"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Bir Çapulcudan Sevgiyle...

03 Haziran 2013
Sevgili arkadaşlar, 

Bir süredir yazılarıma ara verdim. Facebook sayfasından bile paylaşımda bulunamıyorum. Yazılarımı takip eden birçok kişinin de bildiği üzere, ben sadece samimi bir dille yazabiliyorum. Önceden hazırlanmış ya da ruhu olmayan yazılar yayınlamak tarzım değil. Bu nedenle de kendimi iyi hissetmediğimde yazmıyorum. 

Son günlerde ise mesele kendini iyi hissetmemekten daha farklı benim için. Her kafadan bir ses çıktığı, tek sesin dışında hiçbirşeyin anaakım medyada görünmediği, havanın puslu olduğu günlerden geçiyoruz.

Kendi adıma şunu söylemeliyim: Herhangi bir örgüt bayrağı altında aidiyet hissetmeden, sadece ben de buradayım demek için, yanındakine elindeki taşı bırakması için bin dereden su getirirken, karşıdan (arkandan hatta üstünden) seni dinlemeden her türlü darpı yapabileceklerini bile bile bir sokak ortasında durup "ben de burdayım" demek kolay bir şey değil. Bu bir kahramanlık değil kuşkusuz. Ama çok basit de değil. Bu nedenle bir süre daha yazamayacağım sanırım. 

Sokakta çok güzel olayların yanı sıra gerçekten acı görüntüler de var. Samimiyetime inananlar şunu bilsin ki, sokakta bir grup "çapulcu" marjinal ile yer yer "çatışan" polis güçleri yok. Orantısız, provakatif, tehditkar bir polis gücü var. Ona karşılığını taşla sopayla veren 3-5 kişi de bu sivil hareketin sesi ya da yüzü olamaz. Durduğu yerden tepkisini gösterenlere karşı uyarı vermeden kalabalığın üzerine çullanan polis şiddeti karşısında "başbakanlığa yürümek isteyen grupla yer yer çatışma yaşandı" diyebilen bir medya var.

Bu hareket sivil başladı. Umuyoruz ki sivil bitecek. Benim gibi, sizin gibi düşünenlerin, kalabalık içinde sağduyuyu koruyabilenlerin çoğunlukta olması için sessiz kalmayın. Bu iş bittiğinde biz çok daha güzel bir Türkiye'ye uyanacağız. Şimdilik sizlere yürek ısıtıcı fotoğraflarla hoşçakalın demek istiyorum. Sevgiyle...


#direnankara #direnturkiye






















27 yorum

  1. En guzel elbiseni giy. Kendini korumaya calis. Sevgiyle guzel insan, yine gorusuruz. Mehtap

    YanıtlaSil
  2. fotoğraflara bakarken gözlerim doldu. en güzel kareleri biraraya getirmişsin. eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de başka yerlerden aldım. benim çektiklerim böyle güzel duygular içermiyor ne yazık ki...

      Sil
  3. Harika, son kare gerçekten gözlerimi yaşarttı ne diyebilirim! Başka bir çapulcudan sevgilerle..Handan..

    YanıtlaSil
  4. zehir vardır yemesinler, akşam oradaydım ,az daha parçalayacaklardı halkı eylemciler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben halk ve eylemci arasında fark göremiyorum. eylemci var eylemci var...

      Sil
    2. bildigin eylemci ,protestocular .tabiki eylem yapsınlar ,zarar vermeden ,kırmadan dökmeden ,

      Sil
    3. öyle de zaten... ama haberlerden de "artık" takip edilebileceği üzere bu "çapulcu" eylemciler yekpare bir grup değil. ben kendi adıma ve sokağa çıkma ihtiyacım adına konuşabilirim. görüşlerimi yukarıda da samimiyetle anlatabildiğimi düşünüyorum.
      sevgiler çiğdemcik :)

      Sil
  5. daha önce hiç içki içmemiş ayyaştanda marjinal çapulcudanda sevgiler ... yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. yüreğinize, parmaklarınıza sağlık... ben de çok güzel sabahlara uyanmayı diliyorum...

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Arka arkaya attığınız bu mesajın içeriğini anlayamadım Sn. Sevil Bala.
    Bu olayların sonucundan benim beklediğim demokrasinin Türkiyede anlaşılma ve uygulanma biçimi adına güzel günlerdir. Öyle de olmaya başladığını görüyorum şimdiden.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. O halde siz de benim gayet yumusak bir uslupla anlattığımı anlayamamışsınız sevgili kardele . Ben veya sokaktaki çoğunluk 11 yıldır demokrasi yok demiyor ki. Demokrasi anlayışının daha geniş bir tanıma evrilmesi gerektiğini söylüyorum. Öyle de olacak. Sokağın söylediğini koyu bir önyargıyla okumuşsunuz. Bunu doğru ve ilerici şekilde okuduğuna inandığım cumhurbaşkanının ifadelerini daha detaylı okursanız belki bu hareketin anlamının da basit bir huzur bozmanın dışında olduğunu anlarsınız. Anlamazsanız da canınız sağolsun. Sevgi ile..

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Siz bahsettiğiniz olayları aynı ülkü çatısı altında toplanan kişilerce yaptınız. Burada ise kimse ideolojik kimliğini gösteren bayrak bile tAşımamaya gayret etti. Siz anaakım medyadan olayları ortadan izlemeye başlayınca protestoları yakıp yıkma olarak gormus olabilirsiniz. Halbuki biz de surekli vandalizmi yatıştırmaya çalışan protestocular ve yoğun şiddet gösteren organize bir polis gucu gorduk meydanlarda. Ama tüm bunların daha çoğulcu bir demokrasiye ve daha saygılı bir polis gucune evrileceğine inanıyorum. Ben mesleğim gereği zaten senelerdir bunun için çalışıyorum. Sizin de olaylara bakışınızın daha farklılaştığını umuyorum . Sevgi ile..

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kadar yazılan çizilen konuşulan şeylerin içinde sizin bu halk duruşunu türbanlılara karşı saldırganlık olarak izlemeniz üzücü. ben de benimle birlikte aynı kalabalık içinde duran, duruşuyla birşeyler anlatmak isteyen bir çok türbanlıdan bahsedebilir ya da fotoğraflarını sizinle paylaşabilirim ama siz yine aynı pencereden görmeye devam edebilirsiniz. Daha önce de yazdığım gibi, anlamadıysanız da canınız sağ olsun. sevgi ile...

      Sil
  16. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. kendisinin görüşleri ve tutumu benimkilere uygun olmasa da ben doğru bildiklerimi doğru bulduğum tutumla yanıtlamaya gayret ettim.
      sinirlenmenizi anlıyorum ancak lütfen rencide edici ifade kullanmayınız. cümlenizin sonundaki sıfatı silmenizi rica edeceğim. yorumunuzu kendinizin edit etmesini bekleyeceğim. teşekkürler.

      Sil
    2. kusura bakmayın. yukarıda belirttiğim sebep dolayısıyla sizden bir yanıt gelmeyince ve mesajınızı edit edemediğim için yayından kaldırmak zorunda kaldım. :(

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.