"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

ABARTMAYI SEVMİYORUM

20 Haziran 2014
moda tasarım ankara

Abartmayı sevmiyorum ama inanın neredeyse 100 yıl oldu kendime yeni birşey dikmeyeli! 


Abartmayı sevmiyorum ama vücuduma en uygun pantolonu dikmek Mars'a seyahatten bile daha uzak bir gelecekte mümkün olacak gibi. Zira vücuduma en uygun pantolondan beklentilerim biraz fazla:
1- ince göstersin
2- uzun göstersin
3- şöyle yanlardan toplasın
4- beni sıkmasın, kasmasın 
5- yeri geldiğinde eşofman gibi rahat olsun
6- ...
pantolon moda blog

Abartmayı sevmiyorum ama sanırım geçen gece uyudum uyandım, sabah bir kalktım ki 42 beden olmuşum! Yani su içsem yarıyor, nasıl oldu anlamıyorum. İnanın abartmayı sevmiyorum!
en çok okunan bloglar

Bu pantolon modelini kendim çıkardım. Kalça bölgesinde kendinden yastıklı gezen bir yapım olduğundan ve oldum olası geniş paçalı pantolonlardan haz etmediğimden, tam hoşuma giden şekilde pantolon modellerini bir türlü bulamıyorum. Geniş kalçadan birden dar paçaya inince, kumaş da tam istenileni vermeyi beceremiyorsa, tayt görünümüne düşmeden dar paça pantolon kesimini oturtmak biraz zahmetli. 
diy moda dikiş blog

Kendi kıyafetlerimi dikmeye başlamadan önceki hayatımda alıp da üzerimde paraladığım birkaç pantolonum vardı. Benzer kumaşları bulunca sanırım kendime yakıştırdığım pantolonları dikme konusunda da harikalar yaratmaya başlayacağım. Her zaman dediğim gibi... abartmayı sevmiyorum


Gelelim arkaplanda gördüğünüz bu muhteşem mekanın ne olduğuna. Ankara'ya yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye edeceğim, benim çok sevdiğim bir sanat merkezi burası: Cer Modern 

Eski vagon tamirhanesi ve cer atölyelerinin restorasyonuyla büyük bir sanat merkezine dönüştürülmüş olan bu büyük yapı her gittiğinizde içinde birçok farklı sergi ve atölye sunuyor size. Biz gittiğimizde Picasso'ya ait Gravür ve Seramik Sergisi ile Erwin Olaf'a ait fotoğraf sergisi başta olmak üzere birçok sergiyi ziyaret etme imkanı bulduk. Picasso'nun sergisi Temmuz sonuna kadar açık. Gitmenizi tavsiye ederim. 
cer modern

Avrupa'da olsa önünde kuyruğun eksik olmayacağından eminim. Ancak güzel ülkemdeki sanata olan ilgi sayesinde çoğu gün burayı rahatça ve sakince gezeceğinizi garanti ediyorum :) Sadece tarihi binayı görmek ve geniş arazisinde keyifle vakit geçirmek için bile gidilir. Toplu taşımayla ve özel araçla ulaşımı kolay, otoparkı mevcut. Daha fazla bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://www.cermodern.org/
cer modern

Sanırım artık güzel mekanların arkaplan desteği sayesinde ve 2 yıllık blog modelliğinin ardından daha etkileyici pozlar vermeyi öğrendim. Abartmayı sevmiyorum ama bence bu konuda gerçekten süperim!

24 yorum

  1. Abartmayı sevmeyişinizi aşırı biçimde takdir ediyorum.Hafizanallah ya sevseydiniz ne yapardık biz?!😜
    Şaka bir yana "0" bedenden az biraz fazlası olan bizim gibi insanlar için pantolon modeli bulmak çok sıkıntılı..Fakat siz başarmış görünüyorsunuz.Tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. abartacak olsam size şimdi ne yanıtlar verirdim ama inanın abartmayı sevmiyorum...

      Sil
  2. Süpersin İrem! Bende birçok kalıp deniyorum :( Birgün mutlaka bende bana uygun kalıbı bulacağım ;)

    YanıtlaSil
  3. Kalça bölgesinde kendinden yastıklı gezen bir yapımı? Çok şekersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani Suhuba, bunca cümlenin içinden niye onu yorum kısmında ön plana çıkardın anlamıyorum.... İnsan gerçekten hayret ediyor...
      ;-)

      Sil
  4. Sevgili İrem, her ne kadar böyle çok tatlı olsan da, benim uyguladığım yöntemlere göz atmanı tavsiye ederim, zira söylemek istemem ama 34 bedene sahip olmam hep bu yüzden ;)

    http://birdikbinbak.blogspot.com.tr/2014/04/yaza-formda-girme-kurallar.html#more

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yazıyı ilk müsait zamanımda son derece önyargılı ve memnuniyetsiz bir şekilde okuyacağıma emin olabilirsin!
      :D

      Sil
  5. pantolon kriterleri karşılamış bence. sen abartmayı sevmiyorsun belki ama ben bayılıyorum senin abartmana ;DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yahu... Daha hala anlaşabilmiş değiliz kendisiyle. İdare ediyor da, hayallerimin pantolonu değil henüz :D

      Sil
  6. Bu güzel gömleği ve bu güzel pantolonu dikebilen birisi olarak azcık abartabilme hakkınız var bence.Hadi birazcık abartınnn nooooooooluuurr :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam bak, bir dahakine söz abartacağım artık! Bıracağım utanma huyunu! ;-)

      Sil
  7. Bencede pozlar konusunda süpersin :))) Ayrıca her konuda da abartmalısın bence.. Mekan harika sen harika pantolon harika eeee o kadar abartı olsun yaaaa :))))

    YanıtlaSil
  8. Harika valla bayıldım. Kırmızı pabuçlara ayrı bayıldım. Güle güle giyin. Keşke kursa gelebilseydim ama bir türlü ayarlayamadım , sizinle tanışmak güzel olacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kırmızı pabuçlarımı ben de çok seviyorum. Çok da rahat üstelik! Birbirimiz için yaratılmışız onlarla :)
      Keşke gelebilseydiniz gerçekten de. İkinci tur için kayıtlar devam ediyor aslında. Belli mi olur belki ikinci tur daha işinize gelen bir tarih/saat aralığında olur ;)

      Sil
  9. Ama ama ama! Burada fotoğraf çektirmek benim fikrimdi, banane! Benden önce davranmışsın:) Şaka bir yana çok sevdiğim bir yerdir Cer Modern. Yıkılma tehlikesi var biliyor muydun? Yeni gar binası/avm kompleksi düşünülüyormuş oralara:( Umarım bir şey olmaz.

    Pantolon çok güzel olmuş. Ben cesaret edemiyorum pantolon dikmeye. Korkunç ölçülerimle yüzleşmek gerçeği, yoo dostum yoo:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak ne diyeceğim. Bir dahaki çekimler için birlikte gidelim. Birbirimizin fotoğraflarını çekelim. Ayrıca Cer Modern hakkında söylediğin ruh sıkıcı haberlere inanmak istemiyorum. Şu anda kendimi bu bilgiye kapatıp, daha orada gideceğim onlarca güzel etkinliğin hayallerine dalıyorum...

      Sil
  10. Şu pantolon mevzu abartmadan abartılı mevzu... neden bu kadar zorlayıcı. ... Üstelik bir kez kestin mi bir daha toparlanmamak için elinden geleni ardına koymuyor. Idare eder bir kalıp bulduysan ne mutlu sana.... Ankara'ya pek yolum düşmüyor. Ama bende İstanbul moderni severim. Bol abartısız günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zor olan dikmesi değil bence. doğru kalıbı uydurması.

      Ben de İstanbul Modern'den fotolar bekliyorum sizden! ;)

      Sil
  11. Ben de abartmayı sevmeyerek yazıyorum..Yine süpersinizzz sayın İremm...Ayrıca kendinden yastıklı kısmına katılmıyorum,çok estetik bence,tabi biz kadınların başı azıcık fazlalıklarla hep dertte,yapacak birşey yok.Abartmayalım yeter:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa tabii tabii estetik.. öyle...


      sevgiler! :D

      Sil
  12. bence kesinlikle abartmalısın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur, bir dahaki sefere abartarak yazmayı deneyeyim bir de :D

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.