"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

BİR NOEL BABA TRAVMASI

03 Aralık 2013
Çok küçüktüm. Ama hatırlıyorum. Sanırım 4-5 yaşlarındaydım. Babam denizci. Bazen ailelerin de denizcilerle birlikte seyahat etmesine izin veriyorlar. Ver elini Amerika demiş, Atlantik okyanusunu bilmem kaçıncı defa gemiyle geçmişiz. 

O zamanlar Türkiye 80 darbesinden yeni çıkmış. Yani daha uluslararası kültüre ait çok az şey var günlük hayatın içinde. Televizyon İstiklal Marşıyla açılıp kapanıyor. Fruko gazoz içmek çok havalı birşey. Bildiğimiz tek popstar Erol Evgin. Çizgi film niyetine çocukları gerizekalı yerine koyan Musti'ye mecbur bir hayat sürüyoruz. 

Dünyadan bihaber, dünyanın öteki ucuna gitmişiz.  Bir şekilde Miami'deyiz ve Amerika'nın meşhur tematik parklarından birine gidiyoruz. Müthiş heyecanlıyım!

Tam parkın girişinde acayip görünümlü dev bir adam karşılıyor beni! Saçma salak bir dil konuşup beni yanına çağırıyor. Aşırı korumacı annem bile mutlu. "Hadi yavrum git amcanın yanına" diye itiveriyor beni elin devinin önüne! 

"Annecim n'olur verme beni o adama. Söz bir daha rujlarınla resim boyama yapmıycam..." 

Ne dediysem dinletemiyorum; annem gülüyor, babam gülüyor. En kötüsü o koca göbekli tekinsiz bakışlı adam da gülüyor. 

"Bak git o amcanın yanına sana hediye verecek. Korkma" diyorlar.

"Söz bi daha oğlanlarla kavga etmiycem sokakta; bebeklerimle uslu uslu oynıycammm..." diye böğürüyorum. 

Etrafımızda sarı bebeler, çipil çipil bakıyor bana. 

"Ne bakıyosunuz beaaaa... Dev o dev! Gitmeyin onun yanınaaa..."

Nihayet, eteklerine yapıştığım annemin üstündekileri korkudan yırtma kıvamına geldiğimi anlamış olacaklar ki beni o uğursuz devin yanından uzaklaştırmayı akıl ediyorlar!

Ben böyle hatırlıyorum o dehşet anlarını... Olay çok daha basit bir ağlama kriziyle de geçmiş olabilir tabii...  



Aradan yıllar geçti. İş sebebiyle Türkiye'de yaşayan ecnebi arkadaşlarımız oldu. Noel dedikleri şey onlar için çok önemli. Ailelerinden uzakta, bizim memleketteler. Burada kutladıkları noele sağolsunlar bizi de çağırmışlar. Ben de taze yaptığım zeytinyağlı barbunyamı koltuğumun altına kaptığım gibi onlardayım. Barbunyasız bir noel düşünülemez tabii... 

Sıra yeni yıl hediyelerini vermeye geldi, bir baktık karşımızdaki yabancı çift kaş göz yapıyor bize. Neymiş efendim, bıyıkları terleme yaşına gelmiş oğlan çocukları hala hediyeleri Noel Babanın getirdiğini sanıyormuş! Off of! Gel de tut çeneni! Otur, ye hindini... 

Akşamın sonunda, o yabancı çift bana çok diş biledi. Barbunyamda mükemmel şekilde tutturduğum tuz / kesmeşeker oranı bile beni daha sevimli göstermeye yetmedi. O tekinsiz adamın hayatıma vurduğu 2. ve son darbe oldu bu!

Gelelim esas mevzuya. Biz senin çocukluk travmalarını merak mı ettik şekerim? Nereden çıktı bu hikayeler? diye soranlarınız çıkabilir. 

Halbuki ben bu yılbaşında burayı hediyelerle donatmayı düşünüyorum. Yani o soranlar kendilerini şimdiden listenin sonunda bilsin :) 

Bu hediye paylaşımını kendi travmalarımı tedavi etmek olarak da görebilirsiniz. Yeni yılda yapmayı düşündüğüm yeni sürprizlere bir ön hazılık olarak da değerlendirebilirsiniz :) 

Sorum şu: bu Noel Anneden dikiş temalı nasıl bir hediye istersiniz bu yılbaşına? Söz, kargoyla gelecek hediyeler. Bacanıza tırmanmakla uğraşamam :))) 
Hadi yazın yorumlar kısmına. 


-----
Meraklısına Not:
İmajlar şu harika kadının sitesinden: http://liagriffith.com/





51 yorum

  1. ornitorenk handmade3 Aralık 2013 08:51

    ben şimdi şunu istiyorum desem otur kendin dik tembel çekirge dersin ama bana :P

    YanıtlaSil
  2. hahhh ha irem alemsin hayatına bir şekilde renk getiriyorsun tabiii bizede yüzümdeki gülme bitmedi canımmmmm

    YanıtlaSil
  3. eh bir dikiş blogger'ının dikilmiş birşey istemesi hafif yakışıksız bir durum ama olsun. istemesi bedava :)))

    YanıtlaSil
  4. ornitorenk handmade3 Aralık 2013 08:55

    hem tembel hem edepsiz çekirge

    YanıtlaSil
  5. Oylum Dil Bitir3 Aralık 2013 08:56

    Ayy çok heyecanlandim super fikir travmayi da anlıyorum aynen bende küçükken babam noel baba olup kapida cuval dolusu hediyelerle gelmişti ben korkmusum agliyorum deli gibi babam olduguna beni inandirmasi bir saat sürdü tabi :) hediye konusuna geri donersek birbirimize kumas hediye edebiliriz herhalde (cok klişe olduysa biraz daha dusyneyim) ama bizimde sana hediyelerimiz olsun eee noel bu tek taraflı olmaz dimi :)))) ) sevgiler

    YanıtlaSil
  6. insanın kendin bilmesi büyük erdem tabii...
    iste şekerim iste. :)

    YanıtlaSil
  7. :))) ben dikiş işini kapatayım da topluca terapi seansına geçelim madem! :D
    yooook olmaaazzz. tek taraflı bu sefer :) sizler zaten okuyup yorum bırakarak karşılık veriyorsunuz bana en güze şekilde.

    YanıtlaSil
  8. Bence güzel klasik bir kalıp olsun:)))

    YanıtlaSil
  9. İremmmm..... http://boutique.deer-and-doe.fr/2--robe-belladone.html bu linkteki elbiseyi dikmeyi öğretme hediyesi çok güzel olurdu bence ;)

    YanıtlaSil
  10. Hımm hımmmm... Noel anne düşünecek bunu...

    YanıtlaSil
  11. Ayy Miray çok güzel bir elbise seçmişsin! Ben de bayılıyorum bu Deer&Doe kalıp markasına. Ama bağımsız bir tasarımcı. Çok pahalı kalıpları. Emeğine de saygısızlık etmek istemem. Bende benzer bir vouge kalıbı vardı aslında. yaza çözeriz bu işi. Ama yılbaşına olmaz sanırsam :)

    YanıtlaSil
  12. Çok tatlısınız İrem hanım. Hediyem kargoyla gelmeyecekse, sizinle tanışıp bir kahve içeceksek herşey olur :))

    YanıtlaSil
  13. Benim kargomdan sen kendin çıksan da iki sohbetin belini mi kırsak acaba:) Hediye bahane, sohbet şahane!

    YanıtlaSil
  14. Ayyy keyif olsun! Ne güzel olurdu hakikaten. Bana mesaj atanlar da oluyor buluşma ayarlayın diye. Aklımda şöyle kumaşçı buluşması ardından da İzmir cad.ne yakın bir yerlerde kahve muhabbeti yapmak var. Ama bir türlü organize edemedim :/ sizin bildiğiniz, şöyle c.tesi sabahı rahat yer bulabileceğimiz hoş bir cafe vb. var mı izmir cad. civarlarında?

    YanıtlaSil
  15. :))) uzak bana uzak.... sizi Ankara civarlarına alalım en iyisi :D

    YanıtlaSil
  16. Sevgili İrem hanım yazınıza her zaman ki gibi hayran oldum.gülümsedim.ben ve benim gibi le re dikiş işini pişirmece tarifler gelsin.şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. :))) ne güzel bir ifade olmuş! siz siteye ziyaretleri devam ettirin, dikiş işini tam çıtırında pişirirsiniz merak etmeyin ;)

    YanıtlaSil
  18. ben dev ile ilgili anılarını sevkle okudum :) noel anneden pembe üzerine beyaz puantiyeli bir masa örtüsü dilerim :) öyle büyük müyük de değil ha elli-60 cm.den bir kare olsa yeter :D

    YanıtlaSil
  19. çok eğlendim okurken yazınızı :)) hediye ne dersen de şu sıralar dikişe başlamayı düşünen-dikkat edin ama daha düşünen hatta düşünmeye başlayan- biri olarak dikiş malzemeleri iyi olur bence :))

    YanıtlaSil
  20. Çok keyifli Noel anne bence limit koymalıydı, insanın Bernina overlok makinası isteyesi geliyor :p

    Http://pirpirdukkan.tumblr.com

    YanıtlaSil
  21. Canım burad iki saattir yorum yazdım gitti bir yerlere herhalde. Senin için bir daha yazayım. hediye olarak seni görmek isterdim ama İzmirden uzaktayım. Pratik dikiş tarifleri anlatsan sitende çok güzel hediye olur bizler. Sevgiyle öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  22. gülay Cansever3 Aralık 2013 16:05

    Ne çok Noel Baba mağduru varmış .
    İyi ki böyle bir yazı hazırlamışsın İrem :)
    Yahu bizim kültüre yabancı bir şey tabi ki travmatik etki yaratacak çok insana :)
    Ay ama ben şimdi heyecan yaptım ne istesem diye :)
    Bilemedim.
    Dumur oldum.
    Ne istim.
    Ay Noel Anne olup bizimle fotolarını paylaş :))))))))))))))))))
    Çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  23. gülay Cansever3 Aralık 2013 16:06

    Nurtenin bu yorumunu beğendim.
    Kendini klonla ve hepimize kendinden birer tane yolla:)

    YanıtlaSil
  24. bence de çok güzel.. bu elbise ile öğren çekirge yazısı güzel bir hediye olurdu :P

    YanıtlaSil
  25. İzmir Cad. ile Sezenler'in kesiştiği köşede meram pastanesi var. Uygun bir yer bence.

    YanıtlaSil
  26. Nurten sen ve irem olmasa her gün nete gelmeyecegim :))Keyifle yazılarınızı yazın.afiyette oldugunuzu bilelim en güzel hediye bu .overlocklarınızı da alırsanız siz hazır hiç bir şey almazsınız :)


    hayırlı seneler şimdiden madem noel yazıları yazılmaya başlandı :))

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Irem,
    Ne guzel birsey istemissin biz okuyucularindan. Dile benden ne dilersen gibi olmus ;) Gercekten dileyebilir miyim?
    Peki o zaman, hazir misin? Benim hayalimi gercek yap o zaman;)
    Soyle ki:
    Eger bir blog sahibi olsaydim ( ya da su isi biraz kivirabilseydim), zaman zaman ayni senin de onderlik ettigin gibi , bazi temalarda haydi beraber dikelim etkinligi duzenlerdim. Hatta bir tanesi, haydi cocuklarimizi sevindirelim etkinligi olurdu...Bugun cocuk esirgeme kurumlarinda bakilan cocuklardan sansli olanlar yilbasi hediyesi alicak , ya yeterince sansli olmayanlar... En cok kizlarima birseyler dikerken keyif aliyorum. Onlari mutlu ettigimi dusunseniz de aslinda en cok mutlu olan benim. Cunku hayal ediyorum. Uzerlerinde nasil duracagini, ne kadar cok yakisacagini, nasil gururla tasiyacaklarini..Hele bir de suprizse, arada bir kikir kikir guluyorum dikerken. Iste hep bu nedenlerden dikelim ve hediye edelim adini bilmedigimiz, yuzunu gormedigimiz cocuklarimiza...
    Ne dersin, hayalimi gerceklestirebilir misin? Boyle bir etkinlige liderlik yapar misin?
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  28. :) İnşallah sizi üzen ilk ve son travma bu olur İrem Hanım. Takipçilerinize (isteyenlere)basit bir elbise kalıbı gönderebilirsiniz.Hadi makine başına !!!etkinliği düzenleyerek yılbaşına kırmızı girmemize vesile olabilirsiniz.Anlaşıldığı üzere elbiseler kırmızı ve tonlarında olsun.Ne dersiniz çok mu klasik oldu?

    YanıtlaSil
  29. hıh ne zamandır aradım fedaiyi buldum.biri bana ne istersin demeyeli yıllar olmuştu:)
    ben bi wosvagen cc istiyorum mümkünse saten gümüş gri rengi olsun:)düz vites olsun otomatiği sevmem:)
    ama şeker sen çok incesin yaa,nasıl kocaman bir yüreksin de herkese hediye göndericeksin burdan ne istediklerini sormuşsun.ama ben de sana hediye göndereceksem kabul ederim.söyle bakiim sen ne istersin..

    YanıtlaSil
  30. biraz spesifik oldu tabii... ne güzel! istemesi bedava sevgili nilgün :)))

    YanıtlaSil
  31. istemesi bedava şekerim! bu arada ben de kendime overlok makinası almak istiyorum yılbaşı hediyesi olarak :)

    YanıtlaSil
  32. teşekkürler o halde gelmiş ve gelmemiş tüm yorumlar için :)
    olur tabiii... bu aralar öğren çekirge'leri azalttım biraz zaten.

    YanıtlaSil
  33. Sevgili Özlem,
    Gerçekten de çok güzel birşey düşünmüşsünüz. Vaktinde bu kurumlardan birinde çalışmış biri olarak böyle bir çalışmayı hop diye 2 haftada çıkartabileceğimizi düşünmüyorum. Önce onun izinleri meselesini çözmek, ardından da herkesi güzel bir şekilde angaje edip gerçekten çok özenli çalışmalar çıkartmak lazım. Ama bu harika fikir için teşekkürler. Belki bayramlardan birine böyle bir konsept yapabiliriz hep birlikte!

    YanıtlaSil
  34. ben rengine karışmam! zira zaten 29 ekim'ler için yaptığım kırmızı giysilerle dolapları fazlasıyla kızarttım :) ama güzel ir yılbaşı elbisesi çalışması yapabiliriz hep birlikte. :)

    YanıtlaSil
  35. olsun tabii olsun! :)) ama hediyeler tek taraflı bu sene :D

    YanıtlaSil
  36. ay çok şekersin :))) bu sene gerçekten de kendime bir overlok makinası almak istiyorum yılbaşına. ayakkabı yapımı işini de çözdüm mü tamamdır. asla birşey almam dışardan :D
    hayırlı noeller Çiğdemcik :D

    YanıtlaSil
  37. abartmayalım. öpelim gözlerinizden :)

    YanıtlaSil
  38. biraz çalışmam lazım o konuda. çalışmadığım yerden sordunuz :)

    YanıtlaSil
  39. Senin kadar güzel dikiş dikmek istiyorum. Öğretir misin :)

    YanıtlaSil
  40. cıks olmass:)bende göndercem banane

    YanıtlaSil
  41. Aaaa aşkolsun! Öğren çekirge yazılarım ne güne duruyor?! ;))

    YanıtlaSil
  42. modahicdegil.blogspot.com4 Aralık 2013 22:59

    ibrahim tatlıses'şn "ben de isterem" şarkısı aklımda dönüp durmaya başladı bile :P
    hem de henüz blog dünyasında hiç hediyeleşememiş, tanışmamış, tanıştırılmamış, bir amatör, acemi ve de ve de ...(nasıl ii gidiyomuyum duygu sömürüsü işe yarar mı?) dikişe aşık ama 2 bebeli bir garip iken...


    burda dergisinden seçeceğim bir elbiseyi dikip gönderseniz ne kadaaannn da hoş olurdu :)

    YanıtlaSil
  43. İrem çok incesiniz.Yeni yıl neşesini zerk ediverdiniz erkenden.Ben de dikiş albümünüzdeki kalıplardan isterdim doğrusu.

    YanıtlaSil
  44. hihihiiiii :)))) geliyor yazı geliyor ;)

    YanıtlaSil
  45. neymiş? "balık vermek değil, balık tutmayı öğretmek" mübahmış..... hmmmm, acaba burada yazar de demek istemiş? ;))))

    YanıtlaSil
  46. modahicdegil.blogspot.com5 Aralık 2013 23:34

    "yani kumaşını al gel, elbise dikmeyi öğretirim" diyorsa yazar o da kabulüm :D

    YanıtlaSil
  47. evet bence öyle demek istiyor :))

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.