"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

TALBOT RUNHOF'U NASIL BİLİRDİNİZ?

14 Ekim 2014
talbot runhof tasarımı

Talbot Runhof markasını nasıl bilirdiniz? 
Ne demek bilmiyorum? Bir elbise için yaklaşık 1500-2000 EUR verme alışkanlığınız yok mu yoksa?...

E hadi bilmeyenlere ben anlatayım öyleyse: 


Talbot Runhof markası, vaktinde biri iş adamı diğeri ise elektrik mühendisi olan iki erkeğin, tanıştıklarında "e hadi birlikte tasarımcı olalım" demesi üzerine, 2000 yılında kurulmuş bir marka. Dünyanın dört bir yanında onlarca mağazası olan, daha çok gece kıyafetleri üzerine tasarımlar üreten bir markadır kendileri. 
talbot runhof dress, elbise
Benim bu konuda tafralı bir duruş sergileyebilmemin müsebbibi ise Burda dergisinin Aralık 2013 sayısında çıkarttığı bir özel tasarım kalıbı:


 Bu model nasıl oldu da benim daha önce gözümden kaçtı bilmiyorum. Üstelik bu sayıyı eğlenceli yılbaşı elbisesi etkinliği sırasında kullanmıştım hatırlarsanız. 

Model çok ilgi çekici de... Burda dergisinin modeli sunum şekli her zamanki gibi iç karartıcı olduğundan, dikişe geçmeden önce başladım bu markayı internetten araştırmaya. Talbot Runhof'a ait gece kıyafetleri çokça olsa da, bir çoğu hiç ilgimi çekmedi. Ama bu elbisenin farklı renk ve kumaşlarla kullanımına bayıldım. 


talbot runhof gece elbiseleri
 


Onlar elbiseyi tavırlı sergiler de İrem sergilemez mi?! 
Ne var yani?... Aramızda 1-2 (3-4?) beden farkının lafı mı olur?
Vaktinde etkinliğe katılmak için ya da tesadüfen bu sayıyı elinde bulunduranlara bu modeli gözden kaçırmamalarını tavsiye ederim. Üst parça elbiseye monte ediliyor ve çok hoş bir hava veriyor. 

Eteğe gelecek olursak da, oldukça derin pili katlarıyla süper bir balon etek havası veriyor. Bu model benim vücut tipime uygun değil diyerek kestirip atmayın. Misal benim gibi ideal vücut ölçülerine sahip ve 34 beden olamayabilirsiniz tabii... Üzülmeyin, bir sonraki yazıda daha uzun yazarım bununla ilgili kendi ürettiğim kısayolları. 

Yakadaki kat detayını istediğim şekilde oturtmaya az da olsa uğraşsam da, genel itibariyle dikimi orta zorlukta, havası ise 1500. Burda'nın daha sık özel tasarım kalıplar yayınlamasını dört gözle bekliyorum. 

Elbette her zamanki gibi bu kalıbı tasarımcı hazılamış, benim üstüne birşey eklemem ayıp olur diyerek bırakmıyor ve kendi dokunuşlarımızı gerçekleştirmekten kaçınmıyoruz.
tasarımcı elbiseleri, dikiş, moda, Talbot Runhof, Burda Style

Not: Bu elbiseyi çok severek diktim ve giydim. Hatta epeydir istediğim bir işin görüşmesine giydim ve işi kaptım! ;-) Modelin aynı zamanda dikenlerin kısmetini açtığı da rivayet edilir...

Detaylar daha az tavır sergilediğim bir başka yazıda artık. Meraklısına istikamet: http://www.kendindik.com/2014/10/talbot-runhof-dikis-detaylari.html
Okumaya devam ;D





39 yorum

  1. Çok beğendim, gerçekten benim de gözümden kaçmış , meğer ne kadar hoş bir modelmiş. Sanki elbise değil de ,üst ayrı ,alt ayrı parçaymış gibi. Size de çok yakışmış ellerinize sağlık, dikilecekler arasına girdi bile, çok teşekkürler sevgiler :) ( üst aynı altı ise kiloş diz altı bir elbise olarak hayal ettim bak şimdi. :) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten de çok zevkli bir model. elbisenin benimki hariç tüm kullanımları uzun. dolayısıyla daha uzun bir etek daha güzel olacaktır.

      Sil
  2. tardu flordun biliyorum ben üstelik bu elbise o sayıda dikkatimi cekmişti de iki ayrı kumaşla dikmek aklıma gelmemişti ama her hafta kokteyllere partilere katıldığımdan bu tarz bir elbise ancak oralarda giyilir gibi gelmişti gündelik bir kıyafet ve ben owwww yooooğ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahaha!!!!! özlemişim yorumlarını sevgili Gonca! :D
      ben işe giyiyorum... havamı da 1500 yapıyorum... bilemem anlatabiliyor muyum...

      Sil
    2. bende senin dikiş yazılarını özlemiştim
      eee olur tabi havan 1500, bir sürü bir birinin tıpkısı kılık içinde dolaşan insanlar arasında tasarım ve özel dikim bir elbise giymek ayrıcalıktır ;)

      Sil
  3. bu model daha ilk gördüğümden beri aklımda ama o etek boyu o kadar uzun olunca nerede giyerim diye düşünüp kısalınca da güzel olmaz diye dikmemiştim, ama hata etmişim gayet de güzel olmuş, ekim sayısında ki özel tasarım da çok güzel bence ama dikmesi zor gibi :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha detaylı bir dikiş yazısı yazacağım bu projeyle ilgili o zaman bakarsın zor mu kolay mı :)
      şu ekim sayısını almamıştım. bir bakayım ona. belki ekim ayı kırmızı giysi etkinliğini ondan yaparım. çok teşekkürler :D

      Sil
  4. dergilere bakarken hiç ilgimi çekmeyen modelleri birisi dikip harikalar ortaya vay be diyorum. Harika olmuş :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de zaten hep teknik çizim kısmına bakıyorum. fotoğraflardan model kesinlikle anlaşılmıyor.
      çok teşekkürler hobimanik :)

      Sil
  5. elbise gerçekten güzel olmuş... tabi bu güzellikte, sizin güler yüzünüzün de payı büyük... ekim sayısındaki özel tasarım çalışmasını da bekliyoruz sizden..
    birde bu kalıbın kullanışlı bir yanı var... iki renk çalışıldığı için, vücut tipimize göre kamuflaj çalışmamıza oldukça yardımcı olabilir... vücudunun üst kısmı yapılı altı zayıf olanlar, üst kısmı koyu renk, alt kısmı açık renk çalışırlarsa çok başarılı sonuç alınabilir... yani çooook kullanışlı bir model... suyunun suyu çıkarılabilecek modellerden:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler! o sizin güzelliğiniz :D

      ben zaten bir süre sonra yeniden deneyeceğim bu modeli daha abiye kumaşlarla...

      Sil
  6. olamaz!!!!!!
    bende tam üstü zarif siyah bir dantel ve alt kısmı siyah tafta ile çalışmayı düşünmüştüm.))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben öyle siyah siyah yapamam. illa bir yerlerine başka renk katarım. önce siz yapın bakalım nasıl duruyor. bana söylersiniz ;)

      Sil
    2. ah sensei, bunu demeyecektin işte.... ya yapamazsam, ya güzel olmazsa:))) etkinliğe bile katılıp katılmama arasında içsel savaşlarım devam ederken hele...birde iş arkadaşıma uzun pileli bir etek sözü vermişken...

      Sil
  7. elbiseyi çok beğendim ama özellikle yorumlarınızı daha çok sevdim :) kısmet açtığıda doğruysa dikişimi ilerletip çok sevdiğim bi arkadaşıma dikmeliiyim kesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Hurafeyi üretmesi benden, ilerletmesi sizden :D
      Dikin bakalım açıyor muymuş ;-)

      Sil
  8. O ust parcanın duruşu ne hoş oyle! Yakada pililer olmasa, etekte serbest pileler olmasa bir de oyle 2 renk olmasa tam benlikmis ;) ellerine saglik şekerim. Misssler gibi dikmişsin, giymişsin daha ne olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha!!! düz bir elbisenin üstüne yelek giy aynısı olur zaten sevgili Biç ki Dikesin :D

      Sil
  9. Dergide görüp beğenmedim birisi dikince hayran olduğum bir model daha. Kısa olması daha şık olmuş bence :)) Yine farkını ortaya koymuşsun. Ayrıca o markayı bilmiyorum ben İrem'i biliyorum :)))

    YanıtlaSil
  10. Hahaaa:) Model uğurlu desene:) Tebrikler gülümseten, kahkaha attıran çok öğreten insan. Seviyorum seni! Çok çok çok:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Suzy'ciğim. Ben de seni seviyorum :D

      Sil
  11. Çok güzel bir model,çok ta güzel dikmişsiniz.Buluz çift kat mı dikilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nurhan! Hayır, bluz tek kat. Bununla ilgili bir sonraki yazıda daha detaylı görebileceksiniz sanırım.

      Sil
  12. Bu modeli cok begenirdim hep. Ama bendeki dergiler rusca, hani bir arkadas soyle nasil dikilir diye aciklasaydi bende dikerdim, hala dikerim..Iki renkle de dikerim, tek renkle de. Kisa eteklisini de dikerim, uzununu da. Elerinize saglik, cok guzel, cok yakismis.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Meri, siz hepsini dikin eminim benden daha güzel yakışacaktır. Ben de sizin diktiklerinize bakar bakar ben niye daha fazla kilo vermiyorum ki diye zırlarım :D

      Sil
  13. Ha ha :)) anlatım tarzına daha çok bayıldım. Ellerine sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  14. Tablot Runhof'u da duymamıştım hiç. Tasarımları güzelmiş (kendimi ayıplıyorum). Burda'nın sunumundan kaynaklı olarak beğenmemiştim bu modeli. Harika bir elbise çıkarmışsın ortaya, havası 1500 değil 150000:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shelby'ciğim bence tam senin tarzına uygun bir model bu. şiddetle tavsiye ediyorum denemeni.

      Sil
  15. Ben kendilerini tanımıyordum ,ismini bile zor telaffuz ettim valla :) sayende tanımış oldum,Güle güle giyyyy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazıyı hazırlarken araştırdım isimlerini :) ben de yeni tanımış oldum ama çaktırmıyoruz ;)

      Sil
  16. Başka birşeye takıldım ben. Aralık modelleri noel/yılbaşı gibi özel günler için düşünülmüş. İnsanlar dergiyi alıp bir iki model beğenip uygun kumaş ve malzeme bulup, kesip biçip dikip 25 gün içinde giyebiliyorlar demek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette! malzemeleri almak 1 gün tutsa, kalıbı çıkartmak, kumaşı kesmek ve tamamlamak Burda dergisinde yayınlanan zorluktaki her model için en fazla 2 gün alacaktır.
      Yani sizce de denemeye değmez mi? ;)

      Sil
  17. Değer elbette. Bu yıl Aralık'da alsam dergiyi seneye yılbaşına ancak yetişir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahah:))) O halde sizi hızlıdan "Öğren Çekirge" sayfasına alalım. Ardından da ilk dikiş etkinliğine ön sıradan yazdıralım... Yazık yahu. Olmaz öyle ;)

      Sil
  18. Sevgili İrem... Bir süredir 55 yaşın, kronik işsizliğin ve parasızlığın ortaklaşa elbirliğiyle sebep olduğu ruhi boşluğu çılgıncasına dikişe ama özellikle kırkyamaya merak salmakla doldurmaya çalışıyorum. Aylardır (henüz hiçbir halt dikebilmiş değilim bu sürede ) binlerce resim - model falan toplayıp duruyorum. Ama arızalı dikiş makinamı bile tamir ettiremedim orası da ayrı dert. Neyse efeenim bu resim toplama , kalıp arama dikiş nasıl dikilir siteleri, blogları gezme serüvenimde belki onlarca hatta yüzlerce site blog dolaşıyorum. Ancak ilk kez okurken de seyrederken de bu kadar keyif aldığımı belirtmeliyim. Birinci neden kullandığınız tertemiz Türkçe ve neşe dolu anlatım. İkincisi .... İkincisini ve üçüncüsünü, dördüncüsünü boşver hayatım bayıldım size ve becerilerinize. Kutluyorum sevgili kızım :) Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.