"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

İPEK HARDAL / ÇİÇEK MANTAR

14 Nisan 2014
çiçek desenli küpeler, metal düğmeler, dikiş aksesuarları, takılar, ipek bluz

Acayip keyifli dikiş etkinliğimizin en güzide mahsüllerinden biri olan bu hardal renkli ipek bluzu meraklılarına tanıtmaya geldi bugün sıra. 

Burda Dergisinin 12 / 2012 sayısında yayınlanan 119 no.lu kalıbıyla ne kadar atlama zıplama yapabiliriz temalı etkinlikteki son çalışmam bu ipek bluz olmuştu. 



Ürünler geldiğinden beri, Tuhaf Tuhafiye'deki metal düğmeleri kullanmak için fırsat kolluyordum. Zira, burada satılan düğmeler, sıradan birer düğmeden çok, tıpkı stilinizi tamamlayan takılar gibi aksesuar olarak kullanılabilecek ürünler. 

Bluz bittikten sonra, biraz daha büyük düğme bile kullanabilirmişim dedim. Renk ve kumaş kalıitesi açısından daha gösterişli aksesuarlar fazla kaçmazmış. Ama ilk örneğini çalışmadan bunu bilemezdim tabii. Bir dahaki sefere artık ;)dikiş, tasarım, hobi blog

Bluzdaki nervür (kat) görüntüsünü elde etmek aslında zor değil. Tek dikkat edilmesi gereken yaka kısmının düzgün olması. Bunun için birkaç denemede doğruyu buldum. Size de en son haliyle en düzgün şekilde anlatmaya çalışayım. 

Normalde de asimetrik şeyleri seven biri olarak, nervürün tam ortadan başlamasını ya da iki yanda eşit şekilde olmasını istemedim. Kat yerinin nereden başlamasını istiyorsam, orijinal kalıp üzerinde o çizgiyi belirledim (alttaki resim mor okla belirtilen çizgi).

Arkası rahatlıkla görülebilen pelur kağıt kullandığım için, önce orijinal bluz kalıbını masama sabitledim. Bu sayede yeni kalıbın çizim işlemi tamamlandığında yaka kısmında kayma olup olmadığını kolayca kontrol etme imkanım oldu. 

Orijinal kalıbın üzerine yerleştirdiğim yeni kağıtta bluzun sağ (nervürsüz) tarafını olduğu gibi yeniden çizdim. Nervürlü tarafa geldiğimizde ise, katlarımın ne kadar kalın olmasını istiyorsam, o genişlikte çizgilerimi düzgün şekilde çizdim. 

Bu modelin çıkış noktası havalı metal düğmelerimi kullanmak olduğundan, düğmelerin en güzel görüneceği şekilde bir nervür genişliği seçmeye dikkat ettim.

Katlama işlemimi tamamladıktan sonra, alttan görülen orijinal modeldeki yaka çizgisini devam ettirdim (sarı okla gösterilen yer). Böylece katlarım açıldığında yakanın şeklini kaydırma ihtimalini ortadan kaldırmış oldum. 


Yeni yakışıklı kalıbımı ipek kumaşımın üzerine dikkatlice serdim. Kağıdın kat yerlerini açtım ve kaydırmadan kestim. 


Bluzun geri kalanı diğer modellerdeki dikiş adımlarıyla aynı oldu. Yakayı özellikle sıfır yapmak istedim. Bu nedenle arkadan derin bir yaka yırtmacı bıraktım. Bir mantar metal düğmeyi de oraya kullandım. 
Eteğimi hatırlayan KendinDik.Com müdavimleri çıkacaktır. Bu sezon ilk kez giyiyorum. Yalnız, biraz daralmış gibi geldi. Sanıyorum son yıkamada çekti. Yoksa benim bir sezonda daha fazla kilo almış olma ihtimalim zinhar mümkün değil!
ipek bluz, tasarım elbiseler, moda blogları, aksesuarlar, kişiye özel tasarım, yazlık bluz modelleri

İşte bu kadar basit! Tüm havayı veren, doğru kumaşı doğru aksesuarlarla kombinlemek aslında. 


elbise aksesuarları, özel tasarım aksesuarlar, tuhaf tuhafiye, tuhafiye mağazası

Meraklısına Not:


Önden cepli beyaz kalem etek dikiş adımları bu yazıdan takip edilebilir:
http://www.kendindik.com/2013/01/basit-kalplardan-sk-tasarmlar-ckarma.html
Dünya şekeri düğmeler burada:
http://www.tuhaftuhafiye.com/urun/altin-mantar-metal-dugme-8-adet--11-mm-dm003/93766
Mis kolulu yasemin çiçeği küpeler de burada:
http://www.tuhaftuhafiye.com/urun/beyaz-cicek-metal-kupe-a5005/117303
Bu bahsedilen etkinlik de ne ola ki diyenlerinizi ise şöyle alalım:
http://www.kendindik.com/2014/04/heyecanli-cekirgeleriz-biz.html



28 yorum

  1. Çok güzel bir anlatım oldu,ben de denemek istiyorum.Bir de o bebe yakada aklım.Sıra gelecektir umarım.Bu arada eteği bilen sadık çekirgelerdenim bennn..)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sadık çekirge :)) ilk fırsatta o yaka işi de anlatılacak. Bir fırsatını bulsam daha neler neler yapacağım da... :D

      Sil
  2. Anladım! Oldu bu iş, artık böyle kalıplarla oynayarak güzel tasarımlar ortaya çıkarabilirim! Süpersin:)

    YanıtlaSil
  3. Orjinal kalıpla sizin bluz aynı dergide yer alsa "allah allah bu bluzun kalıbı nerde ki " diyerek arardım ben kesin :) Çok güzel bir bluz oldu .Ellerinize sağlık.Aslında o kadar da kolay olmayan bir işi öyle güzel anlatmışsınız ki "aa kolaymış ben bile yaparım "dedirtiyor insana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii bambaşka bir kalıp çıktı ortaya. Yaparsınız elbette neden yapamayasınız ki ? ;)

      Sil
  4. Çok güzel anlatmışsınız. Yapmak farz oldu artık. Yapılacak çok iş var çooook...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel anlatmışsın İrem ağzına sağlık :)) Yapmak şart oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) denediğinde haber verirsin. Senin yorumunu da görmüş oluruz ;)

      Sil
  6. Gıpta ederek hayranlıkla inceledim ve de çok kıskandım.Ben neden böyle havalı şeyler dikemiyorum diye de hayıflandım.Acayip zengin gösterişli bir bluz olmuş.Güle güle kullanın İrem Hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E işte yürüt bu fikirleri. Kendininmiş gibi anlatırsın :D

      Sil
  7. anlatımınız harika, hemen kalkıp dikesim geldi :) teori var en azından dimi :)

    YanıtlaSil
  8. irem hanım o kadar güzel anlatıp teşvik ediyor ki, eline iğne almayan ben "yaparım canım o da ne ki, en fazla kumaş ziyan olur." diyorum. nasıl özgüveni bu hususta yüksek bir çekirgeysem artık :) hele kız çocuk kıyafetlerine "hıh canım şuna bak, el kadar şeye koydukları etikete de bak. ben bunu hemencecik yaparım". diyip işin içinden çıkıyorum. Bu gidişle ben okuyarak bayağı bir havalara gireceğe benziyorum.
    tuhaf tuhafiyedeki ürünler gerçekten çok zevkli. Bu yaz tuhafiyeye daha da iddialı ürünler gelecek bence. Düğme ebatına yaptığınız yoruma dayanarak...
    Tekrar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuhaf tuhafiyede daha bir bu kadar ürün kataloglanmayı bekliyor :/ ama bu düğmelerin bir büyüğü şu an sitede satılıyor zaten. Altın takmış gibi oluyor insn :)))

      Sil
  9. Biz Türkler severiz altını :) Doğan bebeğin ilk yıkama suyuna bile altın atarız. :) Düğmemiz küpemiz kocaman olmuş ne güzel, hem bize her şey yakışır ki...

    YanıtlaSil
  10. Anlatım çok iyiy di.dikişi bu şekilde uyarlamak, çok güzel.teşekkürler.ayrıca bir dikiş sever olarak,dikiş sevdanıza hayranım.Tuhaf Tuhafiye nin ürünlerinin kalitesine ve farklılığına güveniyoruz.Overlok makinanız da gözümden kaçmadı.negüzel evinizde yeni neşelere yer açmışsınız.Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten çok iyi oldu bu anlatım. hafta sonu kalıpsız iki plili basit bir çan etek kesmeye çalıştım,ne kadar zorlandım anlatamam neyseki bir yerde jeton düştü de kesimini hallettim.ben de yakalı bluzu dört gözle bekliyorum.ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaptıkça kolaylaşır merak etmeyin ;)

      haftaya yazarım onu da bir ara :D

      Sil
  12. Gene gene geneeeee süper olmuş anlatım iştah kabartiyo :)

    YanıtlaSil
  13. Anlatım iyi güzel de! Ben aslında bu fotoğrafların kalitesini merak ediyorum kendi çektiğiniz fotolar bile özel çekilmiş gibi.Fotoğraf makinesiyse markasını,özel bir fotoğraf progmamıysa öğrenmek isterim ne kadar uğraşsam benimkiler olmuyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de fotoğraf kalitemden henüz o kadar memnun değilim. makina olarak Canon Eos 650 d kullanıyorum.

      Sil
  14. çokk güzel, çok başarılı..... kumaş modele güzel gitmiş.... güzel dikilmiş.... modelimiz eserini güzel taşımış... daha ne olsun.

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.