"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

RUSYA'DA BİR TASARIM CENNETİ / FLACON

23 Şubat 2016
Karar verdim. Bundan sonra Moskova'yla ilgili yayınlayacağım yazıları "Gezgin Terzi" altında değil de, "İrem'in Rusya'yla İmtihanı" etiketiyle yayınlasam daha iyi olacak. 

Atatürk'ü her konu olduğu gibi, bu konuda da ters tarafından alıp da yurtta savaş, dünyada savaş mottosuyla hareket edenler sayesinde yedi cihanla kavgalı hale gelmemizden mütevellit, her yerde Türklere gösterilen sevgi selinden kaçınmak için türlü türlü yollar dener oldum.  

Bunlar arasında kullandığım en etkili yol/yordam, yıllarca insan psikolojisi üzerine okumamın verdiği bilgi donanımı sayesinde son derece etkileyici bir yaklaşımdan ibaret: Amaaaaan, beni kim ne yapsın!

İşte bu sihirli cümleyle çıkıyorum sokağa her seferinde. Oldukça etkili bir psikolojik mekanizma. Neden bunu ders kitaplarımda hiç okumadım? Hayret :D 

Moskova sokak sanatı, street art, Moscow


Eğer halkımıza gösterilen güncel sevgi selinden korkmadan seyahat etmeye kararlıysanız size tavsiye edebileceğim şahane yerler var Moskova'da. Aman ben yerimde rahatım sadece fotoğraflara baksam da olur diyenler için de bol bol fotoğraflarım olacak! 

Bu arada ben hali hazırda nasıl becerdiysem buraya geldiğimden beri 2 ayrı işte yarı zamanlı çalışıyorum. Çoğu işim de bilgisayar başında iş yapıp yollamayı içerdiğinden, asına bakarsanız gezecek pek de fırsatım yok. Dar zamanda etkili gezmek istediğim için de seyahatimi mümkün olan en efektif şekilde planlayarak çıkıyorum sokağa. Bu sebeple, buradan ara ara yazacağım Moskova Gezi yazıları, gerçekten az zamanı olan gezginlerin de işine yarayacak hap bilgiler içeriyor. Aklınızda buluna ;)
Moskova gezi yazısı, Flacon, tasarımcı kampüsü


Bugünkü gezi mekanımız Moskova'nın Hipster merkezi denilen bir tasarım fabrikası! 
Adı: FLACON
Eski bir fabrika alanını birbirinden hip mağazalar ve şahane renklerle bezeyenlerin, ruha rengarenk dokunuşlarda bulunan bir mekana dönüştürdüğü bir kompleks. 
Buraya nasıl gidileceğiyle ilgili notu acilen bulmak isteyenler, o güzelim fotolara gözünü kapasın ve hemen yazının sonuna gitsin...

Kompleksin girişinde kocaman bir kırmızı sandalye var normalde. Ama ben nedense girişin hemen yanındaki biletçiyi görünce başka şeyi çekemez oldum!
star wars, Flacon, moscow, moskova,
Güç bizimle olsun!




Flacon'daki giyim mağazalarının hemen hepsi birbirinden tarz. Ama moda endüstrisinde isim yapmış markalar yer almıyor. Bazıları gerçekten şahane, ama bir çoğu (ah huyumuz kurusun!) biz dikiş meraklılarının amaaan, bunu yapmada ne var?! diyeceği giysilerle sınırlı, yine de gezmesi pek eğlenceli mağazalardan oluşuyor. 


Mekanın Rusça adı "şişe" anlamına geliyormuş. Mekanın takma adı "tasarımcı fabrikası". Hal böyle olunca, sadece elbise tasarım mağazaları yok elbette etrafta. 

Yüncü var!! Üstelik yünlerin bazıları orada inceltilip paketleniyor:D 




Azcık kumaş satan bir tuhafiye (elbette bulacaktım her gittiğim yerde kumaşçı. Elbette!!).



Gezmesi ve karıştırması müthiş keyifli ıvır zıvır mağazaları...





Güzel fakat malesef pahalı ev dekorasyon mağazaları...


Bisikletçi! :)

Keseceği saçtan ciddi şüphe duyduğum berber!





 Birbirinden hoş görünen fakat birbirinden tuhaf yemek yerleri...





Karikatür ve kitap/kırtasiye dükkanları...





Tuhaf ve rengarenk ana binanın sadece iç tasarımını bile incelemek heyecan verici. 

Ama dışarısı mı daha eğlenceli içerisi mi bilemedim...





Bunun ne olduğunu bir türlü anlayamadık. Yanlışlıkla önüne geçtiğimizde ise birden hava üflemeye başladı. Bence çok faydalı bir eser. Kim yaptıysa ellerine sağlık! :)
yurtdışında yaşam, irem sunar özat, irem'in moskova maceraları

İrem'in Rusya'yla imtihanı devam edecek... 

MERAKLISINA NOTLAR:
Ne zaman gitmeli? 
Burada bahar / yaz dönemlerinde sürekli partiler ve benzeri etkinlikler düzenleniyormuş. Bu yüzden havalar güzelken gitmekte fayda var. Etkinliklere ilişkin bilgiler web sitelerinde mevcut. Rusça bilmeyenler Google Chrome yüklesin ve doğrudan otomatik çeviri marifetiyle hiçbir şeyi kaçırmasın ;)

Nasıl gitmeli?
Moskova'daki pek çok güzel mekan gibi, Flacon da bir metro durağına epey yakın bir yerde. Şehrin kuzey batısındaki Gri hat üzerinde yer alan Dmitrovskaya metrosundan yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz. Tam da şöyle:


Haritayı yükleyemediyseniz şu linkten nokta atış adresine ulaşabilirsiniz:
Dizayn-Zavod "Flakon"

Ne yenir?
Yukarıdaki fotoğraflarda da gördüğünüz üzere pek çok yemek mekanı var. Ancak ben İngilizce menülü bir yer görmedim. Belki yazın farklı olacaktır kim bilir? İstediğinizi yiyin için ama yanınızda mutlaka bir sözlük veya sözlük gibi suistimal edebileceğiniz bir arkadaşınız olsun ;) Benim vardı; sadece yemeklerin adını değil, nasıl yapıldığına kadar anlattırdım tüm menüyü! Teşekkürler Selin :D

Web Sitesi?
İşte budur: http://www.flacon.ru/

Hadi bakalım, gezmek isteyenlere şimdiden iyi gezmeler. Gelmek isteyenlere şimdiden iyi hayaller ;)








8 yorum

  1. Mağazaların dizaynına bayıldım:) inşallah birgün görmek kısmet olur:)

    YanıtlaSil
  2. Ben gezmeyi değil de resimlere bakmayı tercih ediyorum ;)) Korkarım valla ben yaaa :)) Ama çok eğlenceli bir yer gibi görünüyor renkler falan harika bahar gibi ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin için bir de bahar gider daha da bol fotoğraflarım o halde Aycancım ;)

      Sil
  3. mağazalar ve fotoğraflar şahane!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bir gün gelir de yerinde görürsün sevgili Antigone :)

      Sil
  4. Ne kadar güzel bir yazı olmuş. Çok heveslendim. Keşfedilesi bir yermiş. Bol bol fotoğraf için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo siz bana böyle yüz verin, ben daha milyon tane çeker yayınlarım sevgili Ful Atölye :) Teşekkürler!

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.