"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Akris Koleksiyonu çakması Peplum ceket yolda!

10 Eylül 2012

akris ceket 2010 koleksiyonu kendin dik
Vogue’un çakma tasarımcı kalıplarına bayılıyorum :) Bu sefer de Akris’in 2010 sezonu koleksiyonun neredeyse aynısı olan  V8718 ceket takımını çıkartmışlar:
v8718 vogue dikiş kalıpları akris ceket
Aslında aylar önce piyasaya sürdükleri bu kalıp zarfının içinde 5 ayrı model var (ceket,t-shirt, elbise, kalem etek ve pantalon). Ben modeli gördüğüm anda peplumlarından ziyade kol detayına bitmiştim. Geçtiğimiz günlerde sonbahar için bir ceket yapmaya karar verdiğimde ise birkaç ay önce sipariş vermiş olduğum bu kalıbın zarfını koşarak açtım.
Kullanacağım astarın ceket renginden kontrast bir renkte olmasını istedim. Peplumların ön kısmındaki kıvrımı farklı vererek astarın görünür olmasını hayal ediyorum. Astar kumaşını seçerken ince koton olmasını tercih ediyorum. Kotonun yumuşacık hissi, giyerken çok hoşuma gidiyor; daha rahat hareket etmemi sağlıyor. Üstelik daha ucuz ve daha kolay dikiliyor. 
 
İşte astarın görünümü böyle. Henüz astarı cekete dikmeyi tamamlamadım. Peplum kısmının önce astarlanıp dikilmesi gerektiği için daha sadece yarısını ceketle birleştirdim. 
peplum ceket dikiş aşamaları
Cekette kullandığım kumaş rengi, astardaki yaprak desenlerinin rengiyle uyuşuyor. Ceket tamamlandıktan sonra bir WOW etkisi yaratmayı umuyorum ama hadi hayırlısı… neye niyet neye kısmet  :P
Kollar… Ah kollar! Aslında bu kalıbı almamın tek nedeni bu harika kol detaylarıydı. Ceketin gerçek tasarımcısı bu kol detayını çeşit çeşit kullanmış orijinal koleksiyonunda (AKRIS resort collection 2010); Vogue dikiş kalıpları da 1.5 sene kadar sonra sadece ceket kalıbında uygulamış bu tasarımcı çakmasını (v8718).
Bu kalıbı ilk kez deneyecek olmama rağmen, kolları kalıpta verildiği şekilde kullanacak olsam katlanmış balonumsu bir kol detayıyla başbaşa kalacağımdan endişe ettim. Hani şu masallardaki çirkin prenseslerin balo kıyafetleri gibi… (evet ben 3.5 yaşında bir çocuk annesiyim ve şu aralar en çok okuduğum kitap Sakar Cadı Vinnie serisi…)
Bu katlama tekniğini daha önce de bir başka tasarımcı modelinde denemiş ve bayılmıştım. Blogun sıkı takipçileri bunu Roland Mouret isimli tasarımcının ünlü Galaxy Dress kalıbından diktiğim kıyafetten hatırlayacaktır. Bilmeyenler de benim Kendin Dik felsefemin medar-ı iftiharı olan bu projenin detaylarına şuradan ulaşabilir: Galaxy Dress
tasarımcı elbise roland mouret
Ne yazık ki daha hala ceketlere torbalama tekniğiyle astar dikmeyi beceremiyorum :( Her ne kadar bu ceket modeli o tarz bir astar dikimi gerektirmese de, çok fazla elde dikiş yapılması gerekiyor ki bir elbiseyi 5 dakikada dikmeye alışmış bir tembel terzi için bu işler iğne oyası gibi geliyor :)
Ceketin yakası düz dik yaka şeklinde geliyor; bu sebeple dikişi de çok kolay. 
Yakanın işten dikilmiş hali…
Yakanın ters yüz edilmiş, ütülenmiş ve dikilmeye hazır hali… 
Yakayı dikilmeye hazır hale getirdikten sonra cekete makina ile diktim. Astar kısmını ise elle dikmem gerekecek. 
yaka dikişi ceket
Geri kalan tüm kısımlar elle dikilecek  :(
elde dikiş ceket astar
… ve birkaç gün içinde bu manken gibi havalı pozlar verilecek :P
görüşmek üzere! 

Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.