"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

KADIN ADAYLARI UNUTMA!

05 Aralık 2013
Bugün 5 Aralık 2013. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan tüm kadınların seçme ve seçilme özgürlüğünü kazandığı tarihin yıldönümü. Aslında "kazandığı" demek yerine "verildiği" demenin daha doğru olduğu bir tarih. 

Kadınların siyasette eşit şekilde söz sahibi olması için olmazsa olmaz olan bu hak, bugün demokrasinin neferi görünümündeki pek çok Avrupa ülkesinden daha önce "verildi" bu toprağın kadınlarına.  

Atatürk'ün vizyonu sayesinde edinilen bu hakkı, hakkıyla kullanmak ise hala bir mücadele gerektiriyor. Çünkü "Bu dünya erkeklerin dünyası kızım" bakış açısının bayat ancak hala yaygın olduğu günümüzde ise kadınlar hala hiçbir siyasi partiden yeterince aday gösterilmiyor ve dolayısıyla da seçilemiyor. 

Siyasi partiler üstü bir oluşum olan Ka-Der (Kadın Adayları Destekleme Derneği) önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimler için şimdiden güzel bir kampanya başlattı. Hangi siyasi partiyi kendinize yakın görürseniz görün, kadın adayları yok saydırmayın. Kadın adayları yok saymak, nüfusun yarısını yok saymaktır. Üretkenliğin yarısını yok saymaktır.  

Ben de iflah olmaz bir kadın hakları savunucu olarak bu güzel kampanyayı, bu anlamlı günde paylaşmak istedim sizlerle. 

Kadın Adayları Unutma --- Unutursan gelir bir post-it de senin başına ;))


Hepimizin seçme ve seçilme hakklarının verildiği gün kutlu olsun! 


Meraklısına Not:
Ka-Der ve kampanya hakkında daha fazla bilgi burada: http://www.ka-der.org.tr/

7 yorum

  1. Çok iyi olmuş bu! Tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. Kampanyayı yaratanları tebrik etmek lazım aslında. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. kadın aday hıc görmuyorum bu yerel seçimlerde sahiden,guzel kampanya olmuş,yönetmek yakışır bize.

    YanıtlaSil
  4. bu arada ben dikiş kutusu,ama neden böyle guest dıye cıktı,bi yerde bir hata yaptım,güya sitene üye oldum ama beceremeim yine

    YanıtlaSil
  5. havan batsın emi:) beceremedim işte:)facebooktan giriş yapıyım dedim bu sefer de ecnebi bi uyarı verdi,bu benı aşar deyip varoş ziyaretçi moduma dönerek yazmaya karar verdim:)

    YanıtlaSil
  6. Benim kullandığım yorum programı blogger'dan farklı. disqus için facebook ile girilebilir ya da doğrudan disqus'tan kullanıcı adı alabilirsiniz. her seferinde isim tanımlamaya gerek kalmaz.
    Öyle havalı birşey işte... ;P

    YanıtlaSil
  7. "varoş ziyaretçi"... iyiymiş :))

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.