"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

KARANFİLLER

12 Temmuz 2018

yazlık elbise, çiçekli, straplez, dikiş, moda

İlk gençlik yıllarımda, rock müzik dışında ruhuma hitap edebilen Türkçe şarkıları pek bulamazdım. Ne de olsa bizim neslimiz için Türkçe pop Erol Evgin'den çıkıp, talihsiz bir manevrayla Yoncimik sapağına girmişti.  Ama ruhuma dokunan birkaç istisnayı da unutamam.

Yeni Türkü'nün "Karanfiller"i mesela, nasıl da coştururdu ruhumu. O karanfiller benim gözlerimde açardı. Benim ruhumda kızıllanırdı yaprakları. Daha açar açmaz dalgalanan uçları gibi pırpır ederdi içim. Yaş 15 :)

Aradan geçen yıllarda ne karanfiller söndü içimde. Kaç tanesi dalında kırıldı gitti. Nasıl oluyor bilmiyorum ama o karanfil tohumları ha bire açmaya devam etti içimde inatla. O tomurcuklar fırfır eteklerini her salladığında, ruhum tutuşmaya devam etti. Uçasım geliyor hâlâ her bahar rüzgarlarında uzaklara.

Gün oluyor, devran dönüyor, en büyük dertler bir anda kendini bahara bırakıp gidiyor. O dertlerin ezici ağırlığına fazla aldanmamayı hâlâ öğreniyorum tabii. Çok çalışıyorum meselâ. Çalışmayı hiç bırakmıyorum. Üretmeyi hiç bırakmıyorum. En boğucu zamanlarımda bile, inatla çalışıyorum. İşin içinden çıkamadığım zamanlarda, aklımla sonunu göremediğim kuyulara atılmış gibi hissettiğimde bile elimden gelen tek şey daha fazla üretme inadı oluyor. Benim karanfillerim bugüne kadar böyle tutuna geldi hayata.

Ah bu sitede yazmaya fırsat bırakmayan ne heyecanlı projelerim var daha bir bilseniz! Yakında birkaç tanesini paylaşmayı heyecanla bekliyorum, hâlâ beni okuyanlar kaldıysa tabii :))
 
dikiş öğren, elbise dikişi, kendin dik
Elbette, kendimi iyi hissetmek için yaptığım üretkenliğin kayda değer bir bölümünü en sevdiğim hobim dolduruyor. Geçen sene diktiğim ama hakkını ancak bu sene verebildiğim bu karanfilli elbiseyi de paylaşmaya daha yeni fırsat bulabildim. 

Bu şahane elbise modeli Burda dergisinin 08/2016 sayısında çıkmıştı. Hatta dergiyi elime alır almaz instagram sayfamdan hemen uyarıda bulunmuştum: "Yeni sayı gelmeden bu sayıyı hemen alın, sonra bir ara dikeriz birlikte" diye! Umarım almışsınızdır. Model nefis! Gerçi ben dergiyi aldıktan ancak bir yıl sonra dikebildim. Paylaşmam için de onun üzerinden de bir yıl geçmesi gerekti ama, geç olsun güç olmasın. 
Burda Style 08/2016 no. 105 #105
Daha detaylı incelemek isteyenler veya kalıbı pdf olarak satın almak isteyenler için modelin linki budur: https://www.burdastyle.com/pattern_store/patterns/bodice-dress-082016

Aslında ben de modelin düz ve verev kesimlerini daha güzel gösteren bir kumaşla dikmek istiyordum. Ama şu karanfilleri görünce kim dayanabilir ki almamaya? 

Elbette benim 1.62'lik selvi boyuma ancak diz kapaklarında biten bir boy yakışıyor. Daha uzun boylu olanlar buyursun uzatsınlar etek uçlarını efendim. Zaten onlara ne giyseler yakışmıyor.

Malum elbisemiz yaz. İçimizde açan karanfiller hâlâ ara ara uçuşma isteği uyandırdığından, ben şu straplez yakaya bir bant ekleyeyim en iyisi diye düşündüm. Straplezin uçlarını yumuşak balenle kapattığım için de tek şeritlik de olsa askı kullanmak yakayı da daha iyi topladı. Bu modeli dikecekseniz, aklınızda bulunsun ;)
karanfiller, yazlık elbise modelleri, straplez, dikiş öğren

Eh hadi, benden şimdilik bu kadar. Uzun bir aradan sonra yeniden açılışı yapabildim ya buna da şükür. Devamı da yorumlarınızla gelecektir elbette ;) 

Sandıkların anlamı kalmadı, aman ha içinizdeki karanfillere sahip çıkın :)
Sevgiyle kalın. 





11 yorum

  1. Aaa, ne demek okuyan var mı, bak hem de mail gelir gelmez açtım okuyorum :)
    Ben bu elbiseyi birlikte dikelim dediğin zamanı çok iyi hatırlıyorum, ve daha dün dergi karıştırırken bu model geldi elime ve aklıma geldi senin o paylaşımın, dikmeye başladın diye kalmış aklımda, niye yayınlamadı ki hala dedim. Ay nasıl uzun uzun yazdım :):) Neyse, özetle, içime doğmuş senin yayının :D:D
    Elbise harika olmuş, eline sağlık, dikmem lazım benim de kesin, straplez deneyimim de yok hiç, denemiş olurum ;)
    (Yoncimik sapağına giren pop kısmında koptum :D:D:D )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam o halde en sadık okurum için bu modelden bir elbise daha dikiyorum, sonra da tane tane paylaşıyorum. :)) Hem vaktinde dergiyi almış, hem okumaya devam etmiş, hem de uzun uzun yorum yazmış ben daha ne isterim! :D
      Sevgiler!

      Sil
  2. Okumaz olurmuyuz senin yazılarını okumak sevdiğim bir filmi izlemek gibi mutlu ediyor tebessüm ettiriyor uzatma arayı bu kadar dikiş bir kadına bu kadar güzel mi yakışır yakışıyor sana Selvi boylu yine güldürdün beni hep gül inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Hem işlerden fırsat bulmam, hem de böyle başkalarına da umut ve keyif verecek yazı yazabilecek ruh haline kavuşmayı beklemem gerekiyor yeni yazı için! İşim çok yani! Umarım bundan böyle düzene koyabilirim.
      Sevgiler :))

      Sil
  3. Okuyoruz tabii hala okumaktan keyif aldığım bir kaç blogtan birisiniz. Zaten kim kaldı ki bir elin 5 parmağı gibi :) Elbisenin oturuşu, stili, deseni her şeyi çok güzel görünüyor elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgiili dyg! Siz okuduktan ve yorum yazacak incelikte olduktan sonra, ben yazmayı bırakmam burada.
      Sevgiyle,

      Sil
  4. mail kutumda görünce hemen açtım.ama ben ara sıra instagrama da girip bakıyorum hesabınıza.bırakmayın yine yazın.okurken sürekli tebessüm ediyorum yazılarınızı.üstelik bir elbise birine bu kadar mı yakışır.elinize sağlık.içimizdeki umutlu çoçuk, karanfiller hiç solmasın. arayı açmayın bu kadar.size bursadan kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogu okuyanların dışında epostaları açanlar var mı hâlâ ikinci sorumdu. İkisini de yanıtladığınız için çok teşekkür ederim :) Bursa'ya sevgiler!

      Sil
  5. İrem hanım kusura bakmayın.yanlışlıkla bastım eşimin adına yayınlandı.ben serpil benal.biraz teknoloji ile aramız limonidir de.

    YanıtlaSil
  6. ELLERINE SAGLIK COK GUZEL OLMUS SAGLIKLA KULLAN BENDE BEKLERIM

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.