"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Tam da "oldu bu iş!" diyecektim ki...

04 Nisan 2013

Bluz dosyasının son numarası da sonunda tamamlandı. Haftalardır boynu bükük terzi mankenimin üzerinde beni bekleyen bu 'yıldızlı geceler' efektli şifon bluzu nihayet bugün bitirebildim!

Yine bayılarak aldığım her kumaşta olduğu gibi, yeni biten bu projem bir anda dolabımın en gözde parçası oldu! Üstten alta doğru çoğalan puantiyeleri rahatça sergileyebilmek için bu sefer gömleğin boyunu biraz daha kısa tuttum. Kumaş ince bir şifon olduğundan sanırım dört mevsim giyilebilecek bir giysi oldu.   
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay "Bluz Dosyasını" hayırlara vesile olması dileğiyle (!) açmış, ardından adım adım tüm dikiş aşamalarını anlatmıştım. Örneğin bu hakim yakanın anlatımı şu adreste bulunuyor:

Dikiş dergilerinde / kitaplarında "ön pat" diye geçen kısım için akıllara ziyan anlatım ise burada mevcut:

Arkadaki "roba" detayı ise takdire şayan bir fotoğraflama becerisi ile en çok okunanlar sıralamasına giren yazı olmuş idi:

Gelelim kol detaylarına... Ben çok akıllıyım ya... Hani bluz dikişinde herşeyi süper çözmüştüm ya... İşte gördüğünüz gibi bir de şu adreste "Kim korkar kol pervazından?!" diye gerine gerine yazmıştım ya...
Manşet yapımının da ne kolay olduğunu şöyle anlatmıştım:

İşte buradan aldığım gazla acayip süper bir kol pervazı dikişi yaptım... Ama yalnızca bir tane... 

Çok başarılı şekilde gerçekleştirdiğim bu terzilik harikasının ardından, tuttum diğer kolu da aynı yönde yaptım! Hani iki sol tek gibi birşey oldu! Üstelik sadece yanlış yöne dikmekle kalmadım, bir de dikişi öyle bir rezil ettim ki anlatamam!

Sonuçlarını bir başka yazıda paylaşmayı düşündüğüm o manidar "yanlış giden dikiş projelerine ne yaparsınız?" anketinin müsebbibi işte bu bluzdur! 

Ne kolu baştan kesecek kumaşım var ne de gömlekten vazgeçebiliyorum... Amaaannn şöyle tuta tuta giyerim olur biter dedim! :))


Valla vazgeçemem ben bluzumdan... Hem şifon kumaş olduğu için kayıyor, hem de kumaş desenleri hafiften "şaşı bak şaşır" efekti taşıdığı için kolun ön tarafında kalan yırtmaç hafif hafif arkaya kaçıyor (diye avunuyorum...) 

İrem de bunu kimselere söylemeyerek  acayip havalı yeni bluzunu gerine gerine giyiyor! Sakın siz de kimselere söylemeyin ;))   














43 yorum

  1. Yanıtlar
    1. Çoook teşekkürler! eee sizden de bekleriz artık yavaş yavaş dikiş projeleri... :))

      Sil
    2. kumaşı ziyan etmekten korkuyorum :S

      Sil
    3. Ucuz kumaşlarla başlarsınız siz de :) bu bluzluk kumaşın metresi 5 tl idi mesela!

      Sil
  2. Merhaba sizi kısa bir süre önce farkettim ve yazılarınızı takibe aldım , gerçi çok sıkı bir takipçi sayılmam . Söylemem su ki ; blog dunyasında sunu kendim yaptım , bunu giydim , kim gormuş , ne demiş şeklindeki yazıları da okuyorum . Onlarda eğlencelik , içimizdeki belki kadinsal , özel hayat merakı belki de bir nevi magazin duygusu : ) ama sizin yazı ve fotolarınız kadar hiçbiri keyif vermiyor . Bazı insanların farklı bir enerjisi olduguna inanıyorum ben . Siz de oylesiniz bence
    ...Tevazu kumaşından, gulumsemeyle biçtiklerinizi paylasirken yaydığınız mutluluk sanki birgun hepimizi
    terzi degilse de yamagi yapacak . Çok klasik bir Bitiris ama çok içten bir temenni : yüzünüzden o gülümseme
    hiç eksik olmasın Diktiklerinizi hep gule gule giyin ,
    sevgiyle ... Dilek ,
    Not : ilk kez bir blogda yorum bırakıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ilk yorumun bana gelmesi ne güzel bir durum! Üstelik de bu kadar güzel bir yorum olunca daha da bir keyif verdi :) Yazdıklarınız için çok teşekkürler.
      Artık açılışı yapmışsınız, daha fazla katılım bekliyorum her yazıya!
      terzi yamağı olma konusuna gelecek olursak, ben baştan uyarıyorum zaten bu blog "kalplere dikiş aşkı aşılıyor" diye... dikiş öğrenmeden bırakmayız! :)

      Sil
  3. :D olur böyle vakalar irem hanımcım :)
    nacizane fikrim var :) kolların hatalı kısımlarını çıkartıp, çıkan parçalardan brit yapın, hani kolun iç kısmından dikilip üstüendeki düğmeye takılıyor, yada kalan parça varsa kesmeden de yapabilirsiniz.
    o şekilde hata falan gözükmezz :) diye düşünmekteyim tabi, en iyisini sensei bilir amaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman ne sensei'i! acınacak haldeyim görmüyor musunuz? :P yok valla giyeceğim böyle. kaç haftadır dikiş masamda bekleyen iş bu. uğraşamayacağım daha fazla! :)

      Sil
    2. yok valla benim kadar değilsinizdir, bugün bir bluz dikmeyi başardım ,biraz bol oldu ama kemerle falan güzel duruyor , birkaç kere söktüm çok çok başarılı değil ama, giyilebilcek kadar oldu :) zil takıp oynayacaktım nerdeyse :D

      Sil
    3. bilirim o duyguyu! :)))

      Sil
  4. çokta güzel yakışmış olur öğle ufak tefek kazalar güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  5. bosver iremim sen yine de super bir gomlek yapmissin. giyen harici farketmez onu bence cok sik coookkkk sana da cokkkk yakismisss :D

    YanıtlaSil
  6. hahahahaha bende iki sol bacak biçmiştim vaktinde ketende ön ve arkayı zaten çok ayırt edemiyorum bir taraf kumaşın tersinden olmuştu pantolonda ve pantolon giyilmeyenler ve blogda yayınlanmayanlar arasına girmişti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa sorma! bende de var öyle kazalar ama bu tam işin en sonuna geldi. kahretti beni! ama edepsizim ya, giyiyorum bu haliyle de!

      Sil
  7. Dikkatli bakmayınca anlaşılmaz;) Ben yine kumaşa aşık oldum. Bunda haftalardır kumaş alışverişine çıkamayışımın da etkisi olabilir ama bu benim her zamanki halim:) Bu fotoğrafları çok beğendim normalden daha güzel görünüyorsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten de normalde bu kadar güzel değilimdir :)))

      Sil
  8. Kumaş süper, modelde süper, kolları siz söylemezseniz kimse farketmez, o zaman sorun yok. İyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
  9. çokkkkk güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  10. Ben çok beğendim elinize sağlık İrem Hanım, çok da yakışmış, selamlar,sevgiler..
    Nejat

    YanıtlaSil
  11. harika olmuş irem .sayfama link verdigimde listenin en sonunda çıkıyorsun.güncelleyince başa almıyor,sorun nereden kaynaklımısenden mi benden mi rss ayarlarında sorunvarmı?

    selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğdemmmm!! çok teşekkür ederim :)
      blog listesi güncellemelerinde yaşanan sorun benim taraftan kaynaklı. rss feed'lerimde anlayamadığım ve çözemediğim bir sorun var. senin siteye baktım benim adres http://www.kendindik.com/feeds/posts/default olarak kayıtlı görünüyor. onun yerine doğrudan adres ile url kaydı şeklinde yaparsan blog listesi kaydımı sorun çözülecektir diye tahmin ediyorum. yani sadece www.kendindik.com diye kayıt ettikten sonra hala sorun devam ediyorsa makus talihime küser durumu öyle kabul ederim :)) ilgine teşekkürler!

      Sil
  12. çok tatlısın :))) (ırmak)

    YanıtlaSil
  13. ustalarda yanılırmıs ortmenım olsun cok guzel yıne cok yakısmıs hatalı da olsa ben yaptım demek cok guzel bır duygu :D

    YanıtlaSil
  14. Evde dikiş makinası olup dikiş dikemeyen biriyim ben kalıp nası çıkarılır o kalıp nasıl kesilir nerden dikilir hicbirini bilmem.Yapmaya çalışıncada uzun saatler sonunda bir sinirle vazgecer dikiş makinamıda kaparım..
    Gelgelelim şimdiye kadar sabırla katettiğiniz yol çok güzel sizinki belkide bir dikkatsizlik hatası olmuş.belki yorulmuştunuz yaparken.Ama gömlek bu haliylede göstermemiş hataları.Dışarıdan ne paralar verip aldığımız kıyafetlerdede yer yer hatalar oluyor yani.Hem çok rahatsız olursanız kısaltırsınız kollarını yazlık olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa siz daha gerçek anlamda kalbinizdeki "dikiş aşkı"nı bulamamışsınız o halde! niye sinir yapıyorsunuz? yanlış yapa yapa doğrusunu öğreneceğiz elbette. haydi şimdi hemen "öğren çekirge" sayfasına. ilk işiniz dergiden kalıp çıkartma yazısını okumaya. sonra da adım adım kendi dolabınızı oluşturmaya :) bu zevkli bir iş. ilk zorlukları aşmaya azmettikten sonrası çok keyifli oluyor üstelik de :D

      Sil
  15. En yakın zamanda bir burda dergisi edineyim en iyisi:)

    YanıtlaSil
  16. Aslında benim istediğim yaptığım oyuncaklara kıyafet dikebilmek belki ondan nereden başlayacağımı bilmiyorum kalıpları onlara nasıl uyarlarım onu bilemiyorum:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa ne eğlenceli bir fikir! bence temel dikiş tekniklerini kaptıktan sonra onu kalıpsız olarak da dikebilirsiniz kendi başınıza.

      Sil
  17. aaa aaaa yazdim yazdim uctu gitti...cok feci bozuldum bak simdi... Neyse ozetle:

    1. gule gule giy
    2. ellerine saglik
    3. annemin lafi" terzinin diktigi kotuymus, yuzunu gulduren utuymus"
    4. o kadar kusur kadi kizinda da olur( laf tam boylemiydi acaba )
    5.ben de boz- yap projesiyle bir bluz diktim bugun - hic giymedigim bir elbise-tunigi basit bir bluze cevirdim.
    6. cok operim, kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))))
      özetle:
      1. teşekkürler
      2. çoook teşekkürler
      3. BA-YIL-DIM bu lafa! kullanırım ben bunu! annenizin adını alayım, referans vereyim. çok güldüm :))
      4. ne kusuru? kim görmüş o kusuru?
      5. oooh, ne güzel. ben de dikiş masama döneceğim günleri iple çekiyorum şu aralar
      6. ben de kocaman öpüyorum sizi :D

      Sil
  18. Annem İskenderunda tanınmış bir terzi ve İstanbulda yaşayana kadar üç beş tamirat yapmaktan öteye gidemedim. Ama annem iki gün önceki ziyaretinde bana singer makina getirdi. Tesadüf bir eskici eski bir singer satıyordu onu da aldık. Etti iki makina iki gündür birbirimize bakıyoruz. Annemden pratik kesim öğrenmediğim için çok pişman olsamda iki gün önce başladığım bu serüvene sizin bloğunuzla daha bir aşka geldim. Annemden kulak göz pratik aşinalığımı da katarsak umarım bu yaz elbiseler giymeye başlayacağım. :D
    NOT: Annemin diktiği kıyafetlerle büyümüş insan evladı olarak hiç bir markanın hiç bir ne ceketini ne elbisesini beğenirim. Hepsi okadar dandirik kumaşlar ki. Nezaman mağaza gezsem hıh bunu annem diker daha iyi kumaş alırım anneme diktiririm hıh bu elbise modeli güzel ama kumaşa bak kumaşa çok saçma demekten neredeyse kıyafetsiz kaldım. Ah anacım senden uzakta yaşamak canıma tak ettirdi öğreneceğim bu terziliği bende. Fana alıştırılmışım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benden de genlerden gelen terzilik var aynı şekilde. ama ben internetten baka baka öğrendim dikiş dikmeyi :) siz de rahatça öğrenirsiniz!

      Sil
  19. Bence çok çok güzel bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık, desenine ise gerçekten bayıldım, hakikatten yıldızlı geceler gibi;)

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar,sizinle özel görüşebilme imkanımız var mı acaba? İrtibat için linke bakabilirsiniz https://www.facebook.com/profile.php?id=100007286626903&fref=ts

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi günler dilerim. bıraktığınız fb adresine mesaj atmam durumunda spam kutunuza düşebilir. özel bir talebiniz var ise
      kendindik@yahoo.com adresine ya da websitesinin fb adresine mesaj atabilirsiniz.
      keyifli günler dilerim.

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.