"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

60lar modasını yeniden yaratmak…

28 Ocak 2013

Butterick B6582 modelinin dikiş aşamaları:
Dikiş kalıbıyla birlikte gelen uygulama bilgilerine göre omuzları büzerek bir araya getirmek gerekiyordu. Ancak kullandığım kumaşın böyle bir teknik için biraz kalın kalacağını düşündüğümden, omuzları büzmek yerine ikişer pili yapmaya karar verdim.  Dikişin ilerleyen aşamalarında bunun ne kadar isabetli bir karar olduğunu daha iyi anladım diyebilirim. 
Deneme yapmak için önce astara ardından da esas kumaşa ikişer adet pili ekledim. 
Burada yine kafama göre giderek, bluzun yaka ve omuzlarına pervaz geçmek yerine dışarıdan görünebilecek şekilde bıraktığım beyaz kotondan astar diktim. 
Astarı ön parçaya tamamen diktim ancak omuzları birleştirmedim. Buradan iki parçayı ters çevirdim ve omuzları öyle birleştirdim. Bu sayede astar dikişim de temiz oldu.
Bu patronu almayı düşünenler için kısaca bir uyarıda bulunmam gerekiyor. Patron tanıtımlarında görünen haliyle yakadaki dökümü normal dikimde elde etmek bir hayli güç. Bu kalıpla ilgili başka dikişseverlerin yorumlarında da aynı şeyler söyleniyor. Genellikle bilinen bir elbise kalıbına başlamadan önce ilgili diğer yorumları okumayı alışkanlık edinmiş olduğumdan, bu sorunu omuzlara pili vererek çözebileceğimi düşünmüştüm. Ne yazık ki, bu da yetmedi. Sonunda pililerin de üzerinden elle dikiş dikerek geçmem gerekti. Bir dahaki sefere bu kalıbı kullanacak olursam, pilileri hiç acımadan makinada dikeceğim! :P
Elbisenin zor kısmını bitirdikten sonra, sıra etekteki değişikliklere geldi. 
Yaptığım ilk değişiklik eteğe cep eklemek oldu. Cepleri seviyorum n’apıyım :)
Vücut tipim fazla kloş etekleri kaldırmadığından (bkz. geleneksel Türk kadını motifleri) bol eteklere her zaman dikkatli ölçüde pili yerleştirmeye özen gösteririm. Bu yüzden de, orijinal kalıptaki büzgü etek yönlendirmelerinin aksine son derece stratejik yerlere derin pililer yerleştirdim :)
Elbisenin üst parçası ile kafama göre düzenlediğim alt parçasını birleştirirken, dikiş çizgilerinin denk gelmesine özellikle dikkat ettim. 
Bence böyle daha güzel oldu. Ne dersiniz? :) 
Projenin nasıl tamamlandığına ilişkin yazıya şuradan ulaşabilirsiniz.
keyifli dikişlerrrrr :)

8 yorum

  1. İrem hanım
    Blog labirent gibi olunca :) yeni gördüm; Astar geçirme burada varmış ben de böyle yapıyorum. Yazlık elbise dikiyorum. Yavaş ilerliyor vakit bulamıyorum ama bitecek... kolay gelsin size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten de labirent etkisi veriyor bana da bazen :)
      işinize yaramasına sevindim.
      Sevgiler!

      Sil
  2. Bu elbise de güzel olmuş elinize sağlık...
    Bende kursa gitmeden dikiş dikenlerdenim. Burda kitaplarından geliştirdim. Dikipde giyemediklerimde oldu ama şimdi daha iyiyim. Kolay gelsin :))))

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık çok güzel olmuş.
    Bence doğaçlama çalışmak daha verimli oluyor. Isterseniz gibi bir model ortaya çıkıyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :)) çöp kovasıyla dolabın baş köşesi arasında gidip gelinen bir an oluyor ya... işte o anda o yaratıcılık tuttu tuttu. tutmadı aynen çöpe :D

      Sil
  4. Yine harikalar yarattiniz bayiliyorum sizi izlemeye bol dikişli günler 😉😉

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.