"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

YELEĞİNİ SEVSİNLER!

21 Ocak 2014
moda dikiş blog bordo bluz

Karar verdim! Ben büyüyünce Designer olacağım. Derslerine girip diplomasını alacağım ;)

Çünkü bu zat-ı muhteremi nasıl yaptığımı öncelikle kendim anlamak istiyorum. Dikişle ilgili herşeyi içgüdüsel olarak yaptığım için bu güzelim yeleği de nasıl yaptığımı anlamadım. Ama tam da şu modelden çıktı ortaya işte.

 

Yılbaşı elbisesi etkinliği için seçtiğim Burda kalıbını hatırlarsınız. Onu hatırlamıyorsanız, kışın ortasında bembeyaz straplesle çektirdiğim yarım akıllı pozlarımı unutmamışsınızdır henüz :D (Akıl Parayla Mı?) Bu kalıp da o elbisenin üst parçası olarak yayınlanmıştı Burda Aralık 2013 sayısında.
abiye elbise krem

Ben büyüyünce ellerimin hızına yetişemediği fikirlerimi az da olsa hayata geçirebilmenin tekniğini öğreneceğim. Mesela o torba gibi üst parçaya doğru pens ekleme yöntemi nasıldır onu çözeceğim. Bel ölçüsüyle göğüs genişliği arasındaki farkı, olmayan penslere nasıl doğru şekilde yedirmek gerektiğini bileceğim.   
tasarım yelek model

Ben büyüyünce farklı tafta çeşitlerinin özelliklerini öğreneceğim. Bir aldığım sert taftayı rezil etmişken, bu hafif yumuşak taftayı bir daha almak istesem nasıl anlatmam gerektiğini bileceğim. 

Ben büyüyünce taftaya hangi astarın eklenmesi gerektiğini de anlayacağım. Burada yaptığım gibi astarsız bırakmayacağım. 
tafta bluz tafta yelek

Ben büyüyünce deli saçması gibi sarıp sarmaladığım bel parçasının teknik olarak nasıl anlatıldığını çözeceğim. Bel çizgisine farklı noktalardan düzensiz şekilde tutturduğum parça sayesinde, dağınık bir peplum yapmanın kolay yolunu öğreneceğim.
son moda blog
Ben büyüyünce çoğu zaman yılda 1 kere giyebildiğim upuzun topuklu ayakkabıları yine alacağım. Çünkü ben büyüyünce daha akıllı olacağım demedim; sadece aklımda uçuşan tasarımları kumaşa yansıtmayı öğreneceğim dedim ;-)

Ben büyüyünce sadece kendimi mutlu etmek için yaptığım işleri çoğaltacağım. Bu yüzden daha güzel dikiş dikmesini daha güzel şekilde öğreneceğim :))
kendi modanı yarat

Eeee... öğrenmenin yaşı yok tabii :) 30'larımın son çeyreğinde olmamın hiçbir önemi yok bu yüzden. Ben büyüyünce keyfime göre hepsini öğreneceğim; keyfine göre öğrenmek isteyen çekirgelere de buradan anlatabileceğim ;-)

Ben büyüyünceye kadar bekleyeceğime, dilim döndüğünce yaptıklarımı bir sonraki yazıda da anlatacağım. Anlayan olursa, belki bana geri anlatır :D



13 yorum

  1. Yazıya bayıldım. Yelek de harika eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Yine harika bir yazi sabah sabah gulumsetti beni yelek te değme designer lara taş çıkartır valla :)))

    YanıtlaSil
  3. Hiç büyüyemeyeceğimiz sorun yok.Takvimler ne derse desin ibre 20'lerde takılı kaldı.Yani aynen devam :)))
    Yelek de elbise de şahane, üretmenin mutluluğu ise paha biçilemez.

    YanıtlaSil
  4. bence en iyi tasarımlar da böyle bulunmuştur, uydurarak :) zaten asıl güzellik kendinden bişiler katmak değilmidir, bu yüzden dikiş dikmiyor muyuz? ;) bende sizden ilham alarak kendime blog kurmaya karar verdim benimde uydurduklarımı görün diye, anlatımım bu kadar masalsı olmıcak ondan eminim ama :D

    YanıtlaSil
  5. ben büyüyünce sevdiğim işi yapacağım...

    YanıtlaSil
  6. Miray SAHBAZ21 Ocak 2014 20:45

    Anlatımına bayılıyorum....

    YanıtlaSil
  7. bol bol model bakıyorum ben canım sıkıldıkça. çok faydası oluyor. benim bir ilham panom vardır. ara ara oraya bakabilir ve kendi ilham panonuzu oluşturabilirsiniz.
    sewingyourstyle-inspirations.tumblr.com

    YanıtlaSil
  8. :))) yine harika bir yorum sevgili Asuman! benim de öyle küçül küçül arka cebime gir durumlarım var tabii artık. Ben de kendi keyfimi ve yeteneklerimi bu yaştan sonra keşfe başladım. Olsun, ne güzel :) Daha yapacak çok işimiz var :D :D

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. Teşekkürler :D sen de süpersin! hadi artık dikiş projelerini güncelle sitende... özledik :D

      Sil
  10. fermuar detayına bayıldım gözüm açıldı resmen :D benim de diktiklerim de ne kusurlar varrr ama onun orada olduğunu bir tek ben biliyorum kusurları bulan da otursun kendi yapsın bana versin geçenlerde 3-5 tl'ke pantolon diktim daha da geri de kumaşım varrr hehehe yaşasın dikiş dikmek :D

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.