"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Bir Canlı Yayın Macerası

22 Ağustos 2013

İnsanlık için küçük, İrem için büyük adım

moda dikiş blog yazar

Önceki yazıları okuyanların bildiği üzere TRT Eline Sağlık programının yapımcıları benimle 2 hafta önce irtibat kurdu ve yayına çıkartmak istedilerini söyledi.

Bu programa çıkmaktan çekinmemin tek sebebi bana canlı yayında dikiş diktirecek olmalarıydı. Profesyonel terzi olmadığımdan bunu nasıl kıvıracağımı bilemedim. Üstelik 1 değil 2 etek dikecektik. Hadi bakalım!

Tırsaklığım doruk noktasına ulaştığında kendimi iyi hissetmek için 3 şeyi netleştirmeye karar verdim:

  1. madem bu işi yapacağım, bir iş toplantısına hazırlanıyormuşum ciddiyetiyle hazırlanacaktım.
  2. madem bu işten dönüş yok, her anının tadını çıkartacaktım.
  3. madem ulusal çapta rezil olma riskim var, en azından güzel giyinmiş halde rezil olacaktım!

Hızla kendimi içinde iyi hissedeceğim bir bluz / etek kombinasyonu diktim, hazırlıklarımı yaptım ve 21 Ağustos Çarşamba sabahı beni verdiğim adresten almalarından 2 saat önce kapıdan çıkmaya hazır hale geldim. 



Her yer Taksim, Her yer Dikiş!

Tüm hazırlıklar tamam, yayın akışının üzerinden geçmeye başladık - ki hiiiç takip etmeyi beceremedim yayın sırasında :/ - kanal yetkilileri yanıma geldi ve vurucu uyarısını yaptı:

"İrem Hanım yalnız yayında sosyal içerikli mesajlar vermiyoruz tamam mı?"

Nasıl?
Çapulculuğumu tipim mi ele veriyor yoksa saçlarıma sinmiş biber gazı burnunuza mı geldi? 
Yoksa yayına gelene kadar yakın çevrede yaptığımız yüzlerce espriden birini rüzgar mı uçurdu kulağınıza?
"Her yer Taksim, her yer Dikiş!" desem?
Terbiyemizi takınıyoruz veee dikiş aşkıyla çarpan kalbimizi sakinleştirip yayın için yerlerimizi alıyoruz...


Hazırlıklar tamamlansın... Uçuşa Geçiyoruz...

Program başlıyor... 4, 3, 2, 1 yayındayız!

Kumaş kalitesine göre ayrı ayrı hazır ettiğim iğneler el değmemiş halde bir uçta, vakit kalırsa diye anlatmayı planladığım çalışmalar diğer uçta, hızla başladık yayına. 8 dakikada eteği bitirmeniz lazım diyorlar. 


Ben ve bir anda vücudumda beliriveren 8 kol ölçtü, çizdi, biçti, dikti derken... yayın bitiverdi.


Kameralar bana dönük değilken dikiş dikemiyorum. Kamera bendeyken hem konuşup hem tüm işleri yetiştirmem gerekiyor... Oy oy oy... 

Program bitip de kendime geldiğimde şöyle dedim:
"Seneler sonra geriye dönüp baktığımda canlı yayında dikiş de dikmiştim diyeceğim..."


"Çay bile yok!" esprisi ve bir kariyerin başlamadan bitişi...

Beni oraya "bakın ne de kolay dikiş dikebilirsiniz" diye çıkarttılar. Kolay dikiş tamam da biz deli miyiz arkamızdan koşturan varmış gibi dikiş dikecek? Dikiş dikmek keyif işidir şöööyle keyifle, diktiğin şeyle muhabbet halinde. 
Sanıyorum televizyonculuk mantığına azcıcık ters bir durum bu...
Bakmayın siz onlara laf attığıma.. Yönetmen de, sunucu da, yapımcı da, orada tanıştığım herkes son derece keyifli, son derece profesyonel bir çalışma sergileyip, beni çok rahatlattılar. Şöyle diyeyim, ben bu yazıyı yazıp paylaşıncaya kadar çoktan 2 saatlik bir canlı yayın programını daha tamamlamıştı onlar. Şebnem hanım doğru noktalarda araya girmese, konuşurken nasıl saçmalama potansiyelim olduğunu bir bilseniz! Harika idare etti beni. Yönetmeni de biraz kızdırdım ama olsun artık o kadar ;) 

Ekranların Aranan Yüzü

Program bitti. Herkes beni telefondan zırzır arıyor, hava 1500 hale geldi. Bir anda "Ekranların Aranan Yüzü" pozlarına bürünmekte zorluk çekmedim.  Bu pozla eve girerken, birden kaçınılmaz soru aklıma geldi: "akşama çocuk ne yiyecek?"

Üst baş değişti, eller yıkandı ve ekranların aranan yüzü hemen mutfağa girip yemek yapmaya koyuldu...

Gerçek hayat... 4, 3, 2, 1 yayındayız!

Yayının kesilmiş biçilmiş halini yaptım. Buradan takip edebilirsiniz. Umarım bir telif hakkını çiğnememişimdir :) Çiğnediysem de dava açmadan önce uyarın, kaldırayım :)))


Yayının tam hali de burada:
http://trt1studyosu.web.tv/video/a2uxvyvzczy

35 yorum

  1. İremcim ne güzel yazmışsın. Okurken keyifle okudum gerçekten... Tekrar tebrik ediyorum ;)

    YanıtlaSil
  2. nurtenbegendi.blogspot22 Ağustos 2013 21:49

    Çay bile yok haaa, ayol hangi ara içecektin o çayı? Arkandan atlı kovalamış ama yakalayamamış maşallah:)) Çok güzel bilgiler vermişsin. Dikiş kenarının temizliği falan iyi tespitler olmuş. Ellerine sağlık. Pek çok kişi faydalanmıştır, bilip de tembellik yapıp dikmeyenler yüreklenmiştir. Fakat sunucuların gereğinden fazla uzun konuştuklarını düşünüyorum. Gerçi senin programın sunucusu olan hanım ortalama dozu fazla kaçırmamış. Bu konuda Güler Erkan'ın üstüne sunucu tanımam. Konuk bayan, getirdiği işleri, Güler Erkan'ın konuşmasından ve sürekli ekrana onun getirilmesinden dolayı gösteremeden geri götürürdü:) Tekrar tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. ...mutfaga girdin ve yogurtlu tavuk yaptin cocuga degil mi ?! Sahi, oglun gordu mu ekranda seni, ne dedi? TRT giysilerin gayetle guzel olmus,, pek asil duruyor. Iki arada-bir derede kendine giysiler dikiverene oyle hizli program yaptirirlar iste! Bir sorum daha var: kamyonla falan mi dayandin kapilarina o sabah?! Saka bir yana, senin icin guzel bir deneyim oldu, biz sanal arkadaslarina da heyecanli-mutlu anlar yasattin. Tesekkur etmemiz gerekir. Tesekkurler Irem.

    YanıtlaSil
  4. ben teşekkür ederim tüm desteğiniz için! :)
    oğlan beni TV'de görmüş, seslenmiş seslenmiş ben duymayınca sinirlenmiş ve TV'yi kapattırmış! :) eve gelince de poz yaptı.. ben seni çağırdım sen duymadın diye :))

    YanıtlaSil
  5. O birrrr.... eğitimci!!! O birrrrr...... dikişseverlerin alın akı! :) Çok tatlı! Hiç korktuğuna değmemiş, ne güzel anlatmışsın. :) Saçlar müthiş bu arada, 1 hafta sonra kendimi de seninki gibi daha radikal bir vob'a kavuşturmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  6. :))) bir kere saçı ense traşı kıvamına getirdikten sonra bir daha uzatamıyorsun uyarayım!

    YanıtlaSil
  7. Hiç sorma, 2 sene evvel saçımı 30 santimb irden kestirdim ve kendimi hayatımda olmadığım kadar iyi hissettim. Kendine yakışan saç çok önemli. Sadece ön ve arka arasında çok radikal bir fark denememiştim, bu sefer çok heves ettim. :)

    YanıtlaSil
  8. Harikasın İrem! Enerjine de bittim doğrusu :)))

    YanıtlaSil
  9. :D ben de bittim! 2 gündür kolumu kaldıramıyorum :P

    YanıtlaSil
  10. 8 dakikada etek süpermiş. 8 dakikada eteği dikebilirim ama 3 saatte o eteğin nasıl dikildiğini anlatamam. Anlatım için ayrıca tebrikler.
    Asuman
    www.dikiyorum.com

    YanıtlaSil
  11. e o da büyük başarı çünkü ben 8 dakikada hiçbir şey dikemedim :))
    sevgiler :))

    YanıtlaSil
  12. İrem Hanım, internetten izledim ve size hayran kaldım. Ne kadar içten, ne kadar doğalsınız. Ayrıca kıyafetiniz de en az sizin kadar güzeldi. Tebrik ediyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim :) o sizin güzelliğiniz. Bloga da her zaman beklerim !

    YanıtlaSil
  14. Üstünüzdekini sizin diktiğinizi düşünmüştüm, doğruymuş, gerçekten harika duruyordu. Siyah beyaz renk seçimi ve şifonun dökümlü duruşuyla son derece elegan bir havası vardı. Çay bile yok esrpirisi bence çok hoştu. Ben gitsem ne çaylar döker ne esrpriler yapmaya çalışaraktan:P)) programa zorunlu reklam arası verdirtirdim sanırım!... Yok ben çok takdir ettim az zamanda başardığınız onca işi hakikatten 8 kol vardı sanki size yardım eden;) güzeldi her şeyiyle..

    YanıtlaSil
  15. lacivert aslında :) ama aralarda siyah ve kahve tonları da vardı... ben de bitmiştim kumaşa alırken! Zevklerimiz benzermiş demek ki :)

    YanıtlaSil
  16. ayrıca, evet... kamyon değil ama kamyoneti doldurdum denilebilir... zengin göstersin dedim :)))

    YanıtlaSil
  17. harika görünüyorsun! anlatımına, enerjine de maşallah!

    YanıtlaSil
  18. teşekkür ederim. sen de harikasın :D

    YanıtlaSil
  19. ahahahah hesap yapmayı bilmeyenler için hesap makinesi :))) yıldızzzzzsın yıldızzz :) senin bıcır bıcır hayat dolu biri olduğunu tahmin ederdim ama inan bukadar değil.... başkası olsa bu kadar doğal yapamazdı helal sana :)

    YanıtlaSil
  20. vakit olsa poz yapardım ama vaktim yoktu :))

    YanıtlaSil
  21. programı kaçırdığım için çok üzüldüm.....Müthişmişsin,tebrikler...Sen bir yıldız olabilirsin...Rahat duruşun,sempatik anlatışın,saçın başın,tarzın bence harikaydı..tebrikler...Sana nazarlık gönderiyorum lütfen kabul et....

    YanıtlaSil
  22. :)))) çok şekersiniz! bu güzel yorumu hepimiz kendi evrenimizde yıldızız diyerek karşılıyor, ben de size bir yıldız gönderiyorum o halde :D
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  23. Başımda tonla insan vardı ve ben ellerinden 11:40 gibi kaçıp hemen trtnin iphone uygulamasından açtım programı. Kaçırdım diye üzülüyordum ama şimdi görüyorum ki ekranın altında ismin çıktıktan hemen sonra açmışım programı. 10 dk kadar izleyebildikten sonra cep telefonumdan ulaştılar bana ve süklüm püklüm işe döndüm:(


    Bu ara pek çok şeyle uğraşıyorum, yazılarına yorum bile yapamadım. En kısa zamanda tamamını izleyeceğim videonun. İzlediğim kadarıyla çok çok iyiydin ekranda. Ben olsam ürkek kedi gibi gözlerimi koca koca açıp etrafa bakardım ancak. Kıpkırmızı olurdum üstelik ama o makyajla halledilirdi. Saçını makyajını giydiklerini de çok beğendim. En kısa zamanda tekrarı olur umarım:))

    YanıtlaSil
  24. teşekkürler! sana da kolay gelsin.
    işlerini kolayla da yeniden dikiş etkinlği yapalım :))

    YanıtlaSil
  25. inan izlerken ben yoruldum gerildim stres altında nasıl dikiş dikilr isimli çalışma çok tebrikler :D

    YanıtlaSil
  26. Bugün dreamcrafft markasının ve eski berenimo.blogspot'un sahibi Ümmü bugün çıktı bu programa. Bir klip yollamışsın onu yayınladılar bir de. O da müthişti, çok güldüm:))

    YanıtlaSil
  27. :))) p.tesi benden bu yazımdan hareketle kısa bir ses kaydı istediler. bana da sürpriz oldu. daha yeni gönderdiler de izledim :D çok şeker bir ekip!

    YanıtlaSil
  28. hihihihihiiii :)))) gerçekten de çok komik bir deneyimdi.

    YanıtlaSil
  29. cnm çok başarılı çalışma olmuş devamınıda bekliyorum.saçlarınıda cok yaıştırdım sana sakın uzatma model ve kesim hakkındada bilgi verirsen bende düşünüyorum olurmu:)

    YanıtlaSil
  30. teşekkürler! bir süre daha cesaret edemem herhalde :) saçlarımı senelerdir aynı yere kestiririm ama ankara'da... panora'nın içindeki paris kuaför sahibi hasan'a :)

    YanıtlaSil
  31. irem ben 35 dakikada hem etek kalıbını hem dikişini yapıyoruum .tebrik ederim seni .müthiş hızlısın ...

    YanıtlaSil
  32. O programın gazıydı :) kendi başıma dikerken ben de bu kadar değilim :))

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.