"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

EN KOLAY T-SHIRT ELBİSE YAPIMI

23 Eylül 2012

Öyle kolay, öyle basit ki kendi giysilerinizi kendinizin dikmesi! Yani öyle her diktiğinizin de gece kıyafeti gibi ya da moda dergilerinde boy boy pozlar verircesine olması gerekmiyor. 
Eğer hazır giyim dünyasının bir tüketicisiyseniz, kendi dikeceğiniz kıyafetler de ortalama bir dikiş bilgisiyle pek de güzel bir hazır giyim alternatifi olabilir kendiniz için. 
Temel kalıplar kullanarak çok çeşitli giysiler elde etmeniz mümkün. Örneğin bu elbise çok basit bir tshirt kalıbıyla ortaya çıktı… 
Hadi t-shirt dikmesini de mi bilmiyorsunuz? Sorun değil! Hazır bir t-shirt kullanarak da bu elbiseyi kolayca üretebilirsiniz.
Tek ihtiyacınız olan altına eklemek isteyeceğiniz yarım metrelik bir kumaş. 
Örneğin ben evde başka bir dikiş projemden arta kalmış bu kot kumaşını değerlendirmek istemiştim. Üstüne de aplik becerilerimi artırmak için uyduruktan bir yama yaptım. Tasarımcı ben değil miyim? İstediğimi yapar, adına da tarz yarattım derim! 
penye elbise aplik stil
Tek yapmanız gereken, kalça ölçünüzü dikkate alarak, istediğiniz uzunlukta bir kumaşı tshirt’ünüzün altına dikmek! Artık o kumaş parçasını nasıl süsleyeceğiniz size kalmış. 
Yalnız, bir konuda dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Eğer kullanacağınız kumaş, benimki gibi penyeden daha ağır bir kumaş olacaksa, tshirt’ünüzü birazcık uzatabilir.
Ya da birazcıktan fazla…

Neyse ben şimdilik elbiseyi biraz daha yukarıya toplayayım da, yazıdan sonra bağlantı yerinden kısaltırım. Aman da nasıl rahat bir giysi oldu böyle! Yarım saatte sıradan bir tshirt bambaşka bir elbiseye dönüştü. Siz de sıkıldığınız penyelerinize bir benzerini uygulamaya ne dersiniz? :D
penye elbise kot etek
Aynı tshirt kalıbından blog hayatımın başında ürettiğim bir başka giysi için şu adrese gidebilirsiniz isterseniz: Basit Tshirt kalıbından farklı tasarımlar çıkarmak…

tshirt kalıbından farklı tasarımlar çıkar
keyifli dikişler, bol güneşler!


Hiç yorum yok

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.