"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

DİKİŞ PROJELERİNİZİ PLANLAMANIZI SAĞLAYACAK UYGULAMALAR

05 Nisan 2016

Aklında onlarca fikir, fakat onları yola sokacak yordamdan yoksun yaşayanlara güzel bir yazım var bugün. 

"Bu ara asimetrik kesimlere taktım" diyorsunuz. Bir yerlerde güzel bir bluz beğendiniz ve onun benzeri bir model dikebilmek için gördüğünüz bluzu aklınızda tutmaya çalışıyorsunuz. Evdeki hangi kumaşı hangi modelle birleştirebileceğinizi her seferinde unutuyorsunuz. Araya bir şeyler giriyor... Hoop, bir anda size heyecan veren bir proje fikri, zihninizin kayıp eşya kutusuna atıldı bile. Ara ki bulasın... 

Geçtiğimiz günlerde benim de aklımda olan bir konuyla ilgili bir yazıya denk geldim. Hemen okudum, hiç denemediklerimi bir yana not ettim; kendi kullandığım yöntemleri ekleyerek size güzel bir derleme yazısı hazırladım. 


AKLINIZDAKİ DİKİŞ PROJELERİNİZİ PLANLAMAK İÇİN 6 UYGULAMA:

1- PINTEREST

Sanırım moda, tasarım, elişi, dikiş konularına merakı olup da Pinterest'e göz atmamış olan pek yoktur internet kullanıcıları arasında. 

Bu şahane uygulama, keyfinize göre gireceğiniz arama kelimeleri üzerinden, diğer kullanıcıların eklediği resimleri gruplayarak size sunuyor. Bununla birlikte, size istediğiniz gibi panolar açmanızı sağlıyor ve dışa açık/kapalı olarak düzenleyebileceğiniz bu elektronik panolar ile hoşunuza giden her şeyi panonuza iğneleyebiliyorsunuz. 

Benim de hem KendinDik.Com'un resimlerini yayınladığım, hem de beğendiğim resimleri grupladığım farklı farklı panolarım var. Yukarıda resmini gördüğünüz panonun adı "Sewing Inspirations / Tembellik etme, sen de dik!". 

Güzel ve ücretsiz bir uygulama. Ancak planlama yaparken, elinizdeki malzemeyi not etmeniz biraz zor. İlham panosu gibi kullanıma daha açık. 
Henüz takibe başlamadıysanız, KendinDik.Com panolarını buradan takip edebilirsiniz: https://pinterest.com/kendindik/ 

2-POLYVORE

Polyvore, http://www.polyvore.com/ adresinden ulaşabileceğiniz ilginç bir site. Burada kendinize güzel bir online gardrop yapabilirsiniz. Ev döşeyebilirsiniz; hangi kıyafete hangi ayakkabıyı uygun gördüğünüzü, hangi takıyla hangi makyaj malzemesinin kullanılması gerektiğini planlayabilirsiniz. Ama hepsi sanal. Burada resimlediğiniz tüm ürün fotoğrafları, o ürünlerin satıldığı online mağazalara bağlantı veriyor. İnternetten yurtdışı alışverişi yapmaya meraklı olanlar için biçilmiş kaftan! Ama sadece koleksiyon oluşturmak veya kombin önerilerine göz gezdirmek isteyenler için de gerçekten hoş vakit geçirebileceğiniz bir site. Hem ilham olmadan, planlamanın ne anlamı var öyle değil mi? :)

3- ONE NOTE

one note, apps, review, değerlendirme, irem sunar özat, blog
One Note, benim MacBook kullanmaya başlamadan önce keşfettiğim bir windows programıydı. Tüm çalışmalarımı tek program içinde ama farklı dosyalar altında tutmak istediğim, akıllı telefon ve tabletler çıktıktan sonra da, onlarla senkronize olarak güncellenebilen bir uygulama istiyordum. Bir anda karşıma One Note çıktı! One Note'un Apple ürünlerine uygun versiyonu çıkana kadar çok bekledim ve sonunda bu programa kavuştum!

One Note, biraz yüklü bir aplikasyon. Ancak, yazılarınızı planlama, fotoğraflarınızı derleme, yapılacaklar listenizi hazırlamak için çok güzel bir not programı. Burada istediğiniz notu istediğiniz resimle eşleştirebilir, bir projenizle ilgili internette bir kaynak bulduysanız, onu aynı dosyanın içine işleyebilir, ses veya görüntü dosyalarını proje sayfanıza ekleyebilirsiniz. 

Aklımda 40 tilkiyle çalışmaya alışkın biri olarak, yazılarımı, notlarımı, yapacaklarımı kolayca not edip, dosyalayabildiğim bu uygulama benim için ideal bir çözüm oldu. Uygulamayı indirmek isteyenler şu adresi ziyaret edebilir: https://www.onenote.com/

4- GOOGLE PHOTOS

Google'ın Photos isimli uygulaması benim en sevdiğim ve en sık kullandığım uygulamalar arasında. Müthiş pratikleştirdi online hayatımı. Aslına bakarsanız, dikiş projelerimi planlama konusunda en çok kullandığım uygulama da bu. 

Google hesabı açtığınızda, otomatik olarak sahip olduğunuz Photos dosyanızı düzenli şekilde kullanmak istediğinizde, hayatınız gerçekten kolaylaşacaktır. 

https://photos.google.com/ adresinden ulaşabileceğiniz bu uygulama, isterseniz sadece size veya sizin seçeceğiniz kişilere açık albümler oluşturmanızı sağlıyor. Benim bu sayfa içinde onlarca albümüm var. Pinterest'te olduğu gibi, internette görüp de beğendiğim bir cekete ait fotoğrafı da yükleyebiliyorum, bir mağazada görüp beğendiğim bir ceketi çektiğim fotoğrafları da ekleyebiliyorum. 
Akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz aplikasyon sayesinde, telefonunuzda bulunan fotoğrafları da buraya kolayca yükleyebiliyorsunuz. 

İşin ucunu kaçırmadan, fotoğraflarınızı albümlere gruplamanızı tavsiye ederim. Benim buradaki dikiş ilham albümümdeki fotoğrafları ara ara açıp, ona uygun kalıpların çizimlerini istediğim modelle eşleştirebiliyorum. Fotoğrafları dilediğim gibi düzenleyebiliyorum. 

google photos, uygulama, app, review, dikiş blog, blog notları

5- EVERNOTE

Evernote, benim yukarıda bahsettiğim One Note uygulamasını Mac'ler için bulmadan önce denediğim bir programdı. Bu yazıya ilham veren Colette Patterns yazısının ise bir numaralı önerisiymiş. Benim ilk önerim değil, ama yine de benden daha çok beğeneni çıkacaktır. Yukarıda bahsettiğim One Note uygulamasının çok daha basit ve küçük çaplısı olan bu programa bilgisayarınız veya akıllı telefonunuz üzerinden onlarca not, fotoğraf, liste, bağlantı vb. yükleyebiliyorsunuz. Kapsamlı bir dosyalama veya albüm aplikasyonundan ziyade, ekranınızdakileri veya aklınızdakileri hızla karalayabileceğiniz bir not programı olarak değerlendirebileceğiniz bir kaynak. 

6- EVERNOTE SKITCH

Az önce bahsetmiş olduğum Evernote uygulamasının bir diğer versiyonu olan Skitch'in farkı, yüklediğiniz resimler üzerine notlar eklemenize izin veriyor olması. Dikiş projeleriniz sırasında notlar almanızı da kolaylaştıracak bir foto / not uygulaması olarak değerlendirebileceğiniz, basit fakat işlevsel bir uygulama. Skitch aplikasyonuna ise şu adresten ulaşabilirsiniz:  https://evernote.com/skitch/

Gördüğünüz gibi tüm imkanlar sizin kendi kıyafetlerinizi kendiniz diyesiniz diye sizin için seferber olmuş durumda :) 

Bu uygulamaları kullanıp da ek bilgi vermek isteyenleriniz varsa lütfen aşağıya not etsin. 

Bu uygulamalar dışında bir önerisi olan varsa yine yorum kısmında paylaşsın ve hepimizi aydınlatsın :)

Bugünlük de dünyaya yeterince dikiş aşkı aşılayacak çalışma yaptığıma inanıyor ve dükkanı kapatıyorum. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere! 
Aaa, unutmadan: Seviyorsan sosyal ortamlarla şu yazıyı paylaş bence ;) 






14 yorum

  1. Cok guzel bir post olmus isime cok yariycak ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de Trello adlı programı kullanıyorum. Tüm notlarım, hayata geçirmek istediğim projelerim ve iş takip listem orada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trello'yu hiç duymamıştım! Araştıracağım; çok teşekkürler Yasemin :)

      Sil
  3. Ben de eveote kullaniyorum.basit kullanici arayuzu guzel bir program. oldukca pratik.onenote a gecsemmi simdi bilemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel.
      One Note'u iş hayatımda da kullanıyorum. Mesela toplantıya gittiysem, word dosyası vb yerine doğrudan oraya not almak çok daha kolay olurdu vs.
      İş hayatınızda da kullanacaksanız One Note elbette çok daha iyi. Ama ihtiyacınız yoksa, yüklü bir programı eklemeye de gerek yok...

      Sil
  4. İrem ben hiç birşey anlamadım ya anlattıklarından nasıl teknoloji özürlüysem artık :)) Facebook, pinterest, instagram.. bitti gitti daa ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiş dikmeden önce nelere ihtiyacın var?
      1-Nasıl bir model istiyorsun? - ona göre model örneklerini dergiden kesip defterine yapıştırıyorsun
      2- Elinde hangi kumaşların var? - Kumaşlarından birer parçayı kesip defterine yapıştırıyorsun
      3- Kalıpta nasıl bir değişiklik yapmak istiyorsun? Bunların notunu kenara yazıyorsun.
      İşte tüm bunları elektronik olarak yapabileceğin uygulamalar bunlar. Hangisinin kullanımı sana daha kolay gelirse, onu öğreniyorsun ;) Halinden memnunsan, haline şükredip devam ediyorsun :D

      Sil
  5. Google keep i tavsiye ederim
    , basit ama ekranda Wiget ı olduğundan oraya not almak aklıma geliyor. Ev Alışveriş listem de onda dikiş malzemeleri listem de, dikiş için beğendiğim modellerin resimlerini de ekleyebilirim. Hala one note kullanıyorum içinde yok yok yemek kitabım odur mesela benim, dikiş ders her türlü notum ondadır, ama ben eski versiyonu kullanıyorum ve telefona senkronize edemedim hoş etsem tel çökebilirdi, tel versiyonunu da hiç sevmedim ve kaldırdım. Pinterest ilham kaynağım ztn. ilk önerine de bakıcam mrk ettim yazı güzel olmuş eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. One Note'u tel.e yüklemeye cesaret edemem. Ipad'i bile perişan ediyor.
      Google keep'i incelememiştim. Zaten google photos'u çok sık kullanıyorum. İkisinin mutlaka bir bağlantısı da vardır. İnceleyeceğim. Çok teşekkürler :)

      Sil
  6. Gerçekten bloğunuz çok faydalı oluyor bence. 'Soslu Badem'bloğununun tavsiyesi üzerine sizi takibe aldım. Söylediklerinde gerçekten haklı. Emeklerinize sağlık. Çok güzel iş çıkarıyorsunuz.
    Dilerseniz bloğuma bende beklerim. Her ne kadar yeni olsam da :)
    www.yetenekabidesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Yetenek Abildesi. İsme bayıldım bu arada :D
      Sevgiler!

      Sil
  7. merhabalar ,
    size ulaşacağım bir mail adresi sitede o kadar dolaşmama rağmen bulamadım.. link içereceği için buraya yazmak istemedim ama isterseniz onaylamasınız yorumu, kırılmam...blogumda sizin bogunuzun dedikodusunu yaptım , sizinlede paylaşayım dedim.... sevgiler...
    https://soslubadem.blogspot.com.tr/2016/06/seni-sectim-guzel-blog_16.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Soslu Badem,

      Çok güzel yazmışsınız. Çok teşekkür ederim. Böyle dedikodular şahane oluyor ;)
      Sevgiler!

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.