"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Sew News Dergisinde Yayınlandım!

02 Kasım 2012

Yazmazsam çatlardım…
Birçoğunuzun benden “origami kol yapımı” yazısını beklediğini biliyorum ama araya birçok şey girdi. Sizinle bu yazıyı bir türlü paylaşamadım. 
Yaklaşık 15 gün önce birgün kapım çaldı. Kapıda postacı, elinde Amerika’dan gelen bir paket…
Bir açtım baktım ki ABD’nin en çok satan dikiş dergilerinden SewNews’ten bir mektup gelmiş adıma. Bir de yanında harika bir kitap!
Yazıda, SewNews dergisinin Ekim/Kasım 2012 sayısında benim öne çıkan blog yazarı olarak tanıtıldığımı söylüyor. Bu yetmezmiş gibi bir de hediye olarak bana harika bir dikiş kitabı göndermişler! :)) Harika, öyle değil mi?! :D
Sew News featured

rachel comey v1247 vogue 1247 review awardBir yandan gevrek gevrek sırıtmaya başlarken, bir yandan da bunun nasıl olabileceğini düşünmeye başladım. Sonradan, aylar önce bu derginin editörünün bana bir mesaj attığını hatırladım. İnternet sitelerine benim bir dikiş kalıbı yorumuyla ilgili yazımı çok beğendiklerini ve derginin ilerleyen sayılarında yayınlayabileceklerini söylemişti. Tabii onca koşuşturma arasında ben bunu unuttum gitti :)
Söz konusu yazım daha önce burada da yayımlamış olduğum meşhur Rachel Comey tasarımı bir Vouge Kalıbı (no. 1247) ile ilgili çalışmam üzerineydi (yazıma buradan da ulaşabilirsiniz). 
Sitemin dünyanın öteki yayından, üstelik de çok okunan bir dergide yayınlanması sanki benim için yeterli olmazmış gibi bir de dergide çıkmam karşılığında bana bir hediye göndermişler! Sandra Bardwell imzalı “Sewing Basics” isimli bir kitap. :))
sew news october november issue featured blog
Yüzümün aldığı gevrek kıvamından bahsetmiş miydim? :)
Ama aramızda kalsın, kitap şahane de, bir de yazımın yayınlandığı dergiyi görsem fena olmazdı hani :P (insanoğlu çok nankör olabiliyor biliyorum…)
Sew News Türkiye’de satılan bir dergi olmadığından benim bu sayıya ulaşmam biraz güç oluyor tabii… Dolayısıyla sizlere buradan seslenmek isterim: Derginin Ekim/Kasım sayısını göreniniz olursa, lütfen bir zahmet bana da anlatsın :))
Tamam, neyse, nankörlük kısmını burada bırakıp size biraz kitabı anlatayım…
İlerleyen tarihlerde muhtemelen bu kitapla ilgili daha detaylı yazılar da yazarım (birkaç kez okuduktan sonra!) ama kitapla ilgili ilk izlenimlerimin çok iyi olduğunu söylemeliyim. 
sewing basics sandra bardwell sew news
Dikiş dikmeyi kendi kendine öğrenen biri olarak, bu tür dikiş kitaplarını çokça incelemişliğim vardır. Ne yazık ki, dikiş dikmeyi öğreten kitapların birçoğundaki anlatımlar - bırakın yeni birşey öğrenmeyi - kendinizi “bu kadar anlatıyorlar da ben bunu niye bir türlü anlamıyorum yahu” düşüncesiyle birlikte daha da demoralize etmenize sebep oluyor. 
Bu nedenle, birşeyi kendi kendinize öğrenmenize yönelik olarak hazırlanan kitapların çok sayıda iyi fotoğraf ve çizimle desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben de dikiş tekniğiyle ilgili “Öğren Çekirge” yazılarımda benzer bir üslup kullanmaya çalışıyorum zaten bu sebeple. 
İlk birkaç karıştırmadan sonra gördüğüm o ki Sandra Bardwell’in Sewing Basics (Temel Dikiş) kitabı bu konuda bir hayli başarılı. Üstelik içerdiği bilgiler de yalnızca “temel dikiş”le sınırlı kalmıyor. 
sewing basics book review
Neyse, ben size bu kitaptan beğendiğim konularda daha çoook referans veririm. Şimdi biraz kitabın tadını çıkartayım:D
Unutmadan; sizlere de bu siteyi takip etmenizi tavsiye ederim. Ara ara çok güzel hediyeler ve bedava kalıplar veriyorlar: http://sewnews.com 
****
Yazıyı yayınladıktan birkaç saat sonra dergi Türkiye’den çıktı iyi mi?! :)
Dikiş ve moda yazarı bir diğer blogger Sevgili Shelby‘de bu derginin bu sayısı varmış; şansıma bakın :) İşte dergi:
sew news featured member
keyifli dikişler, bol güneşler :D

Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.