"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

TÜRKİYE'NİN KUMAŞ PAZARI HARİTASINI ÇIKARTALIM!

08 Eylül 2013


GÜNCELLEME:   Harita çıktı! Yeni eklemeler için şu adrese mesaj bırakmanızı rica edeceğim: 




Bir fikrim var!

Türkiye'nin dört bir yanında semt semt kumaş pazarlarına ilişkin bir haritamız olsa ne güzel olurdu öyle değil mi?

Mesela ben güzel ülkemi sürekli gezerim iş için / keyif için. Her gittiğim yerde pazarlara girmeyi severim. Ama hangi pazarın nerede ne zaman açıldığını bilmiyorum. Üstelik kumaş bulabileceğim pazarların nerede olduğunu hiç bilmiyorum. 

Düşünsenize? Daha önceden gitmediğiniz bir yere gideceksiniz ve hazır gitmişken oradaki en ilginç kumaş pazarlarına uğramak için elinizde bir harita var! Ben böyle bir kaynağa sahip olmayı çok isterdim doğrusu :)

Ama bunun için yardımınıza ihtiyacım var. Bunun için herkesten en az 1 kere gitmiş oldukları (kulaktan duyma bilgi olmaz!) bir kumaş pazarının:
  1. tam adresi (yol tarifi de ek olarak verilebilir)
  2. hangi günlerde açık olduğu
  3. (varsa) fotoğraflarını
göndermelerini rica ediyorum. 
Eylül ayı boyunca gelen bilgileri toplayayım. Sonra gelen bilgileri interaktif bir haritaya yerleştirir, sonra da herkesin kullanımına açık şekilde internetten paylaşırım. 

Nasıl olur? Katılır mısınız? 
İstanbul, Kayseri, Malatya, Trabzon, Adana... İl il... Semt semt... Nerede oturuyorsanız... nereyi biliyorsanız...

Bilgileri bana özel olarak atabilir (kendindik.com@gmail.com) ya da yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Fotoğraf göndermek isteyenler de yorum kutucuğunun sol altındaki ikona tıklayıp dosya ekleyebilir. 

Bence çok faydalı bir eser olacak. Katılan herkese şimdiden teşekkürler :))


132 yorum

  1. Ben Ankara Küçükesat semtindeyim ama semt pazarlarında kumaş satılmıyor sosyete pazarlarındada yok mağazalarda var ama düşüncenizi beğendim dikişle uğraşan bizler için büyük kolaylık olur .

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten süper bir fikir! Gittiğimiz şehrlerde kumaş pazarlarını bilmek çok güzel olur:) Ben Ümraniye kumaşçılar sokağı ve Kadıköy' deki cuma pazarını biliyorum. Foto ve adresleriyle hemen mail atıyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. BeyzElif Desing8 Eylül 2013 10:56

    çok iyi bi fikir bende bende varım :)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle merhaba..yaptıklarını takip ediyorum,çok başarılısın,tebrikler.İstanbul için ilk yorum benden gelsin.1-SALI PAZARI:Ama aynı yerde cuma günleri kumaş ve dikiş malzemeleri satılıyo.Çok ucuza harika parça kumaşlar alabiliyosunuz.Yerine gelince Hasanpaşa da kadıköy meydanında kuruluyo. 2-ÜMRANİYE KUMAŞÇILAR SOKAĞI:Eski İGDAŞın karşı sokağına girince sağlı sollu bir sürü dükkan var.Önlerinde parça olarakda satılıyo.Bende yıllardır dikiş diken biri olarak bana en yakın buralardan alışveriş yapıyorum.Birde fatih pazarını duydum ama hiç gitmedim.

    YanıtlaSil
  5. sizi sürekli takip ediyorum.ben izmir de oturuyorum.önümüzdeki hafta Ankara'ya gelicem.blogunuzdan alışveriş yaptığınız kumuaşçınızı öğrendim.vaktim kalırsa mutlaka gidicem.bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim kalbi güzel kadın.merakla bekliyorum .emeğinize yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim :)) İzmir'den gelip İzmir caddesini ziyaret etmek bir klasiktir zaten :D

    YanıtlaSil
  7. Harikasınız! Teşekkürler. Ancak Ümraniye Kumaşçılar sokağının tam adresini almam lazım. Ben oraları bilmiyorum mesela. Haritada yerini tam bulabilmek için tam adres gerekiyor. Pratik yol tarifini yanına yazarım.

    YanıtlaSil
  8. ne güzel! siz hangi ilimizden katılacaksınız güzelik yarışmamıza? :))

    YanıtlaSil
  9. Miray Hızır gibisin! Mesajını aldım teşekkür ederim. Çok yardımcı oldu.

    YanıtlaSil
  10. Ben de Ankara'dayım ve benim de bildiğim bir kumaş pazarı yok ne yazık ki :/
    Belki bir bilen vardır da biz de sebepleniriz bu çalışma sonunda :)

    YanıtlaSil
  11. mrhabalar gemlik salı pazarını söylemek istiyorum birde bursada çok arayıp sonunda bulduğum kilo ile satan bir yer buldum tıklım tıklım kumaş raflara sıkıştırılmış bursadakiler bilir belki ben yeni buldum reyhan mahismail hakkı cad no 2 osmangazi bursa kartından yazıyorum başka bursalı arkadaşlar varsa lütfen pazarı dükkanı yazsınlar

    YanıtlaSil
  12. aaa nefis! Evet, Bursalı arkadaşlardan ek bilgi rica edelim...

    YanıtlaSil
  13. Bana bu kadar ilham veren bir insana bugüne kadar hiç yazmayarak ayıp ettim doğrusu. Ben terzi bir annenin kızıyım, ancak 80 li yıllarda dikiş dikerek evini geçindirmek ve sürekli angarya dikiş getiren akrabalara karşı çok yumuşak yüzlü olmak annemde dikişe karşı ciddi bir nefret oluşturdu. Sürekli olarak bu kıza düğme dikmeyi bile öğretmem diye söylenerek büyüttü beni. Ben de maşallah bir merak edip bu yaşıma kadar bir oturmadım makinaya. Geçen yıl Laçin ve sizi keşfedene kadar da hiç öyle bir niyetim yoktu. Ancak sizin dikiş maceranız acaba ben de yapabilir miyim diye bir heves oluşturdu bende. Aslında el işleri konusunda aşırı derecede beceriksizim, adeta ince motor gelişimini tamamlamamış bir insanım. (30'umu geçmeme rağmen hem de) Ama terzilik yapılan bir evde büyümek giysilerin gerçek değerleri hakkında sağlam bir fikir oluşturuyor insan da. Mağazada beğendiğin bir çok şeyin kumaş kalitesini ve ne kadar edeceğini anlamak bir yönüyle lanet bir yönüyle de bir hediye. Ne dersin İrem alayım mı artık ben de bir makine acaba becerebilir miyim?

    YanıtlaSil
  14. Şimdi benim dikiş dikme becerisi konusunda şöyle bir bilimsel ölçütüm var. Hatta bunu "Kendin Dik Dolabı"nın başında da yazılı tutarım:


    - eğer iğne ve ipliği kendinizi yaralamadan elinizde tutma becerisi gösterebiliyorsanız, siz de sevdiğiniz giysileri kendiniz üretebilirsiniz!


    Hepimizin Coco Chanel olması gerekmiyor. Özenle, keyifle dikiş dikmeye başladıktan sonra evdeki kırlentleri bile dikseniz o bile büyük bir keyif! Yeter ki öğrenme sürecinizde kendinize karşı sabırlı ve anlayışlı olun. ;)

    YanıtlaSil
  15. KarTaLiçe yuVası8 Eylül 2013 13:44

    Merhaba :) Istanbul Fatih Çarşamba pazarında kumaşlar var. Çok güzel cik farkli kumaslarda Çarsamba semtinde Yavuzselim cad. Dükkanlarda yerini alıyo sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. yeşim dölekoğlu8 Eylül 2013 14:35

    Merhabalar,
    Öncelikle kumaş pazarı fikri için sizi tebrik ederim. Bende Batman'da oturuyorum, burada da kumaş pazarı yok ama kumaşçı magazalarının çok bulunduğu bir yer, fiyatlarda inanılmaz uygun benim sürekli kumaş aldığım bir yer var Aksoy kumaş pazarı diye açık adresini bilmiyorum ama öğrenip yazabilirim..

    YanıtlaSil
  17. yine süper fikirler İrem'den! Çanakkale için yardımım olamayacak ama 8 yıl yaşadığım İstanbul'dan favori pazarımı yazayım bari: Bakırköy Cumartesi Pazarı. sanırım 30-40 civarı kumaşçı tezgah açıyor orada.


    Adres: Bakırköy, Bağlar Mevkii Sk, 28-30, 34144 Kartaltepe, İstanbul, Türkiye - İstanbul


    Yol Tarifi: İncirli metrodan inip lunaparkın içinden geçin, pazar orada başlıyor. Bakırköy Adliyesinin yanı.


    Bulmanın En Kolay Yolu: Cumartesi sabah Bakırköy İncirli metro durağına gidin, kadın seline bırakın kendinizi ;D

    YanıtlaSil
  18. Batman mı? Harika! Ne güzel işte... Tam istediğim gibi :)) Adresi bulup gönderirseniz çoook mutlu olurum :D

    YanıtlaSil
  19. Not ettim. Süpersin :) Çanakkale'de yok mu hiç gerçekten kumaş pazarı / kumaşçılar çarşısı?

    YanıtlaSil
  20. ben bursa da öğrenciyim çok severim kumaş pazarlarında gezmeyi.Bildiğim en ucuz ve en güzel kumaş pazarı Bursa kapalı çarşıda.Üstelik bu pazarı herkes bilmiyor benden söylemesi ;)) Yol tarifi veriyorum
    Şimdi okçular çarşını geçin,tuz pazarına girin tuz pazarının sonuna doğru giderken sağ tarafınızda yeni yapılmış kültür merkezi mi yoksa kafe gibi bi yer mi tam açılmadığı için bilmiyorum ne olduğunu onu geçince bebek kıyafetleri satan küçük dükkan var ordaki ara sokaktan girin ilerde selahattin amcayı görürsünüz zaten.Her türlü parça 1,5 olup selahattin amcaya istek yaptığım zamanları bilirim.bir seferde 20 liraya bir sürü çeşit kumaş alan arkadaşlarım var.Bir de bursalılar bilir belki yeşilde kot kumaş satan bir pazar varmış oldukça uygun olduğu söyleniyor bu sene orayı bulmayı hedefliyorum :))

    YanıtlaSil
  21. Balıkesir bandırma daki en iyi kumaşçılarda meşhur pazartesi pazarında.Pazartesi pazarında muhtarlık binasını geçince sağ tarafınıza iyi bakın görüreceksiniz :)

    YanıtlaSil
  22. Bunlar harika bilgiler! Ama bana cadde. sk. no vs gibi tam adres lazım. çünkü haritaya ona göre yerleştireceğim. oraları bilmeyenlerin de kolayca bulabilmesi amacıyla... tam adres gönderebilir misiniz çok rica etsem? :)

    YanıtlaSil
  23. Aynen yukarıda belirttiğim gibi tam adres lütfeeennnn

    YanıtlaSil
  24. Yarın oraya gideceğim nasipse fotoğraflayıp adresle birlikte maillerim akşamında size :))

    YanıtlaSil
  25. slm kırklarelinde bi kumaşçı bilen varmı buraya geleli 1 sene oldu ama kumaşçı dükkanı bulamadım 2 yer var ama 1 i sadece basma tarzında kumaş satıyor biride kendi dikiş atölyesinin de hem dikip hem satıyor ordada fazla kumaş çeşidi yok yardımcı olursanız çooook sevinirim burda kendimi çok yanlız hissediyorum :( hiç alışamadım

    YanıtlaSil
  26. bende bandırmalıyım ama orasını bilmiyodum bayram tatilinde gidince gidicem bakalım teşekkürler.muhtarlık binasından aşağı ya doğru mu yoksa yukarıdamı

    YanıtlaSil
  27. Oylum Dil Bitir9 Eylül 2013 00:00

    Bursadaki kumas pazarı ni hic dduymaistim ama heykel de tayyare kultur merkezini gecince ikinci aeada karsilikli kumas dükkanları var zaman zaman magzalarda gördüğünüz giysilerin kumaşlarıni gorursunuz .ben istanbula sadece kadikoy kumas pazari ocin gittigimi bilirim ozellikle aksesuarlar harika goruntulerini paylasirim isterseniz

    YanıtlaSil
  28. Bu fikrine bayıldım en çok bu benim işime yarıyacak galiba ben ki Bursa da büyüdüm en az ayda bir giderim gelen yorumlara baktığımda Bursa da bir kaçının dışındakileri hiç duymamıştım .İnşallah bir dahaki gidişime kadar tam yelerini öğrenebiliriz .Ayyy ben çok sevdim bu projeni :))))

    YanıtlaSil
  29. bu sayfanın adresini veya konuyla ilgili facebook sayfası linkini etrafınızla paylaşır mısınız? belki bu sayede hem kırklareli'nde hem de Bandırma'dan aradığınız bilgileri başkalarından temin edebiliriz.

    YanıtlaSil
  30. Bursa'da tarif ettiğin yerle ilgili açık adres de verebilir misin? Dışarıdan gelen birinin haritadan bulması gerek. ona göre bilgi girebilirim haritaya

    YanıtlaSil
  31. O halde duyuruyu yaymama yardımcı olur musunuz? Bilen herkesin katkı yapması güzel bir harita çıkarmamızı sağlayacaktır. Sayfa adresini ve / veya facebook'taki ilgili postun adresini paylaşabilirsiniz.
    Ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar fazla bilgi toplarız.

    YanıtlaSil
  32. Ankara'da İzmir Caddesi'ni söylemeye gerek yok sanırım:) Ama Sincan'da Şahin Kumaş Pazarı var. Parça ve kilo ile kumaş satıyorlar. Ayrıca dantel, tela, fermuar falan da bulunabiliyor. Kayınvalidem Sincan'da oturduğundan arada uğruyorum. İç içe küçük odalardan oluşan karanlıkça bir dükkan ama göz korkutmasın sahipleri düzgün insanlar:)


    Adres: Atatürk Mh. Melek Sk. Kocamanlar İş Merkezi No:18/18 Sincan/Ankara


    Sıhhiye pazarında bulabildin mi kumaş?

    YanıtlaSil
  33. Merhaba İrem Hanım. Bir süredir sitenizi takip ediyorum. Veee size bayılıyorum :))) Evde hiç kullanmadığım bir dikiş makinem var(dı) :)) Sizin sitenizi ziyaretlerim sonrasında bende bir dikiş aşkı peyda oldu. Kendime basit bir pijama altı diktim ya da en azından dikmeye çalıştım :)) ( dikene kadar makineyi 2 kere bozdum, çaktırmayın ) İnşallah ilerleyen zamanlarda sizin kadar başarılı olurum bu konuda...,

    Neyse asıl konumuza gelelim... Ben 1 yıldan beri Karabük'te oturuyorum. Sizin başlığınızı okuduktan sonra aradım, taradım, sordum, soruşturdum ama ne yazık ki Karabük'te kumaş üzerine sadece bir tane dükkan bulabildim. O da Bursa Kumaş Pazarı. Ben yine de tam adresini yazayım. Belki Safranbolu'yu ziyarete gelenler olur . Gelmişken bir de Karabük'e uğrayalım , hatta uğramışken kumaş da alalım diyenler olur diye düşündüm :)))

    Adres : Bayır Mh. Fevzi Fırat Cd Fatih Bulvarı. No:72/A Merkez Karabük

    Herkese mutlu dikişler :))

    YanıtlaSil
  34. oya hanım biraz daha açıklayıcı yazarmısınız adresi merak ettim biz okadar dolaştık oraları bulamadık

    YanıtlaSil
  35. Harikasınız! Çok teşekkürler :)) Yazıyı link olarak başkalarıyla da paylaşırsanız (facebook vb üzerinden) belki daha fazla adrese de ulaşabiliriz hep birlikte.


    Bu arada, o makinanın yağı bitmiştir beklemekten. Ondan 2 kere bozulmuştur. Kesin bilgi ;)

    YanıtlaSil
  36. :))) Aaa süpersin. Bak hiç bilmiyordum o tarafı. Merkeze uzak tabii. Sen de kayınvalideye gideceğim ayağıyla kumaşçı geziyorsun öyle mi?! ;)


    Sıhhiye pazarı rivayeti devam ediyor. Hatta bu yazı aklımdaydı oraya giderken. Ama ben kumaş falan göremedim. Gören varsa ne olur hayrına yazsın diyeyim :)

    YanıtlaSil
  37. Öncelikle evime yakın olan pazardan bahsedeyim; Beygah pazarı Perşembe günleri açık oluyor, İstanbul Esenyurt'ta fakat tek bir kumaşçı var ama büyük bir tezgah genelde parçası 5 ya da defosuna ve boyuna göre 3TL,
    5TLlik olanlar 2,5 mt boy ve genelde de baya enli kumaşlar -defosuz- oluyor. topta kumaşlar da mevcut. Yolunuz Beylikdüzüne düşerse Perşembe günleri mutlaka gidin derim, fabrikalardan artan kumaşları satıyolar Bershkayı farkettim mesela
    Adres Tarif kısmına gelirsek Beylikdüzü Belediye durağında İndikten sonra E-5in Real Bauhaus tarafına doğru içeri yürüyorsunuz 7-8dk kdr, sonra kime sorsanız söyler ztn.


    bir de Fatih Çarşamba pazarı var başka arkadaşların da söylediği gibi, 2-3 kez gittim ve tanesi 50kr, tanesi 1TL den acayip uygun ve güzel parçalar aldım orası çok büyük ve karışık olduğu için tarif etmesi inanın çok kolay değil, gittiğinizde üşenmeden soracaksınız pazarcılara kimi bilmicek kimi yanlış tarif etcek ama sonunda bulacaksınız tabi ben sadece kumaşçıları bulmaya kanalize olmuştum eğerki dur şuna da bikiim buna da bakiim derseniz çıkamazsınız içinden kolay kolay, çıkaracağın haritayı merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  38. Beylikdüzüyle ilgili ilk kez bilgi geliyor. Çok teşekkürler! Umarım diğer illerden de bolca bilgi toplayabiiriz. Başka illerde oturan ve konuya ilgi duyabilecek tanıdıklarınız varsa lütfen sayfanın adresini onlarla da paylaşın. Umarım ay sonuna kadar çok güzel bilgiler toplamış oluruz. Böylece her gittiğimiz yerden de kumaş alma imkanına kavuşuruz :)))

    YanıtlaSil
  39. merhaba bende yalovadan alıyorum kumşlarımı , alıp alıp dolduruyorum dolabımı :)

    yalovada kapalı pazar yerinin yanındaki sokakta kuruluyor, ben genelde cumrtesileri gidiyorum, pazrtesi ve çarşamba da kuruluyor. haritadan yerini gösterdim :)


    http://3.bp.blogspot.com/-4PGXvlnY_74/Ui3X72iSyzI/AAAAAAAAA74/x548_uTLwAU/s1600/kmspazr%C4%B1.jpg

    YanıtlaSil
  40. 1. harikasınız!
    2. nerelerdesiz ne zamandır?... ;)

    YanıtlaSil
  41. ben de Çanakkaleliyim ama ucuz kumaş pazarı pek yok,varsa kapalı çarşıda var merkezde

    YanıtlaSil
  42. Normal kumaş mağazası mı kapalı çarşıda dediğiniz yer? Eğer ucuz kumaşçıysa ya da parça kumaşçıysa onu da ekleyelim listeye.

    YanıtlaSil
  43. Tabiki duyururum canım :))))

    YanıtlaSil
  44. 1. :)

    2. çok yoğun bir yaz geçirdim, ev dekorasyonu nu değiştirdim , sünnet hazırlıkları yaptım, düğünümüzü yaptık geçen hafta, sonra egeye indik birkaç gün tatil yaptık, bitti çok şükür bütün işler, küçük oğlanda ana okuluna başladı, artık dikişe daha fazla zaman ayırabileceğim :D

    YanıtlaSil
  45. Merve Denlikol10 Eylül 2013 12:42

    Merhabalar. Bu orjinal fikir için kutluyorum sizi. Ben Eskişehir'de yaşıyorum. Burda ucuz kumaşlar satan Hamamyolunda iki adet Bursa Kumaş Pazarı var . Google mapsten sadece tek dükkanın yerine ulaşılabiliyor. Ancak Eskişehir'e geldiğinizde Hamamyoluna mutlaka uğrarsınız.Çünkü küçül şehrimin gidilecek belli başlı yerlerinden. Burada kime sorsanız kumaş dükkanlarını size gösterir:) Birde her çarşamba günü Atatürk Bulvarında kurulan Çarşamba Pazarı var. Bir Lale Sokak sadece kumaş sokağı. İstanbul ve Bursadan gelen harika kumaşları maximum 3 tl ye bulabilirsiniz. 1 tl gibi fiyatlarda 2 metrelik muhteşem parçalar bulmak mümkün.

    Eskişehir Bursa Kumaş Pazarı: Bursa Kumaş Pazarı, Deliklitaş Mah., Savtekin Cad. 10/A, Eskişehir



    Eskişehir Çarşamba Pazarı Kumaş Sokağı : Atatürk Bulvarı, Lale Sokak, Eskişehir.


    http://merveninhobileri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  46. arkadaşın bahsettiği yer burası sanıyorum, bende birkere gitmiştim, mağaza şeklinde 2-3 kat bayağı büyük bir yer, hertürlü kumaşı bulmak mümkün,

    http://2.bp.blogspot.com/--h2hHnKMpZY/Ui7s9gfXp0I/AAAAAAAAA8M/ho7L6L5Luwg/s1600/brsakm%C5%9Fpazar%C4%B1.jpg

    YanıtlaSil
  47. harikasınız! çok teşekkürler :))) Listeye bir şehir daha eklendi ne güzel :D

    YanıtlaSil
  48. Merve Denlikol10 Eylül 2013 19:53

    :) Rica ederim. Her zaman bekleriz:)

    YanıtlaSil
  49. bende doğup büyüdüğüm şehremini salı pazarını söyleyeyim bari:) bir sokak sırf kumaşçıdır ve en güzelide bu kumaşlar büyük mağazaların fabrikadan gelen artmış kumaşlarıdır mesele geçen sene kotondaki bi elbisenin kumaşından kendime etek dikmiştim:) neyse tarife gelirsek çapa tıp fakültesinin karşısında seyran pastanesi itina ile aranır bulunca yanındaki sokaktan düüüümdüz gidilir çatala gelince soldan devam edilir eee kör değilseniz görürsünüz zati hadi kolay gelsin haftaya gelin ama:)

    YanıtlaSil
  50. bunlar harika bilgiler ama hangi şehir olduğunu yazmamışsınız! ;)

    YanıtlaSil
  51. izmirde nerde lütfennnnnnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  52. slm herkese ben 7 ay kadar oldu izmire taşındık istanbuldan burda arıyorum bulamadım istanbuldayken ümraniye çarşı durağından inip meydanı geçip taçlı yoldan aşağıya dümdüüzzzzzzzz yürü orda dükkanlar var ucuz da pahalıda ne ararsan var önde konfeksiyon artığı parçalar çok ucuz du 5o krş 1-2-3-5 liraya da var kilo ile satanda var kimi dükkanlarda ne istersen metresi 2.5 du 3 yada 4 oldu harika şeyler parçalar sezonda ne varsa kışsa kaşeler 5 liraydı kocaman parçalar al kaban dik yazın abiyeler şifonlar süper İstanbuldan taşınırken kumaşlardan ayrıldığıma çok üzülmüştüm burda bulamıyorum süper fikir aynı zamanda tebrikler cevap bekliyorum herkesten merakla

    YanıtlaSil
  53. evet istanbul:) bu arada daha önce yazmışlar ama bakırköy cumartesi pazarına mutlaka uğranmalı hatta bol parayla gidin full dikiş aksesuarları fermuar değişik materyaller falan süper yani aslında çok paraylada gitmeyin sonra bana kızarsınız paralar bitti diye harcamadan dönülmüyor:)

    YanıtlaSil
  54. bunlar harika bilgiler! istanbul'u semt semt bitirdik sayılır :D
    izmir'den daha ses yok ne yazık ki :/

    YanıtlaSil
  55. Bu çok harika bir fikir olmuş gerçekten.
    Benim gibi kumaşla iç içe olan insanalr için faydalı bilgiler var.
    Yalnız İzmir caddesi derken, Bursa Pazarından mı bahsediyorsunuz?
    Ben hem dikip hem satış yaptığım için, bana ne yazık ki çok pahalı geliyor orası.
    Ben kumaşlarımı Ulus çıkrıkçılar yokuşundan alıyorum. Ama daha uygun ve güzel yer önerileriniz varsa, elbette ki beklerim :)Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  56. merhaba sizi sürekli takip ediyorum bende ankarada oturuyorm ulus rüzgarlı sokakta sanayi iş hanı vardır onun 4 ve 5. katları kumaşcılardır hem dikip hem satıyorlar sevgilerımle

    YanıtlaSil
  57. ağlarım!!!! bu bilgi benim için öyle değerli ki! sizi seviyorum! çooookk teşekkürlerrrr :D

    YanıtlaSil
  58. evet. biz gariban kendine terzilerin tek mekanı :/ Ulus ile ilgili olarak tam ben size soru yazacaktım ki yeni bir yorum gelmiş yukarı.
    Ulus çıkrıkçılar yokuşunda benim bildiğim bir tek pazen vb geleneksel kumaş satan yerler var. başka bilmiyorum. sakıncası yoksa bu kutsal bilgiyi bizimle paylaşır mısınız? :D

    YanıtlaSil
  59. tasarim-dunyam.blogspot.com12 Eylül 2013 12:16

    Merhabalar,
    Bloğunuzu bir süredir takip ediyorum.Özellikle öğren çekirge bölümünü benim gibi dikişe yeni başlayanlar için çok faydalı buluyorum.Yeni başlayan derken henüz bir şey dikmedim, şu an dikişle bütün irtibatım keçelerle süs eşyaları yapmak.Amaaa Fatih Çarşamba Pazarı'ndan aldığım kumaşlarım, Burda dergilerim, iğnelerim, renk renk ipliklerim hazır.Sadece biraz cesarete ihtiyacım var.Neyse konumuza dönecek olursak kumaş pazarı haritası çıkarmak fikrinizi de çok beğendim ve bir katkıda bulunmak istiyorum.İstanbul Eminönü'ndeki Sultanhamam'da da çok güzel ve uygun fiyatlı kumaşlar var.Yeni Cami tarafından Mısır Çarşısı'na girin, çarşıdan çıkar çıkmaz sola dönün, yolun sonuna gelince Sultanhamam diye kime sorsanız gösterir.Yalnız kumaş değil dikişle ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi burada bulursunuz.Bu arada benim de bir bloğum var, sizi de beklerim :)) tasarim-dunyam.blogspot.com

    YanıtlaSil
  60. verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için teşekkürler :) bize biraz daha anadolu illeri de lazım. bilgi verebilecek çevreniz varsa bu linki onlarla da paylaşır mısınız?
    bu arada hemen uçtum siteye :))

    YanıtlaSil
  61. wawww bu çok güzel bir çalışma olur. Benim İstanbulda bilmediğim yerler var mı çok merak ediyorum açıkçası. Şimdiden elinize sağlık.
    Belki başka arkadaşlar paylaşmıştır ama ben yine de yazayım. İstanbul Ümraniyede kumaşçılar çarşısı var. Pazar hariç haftanın her günü açık ve her çeşit kumaş var. Bazen değişse de genelde metresi 2 tl'den başlıyor. Yol tarifini haritada işaretledim mail ile gönderiyorum. Birde tabi herkesin bildiği Bakırköy cumartesi pazarı var. Çok kalabalık olduğu için ben pek sevmiyorum onun için gideceksem sabah erken gidip öğlen olmadan çıkıyorum. İncirli durağında inip kadınların peşine takılırsanız doğru yere gidersiniz tarife gerek yok ;)

    YanıtlaSil
  62. bu bilgiler için çoook teşekkürler! istanbul'da epey yeri teyit etmiş bulunuyoruz ve sayenizde ben dahil istanbul dışında yaşayan tüm hevesli terziler ağlıyor şu an...

    YanıtlaSil
  63. Uzunçayır diğer arkadaşların bahsettiği cuma günleri kurulan salı pazarından ayrı bir yer midir?

    YanıtlaSil
  64. tasarim-dunyam.blogspot.com13 Eylül 2013 10:28

    Tabii ki, çevremdeki ilgili kişilere hemen haber verdim.Bu arada bloğunuzu da takibe aldım :))

    YanıtlaSil
  65. tek mağaza mı bildiğimiz türden pazar mı?

    YanıtlaSil
  66. Ben masa ortusu, runner, pecete, önlük, sef sapkasi, amerikan servis vs yani anlayacagi mefrusat grubuna giren ürünler diktigim icin, onun dışındaki hic bir kumas hakkında bilgim yok. Ama ne yazık ki giyim icin galiba bu konusa bursa pazarından baska yer yok diye düşünüyorum. Baskent olmasina ragmen, bir çok konuda çok fakir aslinda, istanbulda yaşayanların aldıklarını görünce ne iç çekiyorum bir bilseniz.. neyse buna şükür diyeyim, ya bunlari da bulamasaydik :)

    YanıtlaSil
  67. çok teşekkürler!
    bu arada, takip konusuna açıklık getirmek isterim. sayfanın sağında "blog network" başlığıyla gördüğünüz listedeki bloglar, aynı şekilde anasayfasında takip ettiğim bloglar listesi oluşturmuş ve benim siteme de oradan bağlantı vermiş olan bloglardır. blogspot ve wordpress temelli blogların tümünde eklenebilecek bir seçenektir bu.

    YanıtlaSil
  68. yaa di mi ama!
    Ankara için de güzel bilgiler toplanmaya başladı aslında.. Ay sonuna güzel bir harita çıkacak gibi ;)

    YanıtlaSil
  69. ay sonuna kadar toparlayacağım tüm bilgileri. sonra eksikleri ayrıca yazarız.

    YanıtlaSil
  70. Merhaba ben Kocaeli Perşembe pazarinin resmini gönderiyorum. Adindanda anlasildigi uzere persembe gunleri kuruluyor.persembe pazari Kocaelinin merkezinde.Persembe gunu Kocaeline gidip o pazarin yanindan gecmemeniz imkansiz.Kocaelide kumas satan magazalar var ama ben oralardaki kumaslari pek begenmiyorum.Pazardakiler hem ucuz hem de cok daha fazla cesit var.

    YanıtlaSil
  71. Evet aynı yer İremcim.

    YanıtlaSil
  72. hmm.. görsellerim çok yüklü belki ondandır. diğer sayfalarda da aynı sorunları yaşıyor musunuz yoksa sadece benim site mi öyle geldi?

    YanıtlaSil
  73. Harikasınız' çok teşekkürler :)))

    YanıtlaSil
  74. ornitorenk handmade16 Eylül 2013 16:07

    harika fikir böylece bir yere seyahate giderken orada nerede kumaş bulunur bileceğiz, bu yakınlarda hiç kumaş pazarı yok keşke olsaydı da ballandıra ballandıra anlatıp adres tarifi verebilseydim

    YanıtlaSil
  75. yeşim dölekoğlu16 Eylül 2013 16:13

    ben daha öncede yazmıştım Batman'dan.. benim kumaşçımın adresi: sağlık mh. 8.cadde no:262 aksoy kumaş bank fuarı :)

    YanıtlaSil
  76. diğer sitelerde yok reklamda olsa birsürü fotolarda olsa tak tak açılıyor anlamadım neden bilgsyrmda da sorun yok şükür sordunuz. diye yanıtladım inşallah kırmamışımdır sevgiler

    YanıtlaSil
  77. öncelikle ozge B teşekürler evelallah oralarıda feth etmiştim ama çoook pahalı geldi en azından istanbuldan ucuza alıyorken ağlayayım galiba.... ben burda çiğlide buldum ama hurda kumaşlar önceden kumaşçılara gidipte boş geldiğimi bilmem bu dükkanı araya sora buldum sıfır şeyle çıktım. önceden hastalık gibi dayanamıyordum aldıkça alıyordum o kadar güzellerdiki inşallah bilen çıkar izmirdennnnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  78. Ben Bornova'dayım.Burada ve Konak'ta "Bursa Kumaş Pazarı" diye dükkanlar var.Onların önünde hep parça kumaşlar oluyor.Fiyatları daha uygun.Muhtemelen Çiğli'de de vardır bir şubesi.İzmir'de gerçek pazarlarda satılan kumaş bilmiyorum.(En azından Özkanlar ve Bornova merkez pazarında görmedim.) Ama tabii diğer semtleri bir bilene sormak lazım.

    YanıtlaSil
  79. konakta tam adres alabilirmiyim (ben ısrarla takipteyim dimi)
    şimdiden teşekürler

    YanıtlaSil
  80. Süpersiniz Yeşim! çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  81. Antalya'da bildiklerin varsa o da olur. Bak geleceğim Antalya'ya... Eli boş dönmeyeyim :D

    YanıtlaSil
  82. Aaa niye kırılayım. çok teşekkür ederim her zaman yapıcı öneri/ uyarıları almayı isterim sitede.


    Görselleri daha kaliteli olsun diye artık biraz daha yüksek çözünürlükte fotoğraf kullanıyorum. Belki ondandır. Bir de anasayfadaki hareketli slaytlar yapıyor olabilir o edepsizliği.
    Ben yine de görüntü kalitesini azaltmadan sayfanın daha kolay yüklenmesi için yöntem araştıracağım.
    Teşekkürler tekrar!

    YanıtlaSil
  83. Tüm bilgileri toparladıktan sonra facebook'tan daha fazla duyuru yapacağım. Şu adresler eksik. Oralarda kumaşçı bilen var mı diye. Belki buluruz. İzmir benim memleket. Bir bilene ulaşırım gibi geliyor ;)

    YanıtlaSil
  84. Kumaşçılar için açık adresi yeniden veriyorum: Konak Mahallesi İpek Pazarı Cad. (ve onu izleyen 908/910/912 sokaklar) Kemeraltı Konak.Cadde dediğime bakmayın ancak bir sokak genişliğinde.Tek tek no vermiyorum çünkü bu sokaklar silme kumaşçı dolu.
    Konak'taki Bursa Kumaş Pazarı ise Konak Mah. 861 sok Kemeraltı adresinde.Tam olarak 861 ile 863 sokak kesişiminde.Nosunu bilmiyorum.Sahile yakın.

    YanıtlaSil
  85. Harikasınız özge! Bugün fırsatım olursa temize çekeyim şu listeyi. Ay sonuna diyordum ama bilgi ve ilgi çok gelmeye başladı. Bir düzenleme yapma vaktidir :)

    YanıtlaSil
  86. Bir de kumaşlardan bağımsız ama İrem Hanım'ın ilgisini çekebilir diye ekliyorum. Yine Kemeraltı'nda Velioğlu isminde çok eski bir manifaturacı var. Dikişle ilgili ne ararsanız ayrıca hobi malzemeleri de var. Orada eski kalıplar da hala satılıyor. Ben 80lerden 90lardan kalmış kalıplar gördüm.Adresi:

    Dr. Muhittin Adam Cad.
    850. Sok. No: 33/A
    35370 İzmir




    (0232) 4461363
    Ekte kendi web sitelerinden aldığım harita da var.

    YanıtlaSil
  87. teşekkür ederim... :) bu kadar hevesli okuyucu olunca ben de hevesle şu bilgileri bir temize çekmeliyim artık!

    YanıtlaSil
  88. Merhabalar,
    Sizden ilhamla ben de gittiğim yerlerin pazarlarını gezer oldum.. Özge B'nin yazdığı dükkanları ben de biliyorum ama İzmirde benim bildiğim kadarıyla bir kumaş pazarı yok.Olmasını çok isterdim.Bu harita oluşturma fikri harika.Teşekkürler.Sevilay

    YanıtlaSil
  89. Kumaşçılar sokağı da işimizi görür :) ben haritayı temize çekmeye başladım zaten. süper bir kaynak olacak! :D

    YanıtlaSil
  90. Bizim sitede çalışma var, 1 haftadır internet yoktu. Bugün geldi. Artık bu hafta dilerim Afyon'daki bir kaç kumaşçıcığın bilgilerini verebilirim:)

    YanıtlaSil
  91. irem' cim begül hanımın yazdığı tek mağaza dediği gibi hoş kumaşlar oluyor... ayrıca Esatta cadde üzerinde Karınca çarşısı var oradada terzi malzemeleri bulunuyor uygun fiyatlarda...

    YanıtlaSil
  92. konya'da yaşayan arkadaşlar da bilgi verebilirler mi?
    ben çok pahalıya alıyorum
    hangi kumaşı sorsam 20 tl metresi:(

    YanıtlaSil
  93. irem hanım nedendir bilmiyorum paylaşım yapamıyorum:( mail adresinizi verebilirmisiniz kumaşçı adreslerini size göndermek istiyorum

    YanıtlaSil
  94. Merhabalar İrem hanım;

    Aslında bu yazımı daha önce yazmıştım ama internet bulunduğum yerde çekmeyince birde telefondan girince hepsi silindi şimdi PC başına geçip yazıyorum umarım faydalı olur.İlk olarak Samsun ilk adımda tramvayın son durağı olan gar’da iniyorsunuz ve orada sosyete pazarını soruyorsunuz tabi günlerden pazar olması gerekiyor size gösterirler aynı zamanda (AÖF bürosu ve yakınında bulunan emniyet müdürlüğünün) arkasında kalıyor.burada benim meşhur Alâeddin amcam var en ucuz kumaşları o satar tabi defolular da var ama iş görülür nitelikte kumaşlar onu bulursanız o size dükkanını da tarif eder.Maalesef açık adres konusunda pek bilgim yok kusura bakmayın.
    Diğer kumaşçı ise hepimizin en iyi bildiği Bursa kumaş tabiî ki de adresi ise çiftlik cad. lise caddesinden giriyoruz orada birilerine sorduğunuzda yine yardımcı olurlar.Birde ay tuhafiye ve ilgi tuhafiye var samsunda mecidiye caddesinde orayı bulduğunuzda yine o sokakta kumaşçılar var tabi bunlar daha kaliteli kumaşlar döşemelik, tül, polar ,kaliteli kumaşlar bulabilirsiniz kıyafet dikmek içinde var tabiî ki.

    İkinci adresimiz ise Kayseri’den burada da yine bursa kumaş pazarının adresini vereceğim. Cumhuriyet meydanında ordu evinin karşısında giyim mağazaları var UGİM,KATALOG vs. o tükkanları ;) balıkçılara doğru takip ettiğinizde balıkçılara gelmeden ilk sok.tan döndüğünüzde yürümeye devam edin biraz ileride solda olacak yine orada tekrar yardımsever bir vatandaşa sormakta fayda varJ

    Üçüncü adresimiz Manisa’dan geliyor.Ulupark diye bir park var.Merkezde emekliler parkını arkanıza alıp beyaz fil’in bulunduğu o cadde boyunca dümdüz gideceksiniz yine devreye yardımsever vatandaşlarımız giriyor hemen ulu parkı soruyoruz.Eğer yeri değişmediyse ulu parkın karşısında ara sok.ta bulunuyor malum bursa kumaş pazarı J

    Dördüncü adresimiz ise Van’dan geldi.Burada çok fazla öğrenemedim.Öğrendiğim kumaşçılar ise genellikle fistanlık kumaş diye satılan kumaşlar var.Üzerindeki güpürlü dantelleri çok hoş altında bulunan parlak kumaşlar ise abiye dikmek için çok uygun geldi bana tabiî ki başka güzel kumaşlarda var.Gelelim adresimize ;Cumhuriyet caddesinin alt sokağında peynirciler mevkiinde orada yine bizden yardımını esirgemeyen halkımıza sorup kumaşlarımıza kavuşuyoruz J
    Umarım siz kumaş ve dikiş sever bayanlara yardımcı olabilmişimdir sevgiler JJJ

    YanıtlaSil
  95. ay çok şükür gönderebildim ;)

    YanıtlaSil
  96. Rica ederim yardimci olabildiysem ne mutlu.ama vanda henuz bursa kumaş bulamadim:(

    YanıtlaSil
  97. izmirde hisarönünün arka tarafları sırf kumaşçı zaten birde çankaya tansaşın hemen orada bursa kumaş pazarı var,intaşlar var ama biraz pahalı geliyor bana orası,yeşilyurtta oturanlar varsa belki bilir fiyatıları da uygun kumaşçı ablamızın pehlivanoğlu sokağında yeşilyurt sevgi yolunun karşısında

    YanıtlaSil
  98. Selam. Afyon'da benim bildiğim bir kaç kumaşçı daha vardı. Ama biri kapanmış. Çok üzüldüm. Çünkü geçtiğimiz bahar, sadece 1 sefer alışveriş yapmış ve aklıma da kışlıklardan bir kaçını yazmıştım. Benim yolumun üstü bir yer değil. Bir de park problemi var bu yüzden, özellikle oraya gidersen, gidilecek bir yerde. Yoksa benim gibi önünden bir kaç kere geçsen de trafiğe dikkat kesildiğinden, kapandığını bile aylar sonra öğreniyorsun. Bir diğeri çok kaliteli ama pahalı kumaşlar satardı. Onlar da işi iyice perdeciliğe dökmüşler. Demek ki tüller ve güneşlikler daha iyi gelir getiriyor:)
    1-Elimizde kala kala, alışveriş yapılabilecek tek adres kalıyor: Bursa Kumaş pazarı: Her türlü kumaş sınırlı sayıda da olsa var. Yani Ankara'daki Bursa kumaşçısını da gördüm, onun yirmide biri kadar falan (belki daha da küçüğü). Kurtuluş caddesinde, Endüstri Meslek Lisesinin çaprazında.
    2- Bu gün de tesadüfen eski Afyon mahallelerini gezmek için gittiğimizde eski manifaturacıları gördüm. Tek tük, kalitece düşük kumaşlar var, isteyen gidebilir. Uzun Çarşıdan yukarı doğru çıkıp sağ taraftan minibüs yolunu izleyin. Sağ kolda üç beş tane küçük dükkanda çarşaflık, yorganlık, minderlik, astarlık, eteklik kumaşlar bulabilirsiniz.
    3- Yine Uzun Çarşıdan yukarı çıkıp sağa saptığınızda sağ kolda tarihi Bedesten Çarşısı var. Her türlü yöresel ıvır zıvırın yanı sıra dikiş malzemeleri, süslemeler, boncuklar, astarlık vb kumaşlar da bulabilirsiniz. Hatta Afyon'da en geniş astar ve diğer dikiş malzemeleri bu Bedesten Çarşısındadır.
    İşte böyle İrem Hanımcım. Bitti:( Çok az kumaşçı var. Bu yüzden, genellikle Ankara'ya gidince bir şeyler almaya çalışıyorum. Sana kolay gelsin. Hem mesleki kariyerinde hem de sitende üstlendiğin bu harita işinde.

    YanıtlaSil
  99. acemi terzi iş başında30 Eylül 2013 18:58

    konyada birkaç yer önerebilirim. öncelikle bursa kumaş pazarı "anıt" denilen meydanda,dsi tesislerinin karşısında diyebilirim. bir diğer kumaşçı kilo ile satış yapıyor. istanbul caddesi üzerinde aziziye camiine sırtınızı döndüğünüzde karşınızda pasaj gibi bir yer var hemen oraya girin ve "bakırcı kilo ile kumaş" tabelasını bulun. bir diğeri de bedesten denilen yerde kumaşçıların yoğun olduğu türkocağı sk. birçok kumaşçı var bu sokakta. ben özellikle elit ipekten güzel parça kumaşlar aldım. çok çeşit olmasa da küçük ama güzel parçalar oluyor. konyada yeni olduğumdan adres tarifleri çok detaylı olamadı belki ama umarım işinize yarar :))

    YanıtlaSil
  100. Malatyaya taşınalı 1 sene oldu.bildigim kadariyla kumasla alakali pazarlari yok.fakat terzi kültürü burada hala ruhunu kaybetmemiş. Malatya da belediye iş hanı kumaş , mefruşat ve terzi malzemelerinin satıldığı bir han.yeri tam merkezde çarşıda.minaresi yıkık caminin yaninda kime sorsaniz gösterir.

    YanıtlaSil
  101. Malatya'ya ilişkin çok güzel bir bilgi bu. Posta adresi şeklinde sokak adı no.su da olursa haritaya yerleştirmesi çok daha kolay olur. :)

    YanıtlaSil
  102. harika harika!! çok teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  103. Bir kaç kartvizite baktım sadece belediye iş hanı diye yazıyor. Mahalle yada cadde ismi hiç verilmemiş. Fakat malatya belediye iş hanı diye arama yaptığım da haritada yeri çıkıyor. Ordada sadece dabakhane mah.diye yazıyor.

    Samsung Mobile tarafından gönderildiDisqus yazdı:  Settings

    A new comment was posted on kendin dik

    irem-kendindik.com

    Malatya'ya ilişkin çok güzel bir bilgi bu. Posta adresi şeklinde sokak adı no.su da olursa haritaya yerleştirmesi çok daha kolay olur. :) 2:29 a.m., Wednesday Oct. 2


    Reply to irem-kendindik.com

    irem-kendindik.com’s comment is in reply to Leylabaskak:


    Malatyaya taşınalı 1 sene oldu.bildigim kadariyla kumasla alakali pazarlari yok.fakat terzi kültürü burada hala ruhunu kaybetmemiş. Malatya da belediye iş hanı kumaş , mefruşat ... Read more
    You're receiving this message because you're signed up to receive notifications about replies to disqus_vSk65pwU7y.
    You can unsubscribe from emails about replies to disqus_vSk65pwU7y by replying to this email with "unsubscribe" or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings.

    YanıtlaSil
  104. harikasınız! mesajınız arada kalmış. yoğunluktan yeni gördüm. çok teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  105. Bacım harikasın bravo sana,dikiş aşkını banada bulaştırdın ya gülen yüzün hiç solmasın..benim bildiğim yerlerde İzmir Yeşilova semti kumaş semtidir.yüzlerce mağaza vardır parça kumaş top kumaş kiloyla satılır.aklınıza ne gelirse her türlü kumaş bulunur....penye kumaşın kilosu 2,5 liradan başlar ..çankaya da katlı otoparkın yanındaki Bursakumaş pazarının önünde ucuz kumaş her zaman bulunur metresi 2 lira..
    bende halkeğitim dikiş kursuna kayıt oldum ihtiyaç olan kumaşlarımı buralardan temin edicem sayfamda paylaşırım..sevgiler bıraktım

    YanıtlaSil
  106. merhaba ben izmirde konakta bir bursa kumaş pazarı olduğunu duydum kapalı otoparkın yakın çevresinde tam olarak yerini bilen varmı acaba?

    YanıtlaSil
  107. yeni bilgiler şu yazıda toparlandı:

    http://www.kendindik.com/2013/10/turkiyenin-kumas-pazari-haritasi.html



    Özel olarak Bursa kumaş mağazasının adresini girmemeye gayret ediyorum. ona ilişkin bilgileri internette kendi siteleri üzerinden bulabilirsiniz sanırım.

    YanıtlaSil
  108. teşekkürler cevabınız için

    YanıtlaSil
  109. kendindik.com@gmail.com adresine yollayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  110. yaaa bi'tanesiniz! ne diyim! bunlar harika bilgiler!

    YanıtlaSil
  111. Konya'yla ilgili henüz bir bilgi gelmedi. Gelir gelmez haritaya ekleyeceğim. Bir-iki tane iyi referanslı online kumaşçı var fiyatları da daha uygun olan. onlardan da alışveriş yapmayı düşünebilirsiniz belki.

    YanıtlaSil
  112. Herkese merhaba.Yorumlarda görebildiğim kadarı ile İzmir için hala bilgi verilmemiş. Ben İzmir'in en bol kumaşçılarının olduğu yeri tarif edeceğim size: Tarihi Kemeraltı Çarşısı içinde Kızlarağası Hanı'nın arkasında Hisar Camii bulunur. Hemen o caminin arkasındaki sokaklar (908, 910 ve 912) ile İpek Pazarı Caddesi bütün kumaşçıların toplandığı yerdir. Bu bölgede ayrıca bol miktarda tuhafiyeci, ip/urgan/halat satanlar da yer alır. Dikiş ve elişi projeleriniz için elyaf,sünger vb diğer malzemeleri satanlar da yakındadır. Benim gittiğim dükkan da 910 sokakta yer alıyor.Adını hatırlamıyorum ama zaten yanyana onlarca dükkan var.Çeşit de çok fazla.Fiyatlara gelirsek yorumlardan bizim çarşının biraz tuzlu olduğunu anlıyorum.Ben tek en pazenleri metresi 5 liradan aldım.Çift en pamuklular da yaz başında metresi 10TL civarında idi. Döşemelik kumaşlar da (Duck marka olanlar) metresi 12 TLden satılıyor.Ama söylemek zorundayım Kemeraltı'nda tüm fiyatlar pazarlığa tabidir.(Ben pazarlık yapma özürlüyüm:) Açık adresi verirsem Konak Mahallesi İpek Pazarı Cad. Kemeraltı Konak diyelim.
    Kemeraltı'nda kumaşçılara nasıl gidilir? Haritada 3 yol işaretledim:
    1. Çankaya Metro Durağı'nda inilip Fevzi Paşa Bulvarı'ndan doğrudan içeriye yürüyerek.
    2.Konak Pier önündeki yaya köprüsünden geçip 860 Sokak üzerinden Kızlar Ağası Hanı'na ulaşılır. Burada damla sakızlı bir Türk kahvesi içilir.Oradan çıkıp Hisar Camii önünden geçilir ve kumaşçılara varılır.
    3.Metro/otobüs ya da vapurla Konak Meydanı'na geçilir. Konak Meydanı'nda Saat Kulesi'nin tam karşısında yer alan Anafartalar Caddesi'ne girilir.Cadde'den hiç ayrılmadan yürünür.Yolun sonunda kumaşçılara varılır.Bu en uzun yoldur ama zamanınız varsa tüm çarşıyı gezmiş olursunuz, İzmir için hızlandırılmış kültür turu olur:)

    YanıtlaSil
  113. blog çok fazla donuyor cevap geldimi diye sürekli bakıyrm çok zor sayfa açılıyr donup kalıyor inşallah bi çaresini bulursunuz kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  114. Ankara Küçükesat da cadde üzerinde Ucuz Kumaş Pazarı var tavsiye ederim. Kızılaya inmeden güzel kumaşlar bulabileceğiniz bir yer...

    YanıtlaSil
  115. Gurbetgüçlü12 Ekim 2013 09:04

    Merhabalar..
    bir sene önceydi herhalde İstanbulda ucuz kumaş nerde satılır diye araştırıken internette doğru düzgün birşey bulamamaıştır. Ama şimdi gerçekten çok iyi bir bilgi bankası olacak :) Bende İstanbuldan bir yer eklemek isterim:)
    1. Kadıköy Uzunçayırdaki salıpazarı ama cumu günü kurulan. İstanbulun en ucuz kumaşları cuma günleri satılıyor bence:) 1 TL , 0,5 kuruş defosuz şık birşeyler isterseniz 3, 4 ,5 TL ki bunlar parça fiyatları ( en az 2 metre) :) hatta biraz pazar kapanmasına yakın giderseniz, bedava bile bulabilirsiniz, Fatih Çarşmaba pazarına göre fiyatlar çok uygun :)

    YanıtlaSil
  116. paylaştığınız bilgiler çok güzel bende kumaş alıp kendi kendime birseyler üretmek istiyordum ve kumaşçı bılmıyordum burdurda ikamet ediyorum ve burda kumaşlar çok pahalı ve bu bilgiler çok işime yarayacak herkese teşekkürler

    YanıtlaSil
  117. kumaş ihtiyaacınız olduğu zaman bana ulaşın bursada kumaş işi yapıyorum toptan satış

    YanıtlaSil
  118. Facebook adresini yazarmısın

    YanıtlaSil
  119. benimpazarim.net10 Ocak 2014 14:51

    kendi ürünlerinizi kendi pazarınızda alıcıya ulaştırmak ister misiniz ? benimpazarim.net hayata geçirelim mi ?

    YanıtlaSil
  120. selamlar nette dolaşırken konu ilgimi çekti nede olsa bizde bi kumaşçıyız izmitliyim ve izmit pazarlarına gider kumaş satırım izmitti bilenler için söylüyorum salı günü yüzbaşılar/degirmendere çarşamba günü gölcük perşembe günü izmit perşembe pazarı cuma günü karamürsel cumpa pazarı her çeşit kumaş ve aksesuarı uygun fiata bulabileceginiz yerler

    YanıtlaSil
Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.