"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Rusya'nın şirin beldesi Kemer'deyiz

27 Temmuz 2013

Rahat bir pareo modeli: 

Tatil bitti. İşe dönüş başladı. Ama tatil yazılarımız devam edecek bir süre daha... 

***

1.60 boydan 40 beden enden filinta gibi moda ikonu terzimizin poz vermedeki beceri eksikliği, çoğu KendinDik.Com okuru için alışılagelmiş bir durum. Aslında havalı mankenimiz için bile artık insan içinde boy boy fotoğraf çektirme işlemi doğal bir hal almaya başlamıştı. Taa ki Rusya'nın Antalya sınırına yakın şirin beldesi Kemer'e gelinceye dek... Her yer öyle yoğun bir Rus hakimiyetinde ki, sokakta birşey sormak için size yanaşan turistler rahatlıkla Rusça başlıyor söze. Anlamadığınızı söylediğiniz zaman size kibar davrananlar bile çıkıyor arada :) Pazardaki domatesler bile hem USD hem TL paritesiyle yazılı. 

Kemer, bir aile geleneği olarak yıllardır gittiğimiz bir mekan olmuştur -yazlıkçı usulü. Ege'nin serin ve ferah sularında büyümüş biri olarak Antalya'nın hamam suyu kıvamındaki denizine alışmakta zorlansam da, ucuz ve konforlu bir tatil imkanı sunması, yemeklerin çoğunu kayınvalidenin yapıyor olması ve muhteşem manzaralı koylarla çevrili olması itibariyle Kemer'i hep sevmişimdir. 

Son bir yıldır blog yazarı olmanın verdiği havayla gittiğim her yerde "moda çekimleri" yapmaya ve Kendin Dik Dolabı giysilerinden birini fotoğraflamaya gayret ediyorum. Çekingenliğimden eser kalmadı, rahat rahat poz verebiliyorum derkennnn... Rus kadınlarının fotoğraf çektirme yeteneği bir tokat gibi çarptı yüzüme!

Allah'ım o nasıl bir duruş? Nasıl bir estetik? Bir palmiye yaprağının ardından böyle cilveli işveli bakmayı nasıl beceriyorlar?... Bir süs kayasının etrafından dolanıp nasıl da mankenlere taş çıkartıyorlar?... Bir "fışkiye"nin içinden nasıl da zarafetle süzülüyorlar?...

Ben niye öyle sütun gibi duramıyorum? 
Bende de aynı omurilik yok mu?
Nasıl?
Mesele sadece omurilik değil mi?! ...

***


moda tasarım dikiş blog

Uzun lafın kısası, ben aslında yaz için diktiğim iki pareodan biri hakkında yazacaktım bugün. Yazıyı hazırlarken, kullandığım kalıba ait mankenin de aynı Kemer'in Rus güzelleri gibi poz vermiş olması bardağı taşıran son damla oldu!



Deniz / havuz kenarı için kendime uzun kollu bir pareo modeli arıyordum. Burda dergisinin 2 yıl önceki bir sayısından ( 05/ 2011) yakası açık,  uzun kollu bir modelini buldum sonunda.  



Modelin kolları biraz abartılı gelmişti. O yüzden daraltmak istedim. Kumaşın eksik geldiğini fark ettiğim anda da kolları küçültmek bir seçenek olmaktan çıktı zaten. 

Tam rahat rahat poz vereceğim, etrafta hiç Rus "manken" yok derken, bu sefer de benim yercücesi her poza girme yarışına girişti. "Çekil yavrum, annen şurada  bi havalı duracaktı..."

Velhasıl, çok zor şartlarda fotoğraf çekimi yapabildik!





Pareoyu anlatıyordum sözde! 
Yarasa kol modelli bu bluz ister pareo olarak ziyadesiyle derin bir yaka açıklığıyla, isterseniz de güzel bir tünik olarak kullanılabilir. Dikmesi çok kolay. Sanki yakayı aynı derinlikte bırakıp, ortasına şık bir broş iğne yerleştirsem, bir başka kumaş ile harika bir bluza da dönüşebilecek gibi. Ama orijinal modeldeki kollarla asla olmaz. Takarım onları ben bir yerlere kesin...





Fikir benden dikmesi sizden. Hadi bakalım, hepinize keyifli günler bol dikişler! :))


   www.kendindik.com

26 yorum

  1. Neşene, güler yüzüne hayranım. :) Hiç yüzünden eksilmesin! Ayrıca hızına yetişemiyorum artık: Sen hiç çalışmıyor musun, ev işi yapmıyor musun, nasıl yetişiyor bu dikişler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler! :)

      Cevap veriyorum:
      1-çok yoğun çalıştım bu sene. ama ofis saatlerine bağlı çalışmıyorum. o rahatlığım var ;)
      2- ev işi yapmıyorum. kocam sürekli aç...
      3- çok hızlı ve çok hevesli dikiyorum :))
      öyle yetişiyor bu dikişler işte...

      Sil
  2. güne neşeyle başladım yine sayende! sen çok yaşa e mi! tunik süper olmuş, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. Yine çok güzel olmuş... Model ve kumaş harika... İremcim dikiş etkinliğimizde ağustos ayında sıra sendeydi. Müsait misin bilmiyorum ama nolur yapar msınnnnn??? Çok güzel oluyordu. Vallahi özledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum. Bu ay bende olacaktı. Galiba artık kimse yapmıyor diye düşünüyordum ben de.

      Aslında benim birkaç tane birlikte dikme projem vardı aklımda. Bunu birlikte yapalım. Sonra başkaları devam etmezse aynı formatı ben kendi sitemde devam ettiririm. Ağustos Burda'sı çıkar çıkmaz görüşelim! ;)

      Sil
    2. Süperrrr... Birlikte dikme projesi haa... Hadi bakalım, hepimize kolay gelsin :)))

      Sil
  4. Çok güzel olmuş, çok da iyi olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Güne öğlen 1'de mi başlıyorsun? ...
    ;)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler! :)

    Cevap veriyorum:
    1-çok yoğun çalıştım bu sene. ama ofis saatlerine bağlı çalışmıyorum. o rahatlığım var ;)
    2- ev işi yapmıyorum. kocam sürekli aç...
    3- çok hızlı ve çok hevesli dikiyorum :))
    öyle yetişiyor bu dikişler işte...

    YanıtlaSil
  7. Evet biliyorum. Bu ay bende olacaktı. Galiba artık kimse yapmıyor diye düşünüyordum ben de.

    Aslında benim birkaç tane birlikte dikme projem vardı aklımda. Bunu birlikte yapalım. Sonra başkaları devam etmezse aynı formatı ben kendi sitemde devam ettiririm. Ağustos Burda'sı çıkar çıkmaz görüşelim! ;)

    YanıtlaSil
  8. Antalya'yı ben de pek sevmiyorum (Kaş'ı ayrı tutuyorum:)). Misler gibi Ege varken, Ruslarla dolu Antalya pek çekici gelmiyor. Deniz de dediğin gibi çok sıcak.


    Pareo çok güzel olmuş. Zeki'de 350 TL gibi fiyatlara satılırken hem de! Bizim Bursa Kumaş Pazarında metresi 8 TL'ye satılan ipeklerin kalitesindeki ipek pareolar 600 civarındaydı. Dediğin gibi güzel bi broşla tunik olarak da kullanılabilir:)


    Ufaklık da o kadar tatlı olmasın ama yaa!

    YanıtlaSil
  9. Kalkan'a geçtik biz günübirlik. Orası da nefisti!

    Bu arada yakın çekim yapmadım ama benim kumaş louis vuitton logolu. 600 tl değil, 4600 tl yani :))

    YanıtlaSil
  10. İrem hanım sitenizi beğenerek takip ediyorum.Bazı yazılarınızı okurken gülmekten gözlerimden yaşlar geliyor.Birkaç sorum var.Sİimplycity kalıplarındaki bedenler burda dergisindeki bedenlerlle uyumlu mu?aynı bedenleri kullanabilir miyim?Bir de kalıplar için kargo dahil ortalama kaç lira ödeniyor?Kaç günde geliyor?Çok soru sorarak vaktinizi aldım .Çok teşekkür ederim.Sevgiler.Hande

    YanıtlaSil
  11. Merhaba! Simplicity ve diğer yabancı kalıp firmalarında kalıplar dikiş payı içinde veriliyor. Teknik olarak 4 - 36, 6 - 38 beden, 8 - 40 bedendir. En sağlamı kalıbı açtıktan sonra beden ölçünüze ve kalıpta verilen ene bakarak karar vermeniz. Simplicity vogue / butterick / mccall's firmasından bağımsız bir firmadır. onun kendi sitesinde de pek indirimleri olmaz. simplicity kalıpları almak için sewingpatterns.eu ya da sewingpatterns.com gibi aracı sitelere bakabilirsiniz. onların kargo maliyetleri de ısmarladığınız ürün başına değişiyor. bu siteleri inceleyerek daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.
    keyifli dikişler!

    YanıtlaSil
  12. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Bi gun gelsin herseyimi kendim dikebileyim.tasarlayabileyim.etekler elbiseler kaplar abiyeler....tesettu markalari okadar abartiyorki durumu % 50 indirim olsabile guc yetmiyor:((almaya.en kisa zamanda insaallah.sizi gordikce dikis askim katlaniyor.gulsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katlansın katlansın :) siz okudukça dikiş dikmeye de cesaretiniz artacaktır mutlaka! ;)

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.