"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

ÇAPRAZ ASKILI ELBİSE YAPIMI - 1.KALIP ÇIKARMA

26 Ağustos 2016
Dün akşam KendinDik TV'nin ilk iki videosu görücüye çıktı. İzleyen var mı? ;)

Bir önceki yazıda tanıtımını yaptığım bu süper pratik elbisenin kalıbını da çok kolay çıkartabilirsiniz. Hatta dikişe yeni başlayanlar için güzel bir dikiş öğrenme pratiği olacaktır. 

Video yayınların animasyonu dersi daha anlaşılır kılsa da, yandaki notları daha rahat takip etmek için, en azından kalıp  çıkarma derslerini bir de fotoğraflarla adım adım vermekte fayda var diye düşündüm. 

Önce hoplaya zıplaya akan kalıp çıkarma dersimizi izleyelim: 




Bu elbiseyi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şöyle:
  • 90 cm grogren (sert dokulu) kurdele
  • En az 1.5 metre keten / koton kumaş  
    (Unutmayın: kumaş ölçüsü istediğiniz elbise boyuna göre değişir) 
  • iğne / iplik / makas
  • çengelli iğneler
  • kalıp kağıdı
  • kalem
  • terzi cetveli
  • (videodan da takip edebileceğiniz gibi) ruhunuzu şenlendiren güzel bir müzik!

Ölçü Alma:
Aslında ön kalıbın arka kalıptan biraz daha geniş olması gerekir. Hazır giyim ürünlerde de görebileceğiniz gibi, bir kıyafetin yan dikişleri çok dikkat çekmesin diye, tam koltuk altınızda değil, onun 1 cm daha arkasında olur. 
Ama bu pratik yaz elbisesini kolayca dikebilmek ve bunun yapılışını internet üzerinden öğreneceklere kolaylık sağlamak için daha kısa yolları seçelim ve ön ile arka kalıp için tek ölçü kullanalım. 
İşte kalıp çıkarma adımları:

ölçü alma, dikiş, tasarım, kendin dik,



modanı yarat, kendi giysilerimi dikmek,

Bu ölçülere göre çıkarttığımız arka kalıbın aynısını ön kalıp için de kullabiliriz. Sadece göğüs kısmına tuhaf bir dörtgen eklememiz lazım önce.

Askıların geçeceği ön parçanın göğüs kısmını da bu şekilde çizebilirsiniz. Dikkat ederseniz bu ölçüler aslında tam omuz çizginize kadar çıkmıyor. Askıların önden de rahatça görünür olması gibi bir amacımız var çünkü! 
kolay dikiş, dikiş öğren, kalıp çıkarma, kendin dik, dikiş moda


Aman da aman... Böyle salınık pozlar vermeye çok az kaldı sabredin! 
Önce kalıbınızı çıkartın. Ardından https://www.youtube.com/c/kendindikcom kanalına abone olun ve derslerin devamını sırayla izleyin ;)




İşte bu kadar! Kalplere dikiş aşkı aşılaması benden, bu yayınların devamı gelsin biz de yazarımızı mutlu edelim diyorsanız, yazıları paylaşması sizden;)







8 yorum

  1. Such a wonderful post! Have a great weekend.

    STYLEFORMANKIND.COM
    Bloglovin

    YanıtlaSil
  2. eline, emeğine sağlık çok iyi olmuş, çok çok beğendim. Bunu hazırlaması kaç gününü aldı acaba :) eminim elbiseyi dikmekten uzun sürmüştür!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu yapmak benim işimin bir parçası olduğu için bu işi kolay yapıyorum da, dikiş videosu kısmı için dev bir prodüksiyon çalışması gerekti! :D

      Sil
  3. Ohh miss sesli sessiz yazılı her türlü anlatmışsın canım emeğine sağlık. Valla kanala da yorum bıraktım dört bi taraftan kuşattım seni kurtuluş yookk :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen hep yaz Aycancım. Sen yorum yazmayınca ben acaba yanlış bir şey mi yaptım diye şüpheye düşüyorum :)

      Sil
  4. Harika olmuuuş, hem elbise hem video, elinize sağlık! Bu arada videolar konusunda üye olmama rağmen fikir beyan edemediğim için üzgünüm, kusura bakmayın, ben linke tıklayana kadar sandıklar kapanmış :)) Alternatifini bilmiyorum ama yayındakiler süper olmuş bence. Hızlı akış candır ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili G.! Yorumlar daha fazla yayın yapmam için bana büyük şevk veriyor inan ;)

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.