"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

KELEBEKLER, RUH HALLERİ VE PEMBE CEKET ÜZERİNE

30 Mayıs 2014
pembe ceket modeli dikiş moda tasarım

Giysilerimde desenli kumaşlar kullanmayı seviyorum.  Ama desenli kumaşları seçerken alışılmadık, hatta yer yer rahatsız edici olması öncelikli tercih sebebim oluyor. Üst üste yığılmış bulaşıklar, tekinsiz bakışlı baykuşlar, tehditkar kurukafalar, renk renk terlikler, uzun bacaklı flamingolar derken, çiçek ve kelebek desenli kumaşlar ilgi alanımın sınır kasabasında kalıyorlar.
bahar modası pembe ceket

Neden bilmem, retro kıyafetler hoşuma gitse de, 50'lerin hanım hanımcık kadın modellerinden sıkılıyorum. Çiçek görünce kaçıyorum, kelebek görünce saklanıyorum. Bir tane kelebekli bir elbisem vardı gerçi. Geçtiğimiz yaz sezonu üstümden çıkarmamıştım. Ama hem çiçek, hem kelebek hem pastel renkler bir araya geldiğinde, midem fazla şeker yemeden kaynaklı bulantıya benzer burkulmalar yaşıyor. 

Her kumaş alışverişimdeki gibi, aklımın yarısını evde bıraktığım için, beyaz üstüne suluboyayla çizilmiş çiçek ve kelebek deseniyle bezeli bu ince poplini aldığımda ne düşündüğümü hatırlamıyorum. 
baharlık ceket modelleri dikiş

Güzel aslında, çok güzel bir desen. Tiril tiril bir yaz elbisesi olabilecek potansiyelde (evet işte bunu düşünerek almıştım! Tamam!) Gel gör ki, ben çiçek böcek kadını değilim. Taşıyamam üstümde. Giysem çekiştiririm. Haddinden fazla şeker tüketimi hissi geri gelir. Şirin değilim ben. 
ankara dinazor müzesi

Bir kumaş insanın ruhunun karanlık kısımlarıyla yüzleşmesine sebep olur mu? Oluyor işte. Olmayan akla, yılların psikoloji eğitimi bilgisi yüklenince, bu güzelim desenler bir anda Rorschach testine dönüveriyor : /

Hal böyle olunca, bu dünya güzeli desenleri değerlendirecek farklı yollar aramaya başlıyorum. Aklımda uzun zamandır yer tutan bir tasarımı gerçekleştirmek için güzel bir tuval oluşturuyorlar. 

Bahar için önü açık, pantolonlarımın üzerine giyebileceğim kısa bir ceket sahibi olmak istiyordum. Hala istediğim tüm tasarımları kendi başıma çizemediğim için mevcut kalıpları kullanmak durumundayım. Bunun için Creazion dergisi yardımıyla yaptığım hırkamın kalıbıyla biraz oynamaya karar verdim. (Hırka detayları burada: http://www.kendindik.com/2014/01/orgu-bilmem-ben.html)
Sonucun tam olarak nasıl çıkacağından emin olmasam da, içgüdülerime güvenerek ön parçaları şu şekilde görünen bir ceket modeli kestim: 
evde dikiş dikiyorum

Daha sonra güzelim kelebeklerin dış dünyaya göz kırptığı, bir varmış bir yokmuş hissi içeren bir görüntü yaratmak istedim ve bu kumaşı astar olarak kullanmaya karar verdim. 
kendi modanı yarat

Her iki kumaşın inceliğinden dolayı astar olarak kestiğim kumaşları kumaş telayla kapladım. Ütüledim ve ceket kumaşına öyle monte ettim. Güzelim kelebeklerin ceketin yakalarından görünmesini sağlamak için desenleri yaka parçalarının köşelerine getirmeye gayret ettim. 
kendi kıyafetlerini kendin dik

Ön parçaları simetrik şekilde ayarladıktan sonra sırt kısmına ne gelirse gelsin önemli değil. Askıda sergilemiyorum ne de olsa. Telayla sertleştirilmiş astarı da ceket gibi diktim. Daha sonra tersten iki kumaşı birbirine monte ettim. 
kolay dikiş yöntemleri

Sonuç, eşarp yakalı hissi veren bir tasarım oldu! Aslında bu ceketi içinde düz beyaz kumaşla giymek daha doğru. Dinazorlarla çekim yaparken çok dikkat etmemişim. 

Aksesuarlarıma ise bayılıyorum! Tuhaf Tuhafiye'nin bence en eğlenceli takılarından. Abiye bir tasarım, cıvıl cıvıl renk seçimleriyle şahane bir küpeye dönüşmüş. Bu küpelere 15  TL'ye sahip olmak isteyenler alışveriş yapmadan önce her 3 renk seçeneğini de incelemeli mutlaka. Detaylar:www.tuhaftuhafiye.com'da
abiye neon küpeler

Böyle bir yakayı kemerle kullanmak da ilginç olabilir gibi geldi. Ancak bunun için biraz daha uzun bir ceket olmalıydı sanki. Bir başka tasarıma artık :) 

Eee, bir önceki yazıda (bkz. Kadınlar Venüs'ten) hararetle dile getirdiğiniz merakınızı giderebildi mi bu yazı sevgili okur? ;)






31 yorum

  1. Kendi adıma, tam anlamıyla giderilmiştir sevgili İrem.D..Ben sadece yaka kısmı çift dikilmiştir diye düşünmüştüm ama sanki çift kullanımlı bir ceket olmuş,aklıma yattı.))Bu arada şirinlik konusunda asla katılmıyorum size.Bence çarpıcı özelliğiniz.Ama blog,karanlık ! yönlerinizi kamufle ediyorsa bşlemiycem:DÇok samimi söylüyorum blogunuzu ve sizi ilk gördüğümde "aman Allah ım ne şirinlik" diye düşünmüştüm.İltifat etmiyorum hala aynı fikirdeyim.Ay çok yazdım çook sevgilerr...)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kollara astar geçirmedim. o yüzden çift yönlü kullanımı mümkün değil bu modelin. öte yandan kolları kıvırdığımda tek renk olması da daha güzel kıldı ceketi gibi geldi. güzel yorumlar için kocaman öpücükler!

      Sil
  2. Vay be.. ne kadar beceriklisiniz maşaALLAH. Pes artık diyorum ve kıskançlığımdan koşturarak makinamın önüne geçiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş.Çok beğendim.Kelebekli kumaşın belli belirsiz ön kısımdan gözükmesi çok hoş durmuş.Bana bu astar fikri çok yaratıcı geldi:)iyi günlerde giyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler! fikir benden keyfinize göre uygulaması sizden ;-)

      Sil
  4. Aaa, bu desenlerle ilgili olan şey bir tek bana oluyor sanıyordum. Böyle midemi bulandırır gibi, başımı döndürür gibi, beni extradan yorar gibi bazı desenler... Ama burada çok fresh bir desen var üstelik abartılmamış. Ne hissettiğini anlıyorum ama karşıdan kesinlikle çok nefis gözüküyor üstünde bu ceket tabi yüzünde kocaman gülümseme varken:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Suzy! daha minik olsaydı ben de elbisenin dışında kullanabilirdim ama bu bana biraz fazla geldi!

      Sil
  5. evet canım merakım dindi sayılır. peki bu zamansızlıkta "bir tane de ben dikmeliyim" dürtüsünü napcaz? piskoloklar bunu da açıklayın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o iş çok fena çook! bende de aynı sorun var ve sanırım bunun bir tedavisi bulunamadı henüz!

      Sil
  6. çok çok çok cici olmuş :) arada giymek lazım bende çiçek ve pembeden kacanlardanım ama bazen ruh halime uymuyorda değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu şeker pembesi ama.. giydikçe bir ferahlık hissi verdi bana da :)

      Sil
  7. bakıp bakıp dönüp bir daha bakıp anlamışcasına hımmm diyerek .. sonra size ne de yakışmış o cıvıl cıvıl küpelerle.. belki bir gün bende bu kadar güzel dikemesem de heveslenip dikebilirim birşeyler.. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heves iyidir! ben de heveslenip başlamıştım :D

      Sil
  8. Bence harika olmus. Cok seker seker olmamis. Ama ne demek istedigini cok iyi anliyorum. Bu arada ilk yorumum. Blogunu yeni kesfettim. 2 gunde butun yazilari okudum. Cok samimi ve super zeki yazilar ve fikirler:) Bayildim. Hem okuldasim hemde dikisci daha ne olsun:) Rica etsem astarla ceket kumasini birbirine nasil monte ettigine dair detay yazabilir misin? Cok tesekkurler. Sevgiler. Gul.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gül! Bundan sonra daha fazla yorumlarla katılım bekliyorum o halde ;-)
      ama 2 yıllık yoğun yazı arşivinin 2 günde bitirilebilmiş olmasına bozuldum hani :))

      Sil
  9. Senin farklı astar kullanmana bayılıyorum. Aynı zamanda yazılarınada . Ellerine ve fikrine sağlık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler sevgili Aycan. Yazılar paylaştıkça güzel :))))

      Sil
  10. ba-yıl-dım :) bende dikmek istiyorum banane banane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e dik işte! dikesiniz diye anlatıyorum ya! :D

      Sil
  11. hııımmm iyi fikirmiş :) bir tane dallı güllü kumaşım vardı 1 senedir duruyor sonunda ne yapacağıma karar veremeyip hediye etmeyi düşünüyordum ama şuan itibariyle ilham gelmeye başladı :D çok hoş bir tasarım olmuş gerçekten ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normal bluz diye diksen kimse bakmaz ama o kararsız kalınan kumaşlar astarda kullanıldı mı daha bir havalı oluyorlar. ;-)

      Sil
  12. eşarplarımı kullanacak bir yer bulduuum hemen lkumaş almalıyım =)

    YanıtlaSil
  13. kelebekler konabileceği en iyi yere konmuş bence de. Eline sağlık şeker kadın :)

    YanıtlaSil
  14. İrem hanım çok güzel bir tasarım.astarın tamamını telayla kaplamanız fikri,bütün bunları lezzetli bir yazıyla sunmanız.,.,harika , harika....

    YanıtlaSil
  15. İçim gitti o kumaşa! Nefis!

    YanıtlaSil
  16. O desen yüzündeki enerjiyi yansıtmış bence. Pozitif gülen yüzün yeter bize :)

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.