"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Dikiş masama bahar geldi

24 Nisan 2013

Bahar geldi! Evimin önündeki ağaçlar çiçeklendi.  Bu gördüğünüz muhteşem fuşya rengi hergün izleme şansına sahip olduğum bir yabani elma / Japon elması ağacından:)
Her yer böyle şahane şekilde çiçeklenirken, dikiş masamı bundan mahrum etmek acımasızlık olurdu. Bu nedenle, fırsatını bulur bulmaz ben de cıvıl cıvıl bir elbise dikmeye oturdum masamın başına. 

Karıştırdığım kalıplar içinden epey zamandır benden ilgi bekleyen bir tasarımcı kalıbı günün şanslısı oldu! 

Kalıp Simplicity 2281. Benim bir dönem büyük bir heyecan içinde alışveriş yaptığım ve her indirimini dört gözle beklediğim bir kalıp firması bu. Çoğu zaman Vogue kalıplarından daha başarılı kalıplar çıkartıyorlar. Ancak en son alışveriş yaptığım aracı sitenin teslimatı bana bir türlü ulaşmayınca alışverişi kesmiştim buradan. 

moda dikiş tasarımdesigner bahar modası elbise giysi
Hala fotoğraf çektirmekte mahçup geçinen bu terzimiz kendine uydurduğu bu kalıba bayıldı! Elbette 0 beden ölçülerine sahip mankenlere uygun tasarım detaylarını kendi (4)0 beden ölçüsüne uydurduktan sonra :)

simplicity 2281 cynthia rowley  moda tasarım dikiş designer bahar modası elbise giysi
Kalıbın aslı bu adreste satılıyor: Simplicity 2281. Tasarımcı benim hayli beğendiğim ünlü bir Designer olan Cynthia Rowley. Paket halinde satılan her ithal kalıp gibi bu elbise de 4 farklı şekil içerir şekilde hazırlanmış. Ben bu elbisem için A modelini kulanmayı tercih ettim. 

Aslında kalıbı ilk aldığım zaman D modelini omuz üstü kol parçaları olmadan dikmeye çalışmıştım. Üstü çok başarılı olsa da renk ve kumaş seçimim çok kötü olduğu için, benim dikiş "geri dönüşüm" kutumun en karanlık köşesine atılmıştı. Belki bu yaz için elden geçer artık...
Bu kumaşın renk ve desenlerine bayıldığım için hiç düşünmeden almıştım. Ama elbiselik bir kumaştan daha ince olduğu için mutlaka içine astar eklemem gerekti. Yine evde bulduğum - çok kirli çıkıyım bu konuda çoook - nispeten daha düşük kalitede bir penyeyi astar olarak kullandım. 
moda tasarım design dikiş bahar modası
Orijinal kalıpta üst parça ön ve arkadan pilili. Fermuarın yamuk görünme sebebi ondan kaynaklı. Evdeki fermuar da yalnızca mor renkte olduğundan, bari rengi daha fazla görünsün diyerek biraz daha paylı diktim fermuarı elbiseye. 
- Astarlı elbiseye fermuar dikmeyle ilgili resimli anlatım yazısı burada:
moda tasarım dikiş tasarımcı Cynthia Rowley dress elbise
Elbisenin desenini kırar ve hoş bir detay olur diye düşünerek kollara ayrı bir renk kullandım. Bu kumaş da daha önce çok severek yaptığım bir pantalondan kalan parçalar. Artık parçalar için de ayrı bir kutu var evde :) 
- mevzubahis pantalon projesi ve kendin dik cinfikri için link:


Elbisenin bel kısmını kendi vücut şeklime daha uygun olacağını düşündüğüm için biraz uzun tuttum. Bu sayede pilili etek kısmı da (4)0 beden modelimizi olduğundan daha geniş gösterme gafletine girmedi! Ama bunu yaparken cepleri biraz aşağıda tutmuşum :) Görmezden gelinebilir bir detay. 

Elbise nefis, elbise çok rahat. Tüm hevesli terzilere tez zamanda kendi baharlık giysilerini yapmaya başlamalarını diliyorum. 

Tüm terzi olmaya hevesli çekirgeleri de "Öğren Çekirge" sayfasını gözden geçirmeye davet ediyorum. :)

moda dikiş tasarım baharlık elbise modelleri

meraklısına notlar:
Yurtdışından kalıp almak isteyenler için şu yazıyı okumalarını tavsiye ederim:

















18 yorum

  1. Tek kelimeyle süper olmuş!!! Kollarına bayıldım. Nolurrr nasıl yapıldığını biz çekirgelere anlatır mısınız????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir daha böyle bir kol diktiğimde fotoğraflar yazarım :)

      Sil
  2. bendeniz yeni çekirge olarak takipteyim usta :))bayılıyorum diktiklerine ve anlatımına.

    YanıtlaSil
  3. farklı farklı seçenekleri olması harika bu kalıpların .bende mankenin üstündeki modele bayıldım .dikiş makinemin başından bayagıdır ayrı kaldım.dönüş yapacagım günü bekler oldum :)

    gülegüle giy İrem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa dikiş makinasından uzak kalmak çok sıkıcı birşey. en kısa sürede senden de baharlıklar bekliyoruz usta terziliğinle :)

      Sil
  4. selamlar irem hanım, yine çok güzel bir çalışma olmuş, kol kısımlarının rengine ve detayına bayıldım :) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. kolları farklı renk yapman çok güzel olmuş irem :) ben de herkes gibi ilk fırsatta kolların anlatımını bekliyorum, güle güle giy canım :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Ağaç harika! Her gördüğünde gülümser insan:) Elbise çok güzel olmuş. Farklı kol rengi de çok hoşuma gitti. Güle güle giy:)

    YanıtlaSil
  7. dikiş masana bahar tam gelmiş çok şeker olmuş. omuzların farklı renk olması detayına bayıldım
    sevgiler
    çekirge :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))
      renk ve desen karıştırmaya bayılıyorum ben de

      Sil
  8. cok guzelmis canim gule gule giy sonarustemova.blogcu.com

    YanıtlaSil
  9. Bayıldım rengin cıvıltısı güzelliği insanı hakikatten çok cezbediyor. Tam bahara merhaba diyen cinsten çok içimi açtı yeşil kol detayıyla bir harika. Güle güle giyin, bizi de hevese ve getirdiniz böylesi iç asan desen ve modelle:) işlere koyılmak gerek;) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın! üstümden çıkartmıyorum diktiğimden beri. Hevesiniz bol, dikişiniz tez olsun diyeyim ben de :D

      Sil
  10. Ben bu elbiseyi kaçırdım mı acaba harika bir elbise kolları bu şekilde ve renkte olması çok çok güzel.kumaş kokuları , güzellikleri buraya kadar geldi.Ben de kumaşlarım olmadan asla ..,, birde dikersem yemede yanında yat...Sevgiler....

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.