"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

DIY: BASİT KALIBI TASARIMCI ETEĞİNE DÖNÜŞTÜRME-1

08 Kasım 2013
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlediğimiz "En Güzel Kırmızı En Güzel Beyaz" etkinliğindeki eteğimi hatırlarsınız belki. Bu sene etkinliğe öyle nefis giysilerle katılım oldu ki benimkine sıra gelinceye kadar gözlerimiz bayram etmişti. 
rag & bone etek

Bu seneki 29 Ekim kırmızı giysiler etkinliği için kendime kırmızı bir etek dikmek istemiştim. Daha doğrusu ne yapayım diye düşünürken, etkinliğe katılmak isteyen herkese ilham olsun diye oluşturduğum kırmızı tasarımlar panosundan, aşağıdaki tasarıma bayıldım ve kendime bu eteği yapmaya karar verdim.
rag & bone kırmızı etek

Bu güzel tasarım Rag & Bone markasının 2012 sonbahar sezonu için çıkarttığı bir ürünmüş. Geçmiş sezon olduğundan birebir aynısını satışta bulamadım. Ama muadilleri yaklaşık 500 USD civarında. Yani, Orta Doğu ve Balkanların en büyük ekonomisine sahip ülkemizdeki güncel dolar paritesine göre 1000 TL'nin üzerinde. İnanmayan kızlı-erkekli aynı evde yaşayanlar gibi olsun! İşte buyrun: Rag & Bone Skirt Collection

Gelelim benim bu eteği nasıl yaptığıma. Bugün kalıp çıkartma kısmını anlatayım. Yarın da dikiş kısmına geçerim. 


Temel Etek Kalıbı ile Harikalar Yarat!

Basit kalıplardan şık tasarımlar çıkarmak çok kolaydır. Tek yapmanız gereken içine biraz heves biraz da cahil cesareti eklemek ;)


1- Arka ortadan fermuarlı dümdüz, ön ve arkalardan ikişer pensli basit bir etek kalıbı edinin.  
- İlk kez etek dikecekler ya da nasıl bir etek kalıbından bahsettiğimi anlamayanlar önce şu yazıya göz gezdirebilir: Öğren Çekirge: Temel Etek Dikimi

2- Sadece ön parçanın üzerine yeni bir kat kumaş dikeceğiz. Dolayısıyla yeni kalıbımızı hazırlarken sadece etek ön parçasının kalıbına ihtiyacımız olacak. 

Kalıpların az yer tutması ve kağıt israfının önlenmesi için genelde bedenin yarısında kesilerek verildiğini unutmayın.  Ön kalıbınızı kalıp kağıdına serin ve kalıp kağıdını eteğin ön orta çizgisinden üstüne katlayın. 


3- Katlanan kağıt parçasını pensin başlangıç noktasından kesin. Eteğin ön parçasını tam saran değil yarım duran bir tasarım istediğimiz için ve içimden sadece öyle uydurmak geldiğinden bu şekilde yapıyoruz :)

Bu ek parçaya pens vermemiz gerekmiyor. Dümdüz kumaş olarak keseceğiz. 


4- En kısmının genişliğini tamamladıysak, ek parçanın bir de etek ucunu şekillendiriyoruz. Rag & Bone tasarımındakine uydurmak istediğimden ek parçanın sadece bitim kısmına 4 cm.lik bir uzunluk verdim. 
dikiş öğren


5- Ek parçanın etek kısmını da ön orta katından sonra kıvrım vererek uzattım ve kumaşın üzerine serdiğimde böyle bir şekil ortaya çıktı:


Kumaşın ön orta çizgisini fotoğraf üzerinde görebiliyorsunuz değil mi?Belki etek önünü tam sarması hoşunuza gidecektir ama benim içimden böyle yapmak geldi. 

Güzel de oldu gibi. Orijinal model kadar havalı olmasa da bu modelin de pozları fena değil hani... 
kırmızı etek model

Nasıl? Kolaymış değil mi? 

Ön tarafa eklediğim deri ve yan bant detaylarına ilişkin bilgiler de haftasonu gelecek. 

Bu arada: 
Sevgili hevesli okur. Bana arada mesaj atıyor, bir de vakitlice yanıtlamadığım için poz yapıyorsunuz. Benim aynı zamanda tam zamanlı çalışan bir hevesli terzi olduğumun farkında mısınız? :) Heyecanlı destekleriniz için teşekkür eder, bu garip blog yazarını "e hani yanıt? e hani yanıt?" diye fazla bunaltmamanızı rica ederim. Blogdaki nispeten düzenli yazı aralıkları, bol vaktimden değil, enerji fazlası içeren yapımdan kaynaklanmaktadır. Müsait oldukça hepinizin sorularını da yanıtlamaya çalışacağım. 

Hepinize kucak dolusu sevgiler. Daha nice kızlı-erkekli günlerde görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın!

:)

Aaa, unutmadan hatırlatayım: Bumerang ödülleri için son oy verme günü 11 Kasımda bitiyor. Hadi lütfen, oy vermemiş olanlar sayfanın sağ üst köşesinde bulunan linki kullansın. 
Teyzeler, halalar, alt komşu, yan masa arkadaşı... ne kadar çok telefonla oy gönderirseniz, jüri karşısına çıkma şansımı o kadar artırırsınız. Şimdiden herkese çok teşekkürlerrr :))

23 yorum

  1. Kimse haksızlık etmesin senin kadar her yoruma cevap veren blog yazarı görmedim. Bu aralar hayatımın zor bir doneminden geçiyorum bunun için cok istememe rağmen etkinligi kacirdim ama bu gunlerde beni neselendiren , sevgili hobim dışında her gun kosa kosa baktigim bu bloga cok sey borcluyum cekirgelerinin dikiste ilerlemesini saglamaktan baska hayatlarina da pozitif enerjo de kalıyorsun. ..çok yaşa sen irem :)

    YanıtlaSil
  2. Bu eteğe bayılmıştım zaten. Ancak kalıbı hazır aldın sanmıştım. Yanılmışım. Harikasın. <3

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil
  4. gülay Cansever8 Kasım 2013 18:00

    Yine harika bir anlatım olmuş :)
    Mezurenin şıklığına bayıldım :)
    Devam yazısını dört yok yok sekiz gözle bekliyeceğim :)

    YanıtlaSil
  5. bayıldım hayran kaldım etek harika kalıp anlatımı şahane manken süper ee daha ne olsun

    YanıtlaSil
  6. Biz kızlı erkekli çok beğendik :) Hemen yapalım diyoruz. Hafta sonu kalıbı çıkarmaya çalışacağım. Sonra ver elini dikim aşamaları....

    YanıtlaSil
  7. aa ben de en sıkı yorumcularımdan biri nerelerde diyordum bir süredir. umarım herşeyi yoluna koymaya başlamışsındır.
    hayatın getirdiği sürprizleri değil, yalnızca onlara karşı tutumumuzu düzenlemek elimizde.
    Bu da benden sana gelsin ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=Wk9-gkT2bI8

    YanıtlaSil
  8. çoook teşekkür ederim Berna :)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler Gülay. Siz de dikersiniz artık bir tane biz de izleriz buradan :))

    YanıtlaSil
  10. keyif olsuuuunnn, neşe olsuuunnn, huzur olsuunnn, bolluk ve bereket olsuuunnn, aşk olsunnn :)))

    YanıtlaSil
  11. ooo süper! ben de sallanmayayım da devam yazısını yazayım bari ;)

    YanıtlaSil
  12. başardık şükürler olsun önemli bir sağlık problemi atlatıldı.Video harikaymış :)ben gülümsemeye başladım bile ...yeni birseyler üretmek,renklerle oynamakta yeniden keyiflenmeme neden oluyor hatta senin verdiğin ilhamla bende bir blog acmayı düşünüyorum.Beni her koşulda gülümseten ''sensei''ye itaf olunur.:)

    YanıtlaSil
  13. Bu etekten ben de yapmalıyım! Harika olmuş, kırmızı-siyah-deri uyumuna bayıldım. Harikasın:)

    YanıtlaSil
  14. 2. yazı da çıktı. Ona da bir göz gezdir. Sonra kim tutar seni?! :)

    YanıtlaSil
  15. Harika bir haber bu! Sabırsızlıkla bekliyorum senin blogunu da ;)

    YanıtlaSil
  16. Güzel olmuş eline sağlık. Bende beyaz ve deri olanını yapayım bari.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba deri ve yan bantı nasıl yapacağız bulamadım. Yardım edermisiniz? Teşekkürler şimdiden. Bu arada harikasınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. siz de harikasınız :)
      bu sorduklarınızı bir sonraki yazıda açıklamıştım. onu okuduktan sonra yine sorunuz olursa memnuniyetle yanıtlarım.

      Sil
  18. Merhaba ben ev hayatına alışmaya çalışa lardan aklıma geldi hep kendi hayalimdekileri dikmek var içimde ama bana çok uzak sökük dikemem araştırırken nette sizin sayfanızı buldum kalıpları herşeyi inceledim yorumları okudum benim herşey basaramayakmisim kadar uzak geldi çok güzel. Dikmissiniz eteğini bayıldım zor bi denklemi çözmek gibi

    YanıtlaSil
  19. Merhaba ben ev hayatına alışmaya çalışa lardan aklıma geldi hep kendi hayalimdekileri dikmek var içimde ama bana çok uzak sökük dikemem araştırırken nette sizin sayfanızı buldum kalıpları herşeyi inceledim yorumları okudum benim herşey basaramayakmisim kadar uzak geldi çok güzel. Dikmissiniz eteğini bayıldım zor bi denklemi çözmek gibi

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.