"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Şal Yaka Ceket Sonunda Bitti!

20 Aralık 2012

Sonunda Ankara’ya döndüm ve birkaç yazıda yapım aşamalarını anlattığım şal yaka ceketimi sitede paylaşmak için kolları sıvadım. :)
    image
Önceki yazıları takip edenlerin iyi bildiği üzere bu ceket Burda Dergisi Ağustos 2012 sayısındaki  137 no.lu kalıp kullanılarak yapıldı. Ceketin yaka kısmının güzelliğinin yanı sıra sunulan modeldeki renk seçimi albenisini artırmıştı. Ama elimde gri kumaş olunca, bunu nasıl yapsam da “havalandırsam” diye düşündüm ve şal yakanın kenarından bir de farklı renkte biye geçireyim dedim. 
Anlatacağım birazdan. Önce modele özenip şöyle haşin bakışlı bir poz vereyim…
                      image
Yok, olmuyor. Çok gülüyorum kendime poz verirken. Yarı bacağım eninde mankenlere özenip kamera karşısına geçince  gereken ciddiyeti yakalayamıyorum bir türlü!
image
Ceketin yapım aşamalarını önceki iki yazıda anlatmıştım.
Son bıraktığımızda astarı takacaktım. Pek havalı bir astar malzemesi kullandım bu sefer. Elimde bol bol vardı bu kumaştan. Bu nedenle bir de renkli bir astar yapayım istedim.
image
Astarın yakayla birleşme yeri çok başarılı oldu. Çok kolay ve rahatlıkla takip edebildim kalıptaki işaretli yerleri. Ne var ki aynı şeyi astarın geri kalanı için söyleyemeyeceğim. Ben bu cekete astar takma işini daha hala tam profesyonel hale getiremedim.  
image
Gördüğünüz gibi biraz dökülen ve ceketi giydikçe zamanla daha da bollaşma riski olan bir astar çıktı sonuçta :( Şu an için ceketi giydiğimde herhangi bir potluk görülmese de, bu işi çözmek için daha pişmem gerektiğini düşünüyorum. Dikiş dikmeyi internetten öğrenen ve iç sesine göre hareket eden biri olarak bu işi oturtmam biraz zaman alıyor :D
Cekete astar geçirmeyle ilgili güzel bir anlatımlı yazı biliyorsanız lütfen paylaşın. Kafam basmıyor bir türlü! Sağolsun, Burda’nın kriptolojik açıklamaları ve astar konusunda özel bir kalıp basmamış olması da astar işini daha da yorucu hale getirdi benim için. 
image
Neyse, uyduruk dikişlerden başımızı kaldırıp şu nefis bitişlere bakalım biraz da… Ben bu yakaya BA-YIL-DIM! Kesinlikle size de tavsiye ediyorum. 
image
Bakmayın burada mor mor pozlar verdiğime. Mor biye geçirdim diye illa ki bu renk uyumuna dikkat etmem gerekmez. Bambaşka renk kombinasyonlarıyla da çok güzel şekilde kullanılıyor bu ceket. Alt kısmnı kendi boyunuza uygun şekilde düzenlediniz mi tadından giyilmez bir hal alıyor :)

image
önceki ilgili yazılar:
Yapım Aşamaları 1: http://www.kendindik.com/2012/12/sal-yaka-ceket-yapm-asamalar-1.html

Yapım Aşamaları 2: http://www.kendindik.com/2012/12/sal-yaka-ceket-yapm-asamalar-2.html

hepinize keyifli günler, bol güneşler! :)

2 yorum

  1. Super! Is it comfortable? It looks very soft on you :-)

    YanıtlaSil
  2. Thanks! don't forget to shorten the hem if you're planning to sew one for yourself as well - unless you're as tall as the model of course ;)

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.