"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Şal Yaka Ceket Yapım Aşamaları - 2

11 Aralık 2012

YAKAYA BİYE GEÇİRME

şal yka ceket burda 08 2012Bir önceki yazıda ceketin “kaba inşaatının” tamamlandığını söylemiştim. Nihayet havalı biyemiz de takıldı :) Biyeyi yakanın dış kısmına değil de ceket ile şal yaka arasına koymanın daha ilginç olacağını düşündüm. Bakalım size nasıl gelecek?
Biyeleri isterseniz hazırdan satın alabilirsiniz. Top fiyatıyla sanıyorum 5-7 TL arasındalar. Ama evde uygun kumaşlarınız var ise, onları verev keserek de istediğiniz renkte biye elde edebilirsiniz. Başka şekillerde kullanmak istemeyip de elinizde kalan kumaşları değerlendirmenin mükemmel bir yolu bu. Biyenin en önemli özelliği, esnek olması. Bu nedenle kumaşları verevden, yani en esnek olacakları şekilde kesmeniz gerekiyor. 
image
Ben de biyemi bu şekilde kestim ve tek kat diktim. 
Daha sonra şal yakanın ÖN YÜZÜNE biyemi iğneledim ve dikkatlice makina dikişi geçtim. Burada şal yaka parçasında ne kadar dikiş payı vereceğinizi iyi hesaplamalı ve biyeyi ona uygun şekilde yerleştirmelisiniz. Ben dikiş payını göz kararı belirlediğim için burada işaretli değil. Ama biyenin dıştan ne genişlikte görünmesini istediiysem ona uygun şekilde yerleştirdim. 
                    image
İşte ilk sonuç…
image
Bu modelde yakaya bu şekilde bir renk katmak isteyenler için biyeli yakanın bir içten bir de dıştan görünüşü var aşağıda da. Biyeyi yaka parçasına diktikten sonra, yaka parçasını cekete dikmek oldukça kolay. Çünkü biyeyi birleştirdiğiniz dikiş çizgisini izlemeniz yeterli. Hatta 1-2 mm kadar daha içten dikerseniz, biyenin dikişi de dışardan görünmez. Unutmayın ki ceketinizde ilk göze çarpacak yere dikiş yapıyorsunuz. En temiz dikişi sergilemeniz önemli :)
image
Ceketin alt kısmını birleştirmeden önce bir düzeltme daha yapmalısınız. Biyeyi ne tarafa yatıracaksanız (incecik değil de daha görünür bıraktığınız varsayımı üzerinden anlatıyorum…)Alt parçanızı yaka kısmıyla birleştirmeden biye ve kumaş fazlasını aşağıdaki gibi kesip, gerekiyorsa alttan bir tutturma dikişi geçmenizde fayda var. 
image
Yakanın arkadan birleşim yerine dikkat. Bu tarz detayları elim terziliğe alıştıkça atlamamayı öğrendim. Tavsiye ederim :)
image
Ceket yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ben şimdiden bayıldım kendisine. Tez zamanda kol kola gezmek istiyorum onunla :) Hadi bakalım hızla astarı tamamlayıp fotoğraflayabilirim umarım!
image
hepinize keyifli günler, bol güneşler!

Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.