"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

RUH KAYIRMA SEANSI...

25 Mayıs 2015
İki dünya arasında sıkışıp kalmıştı ruhum. Ne birine gidebiliyordum, ne ötekine.  Ne birinin bende yarattığı daralma hissinden sıyrılabiliyordum, ne ötekinin ferah çağrısına kulak verebiliyordum.

Aylardır, ruhumun bedenimin arkasından zar zor yetiştiği bir koşuşturmaca içinde kaybolup gitmiştim. Her sabah gözüm yarı açık yarı kapalı güne başladığım, rujumu arabada sürebildiğim, saçımı iş yerine girmeden hemen önce düzeltebildiğim, akşam yemeklerini neredeyse yemeğe oturmadan hemen önce yapabildiğim, çöpleri sadece kokmaya başladıktan sonra atmayı hatırladığım manik bir düzen içinde yaşamaya alışmıştım neredeyse.


Hayatımda yürütmek zorunda kaldığım en zor projenin içindeydim. Üstelik ne yaptığım işi seviyordum, ne de bunca emek döktüğüm projemin bir yere varma ihtimali görünüyordu... Bir yanda ağır sorumluluk duygusu, diğer yanda alışkanlık hissinin rahat kucağını bırakıp yeniye yönelmek neredeyse imkansız bir fikirdi. Sözleşmemin yenilenme tarihi yaklaşınca, yıllarca içinde çalışma hayaliyle yanıp tutuştuğum işyerimden beklemediğim bir terfi teklifi geldi. İşim sevmiyordum ama iyi yapıyordum. Tek yapmam gereken ruhumu karartan projemi bir yıl daha yürütmekti; sonra istediğim projeye geçebilecektim. Yaratıcılığın 9. kuşak akrabası bir iş tanımı, başka hiçbir şeye vakit bırakmayan yoğun çalışma saatleri ve pek havalı bir iş... Nasıl bir delirme haliyse, teklifi kabul etmeye karar verdim.

Aynı günlerde bir türlü görüşmesine gitmeye fırsat bulamadığım bir işten daha çağrılmaya başladım. Esnek çalışma saatleri, yaratıcılık gerektiren bir iş tanımı, Türkiye'de yapılmasına çok inandığım bir proje ve yepyeni bir ekip. Nasıl bir delirme haliyse,yeni işi reddetmeye karar verdim...

tim burton

Sözleşme uzatımıma onay vereceğim Pazartesi gününden bir gün önce bana bir haller oldu. Hani düğünlerde herkesin kendini kaybedip dansa kalktığı bir an vardır... Sen de bir yandan parmaklarınla ritm tutup, bir yandan da 'aaa ben dans edemem; yerim dar' ayaklarına yatarsın. Sonunda düğünlerin o çok bilen teyzelerinden biri gelir, nazını pozunu dinlemeden çekip kaldırıverir seni. Sen de iki parmak şıklatmanın ardından bir anda kaybediverirsin ya kendini... İşte öyle birşey :)

Aylardır "yerim dar, yerim dar" diye içimde sıkışıp kalan ruhumu ferahlatmaya karar verdim. Eski işimi bıraktım, hemen ertesi gün yeni projeme geçtim ve bir oynadım bir oynadım... tüm kurtlarımı döktüm, inanın! :)))

Mantığıma değil, içimin sesine kulak verdim. Şimdi acil olarak birşey yapmam gerekiyor: Bunca zamandır iki dünya arasında sıkışıp kalmış ruhum için bir ruh kayırma seansına ihtiyacım var benim. 

ruh kayırma seansıSeansın ilk bölümü epeydir uzak kaldığım KendinDik.Com'a yeni yazı yazmakla geçti bile.
İkinci bölümünde, yeni taşındığım evimdeki tüm taşınma dağınıklığını ortadan kaldırma egzersizi var. Davet etmediğin halde evine ziyarete gelip, ne kadar uğraşsan da yayıldıkça yayılan uzak akrabalara dönmüş hurçlarımı, baş köşelerimden kaldırmam gerekiyor artık. Hatta toplu halde evden göndermeye niyetliyim.
Hemen ardından da, yerleştirme sırasını annelik önceliğiyle sona bıraktığım dikiş odamı yoluna koymam gerekiyor.
Ruh kayırma seansımın son aşamasını dikiş makinamı açıp cıvıl cıvıl yaza cıvıl cıvıl dikiş projeleri yapmak oluşturacak. Aklımda onlarca yeni fikir, parmaklarımın ucunda yüzlerce yazılmayı bekleyen kelime var. 1 hafta içinde kesin olarak başlatacağım seansımın son kısmında bana katılmaya ne dersiniz?

Oradaysanız ve gelecekseniz, kapıya üç kere vurun...




MERAKLISINA NOTLAR:
Hayranlarının bir çırpıda anladığı üzere, kullanılan görseller Tim Borton'a aittir: 
İrem'in yeni projesi de neymiş diye merak edip, iki beğeni de ben yollayayım diyenlere Projenin sosyal medya takip adresleri şöyle:






41 yorum

  1. tık tık tık..... ah bana da yeni bir başlangıç olur belkii.. merakla takipteyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin böyle bir seansa ihtiyacı var sanırım :)

      Sil
  2. Ben gelirim ;)) Yeni işin de evin de hayırlı olsun dört gözle bekliyorum dönüşünü :))

    YanıtlaSil
  3. Ben gelirim ;)) Yeni işin de evin de hayırlı olsun dört gözle bekliyorum dönüşünü :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedef 1 hafta... Ama o yayıntılar ne zaman biter de dikiş masası açılır kesin birşey demek güç ;)

      Sil
  4. tik tik tik hayirli olsun yeni isin sen sehir degistirdin ben ulke degistirdim nasil bir durumun icinde oldugunu anlayabiliyorum Allah kolaylik versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa yok yok. Hala Ankara'dayım ben!
      Hayırdır hangi ülke??

      Sil
  5. Her gün sayfanızı açıp bakıyorum yeni bir yazı varmı diye.Bu gün bi açtım yeni bir yazı sevindim. Bide açıp herkese gösteriyorum biliyormusunuz bunların hepsini kendi dikmiş.Bende sizden ilham alarak başladım iyi kötü biraz yol aldım. Kendi adıma sevindim bizimle bir şeyler paylaştıgınıza.Yazının başında diyordum keşke sevmedigi işi yapmasa .Yeni işinizde de güzel günler geçirmeniz dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harikasınız! benim için de buraya yazmak vazgeçemeyeceğim bir alışkanlığa dönüştü. artık yeniden daha fazla zaman ayırabileceğim umarım.
      sevgiler!

      Sil
  6. tık tık tık evet ya nerelerdesiniz valla merak ettik herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle :)

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  7. Tık tık tık. Ben en azından denerim.10 senedir işim konusunda aynı ruh hallerini bende yaşıyorum. Darısı başıma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayat hızlı geçiyor. umarım siz de gönlünüze göre bir işe geçersiniz yakında :)

      Sil
  8. Tıktıktık... Gözümüz yollarda kalmıştı. Sizi yeniden buralarda görebilmek çok güzel. Yeni işiniz ve evinizde gönlünüzce yaşamanız dileğiyle yeniden merhaba :)

    YanıtlaSil
  9. Ay ay ayyy çok sevindim ben bu işe.Yoğun program nasıl özlettirdi sizi....))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok özlemişim sizlerle yeniden yazılar üzerinden konuşabilmeyi sevgili Neslihan :)

      Sil
  10. Hareket berekettır kolay gelsın merakla beklıyorum yenı işleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yakında... pek yakında... şu yayıntılar da bir toplansın... kesin dönüş yapıyorum :D

      Sil
  11. Kapıyı üç kere çalmak ta neymiş. ....sen iste biz o kapıyı yıkar geçeriz....ben senin aldığın kararı 4 yıl önce aldım. Bir anda ne olduğunu anlamadan kendimi -- hergün ölmektense bir gün ölürüm --derken buldum ve bıraktım... şimdi dönüp geriye baktığımda ne çok emek vermişim diyorum ama pişman değilim... hani derler ya allah bir kapıyı kaparken bir diğerini açar. Gerçekten öyle oluyor.... misal ben o kararı almamış olsaydım burada senin gibi arkadaşlarım olmazdı. Değil buralara çocuklarima vakit ayiramiyordum. Verdiğin kararlarla mutlu olmanı dilerim... Yenilikler hayat enerjini de yenilesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Gerçekten de kendimi çok iyi ve çok daha üretken hissediyorum böyle.

      Sevgiler!

      Sil
  12. Sesinin hiç çıkmamasından nasıl bir tempoda çalıştığını tahmin etmiştim. hepimizin zaman zaman oluyor böyle çılgın bir koşturmaya esir olmalarımız. Ta ki durup uzaktan kendimize bakana dek. İşin tuhafı kendimize dur dediğimizde bundan kimse etkilenmiyor. Hiçbir şey eksilmiyor. Kimse mağdur olmuyor. Bir yıl daha harcamadan sıyrılabildiğine sevindim. Bir an önce dikişlerine dön. Yeni evin, yeni işin hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve hatta bu güzel yoruma bile ne zaman yanıt verebildim bak! yeni iş çılgın bir tempoda başladı.. Ağustos oldu, daha yeni rahatlayabildim :D

      Sil
  13. Gercekten nefes aldigini hissettim ve cok cok sevindim senin adina! Dikis odani yerlestirmede yardima hazirim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shelbyyy!!!! Daha hala yerleşmedi o dikiş odasıııı!!!!! :(

      Sil
  14. Açıkçası bencillik edip önce kendi adıma sevindim :) çünkü bloğunuzaa daha çok zaman ayırmanız demek "yazılarınızın ruhunun" ruhumu gülümsetmesi demek.
    Sonra sizin adınıza da sevindim seveceğiniz işi tercih etmeniz süper. Hayırlı olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa, ne güzel oldu di mi eski işten ayrıldığım! Bu güzelim yoruma bile Ağustos ayında cevap yazabildim! Ama yeni işimi çok seviyorum. Çok hızlı başladı da ondan fırsat bulamadım. Kusura bakmayın. Yarına yeni yazı çıktı ama sonunda!

      Sil
  15. Yorumlarınızı ve pratik dikişlerinizi bekliyoruz. Yeni işiniz hayırlı olsun. Başarıya giden yollar hepimiz için açık olsun.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel bir dilek bu! gerçekten de hepimiz için güzel günler gelsin. yaz güzelliklerle başladı. böyle de devam etsin hepimiz için :D

      Sil
  16. Tık tık tık... Her ne kadar sizinle aynı odada olma fikrine sıcak baksam da, yazılarınızdan mahrum kalacağımız için üzülüyordum. Sabırsızlıkla yeni yazılarınızı bekliyoruz...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşracım! Sevgili oda arkadaşım :))) Ofis dışı mecralarda görüşmek bana daha çok heyecan veriyor. İrtibatı koparmamamız dileğiyle ;)

      Sil
  17. Hakkınızda hayırlısı osun inşallajh....

    YanıtlaSil
  18. Bazen çok zor olsa da iç sesine uymak çok rahatlatıcı oluyor.Yeni işiniz de ve evinizde yaratıcılığınızın keyfi ve sevinçleriniz bol olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Nurhan! En kısa zamanda daha uzun soluklu yazılarla görüşmek üzere!

      Sil
  19. Ben dört kere vuracağım hocam:) Welcome back Mr. Anderson

    YanıtlaSil
  20. tık tık tık :))) hayırlı olsun değişim iyidir :))) keşke yeniden bir dikiş eğitimi etkinliği yapsanızda biz çekirgeler sevinsek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh ah! daha bu yoruma bile yeni yanıt yazabiliyorum! daha o dikiş odası bile yerleşemedi. Siz etkinlik yapın da ben katılayım :D
      Sevgiler!

      Sil
  21. Kendi hayatımdaki tuhaflıkları çok tuhaf buluyordum ben de ama bakıyorum da sende de işler pek normal gitmiyor. Paranormal hayatlarını olduğu gibi sevenler kulübü var ruhlar aleminde. Kapıyı üç kez çalanlar girebiliyor:D Hadi hoşbulduk cümleten;) Bakalım öte alemde düğün dernek eden ruhlar burada hangi projeleri gerçekleştirecek. İlgi ile takip ediyor olacağım. Dediğim gibi tuhaf şeyler yaşıyorum bu aralar o yüzden pek normal bir yorum yazamadım sanırım. Neyse, biliyorum ki sen anlarsın. Kocaman sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha anca gelebildim... Astral seyahat bende epey yavaş oldu :D
      Artık bundan sonra fazla ayrı kalmayacağım umarım!

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.