"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

BİR BULUŞMA HİKAYESİ

09 Şubat 2015

Bu Shelby... 3 yıldır birbirimizi bloglarımızdan takip ediyorduk. 2 yıldır "e hadi ne zaman kumaşçı buluşması yapıyoruz?" deyip duruyorduk. Sonunda geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara'nın adına yakışır berekette olan İzmir Caddesinde buluştuk. Buluşmaz olaydık!
Ankara kumaş alışverişi

Bir kere şunu söyleyeyim: arkadaşlar, ben 1980 sonrası doğumlu kimselerle görüşmek istemiyorum. 80 sonrasında doğan herkes bana 8 yaşında geliyor ve ben onlara bakınca kendi yaşımı algılayamıyorum. İstemiyorum yaaa! Konuşmayın benimle!

Ayriyeten gitmiş benim her baktığımda dibimi düşüren, kalıpsız şekilde nasıl tasarlayıp diktiğini yakından bile baktığımda anlamadığım nefis bluzunu giyip gelmiş! Biliyorum sadece beni sinir etmek için giydi onu! Ayrıca güzel. Ayrıca benden uzun! Ayrıca zeki. Ayrıca nefis kumaşlar seçiyor. Ayrıca 84'lü. Rahatsız oldum...

Buluşma öncesinde, 3 boyutlu olarak ilk kez görüşeceğimiz için, birbirimizi tanımama ihtimaline karşı "buluşma yerinde elimde makasla bekleyeceğim" dedim. "Tamam. Ben de yakama makara takacağım" dedi. 

Olay yerinde buluştuk. Ben tabii başladım çançan konuşmaya. Kızımız pek kibar. "Ben pek sosyal değilimdir; Mühendisim ben. Konuşamam herkesle öyle" diye tersledi beni. Aman sağ olsun; gerçekten de hiç sosyal değilmiş. Kumaşçıda ayakta karşıladılar kendisini. "Ooo Seher Hanım hoşgeldiniz", "Çayımızı içer miydiniz?" den tutun da en güzel kumaş nerede var, ona kaça verirler falan bir muhabbet bir muhabbet aklım şaştı!

Bozuldum tabii. "Niye onu tanıyorlar da beni kimse tanımıyor?" dedim. Bugüne bugün ben de bir internet celebrity'siyim (bkz: internet ünlüsü - günlük okur sayısı 2000'i geçen blog yazarlarının kendini kaptırdığı sanal şöhret)
Niye ona çay var da bana yok anlamıyorum yani diye sinir yapmaya başlamıştım ki biri arkamdan bana seslendi! "İrem Hanım ben sizi tanıyorum. Ben sizin çekirgelerinizden biriyim! Yanınızdaki de Seher Hanım galiba" der demez, boynuna atlayacaktım okurumuzun :))

Bu kadarcık ego tatmini bana yetmişken, bir de gidip şahane kumaşlar bulunca sakinledim. Shelby'ciğim de gözüme daha bir sevimli gelmeye başladı. 8 yaşında ya...  Bir yandan lak lak yapıyoruz, bir yandan o kumaş mı olsun bu kumaş mı derken acayip yorulmuşuz. Alışverişimize ara sıcak vermek maksadıyla oturduğumuz yerde de birlikte okuduğumuz diğer  yazarların dedikodusuna başladık. 
Ankara'da kumaş nereden alınır
"Aman" dedim; "şu Ornitorenk Gonca ne acayip birşey öyle? Bir de gidiyor dünyanın en güzel manzalarından fotoğraflar çekip yolluyor, benim denizim şöyle güzel, havam böyle sıcak, ben feci cool bir tipim tavırları falan... biz Ankara'da ölelim o zaman!"

"Ya şu Çiğdem'e ne demeli? Ne o öyle bu işin esas hocası benim havalarında dikiş dersi dikiş dersi? Laf edecek diye dikiş hatalarımı nasıl kapatacağımı bilemiyorum fotoğraflarda; bu kadarına da pes yani" dedim!

"Evet ama Antigone'ye ne diyorsun? Gitmiş doktor olmuş hala internette ben bunu şöyle şahane diktim böyle müthiş pozladım falan. Yakışıyor mu yani?" dedi. "Şekerim ben ona Antigone mi yoksa Antigon mu demeliyim daha onu bile bilmiyorum!" dedim.

"Aaa aman o poz becerilerinde Minsk güzeli Meri'yi unutmamak lazım" diye fiştekledim hemen! "Evet yaa," dedi. "Kaç yaşına gelmiş. Hala manken gibi, sadece moral bozmak için yapıyo, biliyorum" diye aldı pası.

"O Yasemin de eksik kalmasın. Her gün öyle boncuk boncuk gözlerle poz veriyor. Bence kesin boya zaten onun saçları!" dedim...

"Bir de hemşerim Gooogoook var. Feci kıskanıyorum yaptıklarını ama seviyormuşum gibi yapıyorum" dedi...

Elbette hepsini uydurdum! Hepsi instagramda buluşma fotoğraflarımız üzerine bize laf atan ve attıkları lafları boş bırakmak istemediğim birbirinden güzel dikiş blogu yazarları.  Daha burada sıralayabileceğim bir sürü sevdiğimiz blog yazarı daha var. İyi ki de varsınız :D

Ne dedikodusu! Bir yandan aklımıza gelebilecek her şeyi konuşup, bir yandan 3 saat boyunca kumaşçılarda gezmekten helak olduk. Öyle kaptırmışız ki kendimizi, tam ayrılırken fotoğraf çekmeyi unuttuğumuzu hatırladık! Allahtan Bay Kendindik beni toplamaya geldi de ondan 2 fotoğraf çekmesini istedik. Ama sonuçta Vogue Ankara çekimleri yapmayı beklerken, benim yer cücesinin sabotajından kurtulamayan fotoğraflar çıktı ortaya.

Peki bunca laklağın arasında neler mi aldım?



İlk buna öldüm bittim. Çok kalın bir kumaş. Satanlar bile cinsinin ne olduğunu bilmiyor. Şeker pembe bir tarafı asimetrik siyah çizgiler diğer tarafı. Gözümün önüne hemen birkaç Machka modeli geldi ;)
ilginç desenli kumaşlar, emprime, kumaşçı

Asilzade hayvan desenleri olur da,  İrem almaz mı?! Emprime kumaş tiril tiril bir asalet... 

Bu da çift yönlü kumaşlardan bir diğeri. Bir tarafı balık sırtı bu aralar takıntı yaptığım yeşil tonunda. Diğer tarafı siyah üstüne yeşil noktacıklı. Dar kesim havalı bir elbise olmayı beklemeye başladı bile. 

Görüntüsü deri / süet havasında olmakla birlikte, aslında yumuşacık olan pek ilginç bir kumaş daha bulduk. Gittik kardeş kardeş ikimiz de aldık. Bunun dışında düz renk pantolonluk bir kumaş daha aldım ama bunların yanında fotoğraflanmaya utandı kendisi. 


Bir Ankara kumaşçı maceramız da böyle tamamlandı ;-) 

70 yorum

  1. Çok güzel bir cumartesi olmuş, kumaşların hepsi şahane, güzel güzel kıyafetleri sabırsızlıkla bekliyoruz :) Dedikodular da süpermiş! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa sürede dikiş makinamın başına dönebilirim de birşeyler üretmeye başlayabilirim. epeydir ayrı kaldık biz de! :/

      Sil
  2. Çok hoşsunuz,sohbete bayıldım,yeşil balık sırtını beğendim.İki hafta önce aynı mekana iki saat kadar uğrayabildim,bir kaç kumaş aldım.Keyifli dikişler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oraları 2 saatte bitirebilmek de büyük başarı :)
      sevgiler!

      Sil
  3. Alemsiniz valla! Kimbilir o buluşmada olmayı hayal eden kaç kişi vardır benim gibi.. Bir dahaki Ankara ziyaretimde elimden kurtulamazsınız ama! Bu arada siz bana kısaca Gülçin deyin en iyisi canlar ;DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve bir kez daha bu cahil halk Antigone gizemini çözmekten mahrum bırakılır...

      Sil
  4. süper bi buluşma olmuş :)) kumaşlar da harika

    YanıtlaSil
  5. Süpersiniz, keyifle okudum yine yazınızı. Antigonenin dediği gibi bende orada olmayı çok isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o da olur umarım birgün Handecim :) sevgiler!

      Sil
  6. Ne güzel yapmışsınız =) keyifle okudum =)

    YanıtlaSil
  7. Yine çok eğlenceli bir yazı ne güzel bir günmüş öyle :)) İyi ki seni muhabbete tutup kumaş almanı engellememiş ;)) Ben olsaydım kesin öyle olurdu :) Özletme yazılarını lütfen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok kesin alırdık. baksana, hem laklak yapıp, hem birbirimizin aldıklarına müdahale edip hem de kumaş seçebildik. bu konuda iddamız büyük!
      sevgiler Aycancım :)

      Sil
  8. Gülümseten hoş bir yazı olmuş :) oh bol bol da eğlenilmiş, kumaş alınmış :) Bende olmak isterdim :) Kıskanç blog yazarı smiley

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahaa :))) ben de herkesin aldığı kumaşlara, diktiği kıyafetlere böyle bakıyorum işte uzun süredir! oh olsun :D
      sevgiler Bahar!

      Sil
  9. supersiniz hepinizi keyifle takip ediyorum ☺️

    YanıtlaSil
  10. Harikasiniz , keske hepimiz boyle bulusabilsek. Kendimi cok yalniz hissettim. :) cunku bulundugum sehirde blogger tek benim galiba. Neyse kismet belki bizler de bulusuruz boyle. Sevgiler ikinize de :)

    YanıtlaSil
  11. Harikasiniz , keske hepimiz boyle bulusabilsek. Kendimi cok yalniz hissettim. :) cunku bulundugum sehirde blogger tek benim galiba. Neyse kismet belki bizler de bulusuruz boyle. Sevgiler ikinize de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa demeyin öyle :/ sizi de ara sıra bu yakınlara alır buluşuruz mutlaka.

      Sil
    2. Gelirim bak demeyin. :)

      Sil
  12. :))) Tas geldi kafama taa Ankara'dan. Kiskandim gercekten, ben de orda olmak isterdim. Yasim 8 de degil zaten. Hatta size ablalik da yapardim. Gundun birinde bulusabilmek dilegiyle. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveeettt! yapalım mutlaka! Ama belki de biz Minsk'e geliriz önce :D

      Sil
  13. Oh oh ne güzel gezilmiş eğlenilmiş kumaş alınmış :) Nazar değmesin :) Dedikodusunu yaptığınız herkesi takip ediyormuşum da sevgili Seher Hanım takibimden kaçmış nasıl olduysa :) Hemen bloguna gidip onu da yakın takibime alıyorum :)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa Seher de süperdir! Son moda ne varsa mutlaka onu diker. Hasta eder okurlarını ;)

      Sil
  14. Ayyyy, çok kıskanıyorum böyle buluşuveren bloggerları:D Çok hoşuma gidiyor:D xxx öptüm çok:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suzyciğim seninle de bir gün buluşuruz umarım!
      sevgiler :D

      Sil
  15. kumaşları gördükten sonra kıskanma kat sayım daha da bir artar sanıyordum ki hepsine dibim düştü o ayrı ama ben asıl sizle oturup bir kahve içseydim bu beni daha bir mutlu ederdi onu anladım. minsk güzeline gelince vallahi en kıskanılası durum afedersin onun taş lığı aslında seninde ifade ettiğin gibi.

    YanıtlaSil
  16. Ayyy hep de benim çirkin çıktığım fotoğrafları koymuşsun! Kıskançlığın bu kadarı olur ancak!

    Çok çok sevdim, anlatamam. En kısa zamanda tekrarlayalım, doyamadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. photoshopladım senin fotoğrafları özellikle!

      Sil
  17. Çok tatlısınız.....:))))
    Ama çok kıskandım.....bende gelmek isterdim......hem ben 80 lerden değilim sizi hiç üzmem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) 80 sonrası doğumlular olarak bir buluşma yapalım biz bir de!
      sevgiler Letafet :)

      Sil
  18. Yine çok sürükleyici sımsıcak bir yazı olmuş,kumaşlarda hepsi birbirinden güzel inşallah hayata geçmiş hallerini görürüz birsonraki yazıyı merakla bekliyorum, :)) bende çok kıskandım ama, çok da mutlu oldum bir araya gelmenize .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Nazlı.
      Dikiş masamın başına geçecek fırsatı bulabilsem önce, yazılar da çıkacak da... Bakalım ne zaman!

      Sil
  19. Hhaha harikasınız. Aman efendim, çok mutlu bir buluşma olmuş, nasıl bir keyif alarak okudum inanın, aranızdaydım sanki. Çok sağ olun. Eksik olmayın. Hiç kıskanmam çok da mutlu olurum başkalarının buluşmalarından gerçekten, çok sevindim. Sevgili Seher sizden önceden de bahsederdi, sizi cidden çok seviyor, Eskişehir'e geldiğinde buluştuk Melis, ben ve Seher, evet çok kibar ve tatlı biri. Ağır da yaşına göre ben bu tespiti yapmıştım. İnanın Ankara'dan direk isminizi verdi ve size sempatisinden bahsetmişti buluşmamızda. O nedenle buluşmanız benim yüzümde de kocaman bir tebessüm yarattı, şaşırmadım. Eğlenceli geçtiğini tahmin etmek hiç de zor değil. Kumaşçıda verilen poz da harika ötesi;) Belki bana iltimas geçersiniz efendim ben 75'liyim. Haha oradan yırtmaya çalışıyorum! Ha gayret Handan:). Seksen sonrasıyla tanışınca ben de öyle oluyordum ama inanın onların içinde de belli bir olgunluğa ulaşmış, Seher gibi tatlı şeyler var ben blog dünyasından çok tatlı insanlar tanıdım çok mutlu oluyorum, tıpkı sizler gibi bu tatlı sohbette adımın geçmesi de mutlu etti, eksik olmayın- bana da 1 kupon kumaş almış sanırım Seher'ciğim. Kupon kupon öpüyorum ikinizi de;) Mutluluğunuz daim olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de tanıdıkça sevdim kendisini :))
      evet size de çok güzel bir kumaş aldı yanımda. bakalım siz ne yapacaksınız ondan ;-)
      sevgiler!

      Sil
  20. Sevgiler gönderiyorum ben de. Duygularınızı anlayabiliyorum, Afyon'da bir blogcuyla tanıştım ben de, bir kaç kez de görüştük. Çok hoş bir histi. Umarım bir gün bir yerde hep beraber görüşelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa evet! bir gün Afyon'a sadece İzmir/Antalya yolu duraklaması dışında gidecek olursam mutlaka haber vereceğim önceden ;)

      Sil
  21. Okudukça gülümsedim,açıldım,havam değişti.Ne güzel bir yazı ve buluşma olmuş.Elinize,yüreğinize,kaleminize(klavyenize) sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Adımı bile anmamışsınız! Ne yazıcam yorum morum. Töööbe töööööööbeeee!!! Küstüm ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taciz ettik biz instagramdan😊😊😊 ondan..

      Sil
    2. Heee! Ben gömülmüş ceket dikerken siz kaynattınız yani. Küsmem o zaman :)

      Sil
    3. Kumaşlarda pek güzelmiş. Hadi içimde kalmasın ;)

      Sil
    4. Evet, sevgili biç ki dikesin. Yazının içinde de belirtmiş olduğum üzere (!), biz buluşmadan önce bile instagramdan bize laf atmaya başlayan güzide blogger'lara sözüm vardı "siz görürsünüz" diye!
      dedikodu kısmı bundan ibaret. seviyoruz seni o ayrı ;-)

      Sil
  23. Birlikte gezenler ayrı, yorum yazanlar ayrı bir güzel :))

    YanıtlaSil
  24. Irem yaşıtmışız arkadaşım....ne işin var çoluk çocukla...benim yolum Ankara'ya biraz zor düşer de sen çık gel İstanbul'a ben seni cuma pazarına götüreceğim.... birlikte çarşamba pazarına da gider Çiğdem'i basar elinden kumaşlarını alırız....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ah! İstanbul'a sırf kumaş pazarları için geleceğim vallahi bir gün! ama şu aralar feci daralmış vaziyetteyim işte. bir yere kımıldayamam.
      ama söz, bir gün İstanbul buluşması da yapalım mutlaka!

      Sil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. ben de sızı yolda gorsem tanırım ..yazılarınızı okudugumuz ıcın bıreysel olarak da tanıyor gıbı hıssedıyorum..kumaslar cok cok cok guzel hepsını bursa kumas pazarından mı aldıgnız nerelere ugradıgınızı paylasırsanız aynı yerlere ozenle ugramaya calısacam ..ayrıca benım sevdıgım saglar kızı reyhan elbısenızı gıymısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa vallahi doğru! :D o elbise zaten üniformam oldu benim. bayılıyorum onu giymeye.
      bir gün olur da beni yolda görürseniz, mutlaka çevirip konuşun olur mu mutlu kız? ;-)
      sevgiler!

      Sil
  27. Bu kadar tatlı dili nereden buluyorsanız bizede söyleyin üstadımız çok tatlısınız her yazınızda mutlaka bir gülümseme oluşuyor yüzümde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim! O sizin de güzelliğiniz ;)
      sevgiler!

      Sil
  28. Senin yazında yer almak için instagramdan laf atmak lazım demek ki... görürsün sen bundan sonra hergün tacizdeyim...:))) şaka bir yana hiç kıskanmadım kii!... siyah-beyaz dibinin düştüğü kumaşın aynısından bende de var kiii!... artık benim de İzmir'de buluşup kumaşçı turu yaptığım kocamaan bir grup "dikiş kardeşim" var kiii!... ama sizin kadar ünlü değiller kii!... seni ve esprili yazılarını çok seviyorum kiii!.. inşallah biz de bir gün tanışırız kiii!... :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ay ben bu yorumu niye görmemişim! :o
      tüm dikiş kardeşlerine selam olsun :D

      Sil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  31. Çok kıskandııımm,ne tatlısınız ikiniz de

    YanıtlaSil
  32. Bu arada sen 80 lilere gıcık oluyorsun da ben neyapayım acabaa,en yaşlı benmiyim ki??? Tekrar bu arada,Diktim Diktim Giydim Nuray hanım,Bodrum'a gelin de dikiş dikelim demişti,hatırlatayım dedim tatlı kadınlat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geç fark ettiğim bir şahane yorum daha! Çok teşekkürler dikiş kız. Sevgiler!

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.