"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

KADINLAR VENÜS'TEN

26 Mayıs 2014
Ankara'nın gizli sürprizlerinden biri Tabiat Tarihi Müzesi, geçtiğimiz hafta afili bir moda çekimine maruz kaldı. 
kadınlar venüsten

MTA (Maden Tetkik ve Arama) GM tarafından açılmış müzeye gitmek için çocukları bahane etmeye gerek yok. Kısa sürede siz de öğrencisi bol ortama uyum sağlıyor ve kendinizi yeniyetme hissetmeye başlıyorsunuz. 

çocukla gezilecek yerler ankara

Üstelik geziniz sırasında maymunluk yapma ihtiyacı hissettiğinizde, etrafınızda sizi garipseyecek rahatsız edici bakışların olmayacağını garanti ederim. Bunun yanı sıra, diğer tüm ziyaretçilerin aksine, gayriciddi davranışlarınız sonucunda öğretmenden azar işitme ihtimaliniz de bulunmuyor.  
enerji müzesi

Okullar tarafından yoğun şekilde ziyaret akınına uğrayan müze, genişçe bir kampüse yayılmış 2 bölümden oluşuyor. Girişin sağında kalan kısım Enerji Müzesi olarak tasarlanmış. İçeriği biraz ortaokuldaki laboratuar derslerini anımsatsa da, henüz ilkokula bile gitmeyen bir yercücesi ve laboratuar derslerini 100 yıl önce tamamlamış keyif düşkünü ebeveynler için oldukça ilgi çekici bir ortam. 
kara hindiba moda tasarım

Ellerimle pil yapmayı deneyimlerken sosyal medya dünyasının ünlü cümlesini hatırlamadan rahat edemiyorum: "Hadi bakalım ateyizler bunu da açıklayın görelim...

Müzenin içeriği biraz eski kalsa da herkese hitap eden sunumlar bulmak mümkün. Kimi enerjinin farklı üretim yöntemlerini inceliyor, kimi nasıl daha güzel fotoğraf veririm diye ilginç arkaplanlara sarıyor. 
eğlenceli yazılar

Elbette bu bilim aşığı gezimizde bazı bilimsel hataları fark edip uyarılarımızı yapmaktan çekinmiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum: çocuk bakımının dakikada 4 kalori yaktırdığını iddia eden kimse, onu buraya getirin dövücem. Hatta aikido yapacağım ki o kendini bilmezi döverken bir yandan da daha fazla kalori harcayabileyim! Deli mi ne! 
hangi aktivite kaç kalori

Neyse, fotojenik ruh halimize geri dönüp, moda çekimlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. 
pembe ceket moda tasarım

Müzenin ikinci bölümü ise Tabiat Tarihine adanmış. Girişte sizi dev bir odanın içine kurulmuş olan Güneş Sistemi karşılıyor. Dünya Güzeli temalı fotoğrafımızı burada çekme imkanı buluyoruz. (Tevazu dorukta. Dikkat edin ama kainat güzeli demedim...)
dünya güzeli

Gerçekten çok eğlenceli. Üstelik eğlendirirken de öğretiyor. Misal, girişe kurulmuş bir tartı sayesinde dünyadaki kilonuzun güneş sistemimizdeki diğer gezegenlerde nasıl olduğunu öğrenebiliyorsunuz. İdeal kiloma Venüs gezegeninde ulaşabileceğimi öğrenmiş olmak içimi rahatlatıyor. Kadınların gerçekten de Venüs'ten geldiğine dair bilimsel bir kanıt! Dünya ölçeğindeki kilom mu? 42 bedenin sınırlarını zorladığım şu günlerde, kesseniz söylemem!
kadınlar venüsten

Müzenin daha birçok ilginç katı ve detayı var. Ama uzun yazı, çoğu okuru yorar. Devamı sonraki yazıya artık ;) 

irem sunar özat

Meraklısına Notlar:
Müze girişi ücretsiz. Pazartesi günleri kapalı; diğer günler 09:00 - 17:00 saatleri arasında açık. 
Otoparkı mevcut ve ücretsiz. 
100. Yıl mahallesinde yer alan müzenin tam adresine şu haritadan ulaşabilirsiniz: http://www.mta.gov.tr/v2.0/daire-baskanliklari/ttm/index.php?id=iletisim
Engelli erişimi var. Görme engelliler için özel bir salonu bulunuyor.

Moda çekimlerine mevzu olan ceket elbette "Kendin Dik" tasarımı ve üretimi. Ona ilişkin detayları tam da burada:
http://www.kendindik.com/2014/05/kelebekler-ruh-halleri-ve-pembe-ceket.html







35 yorum

  1. ayyyy yaaa o ceket ne güzel şey öyleee, çabuk çabuk paylaşın lütfeen çok merak ettim detaylarını. bakıp bakıp bayılıyorum cekete çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ceket çok farklı ve çok güzel. Çok ta iyi taşımışsımız.Tabii ki yazıda çok güzel,hem de haberdar olduk.Teşekkürler.Ceket açıklamalarını bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  3. renklere bayıldım, küpenin uyumu da dikkatlerden kaçmadı, sanırım tuhaf tuhafiyeden :) ayrıntılı açıklamaları bekliyoruz ;)

    YanıtlaSil
  4. Çok merak ediyordum ben bu müzeyi! Fotoğraflar çok güzel olmuş en kısa zamanda gitmek istiyorum ben de. Cekete bayıldım, bittim! Şöyle bir yakasını açıverseydin de görseydik o kelebekleri, çiçekleri. Neyse hevesimi sonraki yazıya saklayayım artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yıllardır gitmek istiyordum ben de! Sonunda gidebildik. Eğlenceli bir gezi oldu. Tavsiye ederim :D

      Sil
  5. fotolarda en çok dikkatimi dünya güzeli ve onun ceketi dikkatimi çekti..... :)

    YanıtlaSil
  6. Zaten keyifle yazini okumaktan cekete bakamadim. Ayri bir yayin kesinlikle gerekli. Evet. Opucuklu sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. eğitici, öğretici, maceralı bir yazı ama fakat lakin ceketten gözüme alamadım ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kötü öğrenci biçimi! neyse, onun yazısı da yakında ;)

      Sil
  8. Müze delisi olarak bayıldım! Ankara'ya ilk gittiğimde mutlaka gezeceğim. :) Ayrıca o ne güzel anlatımdır öyle nasıl da heveslendim hemen! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gidin gidin. ama Ankara'da daha birçok güzel müze var. Bunun yeri biraz ters kalıyor

      Sil
  9. defalarca gezdiğim bir müze, çünkü orası benim mahallem :D gerçekten eğlenceli bir yerdir özellikle çocuklar içerde kendinden geçiyor :D moda kısmına gelecek olursak tabiki tam not :D sevgiler ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de kendimizden geçtik ;) müzenin etkisiymiş demek! bizde bir sorun yokmuş...

      Sil
  10. Çok güzel bir yer. Küçük adam içinde faydalı olmuştur eminim. Ceket harika bu arada

    YanıtlaSil
  11. Ceket harika, içindeki harika, müze harika, anlatım harika
    eee daha ne olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aşk olsuuunnnn, sağlık olsuuuunnn, para olsuuunnn, bereket olsuuunnnn...

      Sil
  12. Herzamanki gibi eğlenceli bir yazı,gezgin terzi geziyor da o ceketin havası ne öyle..?Yıkıyor yine ortalığı.Kumaşın deseni öyle miydi,yoksa yaka kısmına parça mı eklendi.?Meraklandım,çok beğendim ,bekliyorum..))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz daha merak zihne iyi gelir ;) söylemem şimdiden...

      Sil
  13. Müzeyi çok beğendim. Keşke daha önce bilseydim, Ankara'ya gittiğim zamanlar gezmek isterdim. Müzede moda çekimi süper fikirmiş. Ben de şansımı Tekirdağ'daki arkeoloji müzesinde deneyebilirim. Açıkçası bunca bilgi arasında üzerindeki zarif ceketle ilgili olanını aradım:D Çok güzel olmuş. Bayıldım ona. xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet... yani müzeleri kurarken eminim akıllarında bu yoktu ama fotoğraflara nefis bir fon oluşturdukları da bir gerçek!

      Sil
  14. müze de oldukça enteresan ama ben mevzuu ne zaman cekete gelecek diye bekleyip durdum. sonunda da hevesim kursağımda kaldı iyi mi! hadi bakalım bir sonraki yazıyı bekle çekirge ;DD

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel bir yayın olmuş;)) hem eğlenceli hem de muhteşem görsellerle dolu bir yandan müzeyi gezmiş olduk adeta ama gözlerimiz cekette takılı kaldı;))) harika olmuş elinize sağlık. Bu arada "Hadi bakalım ateyizler bunu da açıklayın" çok iyiydi;)) yaaa işte bi de açıklayabilseler;)! hehe...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) harika yorum! bu pasımı kim yakalayacak diye bekliyordum ben de! sevgiler!

      Sil
  16. Ceket harika olmuşşş, geçen bana da bu t shirt hediye geldi http://www.shopthedesign.com/kadin/giyim/t-shirt/jim-morrison-bayan-tshirt , onun üzerine renkli olan bölümüne düşünüyorum. ellerinize sağlık. müthişşş. çok heyecanlandım, bende deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasınız! :)
      Tshirt'i kesmediyseniz hızlıca uyarayım. Tshirt kumaşı astar için sakıncalı bir kumaştır. İlla denemek istiyorum diyorsanız da mutlaka telayla sertleştirip esneme yapmamasını sağlamalısınız.
      keyifli dikişler ;)

      Sil
  17. son cümleye kadar, cekete dair bir yeşil ışık bekledim... o ışık bir türlü yanmadı...

    YanıtlaSil
  18. With several inputs, you are able to determine simply how much mortgage you may be comfortable with and the potential price range of the future home. canadian mortgage calculator The total annual debt service will be the amount borrowers use to cover the principal and interest of an commercial mortgage. mortgage payment calculator

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.