"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

1924 YILINDAN MEKTUBUNUZ VAR

30 Ağustos 2013

Atatürk sevgisi

"Bilmeyen kalmamıştır ki: Ulusumuz, egemenliğini eline aldığı gün, en karanlık yoksulluğun, en derin uçurumun kıyısında idi. Bütün güçleri yıpranmış, bütün savunma araçları elinden alınmış, kutsal varlıkları saldırıya uğramış, pek acıklı bir durumda idi. Bütün bunları hiçe sayarak varlığını ve bağımsızlığını kurtarmaya karar verdi. Bu kararını başarıya ulaştırabilmek için kendine bir toplu davranış, bir belirli erek seçmesi gerekiyordu. Ulusun bütün varlığı ile, bütün inanıyla, canını dişine takarak o yolda birlikte yürümesi ve er geç başarıya ulaşması gerekti. İşte baylar o erek bu yerdi, burasıydı. Umulan ve istenen başarı, işte burada kazanılan zaferdi.
...
Bilirsiniz ki dünyada bir ulusun varlığı, değeri, özgürlüğü ve bağımsızlığı eskiden yaptığı ve ilerde yapacağı uygar eserlerle orantılıdır. Uygarca başarılar sağlamak yeteneğinden yoksun uluslar özgürlüklerini ve bağımsızlıklarını er geç yitirmek durumundadırlar. İnsanlığın tarihi, baştan başa, bu söylediğimi ispatlamaktadır. Uygarlık yolunda yürümek ve başarıya ulaşmak, yaşamanın ilk koşuludur. Bu yol üzerinde duraklayanlar, durup da ileri değil geriye bakıp imrenmek bilgisizliğinde ve dalgınlığında bulunanlar, genel uygarlığın coşup gelen seli altında bir gün boğulacaktır. Uygarlık yolunda başarı, yenilikleri kavrayıp uygulamaya, yenileşmeye bağlıdır. Toplumsal yaşayışta, ekonomik davranışta, bilgi ve teknik alanında, başarılı olmak için ilerleme ve gelişme yolu budur. Yaşamayı ve geçinmeyi sağlayan hükümlerin zamanla olgunlaşıp değişmesi, yenileşmesi kaçınılmaz bir gerçektir. 
...
Gençler !
Geleceğe güvenimizi güçlendiren ve sürdüren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitimle, bilgi ile, insanlıktaki üstünlüğün, yurt sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni kuşak! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz."


Atatürk’ün 30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Zafer’in 2. yıldönümünde 1924 yılında Dumlupınar’da yaptığı konuşmadan alıntıdır. 

6 yorum

  1. gügüyle hersey30 Ağustos 2013 17:40

    cok güzel bir yaziya deginmisin canim ellerine saglik bu vatan hepimizin
    zafer bayramimiz kutlu ve mutlu olsun sevgiler♥

    YanıtlaSil
  2. irem hanımcım sizinle gurur duyuyorum çok tatlı,beceriklisiniz,TRT de de izledim sizi harikaydınız...ben sıkı takipçiniz..kuşadasından nihan

    YanıtlaSil
  3. merhaba tekrar! sizden yeniden haber almak güzel :)

    YanıtlaSil
  4. berrin özensoy2 Eylül 2013 00:31

    Bazı insanların gavur dölü olmaya ne kadarda meraklı olduğunu maalesef bu günlerde üzülerek öğreniyorum ve bunu din kisvesi altında yapmaları dahada üzücü ve şaşırtıcı.sizin ve sizin gibilerin yürekleri benim yüreğimi biraz olsun ferahlatıyor.teşekkür ederim irem hanım

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim berrin hanım.
    --yorumunuzdaki bazı kelimeler yorum programım içinde onaylanmayan ifadeler olduğundan tarafımdan editlenerek yayınlanmıştır.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.