"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

KOLAY COLOR BLOCK GİYSİ YAPMA FİKRİ

16 Mayıs 2014
Color Block - renk bloğu - trendi ortaya çıkalı 2 seneyi geçti sanırım. giysilerimde farklı renkleri kullanmayı sevsem de, tek parça kıyafeti color block yaparak değiştirmeyi denememiştim yakın zamana kadar. Ben daha çok desen insanıyım sanırım :) 


color block kıyafetler

Burada nefis bir katılımla gerçekleştirdiğimiz son etkinliğin ana fikri tek kalıptan olabildiğince farklı tasarımlar çıkarmak olunca, yapacağım kıyafetlerden birinin de color blok bir elbise olmasına karar verdim. 




Öncelikle - önümüzdeki günlerde tamamlamak istediğim - "vücut tipine göre giyinme" yazı dizisinde de değineceğim üzere, benim gibi armudi kemençeler için belden herhangi bir girintisi olmayan dikdörtgen şekilli elbiseler kesinlikle giyilmemesi gerekenler listesinde. Ne var ki, arada sırada yeni şeyler deneme isteği daha ağır basıyor. Bu dikdörtgen kesim benim vücut tipime uygun olmasa da, kısa ceket ve uygun aksesuarlarla kendime uygun hale getirebilirim sanırım. 
kendi giysilerini kendin dik



Aslında esas kullanmak istediğim bu nefis tondaki sarı renk idi. Tam da ten rengime pek uygun olmadığını düşünürken bir de baktım astarsız giyilemeyecek kadar ince bir kumaşmış bu nefis krep. O zaman daha sade bir renkle color block yapmak da kaçınılmaz oldu. 

Hem sarı kısımları astarlamam lazım, hem de çift renk kullanmak için kumaşları parça parça kesmem lazım. Offf... uğraşamam! Hemen aklıma "Kendin Dik Cin Fikirleri"nden biri geliverdi. Cin fikirden ziyade, tembele iş ver sana akıl öğretsin tarzında bir fikirdi ya neyse; aramızda kalsın :)

Her iki ihtiyacı da tek seferde gidermek için neden renkli kumaşı renksizin üzerine doğrudan dikmeyeyim ki dedim... Ama bunu yaparken göğüs penslerinin yerine çok dikkat etmem gerekti. 

UYARI: Bu fikri kullanacaksanız, ana kumaşınızın normalden daha uzun kesilmesi gerekiyor. 

Kalıbı elbise boyuna göre uzattım. Yukarıda belirttiğim uyarıdaki gibi, normalde istediğim elbise boyundan da daha uzun bıraktım. Sebebini birazdan aşağıda anlayacaksınız. 
PENSLERİ HENÜZ KAPATMADIM. 
kendi modanı yarat


Ardından, birleştirmek istediğim kumaşı ana elbise kumaşının üstüne dikkatlice yerleştirdim. Ana elbise kumaşının düz yüzü (toprak rengi olan) ile sarı kumaşın ters yüzü üst üste geldi. 
dikiş dikmek dikiş blogları dikiş notları

İki kumaşı birbiri üzerine dikkatlice diktim. Kumaşları kaydırmamak en önemli mesele şu adımda.   
PENSLERİ HALA KAPATMADIM.
kolay dikiş ipuçları





Daha sonra, önce üst kısmı kumaşların ön yüzü birbirine bakacak şekilde katladım. Dikiş çizgisini katımın ortasına alıp iğneledim. (Teyelleme tembeliyim ben. Arzu ederseniz, kaymasın diye bu adımda teyelleme de yapabilirsiniz.)
Ana kumaşın üstüne dikilen (sarı) kumaşın dikiş paylarını katımın içinde bırakacak şekilde bir uzunluk bıraktım. 0.5 - 1 cm arası yeterli olacaktır bunun için. 

Aynı katlama ve üzerinden dikme işlemini alt birleşim yeri için de yaptım. Elbisenin boyu yaklaşık 2 cm kısalmış oldu böylece. Yazının başında söylediğim, elbise boyuna birkaç santim fazladan ekleyin dememin sebebi buydu.  

Penslerimi bu birleştirme işleminden sonra kapattım. İlk (ve tek) color block elbisem de böylece kolayca ortaya çıkmış oldu. 
color block dress elbise sarı

Kolsuz yapmayı tercih ettiğim bu modele kol ve yaka pervazlarını ekledim ve 2 ay önce yaptığımız Antalya seyahatimizin muhteşem manzarasını ardıma alarak poz vermeye özen gösterdim. 


Meraklısına Not:
Bahsetmiş olduğum etkinliğe ilişkin detayları şu adresten inceleyebilirsiniz:
http://www.kendindik.com/2014/04/heyecanli-cekirgeleriz-biz.html
Bu güzel takının 3 farklı rengini incelemek veya satın almak isterseniz de doğru adres burası:
http://www.tuhaftuhafiye.com/urun/hardal-sarisi-tasli-kolye-an006/98722


21 yorum

  1. Nasıl özlemişim seni irem ... bu hüzünlü gunlerde çok iyi geldin.Fikir de harika tam tembel cekirgelere göre:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir elbise olmuş elinize saglik kalip kullanmiyor musunuz modeli kumaşa aktarirken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Meriç! Çoğu zaman hazır kalıplarla çalışıyorum. Burada kullandığım kalıba ilişkin bilgileri etkinlikle ilgili linkten bulabilirsiniz.

      Sil
  3. Çok guzel olmuş,çokda yakısmıs,guzel gunlerde giy

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir fikir,teşekkürler İrem Hanım.Ana kumaş ta sarı kumaş gibi, krep kumaş mı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ikisi de krep kumaş. Aynı kalite kumaş olmazsa yıkandığında sorun olurdu. Aklınızda bulunsun sizin de ;)

      Sil
  5. Manzara nasıl güzel! Ben kalıbı 3 parçaya ayırdığını düşünmüştüm ama seninki çok daha cin bir fikirmiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manzara ömürlük gerçekten de! Kışın Antalya ayrı bir güzel oluyormuş.

      Sil
  6. Bayıldım bu fikte harbiden cin fikirlilik bu galiba

    YanıtlaSil
  7. Bende göğüsten pensli böyle bir elbise kalıbı arıyorum ama bir türlü bulamadım burdalarda yok.. Bunu küçük bedene çalışabilir miyim?

    YanıtlaSil
  8. bu kalıp size inanılmaz güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa çok teşekkürler de değil aslında. fazla tombik kalıyorum bu model için... göbek falan kamufle olmuyor bir türlü :)

      Sil
    2. ben göbek görmedim... nerde göbek????
      yeminle size yakıştırdım bu kalıbı... belkide siz öyle sanıyorsunuz ama diktiğiniz diğer elbiselerden bile daha ince göstermiş sizi...

      Sil
  9. merhaba...Blogunuzu yeni keşfettim(insanda bende yapabilir miyim düşüncesi uyandırıyorsunuz, çok keyifli ve umut dolu bir blog), pensleri kapatmadım diyorsunuz, çekirgelere pensleri anlatmışmısınız inceleyeceğim:)) Dikiş makinesi aldım, bebeğime ve kendime elbise ve etek tarzı basit şeyler dikmek istiyorum. Acemiliğim olacağı için(hiçbir şey bilmediğim için diyelim, okuyanlarda görmemezlikten gelsin:)) ucuz ve uygun kumaşları nereden alabilirim? İstanbul dayım bu arada ve burda derginin kalıpları var elimde, hiçbir şey anlamıyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merak etmeyin. Burda dergisi açıklamalarını ben de hala anlamıyorum ;)

      mümkünse bol bol dikiş yazıları / blogları okuyun. benim gibi dikiş admlarını detaylı anlatanlar bulursanız, kaçırmayın. İngilizceniz var ise mutlaka ingilizce dikiş bloglarından faydalanın. ben de dikiş dikmeyi internetten öğrendim - bebek doğurduktan sonra! ben yaptıysam, siz de yaparsınız. Kumaşçılar için bir harita geliştirdim sitenin okurlarıyla birlikte. ekranın sağında butonu var. orayı inceleyebiirsiniz. İstanbul ucuz ve güzel kumaşlar bulma konusunda en şanslı 2. ilimiz!
      gelişmelerden haberdar edin.
      sevgiler! :)

      Sil
  10. Bu hangi ay cikan burda dergisinden acaba ?

    YanıtlaSil
  11. Bana yardimci olurmusunuz istediginiz modeli sice cikarim istediginiz sekildecdikim ama beden kalib cikaramiyom terzilik yapmak istiyom bana yardimci olumusunuz

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.