"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

EN GÜZEL KIRMIZI EN GÜZEL BEYAZ -2017

29 Ekim 2017
Bu sene de harikaydınız! Bu sene de harikayız! 

Bu etkinlik ilk kez 2012 yılında yapıldı. 2012, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Cumhuriyet Bayramının kutlama alanlarının resmi olarak kısıtlandığı yıl olarak tarihe geçti. Atatürk ilkelerine gönülden bağlı her Cumhuriyet çocuğu gibi, bu sitenin kendi halinde yazarı da gelişmeleri müthiş bir üzüntüyle izlerken, kendi halinde web sitesinden "biz Cumhuriyetimizi her zaman, her yerde kutlarız!" aşkıyla bir etkinlik düzenlemeye karar verdi. Her sene, kendisi gibi birçok dikiş sever, bu etkinliğe elindeki işleri bahane etmeden katıldı. Her sene  #dikişodamda29Ekim etkinliği daha da güzelleşti. Daha da şenlendi. 

Teşekkür ederim. Tüm katılanlara, tüm destekleyenlere, katılamasa da bugünü hakkıyla kutlamayı adet edinenlere... 


Bu seneki etkinliğe çok sayıda güzel çalışmayla katılan oldu. Hangisinin daha güzel olduğunu seçmek bana düşmez. Ama iki güzel çalışmayı öne çıkarmak istedim. Etkinliğimizin iki en genç mankeni Cumhuriyetimize duyduğumuz sevginin de iki güzel sembolü değil mi sizce? 90 yaşındaki mankenimiz, Atatürk'ün Adana gezisinde kendisine okulu adına bizzat çiçek verdiğini hala gururla anlatıyormuş. Ülkemizin kurucu ilkelerini ve Cumhuriyet aşkını, onun elinden etkinliğin en mini minicik mankenine iletmek de bize düşüyor mutlulukla. 

Sevgili @tarcininannesi kendi anneciği için aşk dolu bir pijama takımı yapmış. Anneciğim hastaydı, zor bitirdim diye göndermiş. Annesinin ellerinden öpüyoruz. Harikasınız!

Sevgili www.nehrimarifetirmak.blogspot.com.tr sitesinin sahibi Irmak, bu sene yine miniciğine hepimizin yüreğini eriten bir takım yapmış. Onun da gözlerinden öpüyoruz. 

Dikişe meraklı olup da ornitorenkhandmade.wordpress.com sitesinin sahibi sevgili Gonca'yı bilmeyeniniz yoktur sanırım. Sevgili Gonca, bu etkinliğe en başından beri harika çalışmalarda katıldı. Bu sene yine şahane bir tasarımla katılmış. 

Sevgili Aysel Cin Kalaycı, etkinliğimize 2 ayrı çalışmayla katılmış. Elbise de çok güzel ama o şalvar ne öyle arkadaşlar? Sizce de şahane bir tasarım olmamış mı? Aysel hanım, biraz daha detaylı paylaşsanız da yaptığınız çalışmayı, ilham alanlar size bakıp kendileri de yapsa  ;)




Sevgili Aycan! Aycan, Ekim ayı gelmeden başlar beni uyarmaya. Hadi İrem, ne zaman duyuracaksın, başlamıyor muyuz? Etkinlik başlar, en önden Aycan duyurur. Her sene, onun desteğiyle bu güzel etkinlik daha da güzelleşir. aycanulus.blogspot.com sitesinin güzel sahibi bu sene şahane bir etek tasarımıyla katılmış etkinliğe.
Her sene birbirinden tarz tasarımlarıyla bizi şaşkına çeviren sevgili Nuray, bu sene de dantel detaylı bir paltoyla katılmış etkinliğe. Instagram'da @ndikiskolik hesabından şahane tasarımlarına ulaşabilirsiniz bu güzel Edebiyat Öğretmenimizin.
 

Bu etkinlik sayesinde tanıdığım sevgili Nurcan Hanım, ortalığı yakıp geçen bir kırmızı elbise dikmiş. Nurcan hanımın çalışmalarına Instagramda @bekdemirnurcan adresinden ulaşabilirsiniz. 

Bir diğer kırmızı elbise sevgili İlknur hanımdan gelmiş. Instagram'da @ilknurr_bayrak adresinden takip edebileceğiniz İlknur hanım, kırmızı elbisesini bir de incilerle süslemiş. 

Sevgili Gulce.in sitesinin sahibi Gül hanım, bu etkinliğin en çalışkan katılımcısı oldu bu sene. Etkinliğin bitimine 1 hafta daha olsaydı, bu yaptıklarını ikiye katlardı eminim :) Kızına ve kızının arkadaşına yaptığı kostümler yetmemiş, ev tasarımına da el atmış sağ olsun. İyi ki katılmışsınız Gül hanım :)



Bir diğer ev dekorasyonuna ait parça da Instagram'da @_enny_bdrm adresinden takip edebileceğiniz bir dikiş severden gelmiş. Dikiş tamam da şu elişi bana öyle zor geliyor ki anlatamam! Harika çalışmanız için teşekkür ederiz. Bir kahve alacağımız olsun sizden ;)

Eteğini kızına kaptıran sevgili Özlem hanım, etkinliğe katılmak için bir de kendine bir elbise dikmiş. Ama bu şahane etek tasarımı da kapılmayacak gibi değil, öyle değil mi? :) Özlem hanımın çalışmalarını @ozlemthedressmaker adresinden takip edebilirsiniz Instagram üzerinden. 


Bu etkinlik sayesinde tanıma şansım olan sevgili Zipper Hanım da 60'ların havasını etkinlikte estirenlerden. Renkli çalışmalarının devamını merak edenler www.zipperhanim.com adresini ziyaret edebilir hemen. Siteyi çok seveceksiniz ;)

Etkinliğin bir diğer çalışkan çekirgesi de sevgili Elçin Hanım oldu. Tam üç elbise tasarımıyla etkinliğin havasını artıran Elçin hanımın çalışmalarını Instagram'da @uyanikelcin hesabından takip edebilirsiniz. 



Önceki çalışmalarını bilmeyenlerin kesin hazır almıştır diyeceği, bilenlerin de ne yetenekli insanlar var şu hayatta diye bayılacağı bir çalışma da sevgili Nesrin Hanımdan gelmiş. Instagram'da @nesringurcan adresinden diğer şahane çalışmalarını takip edebilirsiniz Nesrin Hanımın. 

Sevgili Türkan Engin, bu yıl da etkinliğimizi renklendirdi. Bu yılki çalışması triko kumaşla yaptığı şahane bir bluz olmuş. Siz siz olun, onun çalışmalarını Instagram'da @turkan_engin adresinden takip edin. Ama her fırsatını bulduğunuzda, "yeter artık; blog yazılarınıza geri dönün" diye kulis yapın. Olur mu? ;)
Sevgili Pınar, ceketini özene bezene yaparken, doktor önlüğü mü dikiyorsun diye şaka yapanlara inat, üşenmemiş, ceketinin yakalarını bir de incilerle süslemiş. Küçük bir detay, bir tasarımın havasını nasıl da değiştiriyor öyle değil mi? Teşekkürler Pınar hanım! Pınar'ın hobilerini merak edenler, Instagram'da @pinarin_hobileri adresinden takip edebilir. 
 

Sevgili Gülşen Hanım da etkinliğe iki ayrı kırmızı çalışmasıyla katılmış. Kırmızı elbise ve kırmızı ceketinizin detaylarını daha da yakından görmek isterdik Gülşen hanım. Belki Instagram'daki @gulsenindiktikleri adresinizden yayınlarsınız bizi kırmayıp ;) 


Sevgili @hobimanik de yaptığı etek ve bluz çalışmalarıyla bizi yalnız bırakmadı bu sene. Ama sevgili Hobimanik, bu güzel çalışmalarınızı üzerinizde görmeyi isteriz. Belki seneye, ne dersiniz? ;)



Daha etkinlik duyuruları yapmaya devam ederken paylaştığı fotoğrafıyla, hepimize ilham veren sevgili Seher, iş fotoğraf göndermeye gelince yan çizdi! Olmuyor arkadaşlar, kendimiz dikiyor, kendimiz sergiliyoruz ki yaptığımız çalışmaların ruhu daha da güzel yansısın ekrandan birbirimize  :) Ama ceket öyle şahane ki, Seher'e de kızamıyorum fazla. Belki seneye, ne dersin sevgili Seher? ;) Biten çalışmayı www.shelbyfashion.com adresinden takip edebilirsiniz. 

www.nelerdiksem.com sitesinin güler yüzlü sahibi bu sene de neler neler dikmiş etkinliğimize ;) Bu bluzun detaylarını yakından incelemeniz lazım. Çok keyifli bir çalışma olmuş. Teşekkürler bu sene de etkinliğimizi şenlendirdiğin için!

Instagram'da @terzi_terazi adıyla çalışmalarını yayınlayan sevgili Tuğba, bu yılki etkinliğe tam takım katılmış! Yelek, etek ve o minicik incilerle süslenmiş şahane patiklere yakından bakarsanız, minik detaylardaki kocaman sevgiyi ve özeni görebilirsiniz :) 

Bir diğer mini minicik tasarım da sevgili Ebru hanımdan gelmiş. Evdeki fındık daha fazla izin verse, daha çok dikerdim diyor. Zaten bu yaptığı da seneye fırsat bulursa neler yapabileceğinin ipuçlarını vermiyor mu sizce de? :) Ebru hanımın diğer çalışmalarını Instagram'da @ebrubozkurtsagirkaya adresinden takip edebilirsiniz. 

Bir diğer güzel kız çalışması da sevgili @htc_krkgl'den geldi son dakikada. Bu etek, bluzun güzelliği mankenin şirinliği tarafından gölgede kalıyor ama olsun ;)

Bu yılki etkinliğimizin son mini minicik çalışması turkanaozgu.blogspot.com sitesinin sahibi sevgili Türkan'dan gelmiş. Minik detaylarla harika bir elbiseye dönüşen giysinin yanında, yine kendi tasarımı tokalar ve nefis bir bez bebek var. Harikasınız! Ne diyeyim :)
Mini minicik elbiselerden, biraz daha moda kokan hareketlere geçelim son olarak. Etkinlik sayesinde tanıdığım sevgili Bilge, çok hip bir gömlek elbiseyle katılmış bu seneki etkinliğe. Bilgenin diğer tasarımlarına Instagram'da @bilge.handmade adresinden ulaşabilirsiniz.

Etkinliğe son dakikada fotoğraf gönderen sevgili Sevda Hanım, bu sene kırmızı etek - bluz takımıyla katılmayı istemiş. Sevda Hanım, seneye çalışmalarınızı üzerinizde görmeyi arzu ederiz ;) Sevda Hanımın çalışmalarına Instagram'da @svdylmz16 adresinden ulaşabilirsiniz.

Sevgili Gülay Hanımın da son gün gönderdiği bu çalışmayı paylaşmasak olmazdı. Çok kolay diktim diyor ama bu kolaylık modelin basitliğinden değil, kendi becerisinden olsa gerek :) Teşekkürler @gülayyazici22.



Bir diğer son dakika çalışması da etkinliğe şahane bir beyaz elbiseyle katılan Ebru Hanımdan geldi. Bir sonraki seneye daha detaylı fotoğraflar isteriz Ebru Hanım ;) Onun çalışmalarına da Instagram'da @hadisendedik adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu elbisenin dikiş detaylarına biraz yakından bakmak lazım. Sadeliğin ardındaki yetenekli eller öyle belli ki! Gülçin Hanımın doğru dikiş tüyolarını vermeyi de ihmal etmediği yayınlarını takip etmek isterseniz Instagram'da @duruocak adresini takibe alın ;)

Etkinliğin bir diğer çalışkan çekirgesi de, Instagram'da @umutdeniztolga adresinden takip edebileceğiniz sevgili Fatma olmuş. Biri süper hip bir elbise, diğeri de nefis bir beyaz ceket olan iki çalışmasıyla etkinliğimizi şenlerdirdi.


Etkinliğin bir diğer kırmızısı da Instagram'da @bluesewing adresinden takip edebileceğiniz sevgili Tuğba'dan geldi. Bu şahane bluzun kol detaylarına dikkat etmeyi unutmayın. Bu sene dikkat çekici kol tasarımları çok moda. İlham için teşekkürler sevgili Tuğba!

Az kalsın kendimi unutuyordum! Bunca güzel çalışma arasında benim de bir bluz ve bir ceket tasarımım var. Ben kendi çalışmalarıma dair detayları başka yazılarda paylaşırım artık. Şimdilik bu güzel ve yetenekli kadınlara teşekkür ederek sahneden ayrılayım :)

Bu yıl #dikişodamda29Ekim etiketiyle yaptığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğimize katıldığınız, takip ettiğiniz, destek verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim! 

#YaşasınCumhuriyet! 



18 yorum

  1. Bütün çalışmalara bak bak doyamadım önce sizin İrem hanım sonra diğer arkadaşların eline emeğine cumhuriyet kokan yüreklerine sağlık...Hepiniz iyi ki varsınız!!birinci resimdeki annemizin elinden ayağından bal yanaklarından öperim! öperim! daha nice sğlıklı yaşlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin için öperim, teşekkür ederim 😘😘😘

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim Aysel Hanım. Öpücüklerimizi ilettiğiniz için size de çok teşekkürler Sibel Hanım :)

      Sil
  2. Yine yeniden harika işler çıkmış ortaya herkesin ellerine yüreğine sağlık.Cumhuriyet ruhunu nice 94 lerde kutlamak dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevgili Aycan. Umarım her sene daha da kalabalık bir aile olarak kutlamak nasip olur

      Sil
  3. Vesile oldugunuz için teşekkürler. Geçit töreni süper olmuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir ifade olmuş 'geçit töreni'! Desteklediğiniz için tekrar teşekkürler :)

      Sil
  4. Gözlerim yaşardı okurken, iyi ki böyle bir şeye aracı oldunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! Etkinlik sizlerle güzel

      Sil
  5. Yine sahane bir iş çikardınız! Hepinizi yürekten tebrik ediyor, bayramımızı kutluyorum ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok güzel çalışmalar çıktı öyle değil mi? Seneye sizi de bekliyoruz aramıza ;)

      Sil
  6. Hepsi birbirinden güzel, emek verilmiş ve çok gurur verici 😍 Herkesin ellerine sağlık, Ayrıca bu senede bu muhteşem etkinlikle biz Cumhuriyet kadınlarını bir araya toplayıp, bizlere bu güzel fırsatı sunduğunuz için sizede çokk çokkk teşekkürler 😍😍😍 Hepiniz için söylüyorum, iyiki varsınız 🙏❤😚😚😚

    YanıtlaSil
  7. Hepinizin ellerine sağlık! Bazı tembel terziler yetişemedi gene :( Nice Cumhuriyet Bayramlarımız olsun :)

    YanıtlaSil
  8. Ben yine katilamadim:( Ama hepiniz harika isler cikarmissiniz, Iste Cumhuriyet Kadinlari diyerek mutlu olmakla yetindim:)

    YanıtlaSil
  9. Aaaaa agliyorum yaa resmen duygulandim ne kafar sulu gozluyum,tarcinin annesinin ellerinden öperim ben de,secimini ve sunumuna bayildim sevgili İrem,ahh sifa versin Allah ,daha cok uzun saglikli yaşasınlar kaybolmasin bu nesil onlar bir badka çünkü❤❤Sevgili Irem cok tesekkur ederim ,harikasin yaa cok kaybolma goster kendini arasıra,kpcaman opuyorum seni ve etkinliğe katilanlari��������

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of yaaa ne cok yazım yanlışı yapmışım😯😞agladigim icin iyi göremeyisime verin lütfen😍😍😍

      Sil
  10. Bu sene de harika çalışmalar çıkmış,herkesin ellerine sağlık.Ne yazık ki ben iki yıldır eşlik edemedim,geçen sene taşındığımız için,bu sene de yerleştiğimiz için.Seneye inşallah aranızda olacağım. Belki takip etmişsindir sensei,biz de yurtdışındayız artık ve ev bulma maceramız tam dokuz ay sürdü,tut yerleş vs neredeyse iki yıldır dikiş makinemin başına oturamadım.Aylarca internetsiz kaldım vs 😂😂 Gurbetlik zor sensei 😍😍😍

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.