle birleşiyor. Bu da benim gibi  ortalama dikiş bilgisi ve becerisi olan terziler için biraz zahmetli bir çalışma. Ama sonuç kesinlikle uğraşmaya değer :)

Omuz detayında gördüğünüz o acayip şekiller bana ait. Bana derken, kızına yaptığı elbiselerle çalışmalarına pek bir bayıldığım Straight Grain‘den edindiğim bir fikir. Bir sonraki yazımda bunun yapım aşamalarını da anlatacağım. İşin gerçekten göbek çatlatan kısmı burası oldu benim için.
Ama değmemiş mi sizce? Utanmasam yastığımın altına saklayıp yatacağım elbiseyi, öyle sevdim yani :))
Orijinal modelde öndeki pililer aslında tersten dikilerek serbest bırakılıyor. Ancak benim omuz detayları bir hayli kalabalık olduğundan, bir de öndeki pili oyunuyla göze daha fazla kalabalık yaratmak istemedim. Bu nedenle efendi efendi içe kıvrılıp normal dikildi bu pililer de.
dikiş blog kırmızı elbise
Elbisenin boyu ise benim normalde giydiğimden birkaç parmak uzun oldu. Ama sentetiği bol bir kumaş kullanınca, benim gibi hızlı hareket eden bünyelerde bu tür etekler nedense yukarı çıkmaya pek bir meraklı oluyor. Bu sebeple diz boyunda bırakıp kendime daha rahat bir hareket alanı yarattım :)
burda style mayıs 05 2012 no. 121 kırmızı elbise
Bu model sanıyorum çokça kişinin gözünden kaçtı. Çünkü başka bloglarda bununla ilgili bir çalışma göremedim. Ama çok güzel bir kalıp bence. Bir kez daha kullanıp, bu sefer omuz kısımlarına kontrast renkten kumaş kullanarak dikmeyi düşünüyorum. Dikiş meraklılarına şiddetle tavsiye ederim. 
Hepinize keyifli dikişler, bol güneşler :))

Origami kol yapımıyla ilgili resimli anlatım sayfasına gitmek için: http://www.kendindik.com/2012/11/ogren-cekirge-origami-reglan-kol-yapm.html

11 yorum

  1. Omuz parcasi icin suni deriyi de bir dusun derim..Bence cuk diye oturur bu modele...Tabii nacizane benim fikrim, akil vermek degil ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet! benim de yapmak istediğim birşeydi o aslında. ama uygun mevsimde bir türlü kumaşçıya gidip de güzel bir yapay deri bulamamıştım. Sonbahara artık! :)

      Sil
  2. çok ama çok yakışmış gerçekten

    YanıtlaSil
  3. Omuzlar tam bir ustalık eseri olmuş.Tek kelime ile süper.Elinize sağlık. Birşey dikkatimi çekti. Kumaş seçimleri son derece zevkli.Aynı kumaşları başka bloglarda da gördüm ancak hangi kumaşla ne yapılır bence siz bu konuda daha başarılısınız.

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim :) Ama bence sadece zevklerimiz benzediği için size öyle geliyordur. Herkes kendi zevkine göre şeyleri seçip yapıyor ne de olsa. Ne güzel ki, zevklerimiz benzermiş ;)

    YanıtlaSil
  5. pöfffff... kıskanmadım kiiiiii...

    YanıtlaSil
  6. Elbise harika olmuş! fakat ben elbisenin illaki beyazla süsleneceği kısmını sanırım gözden kaçırmışım siyah olmaz mı hı?

    YanıtlaSil
  7. model gerçekten güzel olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.