"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Basit tshirt kalıbından farklı tasarımlar çıkarmak…

27 Ocak 2013

Merhaba! Ben boşuna demiyorum kendin dik, designer giyin diye! Temel kalıplar kullanarak istediğiniz gibi giysiler üretmek o kadar kolay ki!
Bakın basit bir Burda t-shirt kalıbından nasıl bir bluz çıkarttım geçen günlerde…
Burda dergisi genellikle çok kolay dikiş kalıpları sunuyor. Dikiş becerilerimi biraz geliştirdikten sonra bu temel kalıplarla çalışma işinden sıkılarak yurtdışından tasarımcı patronları almaya başladığımı daha önce yazmıştım. Ancak Burda’nın da hakkını yemeyeyim. Hem dikiş öğrenme açısından çok kolay oluyor, hem de benim bu bluzda yaptığım gibi istediğiniz değişiklikleri yaparak kendi zevkinize göre değişik kıyafetler üretmenize imkan veriyor. 
Ben bu bluzu yaparken Burda’nın 08.2010 tarihli dergisindeki 112 sayılı tshirt kalıbını kullandım. Ama yakın tarihlerde çıkan Burda’lardan birinde de benzer bir kalıbı bulmanız kuvvetle muhtemel. Zira, dergi birçok modelini birkaç ay arayla ısıtıp ısıtıp tekrar karşımıza çıkartıyor :)
Neyse, merak edenlere bu bluzu nasıl çıkarttığımı adım adım anlatmaya çalışayım. 
1. Önce tshirt kalıbını hazırladım.
2. İkinci rengin nereden başlamasını istiyorsam, kalıbın alt kısmını o ölçüye göre kestim; üst kısmını değiştirmeden biçtim.
3. Bluzun ön alt kısmında yuvarlak biçimli bir cep ve ona uygun yuvarlak desenlerde kesilmiş farklı kumaşlarla süsleme yaptım. Bunun için ön alt patronu birkaç farklı şekilde kesmem gerekti. Biraz elişi dersi gibi olacak ama, fotoğrafları adım adım çektim. Talep olursa daha detaylı bir yazı daha yazarım bunun için. 
4. Burada farklı renklerle gösterdiğim kalıpların her birini ayrı ayrı kestim. Sonra tek tek birleştirdim. Daha sonra cep astarını da ekledikten sonra sonuç böyle oldu:
5. Bluzun üst kısmının kol ve yaka kenarlarını da siyah yapay süet ile kapattım.
6. Alt ve üst parçaları düz dikişle kolayca birleştirdim.
7. Taaa daaaaa…..
Hmmm…. Kırmızı etek yerine siyahla giysem daha mı iyi olur acaba?…
Görüşmek üzere! :))

Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.