"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Yeni tasarımcı denemeleri / bluz - Rachel Comey

26 Ocak 2013

Vogue Patterns’da bu modeli gördüğüm zaman çok hoşuma gitmişti. Gündelik rahat bir bluz ve eğlenceli bir cep detayı olan bir mini etek. Patron yine bir tasarımcının elinden çıkmış: Rachel Comey.
Geçtiğimiz günlerde desenlerinin ve renginin büyüsüne kapılıp da “uyduruk kumaş alma irem” sözümü bir kez daha yiyerek,  kumaşçıda gördüğüm bu kuşlu kumaşı almadan edememiştim. Kumaşın inceliği onu sadece bu tür bol kesim kalıplarda kullanmamı gerektiriyordu. Ama, desenleri ne kadar eğlenceli olursa olsun neredeyse dikerken dağıldı :(  Yine de biraz çekidüzen verdikten sonra bluzu kullanılabilir hale getirdiğimi düşünüyorum. 
Gelelim bluzun kalıbına:
V1247 no.lu bu patronda öndeki dikiş detayları çok keyifli; omuzlarda pili de çok güzel olmuş. Fakat patronu ne kadar küçültürsem küçülteyim bluz acayip bol. Eh, patron çizimlerinden anlayamadın mı İrem?!
Yok, yeterince anlayamamışım. Patronu küçülttüm de küçülttüm… O da olmadı, bel boşluğuna kısa bir lastik taktım :P Sonunda istediğim darlığa getirebildim.
Gelelim dikim kısmına:
Eğer acemi terziyseniz, mutlaka dikimi kolay kumaşlarla dikişe başlayın derim. Özellikle pamuklu kumaşlar en kolay dikilenler oluyor. Benim gibi yok kuşu güzel, yok rengi harika derseniz, dikiş hevesiniz kursağınızda kalır söyleyeyim…
Kumaşım en ufak bir dikiş hatasını kabul etmediğinden yaka kısmını dikerken biraz üçkağıt yaptım. Size “tembel terzi mucizesi” diyebileceğim bir ürün olan şerit telayı tanıtmak isterim :) (Profesyonel terzi varsa aranızda bunu okuyan, herhalde şu anda yutkunuyordur üzüntüden…)
Bu şerit tela, kes-yapıştır şeklinde çalışan, her eve lazım bir ürün. 
Yakaya dikeceğim parça esneyip dağılmasın diye önce bir tarafına şerit tela diktim. 
Ardından diğer tarafını da önce dışlar birbirine gelecek şekilde bluza diktim.
Yakaya diktiğim parçayı içe katladıktan sonra, dikiş yeri görünmeyecek şekilde üstünden diktim. Buyrun size hızlıca yaka yapımı :)
Kol ve paça kenarlarını da aynı şekilde döndüm. İşte size bluzun ön dikişlerinden bir detay:
Yine de, güzel bir bluz oldu. Daha kaliteli bir kumaşla mutlaka tekrar dikeceğim. 
görüşmek üzere!


Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.