"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Kız tarafı burada... Düğün nerede?!

11 Mayıs 2013

moda blog tasarım dikiş abiye Niye diktim ben bunu şimdi? Yıllardır ben düğün sevmem diye diye kuruttum sosyal çevremi. Artık kimse çağırmıyor düğününe (gerçekten de sevmiyorum basmakalıp düğün kutlamalarını... huysuzum işte n'apıyım?!) Peki bu elbise nereden çıktı şimdi? Markete yoğurt almaya gittiğimde mi giyeyim yoksa oğlanı okuldan alırken havam olsun diye mi üzerime geçireyim?...Kumaşçı gezerken bayılarak aldığım bu dantel bir anda işte böyle birşeye dönüştü dikiş masamda. Ben de böyle birşey çıkacağını tahmin etmemiştim işe başlarken :) 








abiye moda tasarım dikiş blog elbise dantel
Bu güzelim bluz aslında ikinci kat bir elbise olarak dikilme planıyla serilmişti dikiş masama.
Sonra nasıl olduysa birden, dümdüz bir dantel elbisenin çok sıkıcı olacağına karar verdim ve danteli kendisiyle uyumlu renkte olan su yeşili iç elbisenin üzerine bluz olarak dikmeye karar verdim. 
Bluz modeli araştırırken de nedense (envelop mu denir?) "wrap dress" formunda bir üst olması fikri uyandı (havamdan değil, vallahi çıkartamadım modelin adını).
Sonuç budur arkadaşlar :))

su yeşili dantel bluz dikiş blog moda abiye
Peki bu şaheser bluzun altında yatan elbise nedir? Son derece sıradan bir modelin son derece sıradan bir uygulamasıdır. Öyle sıradan ki dikerken ruhum sıkıldı. Sanırım bir daha bu yaka detayıyla kullanmam bu modeli. 


Bu elbise için kullandığım kalıbı aslında daha önce de yaz / kış tepe tepe giydiğim şu kelebek elbisem için kullanmıştım. Derin V yakaya sahip iki elbisenin üst üste giyilmesinden oluşan bu model Burda dergisinin Haziran 2012 sayısında yayımlanan 116 no.lu kalıbı. Bir önceki dikiş projesinin detayları burada: 


Giysi hayatına bir elbise olma hayaliyle başlayan bu bluzun detaylarını göstermek için siyah bir elbise daha uygun olurdu sanırım. Ancak dolabını birbirinden renkli giysilerle doldurmasını marifet sayan bu hevesli terzimiz bugüne kadar düz siyah bir elbisesi olmadığının farkına varmamış! Yapılacaklar listesine eklendi :) Neyse ki terzi mankenim yardımıma koştu ve bu incecik dantel bluzun detaylarını rahatça çekebildim. 

dantel bluz tasarım moda blog
Zaten acayip ince olan bu dantelin yaka kısmını da verev kesince, toparlaması da dikmesi de benim beceri seviyemdeki bir terzi için neredeyse imkansız hale geldi. 
Acemi terziliğimi hemen "tasarımcı" havasıyla kapatarak en pratik çözümü dantelin içinde bulunan gümüş renginde bir saten biye kullanmakta buldum. 

moda tasarım dantel bluz wrap model
Biyeyi de arkadan uzun bıraktım mı oldu bize envelop bluz :)) Yani aslında kenarlardan dikecektim. Biyenin duruşu çok hoşuma gidince son bir manevrayla arkadan kurdele olarak dolamaya karar verdim. 
Dikiş dikmek işte böyle zevkli bir iş! ;)

Peki herhangi bir astara tutturmadan dikmeye çalıştığım bu incecik dantelin kenarlarını ve dikiş bağlantılarını nasıl düzgün tuttum dersiniz?
Netten araştırdığımda anlayabildiğim ya da o an için benim derdime çare olacak bir bilgiye ulaşamadım. 
Bu nedenle her zamanki gibi çaresizlik anlarında ortaya çıkıveren "yaratıcılığımı" kullandım ve şöyle bir teknik izledim :

  • Elde bulunan kağıt telaları şeritler halinde kestim. 
  • Ardından, dikiş yapacağım dantel kenarına ters yüzü üste gelecek şekilde diktim. 

  • Daha sonra kağıt telanın yardımıyla sertleşen tülün kenarını içe doğru kıvırarak düz dikiş yaptım.

  • Sonra bir kez daha kıvırıp "Fransız dikişi" benzeri bir iş çıkardım. Ancak dikiş paylarını o kadar ince döndürdüm ki teknik anlamıyla bir "Fransız dikişi" olduğu söylenemez. Tamamen durumu kurtarmaya yönelik bir dikiş yöntemiydi benimki :( Yine de temiz bir dikiş çıkardığımı söyleyebilirim. 

Eveeet. Bu havalı elbisemiz tamam. Şimdi İrem nereye gider bu nefis elbiseyle sizce? 

Herkese keyifli haftalar!

40 yorum

  1. Hemen bir aksam yemegi ayarlanmali arkadaslarla/aileyle.
    Pek begendim. Hem de yakismis.

    YanıtlaSil
  2. Çoook şık. Haftaya bizim de bir orgnizasyonumuz var. Ayrıca eltimin kızının bu sene düğünü var. Ne giyeceğim derdi sardı beni de. Az önce bir alışveriş merkezindeydik. Kayınvalidemle eşimi yemeğimi çabuk çabuk yiyip masada bırakarak kıyafet bakmaya çıktım. Aceleyle bir pantolon iki tişört alabildim kendime. Tam bir de şık elbise deniyordum ki aşağıdakilerin canı sıkılmış, biz arabaya doğru gidiyoruz diye telefon ettiler. Aldıklarımı bile içime sindiremedim. Bir daha bunları bir yere götürmeyecem o olacak:) Yarın sabah önümüzdeki hafta için seninki gibi bir şey mi diksem acaba? Ama hazır bir şey alabilseydim iyi olacaktı yaaaaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kıyafet mağazalarından artık sadece "fikir" alınmalı :) hemen dikiş masasına koşup dikiş perileri yardıma çağrılmalı ve en güzel giysi düğünden önce hazır edilmeli!

      Sil
  3. Bu arada birazcık kilolar gitmiş mi, bana mı öyle geliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveeeet! ama azcık...
      ben de anlamadım nasıl olduğunu... çok çalışıyordum bu aralar. yoğun temponun güzel bir hatırası kaldı ;)

      Sil
  4. Hem çok güzel dikmişsin hem de güzel anlatmışsın :)) nereye gidilecek kısma gelince bence de hemen bir akşam yemeği ha baktın olmadı paşa keyfin nerde isterse orda giy canım ben öyle yapıyorum:))E o kadar uğraşılıp dikilmiş dolap mı beklesin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Meraklı!

      zaten ben güzel bir giysiyi bitirdikten sonra hemen etrafımı aramaya başlıyorum "giysimi gezmeye çıkarmam lazım" diye :D

      Sil
  5. Oooo bayıldım, harika olmuş ellerinize sağlık, dantel de ayrı bir harika :) modelin adı kruvaze olabilir mi?

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize saglik cok guzel elbiseler.Bende suan bir tane dikiyorum umarim guzel olur.yorumlarinizi bekliyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen sitenize koşuyorum! ;)

      Sil
    2. ama girişim reddedildi. yalnızca davetliler girebiliyormuş sitenize ??

      Sil
  7. ellerinize sağlık gerçekten çok alımlı...

    YanıtlaSil
  8. Cok guzel, ellerinize saglik.. Eger giyecek dugun bulamassiniz, ben giyerim, hergun hem de.. Bu memlekette ogretmenler bizim dugunluk kiyafet dediklerimizle derse giriyorlar.Giyin bence, cok guzel!

    Mehri

    YanıtlaSil
  9. ama bu ikili çok güzel olmuşşşşş, o nasıl güzel bir danteldir öyle..
    sana da nasıl yakışmış, bence her fırsatta giymelisin :) öpüyorum tatlım :)

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de kumaşçıda görünce havada kapmıştım bu danteli :P

      Sil
  10. çift kat bence şahane bir fikir olmuş :)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş bence :) illa düğünde mi giyilirmiş canım :D bi akşam yemeğinde de giyilebiir bence, çok da güzel olur.
    http://benlimoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım, bayıldım. bu arada bişey sormak istiyorum, dikiş makinanın markası ne acaba??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh kusura bakmayın. sizin yorumunuzu vaktinde görememişim. ben singer'in talent modelini kullanıyorum.

      Sil
  13. tasarımlarınıza anlatım tarzınıza. ve hatta sempatikliğinize bayıldım.

    YanıtlaSil
  14. Valla niye dikildi bilmiyorum ama iyiki dikilmis cokta guzel olmus elinize saglik

    YanıtlaSil
  15. Bende bloguma beklerim henuz pek bise yok ama fincanda Turk kahvesi yapimi ile basladim adigeninsandigi05.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. tez zamanda bir kahve içmeye uğrarım o halde ;)

      Sil
  16. bence çok başarılı ;))

    YanıtlaSil
  17. benim tek isteğim sizden resimlere sağ tık yapıyoz ya başka sayfada açılıyor işte o zaman kocaman olsun tek isteğim göremiyorum bişe küçük kalıyor resimler lütfen dikkate alırsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onun ayarları blogger'ın standart uygulaması. ben değiştiremiyorum ne yazık ki :/ ama söylediğinizi dikkate alıp başka yöntemler bulmaya çalışacağım.
      sevgiler ! :)

      Sil
  18. Çok şeker olmuş. Bulunur mutlaka giyinilecek bir yer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler! bekliyorum bakalım... kısmet :))

      Sil
  19. Elinize sağlık bluz çok güzel görünüyor, sizi gördükçe benim bir kenarda yatan garip kumaşlarıma koşasım geliyor :))

    YanıtlaSil
  20. dün eline sağlık programında gördüm seni programda çok iyiydin, belli ki baya sıkıştırdılar süre yüzünden ama herşey gayet açıklayıcıydı hem ben de bilmediğim bi teknik öğrendim sayende "fransız dikişi" yanlız bişeyi merak ediyorum bu dikiş türü, kenarı atan kumaşlar için de uygulanabilir mi acaba? içerden ata ata düz dikişten kurtulup sökülmesin?


    ayrıca elbiseni ve bluzunu da çok beğendim ellerine sağlık illa düğünlük diye düşünme nikah davet kokteyl ya da hoş bi akşam yemeğinde bile giyilebilir bence, kenarda duran o kadar çok kumaşım var ki kıyıp da dikemiyorum bazen acaba bunu bu modelle mundar eder miyim diye (:

    YanıtlaSil
  21. program yorumunuz için teşekkkür ederim :))
    fransız dikişi: bu teknikle 2 kat dikmiş oluyoruz. bunların arasından kurtulabilecek kadar terbiyesiz bir kumaş olacağını sanmıyorum.
    programda giydiğim etek/bluz anlatımını da ilerleyen günlerde yayınlamaya çalışacağım.
    ben bir kumaşa kıyamadığımda onu karşıma alıp şöyle diyorum artık: "benim keyfimden daha mı kıymetli?" ;)

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.