"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Çinli kadınlar ve yeni saç kesimi

02 Mart 2013

Bluz dosyasını açtığımdan beri yapmak için dört döndüğüm yeni bluzu nihayet tamamladım! 2 haftadır terzi mankenimin üstünde bana garip garip bakan Çinli kadınlarım nihayet benimle birlikte dışarı çıkabilecek artık! 

Tahmin edebileceğiniz gibi bu kumaşı görür görmez çıldırmış, nihayet akıllanarak bu sefer tam kararında bir uzunlukta almayı başarmıştım kumaşçıdan. 

Öğren Çekirge notlarına geçmeden önce bir yazıyı işte bu Çinli kadınlara ve hain kuaförümün hiç acımadan düdük hale getirdiği yeni saçlarıma atfetmek istedim! 
Bu saç modelini universitedeyken yıllarca kullandım. Ense traşı vakti geldiğinde kestirmeye gider sonra yine oğlan çocuğu gibi gezerdim :) 

Neyse ki artık oğlan çocuğu gibi gezmiyorum (yani... çoğu zaman...) (Ben çamurumu atayım atmasına ama, kuaför süper kesti. Çok sevdim. Kendime geldim! :D)


Gelelim bluz detaylarına... 

Bu kalıp, bir önceki gömlek modelinde kullandığım kalıbın aynısı (eski Burda sayılarından (08 / 2010 no. 106). Bir önceki proje için doğru bu adrese gidiniz: Kuşlu Bluz.

Önce roba yapımını, sonrasındaysa kol pervazı ve manşet yapmayı anlattığım bluz yapımı için bir sonraki adımı biraz daha zor bir kumaşla atmak istedim. Bu Çinli ablalar yumuşacık bir saten üzerinde yaşıyor. Saten dikişi de çok zor olmamakla birlikte, koton kumaş kadar kolay dikilebilen bir kumaş değil.

Ama bu kızları o kumaşçıda yapayalnız da bırakamazdım ya... Hem saten dikmek beni nefis ipek kumaş dikişlerine daha da bir yaklaştıracaktır diye düşündüm. 

Bluz bana göre MUH-TE-ŞEM oldu! Hadi bakalım, tüm tembel çekirgeler, siz de başlayın da bahara tiril tiril bluzlarla gezin. 


Unutmadan, etek de bir Kendin Dik dolabı parçası. O da 1 saatte dikilebilecek modellerden. Daha önce 1 kez dantel etek yaparken kullanmıştım (bkz. Dantel Etek Yapımı) Bir daha kullandığımda yapım aşamalarını fotoğraflar, burada paylaşırım. Gerçekten çok kolay ve önündeki üçgen detayı ile ilginç bir modeldi. 
Durum budur arkadaşlar. Bugünlük herkesin kalbine yeterince dikiş aşkı aşıladığımı umuyorum. 
Omgg...



37 yorum

  1. Çinli ablalarla mutluluk dilerim.(Her ne kadar çinlileri sevmesem de) Etekle renk ve desen uyumu mükemmel

    Bu aralar bir miskinlik var ben de bir türlü aşka gelemiyorum.Ben de aşka bir gelebilsem çok iyi olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Irkçılık yapmayalım :)
      Aşka gelmek istiyorsanız kısaca bir kumaşçı gezin, hemen kendinize gelirsiniz! :)

      Sil
  2. saçın yakışmış güle güle kullan.. :)
    gömlek ve eteğe muhteşem diyorum...
    cuma günü kumaş bakmaya gittim Kızılay'a ama senin şu çinli kızlardan bulamadım hangi kumaşçıdan aldın canım sakıncası yoksa ,tarif edermisin..bu arada Bursa kumaşı çok büyütmüşler ama ,çok karışık kumaşlar zaten satanlar suratsız ,soruna cevap vermiyorlar,öfleyip puflayarak kumaş kesiyorlar gıcık oldum yani... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarif ettiğiniz bursa kumaş'ın yan binasında 1. katta bir kumaşçı daha var. adını bilmiyorum. pasajın içinden geçilerek çıkıyor. en ilginç kumaşları ben hep oradan bulmuşumdur. Bir daha gittiğimde adresini alırım eğer bulamazsanız.

      Sil
    2. sağ tarafına düşen pasajımı diyorsun canım hani merdivenlerden çıkarken kumaşlar asılı 1.kat ,onlarada sordum yok bizde öyle bir kumaş dediler :( oranın adıda UCUZ BURSA KUMAŞ olmuş...
      ama Bursa Kumaşa ait değil sanırsam...

      Sil
    3. Evet tam olarak orayı diyorum. Kendiniz araştıracaksınız. Mutlaka çok ilginç kumaşlar oluyor aralarda. Ben kelebekli kumaşlarımı da (onlar da çok beğenilmişti) pop art kumaşlarımı da oradan bulmuştum. Satıcılar o kadar yığın kumaş içinde ne sattıklarını bilmeyebilirler :)

      Sil
    4. tamam çok teşekkür ederim pazartesi İnşallah giderim ..ince ince araştıcam.. son bir soru ben küçük siyah elbise dikmek istiyorum kumaş olarak ne önerirsin..bir soru daha şifon elbise dikecek olursak astar olarak hangi kumaşı önerirsin.....
      bıktın benden değilmi?çok ama çok teşekkür ederim... :)

      Sil
    5. yok canım rica ederim.
      elbise kumaşına gelecek olursak, dikilecek modele göre değişir bence. bol / dökümlü bir elbise olacaksa yumuşak dokulu ince kumaşlar, vücuda yapışan modellerde ise daha sert dokulu, pamuk / jarse karışımlı kumaşları tercih ediyorum ben. Malum.. saklayacak yerler bol :)
      şifon elbise için hangi astar daha iyi olur diye bir yanıt veremeyeceğim çünkü ben astarlarımı mümkün oldukça pamuklu yani vücudumu rahat ettirecek kumaşlardan seçmeye gayret ederim. Bu anlamda ben şifon elbise diktiğimde alacağım astar da ince poplin (vual deniyor galiba) olur. yine de siz bunu daha iyi bilenlere sorun :)

      Sil
    6. sevgili arzu, sorunuza dikiş üstadımız www.dikisdersi.com'dan çiğdem yetişti ve der ki:
      " şifon kumaşa jarse astar gider"

      elçiye zeval olmaz. ben ileteyim :))

      Sil
  3. saçın da gömleğinde süper olmuş.güle güle kullan

    YanıtlaSil
  4. Bayiliyorum senin su cilgin hallerine de yorumlarina da:) yine harikalar yaratmissin:) eline saglik:)

    YanıtlaSil
  5. Gömleğe bayıldım!! Kumaş muhteşem! Hata ediyorum şu kumaşçıya gitmemekle:) Haftaya cumartesi kesin gidiyorum. Saçların bence böyle daha güzel olmuş. Çok daha modern ve genç duruyor;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gitmelisin mutlaka! Ben yine şehir dışında olacağım :( bir sonraki haftaya beklersen beraber gidebiliriz belki :)

      Sil
    2. ayrıca da "genç duruyor" derken sevgili shelby?!...
      :P

      Sil
    3. Yaa, bir sonraki hafta da ben yokum:( Genç derken hani 30 yaşındasın ya (bunda hala ısrar ediyorum:)) 28 gibi görünüyorsun demek istedim:)

      Sil
  6. günlerdir gelip gidiyorum neden bu yazını görememişim İrem yeni saçında diktiklerinde harika olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa o kadar gelip gitmişsin bir merhaba desene! :) çok teşekkür ederim Çiğdemcik.

      Sil
  7. her gün geliyorum :) şifon kumaşa jarse astar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahah! süpersin! hemen yazıyorum ilgili kişiye notunu. ama ben yine de pamukluları kullanmayı seviyorum kendi adıma :D

      Sil
  8. içimde bir yerlerde duran dikiş aşkını fena ateşliyorsun yakında bir makine alıp başlayacağım denemelere, gömlek harika olmuş ve resim için verdiğin pozlara bayılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ateşlensin ateşlensin iyidir :D

      o pozlar siteyi yazarken en zorlandığım işler aslında... çok gülüyorum kendime :)

      Sil
  9. Çok güzel olmuş gömleğiniz saçlarda tarz ve modern :) sevgiler

    YanıtlaSil
  10. sevgili Çiğdem Hanım ve sevgili İrem Hanım, ikinizede çok teşekkür ederim..sevgiler..:)İkinizde süpersiniz...

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık bluz da etek de çok güzel olmuş:=)Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  12. kumaşın cicisini bicisini pek begendim :) çok da güzel dikmişsin valla, ellerine saglık. dolabına da baktım dolap da pek hoş :) hemen izlemeye de aldım:) sevgilerle! :)

    YanıtlaSil
  13. dikiş aşkı aşıladığınız kesin bişey bayıldım diktiklerinize harika kumaşlar harika tasarımlar!
    mimlenmişiz o sayede keşfettim blogunuzu iyi ki de ziyaret etmişim çok keyifli!
    gömleğe vve kumaşı çok çok çok beğendim süper de yakıştırmışsınız kendinize
    takibinizdeyim beklerim ben de:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler!

      ama anlamadım ben... nerede mimlendim? kim mimlemiş? bana niye kimse söylemedi? :)

      Sil
  14. Bencede çok hoş olmuş. Ben bayan kırmızı etek hastası aynı tarz etekten şimdi bendede var :) Ve saçlar daha bir cool yapmış seni. Çok tarz olmuş :) YA kumaşçıya gidecekseniz bende gelmek istiyorum. Birsürü kumaşım var ama tanışmak isteimm.... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O "bir sürü kumaş" derdi hepimizde var! :) biz de daha ayarlayamadık kumaşçı buluşmasını. gerçekten çok eğlenceli olacaktır. Bu ay içinde öyle bir organizasyon yapsak güzel olur gerçekten (Ankara için tabii!)

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.