"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

VÜCUT TİPİNE GÖRE GİYİNME TARZI: ÜÇGEN

22 Mayıs 2014
Hızla başladığımız yazı dizimize uzun bir aradan sonra devam ediyoruz. Genel olarak 4 geometrik gruba ayrılan vücut tiplerinde bugün sıra ÜÇGEN'de

Üçgen vücut tipleri bu sınıflamaya göre aslında 2 alt gruptan oluşuyor. Birincisi, benim sıklıkla kullandığım uydurmaca ifademle armudi kemençe şeklinde, kalçadan teşekkül, vatan toprağımız Anadolu'da sıkça görülen en tatsız gen havuzu hediyelerinden biridir. 


Her ne kadar, tarih boyu doğurganlığın ve bereketin sembolü sayılsa da, yaşla birlikte, selülüte ve kendinden yastıklı gezme görüntüsüne meyleden bu bereket yumağı için yapacak çok az şey vardır. 

1- Pilates: her pilates kursuna yazılanın bilinçaltında Ebru Şallı görüntüsü oluştuğundan "ne o öyle sopa gibi olayım daha mı iyi?!" önermesiyle yan çizdirmeye meyilli bir egzersiz türüdür. Spor yapmaya karşı her türlü işgüzarlığı geliştirebilecek bünyeler için uygun değildir. 

2- Armudi kemençeleri en hoş şekilde gösterecek şekilde giyinmeyi öğrenmek. Bu sayede hem vücudumuzla mutlu olmayı biliriz, hem de işgüzarlıklarımız için harika bir kılıf oluşturmuş oluruz!

Gelelim kalçası, omuz ve göğüs kısmından büyük olan vücut tipleri için en başarılı giyinme ipuçlarına:





Dış görünüşte dengeli bir görünüm elde etmek için, vücudumuzun daha dar ve ince olan kısımlarına dikkati çekmemiz sadece armut şekilli vücut tipleri için değil, hemen her vücut tipi için geçerli bir ipucudur. Burada da dikkat edilmesi gereken şey, vücudun üst kısmına vurgu yapan giysiler seçmektir. 

* AKSESUARLAR:
Armut tipli kadınlar için vazgeçilmez uyarı "Dikkatler Yukarda Olsun!" aksesuar seçimi için de geçerlidir. Dikkatleri vücudunuzun üst kısmına çekecek iddialı kolyeler ve küpeler en yakın dostunuzdur. 
statement necklace online satış Türkiye
bu kolye şurada satışta: http://www.tuhaftuhafiye.com/urun/saray-soylusu-kolyesi-an008/97582

Bu küpeler şurada satışta: http://www.tuhaftuhafiye.com/urun/samdan-kupeler-pembe-ae004/111881
Kemer konusunda ise dikkat etmeniz gereken şey, fazla gösterişli olmayan, dar ve mümkünse pantolonunuzla uyumlu renkte kemerler seçmektir.  

* BLUZLAR / CEKETLER:

Bluzlar, ceketler ve hatta bazı elbiselerde daha yapılı bir omuz detayı, ilk bakışta geniş kalçalı dış görünüşünüze bir denge kazandırır. 
bu kol detayının yapım aşamaları bu linkte bulunuyor

Eğer göğüslerinizin büyük olmadığını düşünüyorsanız, geniş kalçaları dengeleyecek bir diğer giyim tarzı da göğüs bölgesinde kalabalık yaratan, kapalı yaka bluzlar kullanmaktır. 

Seçeceğiniz bluzların desenli, renkli olması da işinize yarayacaktır. Üst tarafınızda katlı giysiler tercih etmeniz de dikkatleri vücudun üst kısmına kaydırarak görüntüde denge sağlar. 


*ELBİSELER:
Armut tipli kadınlar için en ideal elbise modelinin wrap-dress olduğunu söylemek mümkün. Aslında hemen her kadın için ideal bir kesim olan bu model, benim de en sevdiğim tasarımcılardan biri Diane von Furstenberg ile özdeşleşmiş bir elbise modelidir. V yaka gelen göğüs kısmı, belde kuşak vb. yardımıyla toplanır ve etek boyu klasik şekilde diz hizasında biter. 
armut tipli vücutlara giyim önerileri
stil moda tasarım blog


*ETEKLER:
A şeklide kalçadan aşağı doğru hafif açılan etekler genel olarak geniş kalçalı kadınlar için ideal kesimdir. 
vücut şekline göre stil rehberi

Ancak ben, kalçanın en geniş yeri olan basen noktasından aşağı dümdüz inen kalem eteklerle daha rahat ediyorum. Bu sayede sürekli aynı tarz etek giymeme gerek kalmıyor. 
kalem etek
bu eteğin yapım aşamaları şu linkte mevcut

*PANTOLONLAR:

Armut tipli kadınlar için pantolon stili önerileri sürekli bol paçalı, kalçadan dümdüz aşağı inen şekildedir. Halbuki ben bu tür modellerin 38 üstü beden kadınları daha da kilolu gösterdiğini düşünüyorum. İşin özü kendimizi rahat ve mutlu hissetmek ise, burada geleneksek stil önerilerinden farklı bir ipucu vermek isterim. 

Geniş kalçalıysanız dar paça pantolonlar bence daha güzel bir görüntü sağlayacaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken üzerine giyeceğiniz bluzun uzunluğudur. Dar paça bir pantolonu vücudunuzda en iyi gösterecek şey, minimum basen hizanızda biten bir bluz / tünik giymenizdir -  tecrübeyle sabittir ;) 

Pantolonlarınızda yanlarda cep olmasından, belde pli olmasından kaçınmanız da tavsiye edilir. 

Dar paça pantolon giyecekseniz, üstüne giyeceğiniz bluzun düz kesim olması da önemlidir. Ayrıca dar paça pantolonların en iyi dostunun yüksek topuk olduğunu hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum. Kendinizi içinde rahat hissedeceğiniz yükseklikte topuklu ayakkabılar bu pantolonlarla muhteşem bir uyum sağlar. 
vücut tipine göre stil önerileri



Bugünlük de bu kadar! Bir sonraki yazı ters üçgenler için giyinme ipuçlarını içerekecek. 

Şimdi aynanın karşısına geçin ve 40 kere "Amanın ben gerçekten ne de güzelim!" diye tekrar edin :D



20 yorum

  1. ne zamandır bu yazıyı bekliyordum :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı olmuş :) teşekkürler.
    yeni blogger olarak benim blogumada bekliyorum :)
    symcouture.blogspot.ro

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlısın ve süper bir yazı olmuş :))

    YanıtlaSil
  4. çok güzel toparlamışsın canım, ellerine sağlık. benim gibi minoşları selvi boylu gösteren formüllerin de var mı acep??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şekerim ben 1.85 olduğum için aklıma bile gelmedi kısa boylular için ipucu yazmak! onun için de ayrı bir yazı hazırlayayım bakalım.

      Sil
  5. Çok güzel anlatım ve faideli bilgiler, pekiii ya bu üçgen ters ise, omuzlar, kollar üst kısım aşağıdan daha geniş ise ne yapalım efenim? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. azcık sabır yahu! o da bir sonraki yazı olacaktı :)

      Sil
  6. Çok faydalı bilgiler, teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. uzun süredir bunu bekliyordum
    güzel yorumlarla birlikte harika bir yazı olmuş
    elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Son derece faideli bir yazı dizisi...Bir de ben kendi bedenimin ismini bilebilirsem şayet eminim daha iyi faidelenicem...:) Sizin yazılarınızı okurken çok eğleniyorum.Bir arkadaşımla bol kahkahalı muhabbet ediyormuşum gibigeliyor.Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de aynı keyifle yazıyorum zaten! sevgiler :D

      Sil
  9. Harikasınızz ya /ay ne güldüm armut tipli kadınlar a :)) bişi sorucam ilk fotoda ki hardal eteği nasıl dikeriz bana da beklerim fazlası ile acemi bir blogger olarak :) pratikterzi.blogspot.com sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalın kumaşa geniş pilili bir etek modeli o. Kolayca yaparsınız siz de ;)

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.