"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

EN GÜZEL KIRMIZI - EN GÜZEL BEYAZ 2018 /2

29 Ekim 2018
#dikişodamda29Ekim, dikiş odamda 29 Ekim, Cumhuriyet bayramı etkinlikleri

Yine çok güzel yaptık öyle değil mi? 2012 yılından beri düzenlediğimiz #dikişodamda29Ekim etkinliğimize bu yılki katılım yine harika oldu! Bu sene ilk defa birden fazla çanta yapılmış. İlk kez dört ayaklı fıstıklara kostüm dikilmiş. Birbirinden şahane elbiseler, ceketler, bluzlar, ev süsleri derken yine çok şenlikli bir etkinlik yaptık sayenizde! Katılan, izleyen, beğenen herkese çok teşekkürler!


Bana bu saate kadar ulaştırılan tüm çalışmaları tek bir yazıda paylaşmak istedim. Bu etkinlik sırasında seyahat halinde olduğumdan, bana instagram üzerinden ulaştırılan bazı fotoğraflara sonrasında ulaşıp kaydetme imkanım olmadı. Eğer çalışmanızı burada göremediyseniz lütfen mesaj atın. Sonradan eklerim. Arşivimizde olur sonraki yıllar için. 

'En Güzel Kırmızı En Güzel Beyaz - 2018' başlığı altında topladığımız çalışmalara etkinliğimize ilk yılından beri katılan müdavimlerden Gonca Ceylan Dikici'nin şahane bluz çalışmasıyla başlamak isterim. Japon dikiş dergisinden uyarladığı bu nefis bluzun kol detayları ve Gonca'nın diğer muhteşem çalışmalarını incelemek için websitesini veya instagram hesabını takip edebilirsiniz:
Ornitorenk Handmade, Gonca Ceylan Dikici

İkinci çalışmamız, geçtiğimiz sene anneciğine diktiği pijamayla hepimizin yüreğini eriten Sibel Hanım'dan gelsin. Bu sene de hem kendine hem dört ayaklı güzellere diktiği bluzlarla etkinliğimizin neşesini artırdı. Sibel Hanım'ın çalışmalarını da instagram hesabından takip edebilirsiniz. 
cumhuriyet bayramı kutlamaları, #dikişodamda29Ekim, dikiş etkinliği, cumhuriyet

Bir sonraki katılımcımıza bayılıyorum! Her zamanki gibi, yetiştiremeyeceğim diye ağlayıp sonra bir değil iki tane nefis çalışma ile erkenden bitirdi işlerini. Aman iyi ki vakti yokmuş. Yoksa yetiştirebileceği zamanda katılsa, 5 kişilik ailenin tüm gardrobunu dikebilirdi. Ben de hangi fotoğrafı nereye yerleştireceğim diye kara kara düşünürdüm :D Gül Hanım yine etkinliğimizi renklendirdiniz :) Gül Hanım'ın çalışmalarını ve youtube paylaşımlarını bu adresten takip edebilirsiniz. 


gül çetinbaş, kırmızı beyaz, cumhuriyet bayramı etkinliği

  
Sevgili Aycan da bu etkinliğin ilk yıllarından beri ateşli takipçilerindendir. Her yıl Eylül ayında başlar bana mesaj atmaya 'hadi artık geç kaldın' diye :) Bu seneki paylaşımında güzel yüzünü görme imkanımız olmadı ancak, Aycan da bir blog yazarı olduğundan onun tüm çalışmalarını websitesinden veya instagram adresinden takip edebilirsiniz. 
#dikişodamda29Ekim, dikiş odamda 29 Ekim etkinliği, aycan ulus

'Bir mühendisin dikeceğinden ne olur?' diye merak ediyorsanız Nilüfer Hanım'ı instagram hesabından takip edebilirsiniz. Ben yaka işlemesine hayran kaldım. Ya siz? Nilüfer Hanım, bir de harika bir pantolon dikmiş bu etkinlik için. Seneye yapacağımız etkinliğe de onu kombinleyeceğiniz bir bluz dikersiniz artık! :))

Sevgili Nurten Beğendi de, yıllardır bu etkinliğin ucunu bırakmayanlardan. Bu sene hızını alamamış, tam dört tane bluz dikmiş! Grup fotoğrafına sadece bir tanesini koyabildiğim için üzgünüm. Bluz çalışmalarının diğerlerini görmek için Nurten Hanım'ın instagram hesabını veya blogunu ziyaret edin mutlaka. 

Bu fotoğrafa günlerce bakıp, günlerce gözümden yaşlar gele gele gülebilirim! Ama sevgili anneciği ikinci takımını beğendirebilmiş çok şükür de bu güzelliğin yüzünü gülerken de görebildik. İlknur Hanım'ın diğer çalışmalarını görmek isterseniz, instagram hesabını takip edebilirsiniz. 
dikiş odamda 29 Ekim, dikiş etkinliği, kendin dik,



Sevgili Funda Çağlayan, etkinliğe son dakikada gönderdi ama iyi ki de yakalayabildim bu çalışmayı. Kırmızı bazılarında gerçekten ayrı bir güzel duruyor, öyle değil mi? Funda Hanım'ın diğer çalışmalarını takip etmek isterseniz bloguna ve instagram hesabına mutlaka göz gezdirin derim. 

Sevgili Fatma, bu sene de yaptığı çalışmayla bizi bizden aldı. Şu güzelliğe bakar mısınız? Tabii taşıması da ayrı önemli. Ben dikip giysem bu elbiseyi, köşe yastığı gibi olurum :)) Ama Fatma'da muhteşem durmamış mı? Fatma'nın diğer şahane çalışmalarını takip etmek isterseniz instagram hesabını takibe almanızı öneririm. 
#dikişodamda29Ekim, kendin dik dikiş etkinliği, Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz

Bu seneki etkinliğimize ilk kez katılan bir dikişseverle daha tanıştığıma çok mutlu oldum. Hem bluz, hem de elbise kendi marifeti. Melahat hanım hem dikişsever hem de blog yazarıymış. Çalışmalarını Websitesi ve instagram hesabından takip edebilirsiniz.  

Etkinliğin bir diğer 'gurbet kuşu' Elçin Hanım bu sene de müthiş detaylara sahip bir kırmızı elbise dikmiş. Burada paylaşamıyorum, özellikle de kol detaylarına bakmak için instagram hesabını incelemenizi öneririm. 


Bu seneki etkinliğe nedense tek bir dekorasyon ürünü çalışma geldi. İyi ki de gelmiş! Amigurumi çalışmasıyla etkinliğimizin çeşitliliğini artıran @oceannekizsevgisi'ne teşekkür ederiz. 


Sevgili Dilek Hanım, oyuncak bebeğe yapar gibi minik kızına şahane bir elbise yapmış. Özellikle etek ucundaki pırıltılı tutuya dikkatinizi çekerim :) Dilek Hanım'ın çalışmalarını instagram hesabından takip edebilirsiniz. 

Sevgili @bluesewing bu yıl da çok ilginç detayları olan bir çalışma ile katılmış etkinliğimize. Kollarda kullandığı iğne oyası sanırım. Nasıl da güzel bir hava katmış bluza değil mi? Ben ilhamımı yazdım bir köşeye ;) 

İyi terzilik nasıl da kendini belli ediyor değil mi? Gülçin Hanım'ın kırmızı bluzunun asaleti önünde saygıyla eğiliyorum :) Kendi elinden çıkan diğer şahane çalışmaları takip etmek için instagram adresini ziyaret edebilirsiniz.  
kendin dik, dikiş odamda 29 ekim etkinliği, kırmızı bluz,

Sevgili Meri, benim kuzey cephe komşum. Kış mevsiminde takılı kalmış Rus memleketlerini bırakıp gittiğinden beri bana inat böyle tiril tiril elbiseler paylaşıyor. Yine yapmış yapacağını ve şahane bir kırmızı elbise dikmiş. Çok güzel şeyler dikiyor. Diğer çalışmalarını instagram hesabından takip edebilirsiniz.  

Dikiş dünyamızın genç ve trendy isimlerinden sevgili @vogue_is_art. Kendisi gibi çok renkli bir instagram hesabına sahip. Bu yıl da #dikişodamda29Ekim etkinliğine harika bir pantolon çalışmasıyla katılmış. 

İki arada bir derede, hastalıkta sağlıkta bu etkinliğin ucunu bırakmayan sevgili Irmak bizim için aileden biri oldu artık. Kızlarının fotoğraflarına bakıyoruz yıllardır, gözümünüzün önünde büyüyorlar :) Bu sene de tüm yoğunluğuna ve yorgunluğuna rağmen dikip paylaştığı harika bir bomber ceketle etkinliğimize renk kattı. Irmak'ın çalışmalarını blogundan ve instagram hesabından takip edebilirsiniz.


Sevgili Deniz de bu seneki etkinliğimiz için harika bir sweatshirt tasarlamış. Detaylarını video çekerek de paylaşmış.  Bu güzel çalışmanın detaylarını incelemek ve Deniz'in diğer elişi çalışmalarını görmek için instagram hesabını takip etmenizi öneririm.  

Sevgili Nurhan Hanım, neler neler yapmış bu sene! Yer darlığından toplu fotoğrafta sadece iki tanesini paylaşabildim. Bir eşofman takımı dikmiş ki hayretler içinde kaldım! İsteseniz satın alamazsınız böylesini mağazadan :) Çok neşeli, çok keyifli yazmış. İnstagram hesabından çalışmalarının detaylarını mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. Nurhan Hanım'ın bir diğer çalışması da çok sevimli bir çanta olmuş. 



Etkinliğimizin bir diğer genç kanı sevgili Bilge, yine kendisine yakışan bir keyifte sweatshirt dikmiş bu sene. Bilge'nin çalışmalarını severek takip edeceğinize inanıyorum. Bilge ayrıca kişiye özel dikim yapıp instagramdan paylaşıyor. İncelemenizi tavsiye ederim ;) 

Sevgili Fatma Hanım, bu cıvıl cıvıl elbiseyi bizim etkinliğimiz için dikmiş. Ama bunun dışında daha neler neler dikmiş :) Tüm çalışmalarına instagram hesabından ulaşabilirsiniz. O bebek kıyafetleri beni benden aldı gerçekten :)) 

Sevgili Yıldız Hanım, bu sene #dikişodamda29Ekim etkinliğimize ilk kez katılanlardan. Ben bu güzel hırkanın üstünde nasıl göründüğünü çok merak ettim. Ya siz? ;) Belki biraz daha destek verirseniz seneye o da bu güzel çalışmasını üzerinde paylaşır, biz de yeni bir dikişsever tanımış oluruz. Ne dersiniz? :) Yıldız Hanım, şaka yapıyorum tabii. Nasıl rahat ediyorsanız öyle paylaşın. Merak edenler instagram hesabından takip edebilir. 



Bu yıl ilk kez bir çanta yapılıyor dedim ve sevgili @hadisendedik'in çalışmasının ardından iki güzel çanta çalışması daha geldi. Kendisi yıllardır öyle şahane kırmızı elbiseler dikip giyiyor ki, bu sene değişiklik yapıp bize harika bir sırt çantası yapmış. Ama ne de güzel yapmış öyle değil mi? :) Bir elbise nasıl güzel dikilir, dahası nasıl güzel taşınır görmek isterseniz, instagram sayfasını mutlaka takip etmelisiniz. 


Sevgili Sevda, bu seneki etkinliğimize fındık kızına yaptığı bir kıyafetle değil, kendisine yaptığı çok ilginç bir bluzla katılmış. Gerek blogunda paylaştığı güzel çalışmaları gerekse instagram hesabındaki paylaşımlarını zevkle takip edeceğinizi düşünüyorum. 

60'lar modası mevzu bahis olunca, benim için akan sular duruyor :) Sevgili G. neler de neler dikiyor. Bilmeyenleriniz varsa websitesine bir gidip bakın, dikiş masanıza koşmak için dakika sayacaksınız :) Nelerdiksem'in instagram hesabını da takip edebilirsiniz. 
kendin dik, cumhuriyet bayramı etkinliği, #dikişodamda29Ekim

Sevgili Aysel, bu etkinlikte bizi yanlız bırakmamış ve arkadaşına bizim için şıkır şıkır bir çanta yapmış. Ne iyi arkadaşlar var öyle değil mi? :))  Aysel Hanım'ın instagram hesabında daha neler neler var ;) 

Şu güzelliğe bakar mısınız? Biz bazen içimiz ezile ezile kutluyoruz, sen ve diğer çocuklarımız güle güle, keyifle, sağlıkla, coşkuyla kutlayabilsin diye bu Cumhuriyeti. @bir_annenin_ruyasi05'in güzel kızı için yaptığı bu çalışma için teşekkür ediyoruz. İçimiz açıldı :) 

Ben bıkmadan laf atıyorum. Siz de atın, atın da sevgili Türkan Engin yeniden blog yazmaya başlasın ;) Her yaptığı böyle güzel işte Türkan Hanım'ın. Yine yakmış ortalığı kırmızı ceketiyle. İnstagram adresini takip edin. Dikiş dikmeyi bilmiyorsanız da, öğrenmek için kaynak araştırmaya başlayacağınıza eminim :)

dikiş odamda 29 Ekim, cumhuriyet bayramı dikiş etkinliği

Sevgili edebiyat öğretmenimiz Nuray #dikişodamda29Ekim için her sene yaptığı giysilerle bizi kendisine hayran bırakır. Bu sene de harika iki çalışma yapmış. En kısa zamanda instagram hesabında bu iki güzel parçayı kendi şahane gülüşü eşliğinde görmek istiyoruz, öyle değil mi? ;) 

Etkinliğimizin son çalışması, etkinliğin yorgun terzisi bendenizden gelsin. Yol yorgunu, iş yorgunu halimle çektiğim fotoğrafın kusuruna bakmayın. Bakacaksanız da, size sonraki günlerde paylaşacağım cep ve astar detaylarını gösteririm, kusur musur kalmaz :) Sevgili anneciğimden yadigar 30 senelik kumaşla şahane bir astarı birleştirdiğim bu ceket de bu yılkı #dikişodamda29Ekim kutlamaları için gelsin. İçindeki kırmızı bluz ve alttaki etek de KendinDik.Com marifeti. Ama onlar başka yazıya artık ;)
irem sunar, dikiş odamda 29Ekim, cumhuriyet bayramı kutlamaları, kendin dik

Sevgili @ask_i_dikis'in güzel kızı için yaptığı kırmızı bluz, etkinliğimizin en fıstık çalışmalarından biri olmuş gördüğünüz üzere. Önündeki deseni nasıl eklediğinizi de diğer dikişseverlere anlatır mısınız bir ara sevgili @ask_i_dikis? ;) 

Şahane kırmızı bluzdan, şahane beyaz pantolona geçelim. Sevgili Sema Hanım, şipşak diktiği pantolonuyla etkinliğimize son dakika kontenjanından girdi. İyi ki de girmiş! Seneye daha erken bekliyoruz sevgili Sema Hanım :) Sema Hanım'ın diktiklerini de instagram sayfasından takip edebilirsiniz. 

Sevgili Zeynep Hanım da acemi terziliğine rağmen, etkinliğimiz için harika bir kırmızı elbise dikmiş güzel kızına. Fotoğraftan anladığım kadarıyla ortalığı yakan bir sırt detayı var :) 'Henüz acemiyim' demiş bana mesajında ama acemilikle bu kadarını yaptıysa, seneye ortaya neler neler çıkartır, öyle değil mi? ;) Zeynep Hanım'ın dikiş maceralarını instagram sayfasından takip edebilirsiniz. 

Yeni genç kızımızın kırmızı elbisesinden, ortalığı yakan bir başka kırmızı elbiseye geçmek isterim. Mankenler bu kadar güzel olunca, onlara elbise yapması da daha kolay oluyor sanırım! Asiye Hanım da fıstık kızına bir değil, iki tane elbise yapmış #dikişodamda29Ekim etkinliği için. Ben hangisi daha güzel diye seçemedim. Ya siz? Asiye Hanım'ın diğer nefis dikiş çalışmalarını instagram hesabından takip edebilirsiniz. 


Bu seneki etkinliği bir hediye paketiyle kapatmak isterim! Yukarıdaki çanta projesinin yanında, sevgili Aysel Hanım sağ olsun bize bir de hediye paketlemiş bu sene! Siz yeterince sevmişsinizdir torununuzu. O paketi biraz bize de gönderin de biz de sevelim Aysel Hanım! Çok güzel olmuş :))


Harikaydınız! Harikasınız! 
Bu sene de katılım gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. Biz aslında çok kalabalığız. Biz bu Cumhuriyet'e aşkla bağlıyız. Bu yüzden her şeye rağmen, bu işin sonu güzellikle buluşacak. Gün gelecek, bu etkinliği neden ortaya çıktığını daha rahat konuşuyor olacağız. #YaşasınCumhuriyet! 

14 yorum

  1. İrem hanım, bizlere böyle güzel, mutluluk, onur duyacağımız bir etkinliğe yine vesile olduğunuz için çokk teşekkür ediyorum ���� Herbiri birbirinden zevkli, güzel, özenilerek hazırlanmış tüm parçalar �� hepsine bayıldım ben, herkesin ellerine sağlık �� Cumhuriyetimizin 95. Yılınıda yine kalp kalbe kutladığımıza inanıyorum sizlerle birlikte �� Nice güzel,cumhiyetimizin ışığında aydınlık yarınlarımız olsun hepimizin ������������

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkinlik sizlerle güzel. Onca işlerin arasında bu etkinlik için proje yetiştirmenin ne zor olduğunu gayet iyi biliyorum :D Katılım için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Sen öncü olduğun sürece biz bu etkinlikte hep olacağız. Cumhuriyet sadece bir rejim değil. Cumhuriyet şehitlerimizin kanıyla ıslanmış bu vatandır, ınmeyen bayraktır, geleceğimiz olan çocuklarımızın gözündeki ışıktır. Her sene bu coşkuyla kutlayacağız. Herkesin ellerine sağlık sana da çok çok teşekkürler ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yaparım, başkası yapar, önemli değil. Önemli olan hep birlikte özene bezene kutlayabilmemiz bu güzel günü. Katılımın ve desteğin için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Katıldığım için onur ve mutluluk duyuyorum. Ev sahipliğin için de teşekkür ediyorum. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurten, ben de katıldığınız için çok teşekkür ederim! Sevgiler :))

      Sil
  4. Emeği geçen herkesi kutlarım tabiki en başta sizi İrem hanım.Sanırım bir tek benim resmim kaybolmuş
    Oysa ki torunuma ilerde göstereceğim bir anı olarak düşünüp aceleyle hazırlanmıştım bu bir sitem asla asla değil sadece şansızlığım yine karşıma çıktığı için sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekledim. Kaybolduğuna çok üzülmüştüm, ama şimdi tamam oldu tüm çalışmalar :) Tekrar teşekkür ederim!

      Sil
  5. Bu anlamlı, güzel etkinliğe katıldığım için çok mutlu ve gururluyum. Bizi böyle bir etkinlik çatısı altında topladığınız, hem bloğunuzda hem instagram hesabınızda yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Katılan bütün arkadaşlarımın ellerine emeklerine sağlık. Nice etkinliklerde hep beraber olmak dileğiyle. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esas ben teşekkür ederim katılımınız için. Seneye yine aynı şenlik ruhuyla daha da coşkulu kutlamak dileğiyle :)

      Sil
  6. Bu etkinliğin bir parçası olmaktan çok ama çok mutluyum. Fazla söze gerek yok #yasasincumhuriyet (@hadisendedik)(ebru)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Ebru! Bir sonraki sene de birlikte yaparız umarım :)

      Sil
  7. Yine katılamadığım için üzüldüğüm, ama her geçen yıl artan katılımla beni heyecanlandıran bir etkinlik oldu. Sizin ve katılan herkesin ellerine sağlık ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Antigone! Elleriniz fazla dolu bu ara. Seneye belki biraz rahatlarsınız da bir kez daha katılırsınız ;)

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.