"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

PRENSESLER GİBİ

24 Ağustos 2014
kolay bluz yapımı, penye bluzlar, irem sunar özat

PRENSESLER GİBİ

- Yavrum Elif, nasılsın kızım görmeyeli? Nasıl gidiyor evlilik?

- Çok teşekkür ederim Leyla Teyzecim. Evim, işim çok iyi gidiyor. Mutluyum. Prensesler gibiyim çok şükür. 

- Ay evladım öyle deme. O prenses gibi hayatlar hiç dışardan bakılıp da imrenilecek gibi değil yavrum. Senin dediğin Pamuk Prenses değil mi? Kolay mı 7 tane adamın derdini sırtlanmak? Kirlisi var, huysuzu var. Ben bir adamın işine zor yetişiyorum. Evimin işin geçtim. Her gün yeni gömlek istiyor uğursuz! Bir gün de otur kendin yap bakalım o gömlek ütüsünü? Bakalım kaç tane yapmaya canın yetişecek! O Pamuk Prensesi de geçenlerde komşudan duydum. "Yetti, bıktım artık" diyormuş. "Şöyle bir vursam kafayı vallahi kaldıramayacağım kendimi yataktan" diye ağlıyormuş.  

basit bluza hava katan detaylar
- Yok vallahi Leyla Teyzeciğim. Öyle prenses değil. Gerçekten mutluyum ben. Prensesler gibi derken, yani çok iyi hissediyorum kendimi; saray soylusu gibi rahatım demek istemiştim. 

- Amaan güzel kızım. Şan, şöhret, ünvan hepsi laf bunların. İnsanın bahtı güzel olacak. Bizim bir Halime Hanım vardı. Saray yavrusu gibi döşediydi evini. Hepimiz bakar bakar gıpta ederdik. Hilton banyo muydu neydi, ilk onun evinde gördüydük tuvalete mobilya konulduğunu. Öyle zengin idi vaktinde. Ne zaman altın gününde sıra ona gelse, daha bir özenli giyinirdik hepimiz. Saray gibi eve yaraşmaya mı gayret ederdik bilmem. O varlık içinde insan misafirini daha bir gösterişli ağırlar diye beklersin değil mi? Nerdeee… Koyardı pişileri önümüze; daha ilk tabaktan tıkanırdık! Öyle zenginlik mi olur?! Birkaç çeşit kanepe falan yap en azından misafirlerine. Geçenlerde gördüm zaten, evi satıyorlarmış. Adam gizli gizli kumar borcu yapmış. Amaan, evlerden ırak olsun öyle varlık…
kendin dik blog
- Yani aslında benim demek istediğim, biz bize yetiyoruz çok şükür. Öyle ne kazanıyorsak onu yiyoruz Leyla Teyzeciğim. Mutluyuz çok şükür. 

- Biz bize yeteriz deme yavrum! Aman sakın! Öyle onu beğenmem, bunu beğenmem diye diye yapayalnız kalırsın şu hayatta. İnsan insana muhtaçtır. Öyle kendini içine kapatırsan içten içe kemirir dertler seni sonra. Bizim bir Gül Hanım vardı rahmetli. Ser verir sır vermezdi kendiyle ilgili. Ne zaman görsen adı gibi gül yüzlü derdin. Hep güler, ne zaman sorsan "İyiyiz çok şükür" der, başka da birşey demezdi. Kimseyle bir derdini paylaşmadı da ne oldu sanki… O da öldü gitti bir gün. 

- Hastalanmış mı? 

- Yok… Trafik kazası…

- Aslına bakarsan Leyla Teyzeciğim, elbette bizim de kendimize göre sıkıntılarımız oluyor zaman zaman. Hangi evin derdi yok ki? Ama biz üstünde durmuyoruz. Çok şükür mu…

- Ha şöyle desene yavrum! Dur ben bir çay koyayım hemen. Sen üzme canını, Leyla Teyzenden hiç laf çıkmaz...


tasarımcı blog
Başım kalabalıktı bu aralar. Bir süredir yeni yazı çıkamadı. Epeydir yanıt bekleyen yorumları da yavaş yavaş yanıtlayacağım. Benden cevap bekleyenler, havamdan değil vakitsizlikten yanıtlayamadığımı bilsinler ;)

Hadi bakalım. Yaz bitmeden herkese bu penye bluzlardan yaptırıyorum. Yapması çok kolay, çeşitlendirmesi çok zevkli.

Toplayın jarse kumaşları. Bir sonraki yazıda bu basit bluzun yapım aşamalarını 
anlatacağım

Leyla Teyzeye söylemeyin ama, upuzun da bıraktınız mı kurdelasını, kendinizi prensesler gibi hissedeceksiniz; garanti! ;-)


28 yorum

  1. Vay Leyla Teyzeciğim vay. Ben bu teyzeler yüzünden evde oturduğum 3 sene boyunca apartman gününe gitmekten soğudum. "Vay bu dünyanın sonu nereye gidiyor" dehşetli muhabbetlerinin en basit konuları "yağmur yağdı, sel bastı, zelzele oldu, ev yıkıldı, hırsız geldi, çocuğun böbreğini çaldı" şeklinde devam ederdi. Kabus gibi. Güne katılsam içim baymaz, katılmasam izole oluyorum. Neler çektim ben bu teyzelerden neler:) Hala daha kasvetli insanlardan bir punduna getirip konuyu değiştiremezsem kaçarım. Bu arada, Elif kim? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurten... Yazılarımın en eğlenceli yanı NurtenBeğendi'den gelen yorumlar oluyor :D kocaman öpüyorum!

      Elif kim mi? Leyla teyze kimse Elif de onun komşusu işte!

      Sil
  2. leyla teyzeler hep olsalar mı olmasalar mı bilemedim ama az da olsa bazen olabilir güvenilir leyla teyzeler :DD keyıfle okudum sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tam cinnetlikmiş Leyla teyze :)) Adamı sulu götürür susuz getirir... Ben hazırım sensei :))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Irem hanimcim,guzel postlariniz icin tesekkurler oncelikle.Gercektende Dikis blogu oldugunuz ve bu maksatla yayin yaptiginiz icin ayrica tesekkurler.Malesef diger yerli dikis blogger arkadaslarim icin ayni seyi soyleyemeyecegim,kimin bloguna gitsem dikis adi altinda ya cekilisleri var habire gereksiz yere,ya cok uzun aylardan beri piyasada yoklar,yada dikis adi altinda 10 tane farkli post 1 tane dikis ile ilgili postlar goruyorum...Birileri bu konuya el atmali bence mesela siz ,tatli dilinizle diger blogger arkadaslari biraz daha maksada yonelik postlar yazilar yayinlamalari icin kampanyalar baslatabilirsiniz.Biliyorum bu yorucu ve zaman alici olabilir ama siz buyuk bi kitleye sahipsiniz , inanin kendi dilimde blog acmak istiyorum ama dikis,trafigi hic olmaz diye gerek gormuyorum,bes parmagi gecmez dikis bloglari memleketimde ..Hayir var dedigim gibi bircok blog ama maleseffff dikise dair hemen hemen hicbirsey goremiyorum,cok sinir bozucu inanin.O yuzden size emekleriniz ve dikis askinizi bizlerle doya doya paylastiginiz icin cooook tesekkur ediyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeniniz için teşekkür ederim. ben de burada paylaşımlarda bulunmaktan çok zevk alıyorum.
      diğer yorumlarınıza gelecek olursak:
      benim başka bloggerlara iş öğretmem elbette haddime değil :) blog/internet güncesi yazarın keyfi nasıl isterse o şekilde yazdığı bir ortamdır. beğeneni okur, beğenmeyenler ise okumaz.
      ayrıca sizin tercihlerinizin aksine, ben Türkçe dilinde yazan diğer dikiş/moda blog yazarlarının bir çoğunu büyük bir keyifle okuyorum. Sadece giysi paylaştıklarında bile o an elimde ne varsa bırakıp derhal dikiş masama koşma isteği uyandıracak kadar harekete geçiriyor ve hatta yer yer bu sebepten sinir ediyorlar beni ;-)
      gönlünüze göre başka blog göremiyorsanız, nitelikli bir iş ortaya çıkarmak için bir hayli emek ve zaman isteyen bu hobiye sizin de katılmanızı önermeliyim. belki de biz sizin yazdıklarınızdan ve çıkardığınız işlerden feyz alırız. ne güzel olur. sevgiler :)

      Sil
    2. Oldukca politik bir cevap uzgunum ama tartismaya konusmaya bile malesef firsat vermiyoruz birbirimize kestirip atiyoruz ..Nitelikli bir is olan hayli zaman ve emek isteyen bu hobiyi neredeyse isime donusturmek uzereyim,blogum yok diye birsey yapmadigim anlamina gelmiyor bu..Size tabiki insanlara birsey ogretin demedim haddim degil .oneri ne bileyim dikisle ilgili paylasimlar,minik ip uclari,arac gerecler,dahada keyifli hale getirilebilir halbuki fakat sanirim yanlis yere gelmis yorum yaziyorum.Ilham sokakta otobuste televizyonlarda gordugumuz herkesten alip dikeriz birseyleri , elbet ...Umarim acacagim blogumu,fakat sanirim baska bir dunyada ,goruslere saygi gercek anlamda kulak verilen yerlerde,nerneyse size basarilar.

      Sil
  5. moda ve dikiş grubuna beklerim...İrem hanım sizden çok faydalandım Teşekkürler..:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim :) facebook grubu değil mi bu bahsettiğiniz? bu aralar kendi siteme bile girip yorumları okuyacak vakit bulamadım. oradaki etkinliklerinize katılacağım umarım ben de bir gün!
      sevgiler:D

      Sil
  6. bluzun askı detayı çok hoş. en sade modellere bile kendi dokunuşunu katmana bayılıyorum İrem. yapımını bekliyorum merakla ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha yeni dönebildim sahalara! teşekkürler ve sevgiler :D

      Sil
  7. Dikiş aşkımı kaybettim, hükümsüzdür! Belki bu güzel bluzla bulabilirim kendisini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende dikiş aşkından bol birşey yok da yazmaya vaktim olmuyor. Hazırlan geldim... Tez zamanda kavuşursun sen de aşkına :D

      Sil
  8. çok hoş olmuş eline sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Ah bu Leyla teyzelerden ne çok vardır.Güncel bir diyolog olmuş,hepimizin başına geliyor sanırım..Bu bluzlerin elbisesi de güzel olur zannımca.Haydi bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, elbisesi hem güzel hem de çok rahat olur. Ben bir önceki yaz dünya kadar penye elbise yaptığımdan bu sefer bluzla yetindim ama yaz için çok rahat edilecek bir model bu da.

      Sil
  10. Dikiş blogu degil yaşam enerjisisin irem gülmekten koltuktan düştüm :))) her mahallede vardır bu teyzelerden yapim aşaması postunu merakla bekliyorum. ..

    YanıtlaSil
  11. Ben bu bluzun elbise versiyonunu yapsam... merakla bekliyorum :) leyla teyzeyede ayrıca hayran kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın verdiğim kursta bazıları bu modeli elbise olarak kullandı. Harika sonuçlar çıktı ortaya. sizinki de güzel olacaktır mutlaka ;)

      Sil
  12. tebessümle okuyorum yazılarınızı çok pozitif bir kişiliksiniz leyla teyzeyi bilmem ama her apartmana bi sizden lazım :)

    YanıtlaSil
  13. İrem her şey yolunda mı? Sesin kesildi, merak ettim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz perişandım bir süredir. yavaş yavaş yoluna koyuyorum işlerimi. çok teşekkürler. daha bu sabah yeni yazı çıkartabildim.

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.