"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

GEZGİN TERZİ DİNOLARA KARŞI

19 Ekim 2013
Uzun zamandır beni bekleyen Gezgin Terzi bölümüne sonunda yeni bir sayfa ekleyebildiğim için çok mutluyum. 
Bu seferki Gezgin Terzi notumuz dinozorlar diyarından geliyor! 

çocuklu yolculuk Türkiye'nin tematik parkları


Çocukla seyahat etmenin altın kurallarından biri gidilen her yerde çocuğun yaşına uygun eğlencelerin de içine girmek oluyor. AVM içindeki mekanik oyun alanları gibi ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışan bir ebeveynseniz, doğal oyun alanlarını her gittiğiniz yerde keşfetmeyi görev bilmek durumunda kalıyorsunuz. 

Evdeki hesap çarşıya uymayınca, bayram tatilini yılda neredeyse en az bir kere uğramayı alışkanlık haline getirdiğimiz Kemer’de geçirdik (bu destinasyonla ilgili feci nitelikli bir bilgilendirme yazısı için tıklayınız: Rusya’nın Şirin Beldesi Kemer’deyiz).

Hava harika. Ama benim yercücesini sürekli denize sokmak istemiyorum. Birden yıllardır önünden geçtiğimiz Göynük’ün girişinde hayal meyal bir “DinoPark” yazısı gördüğümü hatırladım ve Kemer’e çok yakın bu parka gitmeye karar verdik.
Park Girişi
çocukla seyahat destinasyonları


Bugüne kadar yurtdışında çok sayıda tematik parka gitmiş biri olarak, ister istemez bir kıyaslama yapmaya girişiyor bu şımarık insan bünyesi. Değerlendirmelerimi de bu gözle yapmaya devam ediyorum. 

Girişte sizi konuştuğunuz dile göre biri karşılıyor ve Parkla ilgili genel bilgiler veriyor. 30 dönümlük bir arazi üzerine kurulduğu söylendiği anda bende müthiş bir hayranlık nidası yükseliyor. Zira, cm / metre hesaplarını müthiş terzi gözüyle zehir gibi hesaplayabilen bu havalı terzimiz, iş metre kare, km, dönüm vb hesaplarına geldiğinde sazan balığına eş bir ince zekaya sahip oluyor. Misal, bana 30 dönüm dendiğinde birden şöyle İzmir Fuarı gibi bir alan geldi gözümün önüne. Parkı gezmeye başladıktan sonra bunun çok daha küçük bir alan olduğunu anlamak biraz hayal kırıklığı yaratsa da, çocuğa odaklı bir parkın zaten daha fazla büyük olmaması gerektiğine kanaat getirip hayal kırıklığımı unutuverdim. 

Anne Dino ve Tepesindeki Yavrusu

Parkta gerçek dinozor boyutlarına uygun şekilde yapılmış onlarca maket bulunuyor. Bunlardan 28 tanesi hareketli ve sesli. Bu durum benim şövalye ruhlu yeryücemi fazlasıyla korkutsa da, yaptığımız sayısız maymunluklardan sonra o da eğlenmeye başlıyor. 
Anne Dino ve Cesur Tavuk

Park için söyleyebileceğim bana göre en önemli şeylerden biri mekanın temizliği. Park çok temiz! Yürüdüğünüz parkur, yiyecek-içecek alanları, oyun alanları, hatta oğlan bezi bıraktığından beri gittiği her yerde umumi tuvaletleri temizleme hizmeti vermek zorunda kalan ben, tuvaletleri bile çok temiz bulunca sevincimi saklayamadım. 

Evet! Çocukla seyahatin bir diğer kaçınılmaz unsuru bu! Gittiğiniz her yerde tuvaletleri en az bir kez temizlemek zorunda kalıyorsunuz çünkü sizinle seyahat eden o yercücesinin illa ki her gittiği yerde tuvalete girmesi gerekiyor! Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen şu domestos’un çanta boyunu çıkartın da rahat edelim. Olmuyor böyle sürekli ıslak mendillerle!

Çocuksuz okur... İşte gerçekler... Gözünüzü daha fazla korkutmadan havalı gezi yazımıza devam edelim en iyisi. 

"Gezi" Ruhu!
gezi ruhu
Kim Korkar T-Rex'ten!
gezi ruhu


Parktan Bir Kare
dino park dinazor parkı Türkiye'nin tematik parkları



Dino Aşkı
Türkiye'deki tematik parklar

Parkın takdir ettiğim bir diğer güzel yanı da doğaya olan saygısıydı. Gerçekten cennet gibi bir yerde olduğunun bilincinde bir mantıkla kurulmuş. Temizlik anlayışından nitelikli işletmeciliğini ele veren bu park, mimari detaylarıyla da takdirlerimi topladı. Misal, şu tuvalet binasının çatısına bakar mısınız? 
Parktaki Binalar

Bu pırıl pırıl mekanda bir de Korku Tüneli ve 7G sinema salonu varmış. Hedef kitlesine uymadığımızdan kapısının önünden bile geçmedik biz. Ama onun dışında küçük çocuklar için çok sayıda oyun istasyonu bulunuyor. 
Dinazor kemiklerinin gizli olduğu iddia edilen kum alanı (üstü güneşten korunuyor), yarışma parkuru, su topu ve botla gezi için iki adet havuz ( büyük birşey beklemeyin ama gayet yeterli), top havuzları ve trombolinler (bu trombolinlerden her eve lazım. Bir yapayım dedim 5 dakikada nefesim kesildi! ).


Parkın bir diğer eşsiz özelliği de manzarasıydı kuşkusuz. Bu güzel manzara dünyanın çok az yerinde var gerçekten. Bize de keyfini çıkarmak düşüyor tabii :)
Park Manzarası
gezi notları



Toskana Bölgesi Sanki
Kemer Antalya

Meraklısına Not:
Park girişi yetişkinler için 30 TL. Bayram’da indirimliydi. 0-6 yaş arası çocuklara ücretsiz. 
Parkın tam adresi ve ulaşım bilgileri şurada:http://dinopark.com.tr/index.html
Tam gün geçirmek için biraz küçük. Ancak küçük çocukla gittiğinizde ona birkaç saatlik keyifli bir eğlence yaşatabilirsiniz. 
Park alanı engelli erişimine de uygun. Açık alan ve yer yer toprak parkur olmasına rağmen ortamala erişim standartlarını karşılıyor. 
Çok lazımmış gibi gezgin terzi pozları klasiği: Bluz detayları burada

Yazıyı, Kemer denince gazetelerin hiç bıkmadan yayınladıkları o gerzek başlık ve pozlar eşliğinde bitirmeyi borç biliyorum. 


Rus Güzeller Kemer'i Fethetti!


8 yorum

  1. yasemin uzunoğlu19 Ekim 2013 10:38

    off ya bayramda bizde ordaydık keşke karşılaşsaydık :(((

    YanıtlaSil
  2. Antalya'ya taşınabilirim seneye. O zaman kendi tematik parklarımız olan kumaşçılarda buluşabiliriz belki ;)

    YanıtlaSil
  3. yasemin uzunoğlu20 Ekim 2013 03:11

    çok sevinirimm :)))

    YanıtlaSil
  4. mutlaka haberin olur gelirsem ;)

    YanıtlaSil
  5. yine yapacağını yapmış, neşe dolu bir yazı hazırlamışsın bize. parkı oğlumla gidilecekler listesine ekledim hemen. ilk Antalya ziyaretinde gidilecek kesinlikle. şimdilik çok belirsiz, ama belki 2 yıl kadar sonra bizim de Antalya'ya taşınma ihtimalimiz var. aynı şehirde olursak düşmem yakandan ;p

    YanıtlaSil
  6. Antalyalı kumaşçılar yandı! :))

    YanıtlaSil
  7. Ayyy benim çocuktan farkı olmayan kocam kesinlikle bayılır buraya! Yolumuz düşerse kesinlikle uğrarız, seni de anarız. Ayrıca o son fotoğraftan ben de çektirmek istiyorum:))))

    YanıtlaSil
  8. Son foto için önce şöyle bir geriniyorsun ve bo derek'in ruhunun içine girmesine izin veriyorsun. Gerisini magazin muhabirleri hallediyor :))

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.