"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

PAZEN CEKET

17 Mayıs 2017
pazen ceket, tasarım, yaka,


Pazen gerçekten de şahane bir kumaş. Hem Anadolu'nun tüm renklerini harika şekilde harmanlayarak sergiliyor, hem de giyildiğinde yumuşacık dokusuyla insanı son derece rahat ettiriyor. Dikiş meraklıları açısından bir diğer özelliği de çok kolay dikilebiliyor oluşu. İstediğiniz hemen her şekle kolaylıkla giriyor ve hatalarınızı büyük bir hoşgörüyle, gece gibi örtüyor ;) 

Malum, kuzey cepheli bir yerde oturuyorum son 1.5 yıldır. Kalın giyinmek şart. Bu yüzden ceketimi iki katlı yapmak daha çok işime geldi. Çiçeklerin güzelliğini daha fazla ortaya koymak için de ceket kollarını yine astar için kullandığım düz pazenden yapmayı tercih ettim. 
pazen ceket tasarım

Ceketin kalıbını yine farklı farklı şekillere sokarak kendi kendime çıkarttım. Biraz hislerimle yapıyorum bu kalıp çıkartma işini :) Sorsanız, anlatamam nasıl yaptığımı. Teknik olarak da tam öğrendiğim zaman, yine birkaç "Öğren Çekirge" yazısıyla anlatırım ama meraklılarına. 


pazenlere fısıldayan kadınlar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız için gelenekselleşmiş etkinliğimizi takip edenlerin hatırlayacağı ceket çalışmamda kullandığım kalıbı yine biraz değiştirerek kullandım bu sefer. 
geometrik yaka ceket

Yakaları ilginç değil mi? ;) Aslına bakarsanız sadece akordeon gibi içe doğru katlayarak elde ettim bu detayı!


Ceplerim ise ayrı bir afili. Ceplerle ilgili "Öğren Çekirge" notları video olarak gelecek yakında. Meraklıları KendinDik TV'yi takip etmeye devam edebilir bir sonraki video dersler için. 

Öyle keyifli bir çalışma oldu ki bu! Sevgili Gonca ve Meri'nin instagram üzerinden düzenledikleri #pazenlerefısıldayankadınlar etkinliğine son anda arka kapıdan giriverdim. Malum, Moskova'da pazen bulmak biraz zor :) Ama Ankara'dan getirdiğim bu pazenleri daha güzel bir etkinlikte değerlendirmem de mümkün olmazdı. 

#Pazenlerefısıldayankadınlar etkinliğinin üzerinden biraz zaman geçmiş olabilir. Hatta çoğunuz yazlık elbiselerinizle geziyor da olabilirsiniz. Ama Mayıs'ı yarıladık; burada hala paltoyla gezen biri olarak benim için ceket sezonu kapanmış değil henüz! Eminim büyük çoğunluğunuz takip etmiştir ama yeniden hatırlamak isterseniz, pazen kumaşla harikalar yaratan şu harika kadınların çalışmalarına Gonca'nın websitesinden veya instagram üzerinden #pazenlerefısıldayankadınlar etiketiyle ulaşabilirsiniz.  

MERAKLI ÇEKİRGELERE NOTLAR:
"Öğren Çekirge" Videoları için adresimiz: https://www.youtube.com/c/kendindikcom 
Beyaz ceket çalışmasının detayları için sayfamız: http://www.kendindik.com/2017/01/beyaz-bir-sayfa.html
Pazen kumaşla yapılmış bir başka tasarım için: http://www.kendindik.com/2013/12/daglar-kizi-reyhan.html
Geleneksel kumaşlarla yapılan bir diğer KendinDik çalışmasını hatırlamak için: http://www.kendindik.com/2015/02/saraylara-layiksin-sen.html

Ohh, okunacak ne çok şey var değil mi? Misss :))
Biraz da siz yazın yorumlara, ben okuyayım :o 





13 yorum

  1. Yaka cok afilli. Cok chic, cok begendim. Cok ile ilgili baska bir sey kalmadi sanirim :))
    Guzel gunlerde giyilsin...

    YanıtlaSil
  2. bi harikasın dostumm. yine şahane yine şahane...

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgil Aslı. Ben de çok severek kullanmaya başladım diktiğimden beri

      Sil
  4. o astarın renk uyumuna bittim. çok güzel olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Yaka detayına, ceketin rengine, kollarda düz renk kullanmama bayıldım da bayıldım!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al bu gazı. Eminim sen daha güzelini yaparsın ;)

      Sil
  6. Yaka harika ama bir de cepteki kusursuzluğa bayıldım. O da ayrı bir övgüyü hak ediyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çok teşekkür ederim! Dikkatli gözleriniz var ;) Ceplerle ilgili kayıtlarım var. Bir oturup ona da 'Öğren Çekirge' yazısı çıkartacağım. Bakalım ne zaman? :D

      Sil
  7. Lions can doubtlessly double your winnings when you get one. Scatters come within the type of Trophy Hunters, is in a position to} give you 15 free spins and tripled winnings when you win with free spins. Although not as “experienced” as Madam Zita, International Mutoscope’s 점보카지노 circa-1954 “Mystic Swami” – which is similar to Mutoscope’s “Zelda” – can also be|can be} within the fortune-telling business. When a coin is inserted, the turbaned, eccentrically dressed Swami becomes animated. His head and eyes decrease as his arms transfer slowly over a crystal ball; then a fortune card is distributed. Swami is housed in an attractive turquoise cabinet with vigorous artwork depicting a mystical man enjoying in} a horn and “charming” an entranced vertical snake.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.