"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

OT, SU, YULAF...

07 Ağustos 2014
Ot, su, yulaf… Dikiş dikmenin ardından, hayatta en sevdiğim egzersiz çeşidi olan yemek yemenin azıcık abartılması sonucunda hayatıma giren yeni üçlü.

Ot, su, yulaf… Hani insanoğlu her zaman daha iyiye, daha ileriye evrilirdi? İnek miyim ben?

Ot, su, yulaf… 30'larıma kadar ne güzeldi hayat! 2 akşam yemek yemeyeyim hemen iniverirdi kilolar. Adaletin bu mu dünya?!
***
Kilo alımımın önlenemez yükselişi sonucunda, kış başında hayatımda ilk kez diyetisyene gitmeye karar verdim. Diyetisyenin benim için büyük hayalleri vardı. 3 ayda uçacak, 5 ayda kaçacaktım. 

Günler günleri, haftalar haftaları kovaladı. Diyetisyenin sıkı denetiminde geçirdiğim 4 ayın ardından, kaybetmiş olduğum dolu dolu 4 kiloyla birlikte tombalak hayatıma geri döndüm. 
Neymiş? Daha fazla kilo vermem için spor da yapmam gerekirmiş.  Bu mudur?

Neymiş? En güzel spor yürüyüşmüş. Bu bozkırda deniz kıyısı var mı şöyle keyif keyif yürüyecek? Her ne kadar yüce gönüllü belediye başkanımız sık aralıklarla "Hayaldi, gerçek oldu. Ankara'ya deniz geldi!" minvalinde onlarca belediyecilik başarısına imza atmış olsa da, benim doğuştan deniz tuzu kokan ruhum bir türlü ferah yer bulamıyor yürüyüş yapmak için. 


Hal böyle olunca, yeterince koşuşturmacalı ve yer yer stresli hayatımdaki tek eksiğin koşu bandı olduğuna karar verdim. Satın alırken yapılan tüm uyarıları haklı çıkartır şekilde, o da kısa sürede havaleli bir elbise askısı olarak varlığını sürdürmeye başladı.

Ama yenilgiyi kabullenmem hemen olmadı tabii. Örneğin, kendime rahat ev kıyafetleri yapayım, taytlarımın üstüne tünik misali giyeyim dedim. 
dikiş tasarım blog

Pek çoğunuzun birkaç ay önce düzenlemiş olduğum dikiş etkinliğinden hatırlayacağı üzere (bkz. "HEYECANLI ÇEKİRGELERİZ BİZ "), basit bir bluz kalıbının farklı şekillerini yapmaya çalışırken, arada bir de rahat bir tünik dikmeye karar vermiştim.baykuş desenli
Şaşkın bakışlı baykuşların ev sahipliğindeki emprime kumaşı siyah ketenle dengeleyeyim istedim. Rahat battığı için de siyah ketenleri katlamalı şekilde yapayım tam olsun dedim. Kalıpta yaptığım değişikliklerin dikiş açıklamalarını başka bir yazıda paylaşırım. Şimdi derdim başka benim.

Diyorum ki, ipin ucunu kaçırdım. Fazla kilolar aldı başını gidiyor. Şişkin şişkin gezme hissinden içim şişti! Hal böyle olunca, döndüm rejimin temel prensiplerine. 

Ot, su, yulaf... Hani - deniz, rakı, balık - gibi, ama onun yürek burkan benzeri. 
Ot, su, yulaf... Spora duyduğum ilgi yukarıdaki animasyon ciddiyetinde olduğundan, gelsin bakalım tabak tabak.
Ot, su, yulaf... Geçer mi böyle hayat?!
irem sunar özat


Not: Tüniğin dikiş detayları bu adreste: Nervürle Nervürleyebildiğince




66 yorum

  1. Çok eğlenceli bir yazı. Her zaman ki gibi gelen gülümsemeden gidemiyor. Ben de aynı dertten muzdaribim maalesef. Eskiden ne kadar çok yer kilo almazdım. Azıcık alsam da h2-3 gün dikkat edince giderdi. Kadınları en çok yaş ve doğumlar etkiliyor. Tabii doğuştan şanslılara sözüm yok. Allah diyette kolaylık versin. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  2. ben çok bi fazlalık göremiyorum ama tabi insan nasıl iyi hissediyorsa öyle yaşamalı. ben bu ramazanda gösterdiğim olağan üstü aç kalma performansıma kadar çok yemenin iyi bir şey olduğunu sanıyordum ama değilmiş, az yiyince daha iyi daha hafif hissediyormuş insan. :)
    bu arada o katlamalara drape deniyordu değil mi? ben bir denemesini yaptım geçtiğimiz aylarda da öyle deneme olarak kaldı :) çok güzel olmuş bunlar ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl ki herkes vücut tipine göre giyinme ipuçlarına dikkat edecek diyoruz, aynı şekilde herkes vücut tipine göre yediklerine bakacak. Ben o ne yese birşey göstermeyen şanslı gruptan değilim ne yazık ki :)

      Drapaj benim bildiğim daha dökümlü durması icap eden, insan vücudunun şekline göre elle şekillendirilen katlama tekniği. Daha iyi bilenler açıklasın. Bu tür katlamalar origami diye adlandırılıyor daha çok. Benim de sevdiğim bir iştir. Sen de seviyorsan denemeye aynen devam ;)

      Sil
    2. Hadi ben de bildiğimi söyleyeyim o zaman :D
      Drapaj açıklaması doğrudur. Drape kumaşın kıvrımlı ve döküm döküm duran kısmına verilen isim. Yani şal yakalar ya da volanlar gibi.
      Bu minnak plimsi şeyler de nervür bildiğim kadarıyla :) Biraz enli olsa da nervür nervürdür yani bence ;)
      Az diken birine göre çok konuştum galiba :)

      Sil
    3. Evet haklısın nervür demem gerekirdi :) Nervür nervürdür! :D

      Sil
  3. Bir arkadaşım var anlatmazsam hasetten çatlarım: Öğle yemeğinde, avuç içinden büyük, o tek kişilik toparlak ekmekler var ya, hah, işte onlardan 2 tane yiyor. Bir de tabldotta ne varsa. Adalet bu olmamalı çünkü bendeki yansıması çok örselendi :) San da ha gayret demekten başka elimden bir şey gelmiyor. Ha bir de "inanırsak olur" falan diyebilirim. Ben 3-5 sene evvel, kas çalıştırma ve yağ yakmaya dayalı bir egzersiz programı ile hakikaten sıkılaşmıştım. Kas yoğun bölgeler olan bacaklar ve kollar çalıştırılarak bir de karın kalça eritici hareketlerle bir kaç hafta geçirdim. Hem de doktorun bana dediği gibi günde 5 kere değil, 1-2 kere yaparak. Düşün bir de dediği gibi yapsam Adriyana Lima falandım yani. Zaten bu güzel kadınların güzellikleri sırf makyaj biliyorsun, bana da yapsalar o kadar bakımı...Neyse; sana ve belki okuyan olursa diye birilerine faydamız dokunsun diye, aklımda kalanları yazayım:
    1-Hareketler çok aç veya hemen yemek sonrası çok tok yapılmayacak.
    2-Hareketler karın, kalça, bacak, kolları çalıştırıyor, 8-10 lu setler halinde yapılacak. Tamamı 10-15 dakika kadar sürecek. Bu süreden fazlası vücudun yağlarını korumak için kortizon üretme evresiymiş. Yani vücudumuza bunu hissettirmeden, yani kortizonu ürettirip yağlara sıkı sıkı yapışıp sarılmasını önleyerek yağ yaktırılacak, ruhu bile duymayacak zavallının :)
    3-İki set arasına; artık kortizonu üretmeye meyilli vücudu "yok cicim, geçti, sen keyfine bak" kabilinden avutmak ve buna ikna etmek için de en az 1 saat süre tanıyacağız.
    4-İlk günler baldırımız nerede, karnımda kaç büklüm kas var, hepsinin yerinin öğrenmiş oluyoruz acıyla ama ne demişler, "acı acıyı, su sancıyı keser", bir kaç gün bir şeycik kalmayacak.
    5-E o kadar acıya boğazımızı birazcık tutacağız. Bu gün bir Adriyana kolay olunmuyor, netekim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönüllerimizin Adriana Lima'sısın sen Sevgili Nurten! Öperim kocaman :D

      Sil
    2. ama şu hareketleri de görebilseydik keşke, tam süper olacaktı. :/

      Sil
    3. O dr arkadaş herkese aynı hareketleri vermiyor. Kimine hareket bile vermiyor, kimine yürüyüş önermiyor falan. Zaten öncesinde iyi bir tahlil tetkik kısmı var. Ama herhangi bir sağlık problemin falan da olmadığını düşünerek istersen mail atabilirim sana. Çünkü evet hareketler çok da matah bulunmaz şeyler değil. Burada felsefe günde 5-8 kere (bir arkadaşa da 8 kere demişti çünkü) 1-1,5 saat aralarla 10-15 dakikalık hareketleri yapmak. İşte işin bu kısmı haftada 3 gün spora gitmekten daha zor. Bir mail adresi yazarsan görüntüleyip göndereyim sana da. Ama dediğim gibi ben onun tavsiyesinden daha az yaptım kesinlikle faydasını gördüm. Yine de en fazla zayıfladığım zaman, geçen sene safra kesesi ameliyatı öncesi 15-20 günlük süremdir. Mide bulantım olmasın diye o kadar az yiyordum ki, hareketler bile bu kadar zayıflatamamıştı beni. Sonrasında hopbaaaa, al kiloları yeniden oldu, çünkü yemeye başladım:)

      Sil
    4. Dur bi bakalım. Yeni yorumlar arasında bir kadının ismini bırakanlar var. Netten takip edebilirsiniz dediler. Onu bir araştırayım daha kolay olacak gibi. Çok teşekkürler. Harikasın! :D

      Sil
  4. Ot ve su kısmına okey ama yulaf bana fazla :D Keyifle okudum yine. Ben de aynı dertten muzdaribim. Birde benim her kapıdan bence önce giren bir göbeğim var :) Ona da çözüm olabilecek bişeyler varmıdır ki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhh yulaf! Missss gibi...Göbeklere de birebir :))

      Sil
  5. Bende yediklerine çok dikkat etmesemde gerçekten sporla kilo verilebiliyor. Ki bende o şanssız gruptan biriyim. Kızımı okula bıraktıktan sonra haftada 3 gün yarım saat yürüyüş ve hani şu açık hava spor aletleri varya onlarla haşır nehir olunan diğer bir yarım saat sonrası 3 haftada belimde 8 cm, kalçamda 3 cm, üst baldırlarımda 3 cm incelme sağladım. Verdiğim kilo ise sadece 3 kilo idi, ve artık size 10 un içinde harika duruyorum :-). Tabiki yakında yaptığımız türkiye tatilimiz sonrası hepsi geri geldi :-) ( yine size12 oldum) şimdi yeniden o düzene geri dönüş içinçabalamaktayım. Şu bavulların tümünü açıp kirli çamaşır işini bitirdikten sonra :-) inanın yapacaksınız. (yani benim gibi azimsiz biri yapabildiyse herkes yapar :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış anlamayın. Ben kendimden korkuyorum. O spor dünyasına bir daldım mı tığ gibi çıkacak, ortalığı kasıp kavuracağım... Gönülsüzlüğüm ondan yani. Bir başlasam gerisi gelecek de... Nasip kısmet :D

      Sil
  6. Bende de var sanırı 5 kilo kadar fazlalık. Ama ben sende fazlalık göremedim. Hem biz seni böyle sevdik. Sanırım ben katlanamazdım o üçlüye ot su yulaf....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aycan Hanım öyle uzaktan 5 kilo fazlam var diye yazmayalım ayıp oluyor! Sanki bloguna girip görmüyoruz tığ gibi güzelliğini!

      Sil
  7. Size, kolay gelsiiin! deyip kacayim hemen ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa nereye kaçıyorsun? Özledik Biç ki Dikesin. Nerede yeni yazılar ? :/

      Sil
  8. İnstagramda @tbktbk28 diye biri var bir incele. Benim aklıma yattı eylülde başlayacağım. Skyp üzerinden çalıştırıyor. İncelme garantili felan.. Sen bir incele

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur bakarım. Çok teşekkürler paylaşım için :)

      Sil
  9. Yazan, dikiyorum Asuman

    YanıtlaSil
  10. Oof of, kıştan beri ne güzel kilo vermiştim. 2 haftalık tatilde 3 kilo birden aldım (artık nasıl saldırdıysam yemeklere:)). Üstelik hedeflediğim kiloya inememiştim bile! Spor alışkanlığı kazanmak da zor iş. 1 yıldır spor yapmaya çabalıyorum daha yeni yeni haftada 3 temposuna çıkabildim. Tatilde o da heba oldu:( Tam tahıllı ve protein ağırlıklı besinler tüketmeye çalışıyorum. Ama bir süre sonra patatesler, dondurmalar gözümün önünde uçuşuyor:(

    Kolay gelsin, çok zor bu kilo derdi:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden sana abla tavsiyesi. Süper inceldin. Sakın bırakma! Ben yaptım tembellikleri şimdi ortadan ikiye çatlasam ideal kiloma ulaşamıyorum. O derece :)

      Sil
  11. Demek kilo vermek kadınlar için yıllar geçtikçe zorlaşıyor. Olsun ne yapalım:(( bu arada neden herkesin evinde şu koşu bandlarından vardır. Hiç anlayamıyorum. Demek sizde edindiniz?

    YanıtlaSil
  12. Her kadının psikolojik bir +5'i vardır :) 15 kilo bile olsa 5'i fazladır :)
    Her eve bir dönem o koşu bandı girer, kısa bir süre sonra vestiyer muamelesi görmeye başlar. Ama varlığı bile huzur verdiği için uzunca bir süre durur, durur, durur. Sonra da sahibinden.com ilanları arasındaki yerini alır :) Ben de benimkini geçen hafta sattım :) Dakikalarca koşturup hiç biyere gitmemiş olarak üzerinden inmek sıktı sanırım :)

    Spor konusunda Zumba'yı seveceğini düşündüyorum açıkçası :) Bir çok aktiviteden çok daha fazla kalori harcarsın. Spor yaptığını bile anlamaz, dilin yerlerde olsa da "off çok eğlendik yaa" diye salondan çıkarsın. Bi araştır derim ben ;)

    Bu arada o bluz spor için fazla mı şık ve havalı olmuş sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da bir lise arkadaşım Zumba dersleri veriyormuş artık. Çok eğlenceli postlar paylaşıyor. Bizim buralarda bir araştırayım bakalım. Öyle üzerime almamışım ki bugüne kadar o konuyu sen yazınca geldi kız aklıma :)
      Çok teşekkürler Emel!

      Sil
  13. Bende aldım demeyecektin bunları, deşmeyecektin yaramızı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koşu Bandı Mağdurları Derneği kuralım. Örgütlenirsek üzüntümüz azalır belki..

      Sil
  14. Ben de yavaş yavaş kilo vermekle uğraşıyorum.Ana fikir ekmek ve yediklerimin miktarını azaltmakla biraz aktivite,seyrek olarak yoğurtlu,sütlü yulaf ezmesi, içinde az meyve parçacıklarıyla...Çok kiloluydum iyiye doğru gidiyorum.Ayrıca spor için diktiğiniz şifon keten birlikteliği iyi fikir, çok güzel olmuş.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım. Sizden cesaret verici haberler almayı umuyorum düzenli aralıklarla :D

      Sil
  15. Yazılarınızı toplum içinde okumamaya çalışıyorum çünkü ya sesli sesli gülüyorum ya da kocaman sırıtıyorum. Ee tabi elinde telefon bu vaziyet biraz liseli mesajlaşan aşıkları andırıyor :P kendim hakkında çok bişey yazmıycam çünkü herkesin gıcık olduğu kilo yapmayan bünyeye sahibim ama tabi nereye kadar bilemem yaş 29. Ayrıca genetik yatkınlıkta var. Ben bi diyetisyenlere birde psijolojik danışman ya da psikologlara çok güvenemiyorum artık. Annem diyetisyene gidip aylarca gram gram verdi dedim ki sen git diyetisyene " benim moralim çok bozuk kilo veremiyorum devam edemiycem" de bakalım ne diycek. Annem böyle dedikten sonra diyetisyen diyeti değiştirdi annem daha hızlı kilo vermeye başladı. Aynen pisko.danışmanlar hakkında da böyle şeyler duydum hastalarını kendilerine bağlamak için süreci uzatıyorlar bazıları. Herneyse kolay gelsin diyeyim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Art niyetli olmak istemem ama, verilen diyetler konusunda haklı olabilirsin.
      Art niyetli olmak istemem ama, genetik yatkınlık konusunda söylediklerin sinirimi bozdu.
      Art niyetli olmam istemem ama, toplum içinde sesli sesli gülmen hiç hoş değil. Ne me lazım, aklı uçkurunda olan bir siyaset adamı kalkıp da durduk yere sana da laf söyleyebilir.
      Ama yine de seni kocaman öperim, o ayrı! :D

      Sil
  16. Sırf bu bluz için spor yapılır be ya ;) Bu kadınların kilo derdi bitmez :)))) Çocukluktan beri spor yapmayanların bir süre sonra bu tip cihazları kullanmadıklarını düşünüyorum. Spor disiplini çocukluktan geliyor sanırım ;) Ama bir çizelge tutulup, yapıldığı zaman tik atmak hem zevkli oluyor, motivasyonu sağlıyor hem de cihazı kullanmayı disipline sokuyor. Eğlenceli yazı için teşekkürler. Spor yapsam da ben de kilo veremiyorum :))) Ters yani benim durum da. Ne yapalım kader işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spor kesinlikle çocukluktan gelen bir kültür. Zorlamayla anca bu kadar oluyor işte! Ama ne yapalım, sağlık bizi zorlamadan biz kendimizi spora zorlayacağız bu yaşlarda :/

      Sil
  17. kilo vermek için ipucu! Blogları gezip onlara yorum bırakmak, en az 5 kalori yakar! hep biz yorum yazıyoruz canım olmaz ki ama ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın! Ama ben senin blogunu düzenli okuyorum bak. İş yorum yazmaya gelince kaçıveriyorum hemen :) Dur bakayım madem kalori yaktırıyor, sitem azalttırıyor bu egzersizi daha düzenli hale getireyim ben :D
      sevgiler!

      Sil
  18. Ahh zayıflama sorunsalı yedi başımızı ne diyim :))

    YanıtlaSil
  19. muhteşem bir yazı daha :) zevkle okudum teşekkür ederim. bir hevesle alınan spor aletleri evin köşesini bekler , verilemeyen kilolar sıkıntı stres yaratır , spor yapmak sıkıcıdır gibi düşünceler sanırım birçoğumuzun ortak sorunu. Bunun üzerine diyetisyenimin tavsiyesini dinleyerek " WALK AT HOME" evde yürüyüş hareketlerini yaptım. dışarıda yürüyemeyenler vakti az olanlar için öneriyoruz demişti diyetisyenim.Leslie Sansone adlı bayanın öğreticiliğini yaptığı videolar bir o kadar eğlenceli bir o kadar da kalori yaktırıyor insana izlerken çokta zorlamıyor bedeni hareketleri yaparken :) annem ile beraber evde yaparken kendi hareketlerimize gülmekten ölüyoruz :) diyet ile beraber yaptıgım kısacık sürede 5 kilo verdim tabi tatildir bayramdır derken geri geldi hepsi hoooop :( tekrar başlıyacağım inş. Ben faydasını gördüm sizde görebilirsiniz deneyebilirsiniz. 1 mil, 2 mil, 3 mil yapabileceğiniz seviyede evde yürüyebilirsiniz ben her seviyeyi sırayla atladım vücudunuzun hareketlere alıştığını anlıyorsunuz zaten. Video sitelerinde bulabilirsiniz videoları. Leslie ne kadar İngilizcede anlatsa videoları az biraz İngilizceniz varsa bile anlarsınız olmasa da görüntüler yetiyor. Çok uzattım sanırım neyse dikişlerinizin sevimli , keyfinizin iyi , diyetinizin de kolay ve zevkli olduğu günler sizinle olsun :) kendinize iyi bakıın sevgilerlee :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Beyza, süpersiniz! Ben sizi twitter'dan hatırlıyorum. uzun zamandır takip edip herhalde ilk kez yorum bırakıyorsunuz :D
      Bu iş aklıma yattı. Araştıracağım bu hatunu. Çok teşekkürler!

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. :) Maşallah hafızanıza :) eveeet ta kendisi ben oluyorum. malesef uzun bir süredir yorum yapamadım çok üzgünüm.bir ara yaptığım yorumlar gelmemiş sanırım onuda şu an farkettim. seyahatler derken sadece postlarınızı okuma fırsatı bile zor yakalayabildim :( sizin minik siz yaparken çok eğlenicek eminim :) denemekte fayda var :) Kolay gelsinn :)

      Sil
    4. Söylediğin kadını buldum ve uygulamaya başladım. Bayıldım! Harikasın! Tam benim yapacağım iş. Çok sevdim :D Çok teşekkürler :)))

      Sil
    5. gerçekten miii :) begenmenize sevindim :) şimdiden kolay gelsin ozaman :)

      Sil
  20. kilolar kilolar gelirken hiç haber vermeden tatlı tatlı gelip sessizce göbeğe yerleşiyorlar güzel güzel büyüyüp yerleşiyorlar. Tamam ben sıkıldım giydiklerim olmuyor dediğinizde yaramaz çocuk gibi bir eziyet bir eziyet yapışıp kalıyorlar kilo kilo yerleşip gram gram gitmekte ısrar ediyorlar :)))
    Diyet yapanlara kolay gelsin deyip kaçıyoruuum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. durun bakalım. bu sefer azim tavan... göreceğiz nasıl sonuçlanacak :D

      Sil
  21. benim yorum da sanırım spam olarak gitti link vardı içinde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayıırrrr :( spamde de görünmüyor. yüklerken sorun oldu sanırım. tüh :/

      Sil
    2. squatgirl tabiki bu hatun yabancı asıllı :))

      Sil
  22. Ne zaman diyet yapmaya kalksam ekstra kilo aldım .Sevmem diyetleri bu sebeple.Porsiyon küçültmek tam benlik.Bir ara çocuklarla spor da yapıyorduk.Göbekteki kas ağrıları çok iyi hissettiriyordu ama devamı gelmiyor maalesef.Ya ne zor ,şöyle yesek yesek ama hiç şişmesek...!!Kas olsa hepsi::))Baykuşlu bluze de bayıldım..))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmuyor işte öyle :) bir orta yol bulacağız kilolarla başka çaresi yok :D

      Sil
  23. İremcim ben de hayatım boyunca kilo problemi yaşadım iki yıl önce dukan diyetiyle genç kızlık kiloma geri dönmüştüm fakat geçtiğimiz kış beynim artık sınırlama yapmayı reddetmeye başladı isyan bayrağını çıkardım ve normal eski kötü beslenme düzenime geri dönmeye başladıkça kilolar da geri gelmeye başladı özelliklee son iki üç ayda taşınırken iyice düzenim bozuldu tatil matil derken hooop en başa geri döndüm neyse diyeceğim odur ki seçim günü sağlıklı beslenme artı yıllardır verimli kullanmadığım koşu bandımı düzenli kullanmaya başlıyorum işi öncelikle kafanda bitirmek çok önemli ve ben artık hazır hissediyorum kendimi ama bu kilo verene kadar değil yaşam boyu olacak bu kez inşallah... Neyse lafı çok uzattım asıl demek istediğim ot su yulafa mahkum değilsin değişik tarifler istersen buraya bakabilirsin biliyorsun dukan diyetinin olmazsa olmazlarından yulaf kepeğidir dukan diyeti yapmak zorunda değilsin bu tariflerle bile beslensen şekeri hamurişini kesip yağı da biraz azaltırsan ve hafif de olsa düzenli spor yaparsan vermemene imkan yok şimdiden başarılar! https://www.facebook.com/seda.erdukan.9/media_set?set=a.103107123183275.7143.100004519626824&type=3 https://www.facebook.com/seda.erdukan.9/media_set?set=a.145967585563895.29465.100004519626824&type=3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa diyet seyir defteri yapmak ne harika bir fikir! o resimleri inceledikçe ağzım sulandı benim. durun biraz daha inceleyeyim ben onları ;) çok teşekkürler bilgiler için!

      Sil
    2. Rica ederim umarım işine yarar :)

      Sil
  24. Arkadaşlar ben çok düşündüm ve yegane çarenin herkesleri bizim gibi yapmak olduğuna karar verdim........ biz kilo vermek için uğraşacağımıza kilosu az olanların bizim kilolarımıza ulaşmaya çalışmaları hem onlar hem bizim için daha kolay ve daha zevkli olmazmı.........boş durmakla olmayacak.........kampanya başlatmalıyız.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzellik değil bir yaştan sonraki dert. sağlık :/ o sebeple başkasını da bize benzetmek pek çözüm olmayacak gibi :) yine de pratik bir çözüm olabilirdi sevgili Letafet :D

      Sil
  25. Selam, çok eğlenceliymişsiniz. Bu arada vücut yapımız çok benziyor. Basenler kalçayı geçiyor değil mi. Kum saati modeli.
    Ben de yeniden kendimi toparlamaya niyetlendim. Aslında:
    Diyet= Sağlıklı Yaşam. ( Latince kökenli)
    Bu durumda ömrünüzün son gününe dek aynı dengede yemek yemeniz,spor yapmanız anlamına geliyor. O yüzden bir bıraktınız mı? Eyvahlar olsun.
    Keyifli yazıyorsunuz. Uğramaya devam edeceğim. Sizi de bekliyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler bahçe perisi! her zaman beklerim. uğruyorum ben de şimdi ;)

      Sil
  26. merhaba irem abla(abla diyorum çünkü 15 yaşındayım) ben
    konuyla alakasız bir şey sorucam tela kullanmak zorunlumu bide hangi kıyafete nasıl kumaş seçmeliyim bir türlü anlamadım yardımcı olurmusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tela bazı modellerde ve bazı kumaşlarda zorunludur ama illa herşey telalanır diye bir kural yok.
      ikinci sorunuzu ise yanıtlaması oldukça uzun :) onu boş bir vaktimde yeni yazı olarak hazırlamayı not ediyorum kendime ;) şimdilik hazır kalıp kullanıyorsanız, dergide model için önerilen tarzda kumaş almaya dikkat etmeniz yeterli. tecrübe kazandıkça alternatifleri siz de rahatça seçebilir hale gelirsiniz. Sevgiler! :D

      Sil
  27. merhaba irem hanım. Size bir şey sormak istiyorum, yardımınıza ihtiyacım var. İlk defa şifon ve astarlı bir bluz dikiyorum. Önü V yakalı, arkası ise normal. Astarla birleştirip de çevirdiğimde yakanın etrafı büzüştü. Gördüğüm modelin(mağazada gördüğüm bir ürün) sırt kısmı da V şeklindeydi. Bu büzüşmenin nedeni sizce ne olabilir? Ben mi hatalı diktim yoksa aslı gibi arkasını da mı V şeklinde kesmeliydim? Bir de elimde kalıp yok, kolay bir model gibi durduğundan göz kararı kestim. Tela falan mı kullanmalıyım? Ya da şifona pamuk viskondan astar kullanmam mı uygun kaçmadı? Nette bir çok bloggerın bazı işlerini temiz dikiş olsun diye bu şekilde astarla dönerek bitirdiğini gördüm, ama hiç birinde böyle bir büzüşme olduğunu fark etmedim. Şu an bir parmak dikiş payını da kesmedim, ütü de yapmadım henüz. Önce size danışmak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunuzu ancak görseller yardımıyla anlatabilirim. Sabrederseniz 1-2 haftaya buna ilişkin bir yazı hazırlayayım. Yine de kısaca ipucu vereyim anladığım kadarıyla. Astar ile ana kumaşı iç dikişle birbirine bir kez daha dikiş payından dikmeliydiniz. Astardan görünecek kumaşın dış yüzünden görünmeyecek şekilde. Bu sayede döndürdüğünüz zaman da muntazam olurdu. Ben de sizin söylediğiniz hataları yaparak öğrendim doğru yapma şeklini. arkaya v yapmanız ya da yapmamanız birşey değiştirmezdi. sevgiler.

      Sil
  28. Ne demek istediğinizi anladım.Yardımınız için çok teşekkür ederim, hemen yarın söylediğinizi uygulayacağım. Yine de yazınızı merakla bekliyorum. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.