"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

PUANTİYELİ BLUZ VE KELAYNAK KUŞLARI

25 Ekim 2013





Projemin en yoğun günlerinde her seferinde minik minik adımlarla dikmek durumunda kaldığım şifon bluzumun fotoğrafları da nihayet elime ulaştı.

Geçen ayın yazılarını takip edenler hatırlayacaktır; bir ara protokol konuşmaları ve analiz raporları hazırlamaktan ruhum klavyeye yapışmış parmaklarımdan uçup gidecek diye düşünmeye başlamıştım. Ama bir yandan da elim işte gözüm dikişte :)) 

Hazırlıkları için gece-gündüz çalıştığımız büyük toplantı içeride süredursun, profesyonel fotoğrafçıyı bulur bulmaz bu güzelim puantiyeli şifon bluzumun fotoğraflarını çektirmek için dışarı koştum :D

Fotoğrafçımız, Türkiye'nin ilk kadın doğa fotoğrafçısı ünvanını taşıyan Sevgili Özlem Karagözler Karacasu. Kendisi en zor fotoğraflanan canlıları olağanüstü bir beceri ve fotoğrafçı estetiğiyle çekebiliyor. 
Ancak, benim muhteşem poz verme yeteneğim söz konusu olduğunda onun da yapabilecekleri bir yere kadar tabii. Eee, Özlem Hanımcım, her kelaynak kuşu bir olmuyor...





Ben kendi başıma bile fotoğraf çektirmekte zorlanırken, bir de her tarafta insanlar bizi izlerken moda fotoğrafları çektirmek hakikaten zor zanaatmiş. Bir de arada işle ilgili konuşmak için geliyorlar yanıma. Diyemiyorum ki biraz izin verin şurada moda çekimi yapıyoruz diye! Giyiyorum ceketimi ciddi ciddi sohbetlere devam ediyoruz. Konuştuğum kişiler yanımdan ayrılıyor, sonra yine şak şak şak... 




Epey zamandır şöyle saran sarmayalan (wrap bluz) tarzda bir üst dikmek istiyor, ancak bir türlü istediğim türde bir kalıp bulamıyordum. Bunda da bulamadım ama Burda dergisinin 01/2012 sayısındaki 116 no.lu modeli kendi istediğim gibi değişmek suretiyle istediğim kalıba ulaştım. Epey değişiklik yaptığım için onun detaylarını ayrı bir yazıda paylaşacağım artık. 


Pantolon dikiş öncesi hayatımdan kalma. Çok seviyorum modelini. Bir bulabilsem aynı kalıptan; renk renk dikeceğim :) Ayakkabılar 2 sezon öncesinden Nine West.

Hadi bakalım, bu kelaynak kuşunun bugün işi çok. Gerisi başka yazıya artık :D


Meraklısına Not:
Bluzun yapım aşamalarıyla ilgili yazı bu adreste:
http://www.kendindik.com/2013/11/ogren-cekirge-wrap-bluz-dikisi.html

25 yorum

  1. Nedime Akdogdu25 Ekim 2013 13:37

    hem iş kadını hemde moda sektöründe adım adım ilerlemek zor zanaat vesselam :) sizi okuyunca neşeleniyorum neşe doluveriyorum...Fotoğraflar harika,şifon çalışma harika ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. yine neşe dolu bir yazı, elinize dilinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Yazılarınızı okumayı çok seviyorum. Yine çok eğlenceli olmuş bu arada bluz harika fotolar muhteşem :))

    YanıtlaSil
  4. nurtenbegendi25 Ekim 2013 16:06

    Çok güzel çekimler. Çok eğlendiğiniz de belli:) Bir soru işareti: Acaba tam da boynundaki gibi dağınık taşlı lacivert bir kolyeyle ve ayrıca bir de beyaz inciyle denesek bu kombini? Ben karışmam attım hipotezimi ortaya ispatı sana kalmış:)

    YanıtlaSil
  5. şifon bluzunuz çok güzel olmuş bu pantolonla da çok yakışmış.pantolonun duruşu çok güzel. kalıbını kendiniz çıkarsanız nasıl olur.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Kombin süper olmuş,
    bluz ayrıca güzel detayları bekliyoruz :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. TC Betül Aksoy26 Ekim 2013 00:13

    Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Adım adım takipteyim sizi, bluzun ayrıntılarını heyecanla beklemekteyim. İş hayatınızda başarılar, bol bol dikişli günler size :)
    Ayrıca çok güzel gülüyorsunuz. Yüzünüzde tarif edemediğim yada anlatamadığım çok sıcak bir ışık, samiyet, dedim ya anlatamadığım çok hoş bir mutluluk var hiç solmasın inşallah

    YanıtlaSil
  8. yaa tabii... moda sektörünün öncü ismi :))
    teşekkürler güzel yorumunuz için!

    YanıtlaSil
  9. Ben de yorum bırakmanızı çok seviyorum. Çok teşekkürler Aycan :))

    YanıtlaSil
  10. O hipotezi ortaya atan lacivert kolyeyi de temin eder... Ben karışmam, lafı atan devamını getirsin! :)

    YanıtlaSil
  11. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler Nurhan! Pantolon kalıbını bakarak çıkartacak kadar pişmedim daha. Seneye belki ;)

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler Nur :) Hazırlayacağım haftaya mutlaka...

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim Betül! Sizin tarif edemediğiniz o gülümsemenin ardında çıtır modellere özenip fotoğraf çektirmenin verdiği kasıntılıkla, ben ne yapıyorum yahu deyip kendiyle eğlenme arası bir bakış var; ben diyim :))

    YanıtlaSil
  14. Fotoğraflar nasıl doğal, nasıl güzel!! Bluz muhteşem olmuş. Bu fotoğrafçının yakasından düşme bence:) Ben de bir fotoğraf makinesi almak istiyorum, bir de tripod almalıyım ki fotoğraf için kocayı daraltmayayım:) Ayakkabılara da bittim!

    YanıtlaSil
  15. Fotoğrafçı iyiydi gerçekten! Ama her seferinde yakasına yapışamam galiba. Kibarlığının da bir sınırı vardır diye tahmin ediyorum ;)

    YanıtlaSil
  16. gülay Cansever26 Ekim 2013 18:26

    Yaaa sen süpersi , fotolar süper bluz harika:)
    Daha ne isteriz ki dimi.
    Özlem hanımın ellerine sağlık :)
    Kocaman öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Teşekkür ederim :) sen de süpersin:)) sevgiler!

    YanıtlaSil
  18. Miray SAHBAZ26 Ekim 2013 21:59

    Pozlar süper, bluz ise harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize sağlık bluz harika görünüyor. Bende bluzu yapmak istiyorum orjinali yandan bağlı yan tarafını nasıl yaptınız orayı anlayamadım :)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba! Sakın ben yazmadan kesmeyin kumaşınızı! ;) çok güzel fotoğraflamıştım. 1-2 güne yazacağım mutlaka.

    YanıtlaSil
  21. harika yazınızı heyecanla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel tebrikler... Dikiş sunum süper :)

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.