"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

HEDEF BELİRLENDİ

06 Şubat 2014
1 aydır aklımda bir elbise modeli var. Bir türlü dikiş masamın başına geçip de nasıl yaparım diye akıl yoramamıştım bugüne dek. 

Dün, uzun bir aradan sonra tekrar dikiş masamın başına oturabildim ve aklımdaki model için uygun kalıbı çıkartmaya çalıştım. 

Hedef: Carven Resort 2014 Collection'da yer alan ve benim ilk kez Hollywood ünlülerinden Diane Kruger'ın üzerinde gördüğüm straples elbise

Yaka kısmını düz yapmayacağım sanırım. Bustiyer gibi görünmesi daha hoşuma gidecek gibi.





Bu modeli gördüğüm andan itibaren kullanmak istiyordum. Ancak elbette mesele sadece elbisenin kesimi değil. Harika bir ekose kumaştaki gösterişini de dikkate almak lazım. Mesela aynı tasarımı beyaz bir kumaşla giyen Sienna Miller'ın bu fotoğrafı hiç ilginç durmuyor bana göre.  

Aylardır kumaşçıya gidemediğim için gönlüme göre bir ekose kumaş alamıyordum. Sonunda evdeki nefis kalitede bir gupür kumaşı kullanmaya karar verdim bunun için. Elime ilk aldığımda renkleri ve aşırı ağır durmasından dolayı biraz yaşlı işi gibi gelmiş olan, ama ondaki gizli cevheri gördüğüm için kıyamadan başköşelere koyduğum çok iyi kalite bir gupür bu. Altın sarısı ve kırmızı renk karışımında olduğunu söylesem ne derdiniz? ;)






Kumaş rengi neyse de uygun astarı bulmakta zorlandım. En sonunda en mantıklı seçimin çizgili bir kumaş olacağına karar verdim!!! Nasıl sonuçlanacağı merak konusu... :)

Rezil olursa bu olay hiç yaşanmamış gibi davranacağım. Kimse birşey belli etmez değil mi? ;)





36 yorum

  1. Tam Irem tarzı bir model.kumasin renkleri cok hoş.ben hoş bir parça çıkar diyorum.yaninda faydalı bilgiler de alalım please ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihhiii :)) hakikaten benim tarzım bir model. Dikiyorum dikiyorum ama gelin görün ki sonra hiç giymiyorum :D

      Sil
    2. Ben de aynı dertten muzdaribim.Evde mi giyip gezsek ne yapsak::))

      Sil
    3. aaa çok fena!! yok yok, gezelim biz. gezme bahaneleri yaratalım en iyisi :D

      Sil
  2. Bence kırmızı astar çok güzel olur gupür kumaşa ama yok çok iddalı olur giyemem derseniz anlarım :P

    YanıtlaSil
  3. harika yine ve yine harika bir model bayıldım, bende size katılıyorum düz beyaz da hiç göstermemiş kendini ekose muhteşem...
    merakla bekliyorum, sizin güpürle de mükemmel olacak bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pek de erken hükümlü olmamak lazım tabii. kumaşı rezil etme ihtimali de hala mevcut ;)

      Sil
  4. bencede model çok güzel abartısız ama çok zarif kalıp nasıl çıkacak ben en çok o konularda zorlanıyorum da sadece kaynak burda dergisi var ondaki modellerden yapıyorum var mı bir püf noktası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en sevdiğim şey kalıp karıştırmaca yapmak :) birinin altı diğerinin üstü hooop yepyeni bir model çıkar ortaya ;)

      Sil
  5. sonucu merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. çok zarif harika bir model.keşke normal kiloda olup bu modeli ben de giyebilseydim.sizin seçtiğiniz kumaşla da bir başka güzel olacaktır.Bende kalıbın nasıl çıkacağını merak ediyorum.Haydi hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fotoğraflardaki mankenler de benden en az 3 beden aşağıdalar ama hiç çaktırmıyoruz önemli olan elbiseyi aşkla yapmak diyorusss ;))

      Sil
  7. Astar kumaşın azıcık dik duran bir kumaş olmalı. Fotoğraflara bakarsan kumaşlar dir dir direniyor (bu annemin ifadesidir; kalın telli saçlarının, gereğinden kısa kesildiğinde bir yöne yatmamakta ısrar etmelerini anlatmak için kullanır). Oysa gipürler biraz daha munis kumaşlardır, şaşaalarına rağmen genelde yumuşak başlıdırlar. Mesela öndeki pliye boyun eğebilirler. Ama astarla hacim ve sertlik verebilirsin. Yine de ben bu işi fazla bilmem, sadece fikrimi söyleyeyim istedim. Emek ziyanı en acıdığım şeydir. Yoksa ne gipüre acırım ne kumaşa:) Son bir şey daha, bence ister düz kumaş olsun, ister dantel, bu modelde hepsi de ekoseden daha gösterişli durur. Yine de desen arttıkça drape detaylar ve pliler, göbeği işaret etmiş maus imleci gibi duruyor:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diren Güpür!!

      güpür mü gipür mü bu arada?

      Sil
    2. Allahım bir tane daha mı? Türkçe'yi düzgün konuşmak konusunda hassasım. Ama yüzyıllardır "battaniye" kelimesini "bahtaniye" diye biliyormuşum. Bir de üstüne basa basa milyon tane battaniye yazısı yayınladım bloğumda. Sonra da çok nazik bir arkadaş bunu bana kendi bloğumda yazdığı mesajla öğretti. Bari doğrusunu imla klavuzuna sorup geleyim...
      Sordum, kafam iyice karıştı. Aynı sitede her iki yazılışa da rastladım mesela... İmdaaaat! Bir bilen, ama doğru bilen biri bizi aydınlatsın lütfen!

      Sil
    3. hihihiiii.. ben de "sürfile" diyemiyorum bir türlü! olsun, küçüğüz biz daha... öğreniriz zamanla...
      Tüm bunlar yabancı kelimelerden Türkçeleştirilmiş ya, sorun oradan çıkıyor. Hep bu faiz lobisinin işi!!
      İster gipür ister güpür olsun yeter ki kalpler bir olsun diyor Afyon'a sevgilerimi yolluyorum :D

      Sil
  8. Çok büyük bir merakla bekliyorum sonucu. Biliyorum ki sen yine harikalar yaratacaksın :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok... bende hala kumaşı rezil etme potansiyeli var... biliyorum kendimi :)

      Sil
  9. Bende cok merak ediyorum sizin elinizden daha da guzel olacaktir eminim lakin ben en cok kalibini kendiniz prarikden mi burda dergisinden cikartacaksiniz onu merak ediyorum kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratikten kalıp çıkartmayı bilmiyorum. En fazla mevcut kalıpları aklıma göre modifiye etmeye cesaret edebiliyorum.
      göreceğiz bakalım nasıl çıkacaklar...

      Sil
  10. Standart KendinDik yaklaşımıyla bolca modifikasyondan sonra tam da "Sensei"mizin istediği kıvamda bir elbise olacağına şüphem yok :) Ancak ekosenin bu modelde 34 bedenden yukarısı için doğru tercih olmayacağını düşünüyorum. Çünkü zaten belde bolluğu olan bir model ve eteği anvelop geliyor. Yürürken falan Türk genlerinin de etkisiyle o etek açılıp ekosenin çizgileri kaydıkça çuvala dolanmış kedi görüntüsü kaçınılmaz olur diye düşünüyorum. GÜpür (bkz.TDK) gibi karışık desenli bir kumaşla daha güzel görünür kuşkusuz ;)
    Sonuçları merakla bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görüciyiz bakalım... ben de heyecanla bekliyorum sonucu :)))
      Ekose kumaş içimde kaldı. mutlaka deneyeceğim! belki etekle başlarım... böylece illa küçücük bedene oluyorsa en azından kıssadan kurtarırım :D

      Sil
  11. Ooooo.... Model çok güzel!!! Aşamaları kesin bekliyorum. Sen yaparsında olmaz mı hiç!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha dantel dikişi nasıl olur onu bile çözememişken.... hafif tırstım hani bu yorumları görünce :)

      Sil
  12. Çok güzel bende lacivert saten ve dantel bir elbise dikmek istiyorum ama ikisini ayrı ayrı mı dikip yaka ve kollardan birleştirsem birlikte 2 kat mı çalışsam karar veremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben astarlık kumaşımla güpürü direkt birleştirdim.. ama bu modele özel öyle yapmam gerekiyordu. başka bir modelde ikisi de bağımsız kalabilir bence. daha önce öyle bir dantel elbise de dikmişliğim vardır. farklı renkte astarlarla giydim epeyce çok sevdim çeşitlendirebiyor olmayı :)

      Sil
    2. Süper bir fikir bu hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim..

      Sil
  13. Dantel kumaşın altında çizgili astarı hayal edemedim :) Merakla bekliyorum sonucunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sonraki yazıda tüyosu var ;)
      fotolarını çeker çekmez detayları yazacağım :D

      Sil
  14. Diane Kruger'ın stiline hayranım, nasıl güzel bir elbise! Kumaş seçimin çok iyi dört gözle bekliyorum üzerinde görmeyi:)

    YanıtlaSil
  15. Elbise ne alemde bitti mi?Ben de merak ettim:)Tez zamanda yayınlanaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bitti bittiiii :)) fb'den paylaştım. yazısı da ilk fırsatta ;)

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.