"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

VALENTINO DANTEL ETEK

13 Temmuz 2014
valentino dantel etek
Modadaki yaratıcılığa hayranım. Ünlü markaların bazı tasarımlarına baktıkça bakasım gelir. 

Benim için dikiş dikmenin en heyecan verici yanı, 1 metre kumaştan sınırsız tasarımlar çıkartabilme olasılığıdır. 


Bir markayı oluşturmak için harcanan emeğin ne kadar çok olduğunu tahmin edebiliyorum. Yine de dünyaca ünlü markaların logosuyla satılan birçok ürünün dünyaca paralara satılıyor olmasını son derece anlamsız buluyorum. Elbette bunun yaygın ekonomi düzeniyle doğrudan ilgisi var. 

Bir zamanlar markaların oluşturulmasıyla ilgili harika bir BBC belgeseli izlemiştim. Çok da eğlenceliydi :) Onu bir başka yazıda daha uzun incelemeyi not ederek, bugünkü konumuza geçmek isterim. 

Bugünkü konumuz, dünyanın en ünlü ve en romantik markalarından biri olan Valentino'nun dantel etek tasarımıyla ilgili. Ama ne tasarım! Önünden baksanız muhteşem, ardından baksanız şahane! Bir de çok özel bir çalışma olduğu için videosunu çekip paylaşmışlar. Sallıyorum tabii :)) Bildiğiniz düz dantel bir etek. Ama Valentino etiketli... 

Şimdi sizlerden ricam, yapımı gerçekten el emeği gerektiren bu güzel eteğin dikiş aşamalarını içeren şu kısa videoyu izlemeniz. 

Bu eteği dikmek isteyip de nasıl yapacağını bilemeyen acemi çekirgeler benzer bir etek çalışmasıyla ilgili  eski bir "Öğren Çekirge" yazısına göz gezdirebilirler. Bu eteği yardım almadan dikebilenler için de "Valentino da neymiş şekerim... Kesin kaydırmışlardır dikişleri bak... Ben daha iyisini dikerim... " tatminini yaşamaları için fırsat sunmak isterim :D





Kendine buna benzer bir etek almak isteyen moda meraklıları için hazır indirim de başlamış iken bu eteklerin 2500'den 1700 USD'ye düştüğünü bildirmekten memnuniyet duyarım!

Ben başka dünyaların insanıyım. Oturup şunu kendi başıma yapmayı deneyeyim diyenlerdenseniz de çok basit anlatımlarıyla bilgi küpü niteliğindeki bir yazıyı şuracıkta sizleri bekliyor: 

http://www.kendindik.com/2012/10/ogren-cekirge-kalpsz-payet-etek-yapm.html

Bu yazıyı okuyup da benzer etek yapanlar fotoğraflarını göndersin. Valentino'ya inat paylaşacağım Facebook sayfamda!

Hadi iyi Pazarlar hepinize :D



19 yorum

  1. Cok guzel bir.yazi.olmus canim hakikaten o kadar manasiz fiyatlar biciliyor ki artik kiyafete para verdigimde midem bulanio ben de habire ayakkabi aliyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bir de şu ayakkabı yapımını öğrensek! ;)

      Sil
  2. Bir yakınım; Valentino örneği gibi dünya çapında bir "marka" giymenin hissiyatından bahsetmişti. Hani, onun içinde kendini nasıl özel hissettiğinden falan. Bu hissi yakalayabilen ve bütçesi müsait olan tabii ki alsın da giysin de lafım yok. Ayakkabı dışında bu tarz "marka" bir giysim -hatırladığım kadarıyla- hiç olmadı, ayakkabıda da evet çok seviyorum ama başım göklere ermiyor giyince. Kendi diktiğimde ise ermese bile baya bir yaklaşıyor! Hissiyatım tam olarak budur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hissiyatını bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederiz :) Sevgiler!

      Sil
  3. Eskiden yani yeni yetişirken marka giyince özel olduğumuzu sanardık.Ama iş öyle değilmiş meğer...Çok markalı kıyafet giyip kıyafeti ağlatan tipler, markasız hatta pazardan alınan kıyafetle kendine dönüp dönüp baktıran tipler gördükten sonra kıyafeti yakıştırmanın daha büyük marifet olduğunu anladım.Belki de züğürt tesellisidir bilemem..:)) Ben pahalıyı ucuza mal etmenin zevkine varmış biri olarak böyle çok daha mutuluyum.Çok güzel bir yazı olmuş, herzamaki gibi.Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben işin markasında değilim. Ama bazı tasarımları ağzımın suları akarak izlediğimi itiraf ediyorum! Ama benim için en keyiflisi onları kendim yapmaya çalışmak. Puzzle çözmek gibi bir uğraş bir yandan da :)

      Sil
  4. bari eteğin bitmiş halini görseydik yahu! ama elektrikli döner makas olayı süpermiş, ben de istiyorum!!

    YanıtlaSil
  5. evet ben de ona takılmıştım! bak hatta altına özel bir kağıt serdiklerini bile inceledim o sırada! pastal makası diye aratsak buluruz 2. el. gidip alsak mı deli gibi? :))

    YanıtlaSil
  6. Ay çok düşmüş! Nasıl düşmüş o fiyat öyle! Hemen almalıyım!

    YanıtlaSil
  7. valentino olsam bende o fiyata satardım. ne yani valentino 50tL ye etek satıyor dedirtitmiyim:D tamam vermeyiz o parayı elbet, amaaa hepimiz bayılmadık mı o eteğe yahu:) dönüp dönüp bakıyorum, uygun dantelim olsa anında kesicem şimdi. aaaa buarada o elektrkli süpper makastan bulusanız söleyin alcam bende:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o elektrikli süper makası bulduğum anda Tuhaf Tuhafiye standına koyarım merak etmeyin ;)

      Sil
  8. benim de dantel eteğim var topu topu 10 tl ye mal olmuş. Ama ne videosu var böyle garibimin ne de doğru düzgün fotoğrafı :) o da işte burada http://derytuna.blogspot.com.tr/2013/09/can-etek.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaret ettim ve anında yapıştırdım yorumumu :D
      Güle güle giyin

      Sil
  9. Çok uzun yazmışım, sildim :)
    Kestirmeden gideyim. Bizim Valentino'dan vs.'den tek farkımız özen eksikliği. Teyellemekten hatta bazen iğnelemekten bile kaçınırken bi Valentino olmamız biraz zor yani. Kendimden biliyorum :))
    O elektrikli kesicilerden var benim makinacımda ama tavsiye etmem. Denediğim zilyon tane ürün arasında o da var :)))
    Tavsiyemi soracak olursanız hangi seriden olursa olsun bir KAI edinin. Bende 2 standart, 1 professional seri makas, 2 boy da rotary cutter var. Bir kere denedikten sonra başka makasa elinizi dahi sürmezsiniz garanti ediyorum :)
    Sewgiler, ML...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz öyle kısadan... Bunlarla ilgili bir post isteriz Emelciğim ;) Merak ettim çok.

      Sil
    2. Valla bilindiği üzre bana bırakılırsa post üstüne post yazarım ama yorumu post uzunluğunda yazınca blog sahibine saygısızlık oluyor. O yüzden sürekli traşlıyorum.
      Gerçi her halükarda görece uzun oluyor benim yorumlarım :)
      Hedef verin nokta atışı yapayım bari :)
      Ha konu sadece kesme kısmıyla alakalıysa cidden KAI'nin üstüne tanımıyorum. En basit modeli bile yaklaşık 160-180 kat kumaşı kağıt keser gibi kesiyor :) Bir de iplik temizleme makasını aldım ayda bir o dandik 3-5 liralık çıtçıt şeysini almaktan da kurtuldum, çok mes'udum :)
      Bıçakta bir Kyotop, bir Miyabi neyse makasta da Kai o diyebilirim, o derece yani ;)
      Yalnız iğne kesmemek lazım :) Ben o şekilde bi tane harcadım çünkü :)

      Elektriklileri masada kullanmak çok zor, altına özel bir mat koymanız lazım ve kablosu sürekli sorun oluyor. Pastal kesimleri için kullanışlı olabilir belki ama bizler için kesinlikle kullanışsız. Kai hem pastal kesimde hem de kat kesiminde çok rahat kullanılıyor.
      Yine de bu açıklama beni kesmez dersen görsellerle zenginleştirilmiş bir post hazırlarım tabii ki :)
      Bu gidişle Kai'den hisse falan isteyeceğim herhalde :P

      Sil
    3. Süpersin Emel! Kesin hazırlamalısın bence. Bilen var bilmeyen var :) Sen yazıyı yazmadan önce Kai'ye bir sponsorluk dosyası da gönder bence. Belki kabul ederler belli mi olur? :))

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.