"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

BEYAZ GÖMLEK

03 Eylül 2013
Dedim ya Eylül ayını çok seviyorum, bana okul hazırlıklarını anımsatıyor diye...

Tabii o zamanlar uzun tatil sonunda okula yeniden başlama heyecanı uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımı yeniden görebilmek, yeni kırtasiye alışverişi ve "bakın ne kadar büyüdüm" havasıyla ortalıkta gezinmekten ibaretti. 

Eski dostları uzun aradan sonra görmeyi ve kırtasiye alışverişlerini hala çok seviyorum da... "bakın ne kadar büyüdüm" diye gezinme heyecanımı artık kaybettim... Nedense? ;)


Okul hazırlıklarım artık benim yercücesinin ön okul koşturmacasına dönüştü. Yıllar sonra yeniden krapon kağıdı, suluboya, pastel boya alıyorum mesela. Çok eğlenceli :))

Yine de kendime de bir güzellik yapayım dedim ve yeni eğitim-öğretim yılı için kendime tertemiz bir beyaz gömlek hediye ettim. 


Aslında bu gömleği geçtiğimiz yıl alelacele dikmiş ve peter pan yaka / bebe yaka trendini yakalayarak bir de biyeli bir peter pan yaka yapıvermiştim. Burda Dergisinin Ocak 2011 sayısında yayınlanmış bir gömlek modeliydi kullandığım.

Sonra yakalarımı kapalı gezemediğimi hatırladım (!) ve gömleğim 1 kez giyildikten sonra tadilat kutusuna atılıverdi. 

Ama kumaş nefis bir poplin. Üstelik de belli belirsiz çiçek desenleri var. Elim habire yakayı değiştirmeye gidiyor; üşenip vazgeçiyorum. 
Derken geçen gün dikip paylaştığım bardak-çanaklı elbisem için kalıp aramaya başladım. 40lar havasında bir elbise dikmeyi isteyip de modelini bulamamıştım. Hemen bu kalıba gitti aklım. Küçük değişikliklerle bambaşka bir elbiseye dönüştürdüm modeli. 


Dikiş masamda tam gaz giderken "hadi şunun yakasını da değiştireyim de bu sonbahar giyeyim artık" dedim ve yakayı söküp renkli bir biye geçiriverdim. Çok kolay ve neşeli bir DIY çalışması oldu. Bir ara onu da "Kendin Dik Cin Fikirleri" dosyasına atmak üzere ayrıca yazıp paylaşırım. 

Altına da yeni dikmiş olduğum kot eteği giydim. Hadi bakalım okula hazırız artık! :)

22 yorum

  1. Ne kadar şık olmuş öyle :)) Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok şık olmuş. Kumaş da çok güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Kombin olarak dikip giymeniz zaten en güzeli. Çok hoş olmuş yine :)

    YanıtlaSil
  4. İrem Hanım,eteğinizin ucuna kurdele mi diktiniz? Bilgi vermeniz mümkün mü, teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. gömlek çoook güzel olmuş,yakışmış,ellerine sağlık.ben sana böyle aydınlık renkleri daha çok yakıştırıyorum zaten:)
    bi de bildiğin terzi oldun sen yaaa,bigün bi markan olursa mutlaka senden bi gömlek edinicem:)

    YanıtlaSil
  6. kumaşa bitmiştim aldığımda. ondan tadilat yaptım. yoksa daha 10 yıl beklerdi o kutuda ;)

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkür ederim yine :))

    YanıtlaSil
  8. evek! ama sürprizi kaçırmayın! bu haftaki yazılarımın arasında olacaktı :D 2-3 güne çıkar. şıışşşş ;)

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkür ederim :) sen söyleyince fark ettim. eskiden kıyafet alırken özel tercih ettiğim renklere göre model bakardım. şimdi herşeyimi kendim dikmeye başlayınca, hangi güzel kumaşı bulursam alıyorum rengine bakmadan :S
    acayip... gözüm daha kumaşa doymamış demek ki :D

    YanıtlaSil
  10. Atom karinca diyebirmiyim kısaca hangi ara yapıyorsun butun bunlari ben mi usengecim 3 gundur okula giitigim icin kumaslarimla hasretle bakisabiliyoruz ancak :((( uf yaz neden bitti

    YanıtlaSil
  11. herkes her gün en az yarım saat kendisini çok mutlu eden şeyleri yalnızca kendisi için yapmalı bence. en sıkışık olduğum günlerde bile yarım saatimi dikişe ayırmaya gayret ederim ben...
    bir de... evet, biraz hızlı dikiyorum galiba :)

    YanıtlaSil
  12. gügüyle hersey4 Eylül 2013 02:04

    Wow bune siklik bayildim ellerine saglik canim gercektende cok hizlisin daha dün paylasmistin elbiseni:))
    sevgiler♥

    YanıtlaSil
  13. teşekkürler! o elbiseyle birlikte bitirdim yakasını da o sebeple hemencecik çıktı aradan ;)

    YanıtlaSil
  14. Oylum Dil Bitir4 Eylül 2013 10:35

    Bir sey daha danışmak istiyorum kendin dik etkinligi icin uzerine boya dökülmüş gibi deli desenli bir kumas aldim yalnız cok boya saliyor biraz tuzlu suda beklettim baska ne yapabilirim? Bir danisayim dedim .sevgiler

    YanıtlaSil
  15. gömleğin kumaşına bayıldım gerçekten, yaka da çok hoş olmuş. ellerine sağlık. bakalım etekteki sürprizi de bekliyorum heyecanla. süpersin!

    YanıtlaSil
  16. ben kumaşları ilk aldığımda çamaşır makinesinde içine "renk koruyucu mendil" atıyorum yıkanacak kumaşların çokluğuna ve renk dağılımına göre 1 ya da 2 tane. "Dr. Beckmann" markasıyla migroslarda bulunabiliyor. Normalde pahalı sayılabilecek bir ürün ama yalnızca kumaşları ilk yıkayışımda kullandığım için uzun süre gidiyor. Kumaşların renkleri de birbirine karışmayıp sadece o mendil tarafından emiliyor. Acayip bir icat... japon yapmış...

    YanıtlaSil
  17. yok yahu öyle heyecan duyulacak bir çalışma değil... utandırmayın beni ;)

    YanıtlaSil
  18. irem merhaba, dikisde harikasin, uzun zamandir takipteyim seni, artik yazayim dedim ;) su dr beckman mendilleri ne baktimda hollanda sitelerinde 30 kereye kadar tekrar kullanabiliyor diyor. Fiyat da burda cok ucuz, haberin olsun 24 mendil 2.99 € .Sana almak isterdim de TR ye gelmiyorum. Sayende bende mendille tanistim, bol dikisli gunler !

    YanıtlaSil
  19. ne iyi ettiniz de yorum bıraktınız! ben çok seviyorum yorumları okumayı :D bundan böyle her zaman beklerim ;)


    ben o kağıt mendilleri bir daha kullanmaya cesaret edemem çünkü zaten sadece kumaşları ilk yıkayışlarda kullanıyorum ve genellikle çok boya döküyorlar. simsiyah çıkıyor o mendiller daha sonra. düşündüğünüz için çok teşekkür ederim ayrıca. başka vesilelerle TRye gelmeniz dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  20. Evet bu model dikmek istiyordum ama firsat bulupda dergilere bakip aradigim modeli bulmak çok zor geliyordu valla çok teşekkür ederim iste bu model :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elinizde bu kalıp varsa mutlaka deneyin! gerçekten kullanması keyifli :)

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.