"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

YILBAŞI ELBİSESİNDE SONA DOĞRU

27 Aralık 2013
Yılbaşı gecesi iyice yaklaşırken, yılbaşı elbisesi dikişinde de son düzlüğe gelmiş bulunuyoruz. 

Bu aşamada güzel bir elbise dikişi için 2 adımımız kalıyor. 

İlk olarak elbisemize yandan gizli fermuar eklememiz gerekecek. Onun da yeni fotoğrafları var ama ben yazı dizisini daha fazla uzatmak istemediğimden eski bir yazımı paylaşmak istiyorum. Gizli fermuar eklemeyi bilmeyenler ve tüm sevenler için gelsin: "Öğren Çekirge: Fermuarları Gizli Tutmanın Yolları

İkinci olarak da acemi terziler için en beter mevzulardan biri olan dikiş çizgilerini denk getirme derdine değineceğim. 

Tecrübeli arkadaşlar yine bu keşfe epey gülecektir. Ancak benim gibi dikiş dikmeyi internetten öğrenenler için çok kıymetli bir püf noktası bu :-)


Giysilerinizdeki pens vb dikiş çizgilerini birleştirmek için iki parçayı DÜZ YÖNLERİNDEN hafifçe kıvırıp dikişleri denk getirecek şekilde teyelleyebilirsiniz. İşte böyle:


dikiş dikmek istiyorum




Bu düz taraftan teyelleme işlemini sadece dikiş çizgilerinin kesiştiği yerlerde yapmanız yeterli. Yani sonrasında ters tarafından iğneleyerek  düz dikiş geçebilirsiniz. 


Dikiş çizgilerinin düzgün birleşmesi gereken bir diğer yer de fermuar tarafında oluyor. Bunu kaydırmamak ise moda meraklısı birçok hevesli terzi için zor olabilir. 

Fermuarın tek tarafını diktikten sonra, diğer tarafını elbiseye sabitlemeden önce, dikiş çizgilerinin düzgün gelmesi için özel bir önlem almalısınız. Teyelleme konusunda son derece tembel olan bu hevesli terzimiz, fermuarın düzgün gelmesi için tam dikiş birleşim yerlerini işte böyle birkaç iğneyle tutturmak marifetiyle beceriyor :D


Fermuarı taktınız, elbisenizi muntazam şekilde tamamladıysanız iç dikişleri de overlok dikişiyle kapatabilirsiniz. Sürfile ayağını fazla kullanımdan kırmış, overlok makinasını ise hala almamış olan bu hevesli terzimiz, kalın kumaştan bir abiye yaptığının bilinciyle, dikiş paylarını da krem rengi biyeyle kapatarak, kendince kolaya kaçmıştır. Ama içten acayip havalı görünüyor. Bu iş tam bir "tasarımcı" elbisesi olmak üzere :)
dikiş detayları beyaz elbise

İşte bitti. Gizli fermuarımız gizemini korumayı başarıyor...

dikiş moda blog

Dikiş çizgilerinin tek hizada gidiyor olması gözleri yaşartıyor...
moda dikiş blog

Uygun bir takıyla yılbaşı elbisemiz ağlatan tatlar kıvamına kavuşuyor! 


beyaz abiye elbise
Bu güzelim elbisenin üzerimde sergilenmiş hali ise bir sonraki yazıya. Benim akıllara ziyan modellik becerim merakınızı uyandırmamış olabilir. Ama bu elbiseye eşlik eden bir sürprizim daha olduğunu söylemeliyim ;-)

Bir sonraki yazıyı kaçırmayın! 




Elbisenin dikişiyle ilgili önceki adımları takip etmek için Etkinlikler sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

15 yorum

  1. Elinize sağlık, gizli gizli sizi izlemek gibiydi bu yılbaşı elbise çalışmalarınızı yorumsuz okuyarak takip etmek:) Şimdi elbisenin tam halini görünce hah dedim açığa çıktı mükemmel paylaşım olduğunu söylemem gerek. Severek öğreniyorum, takipteyim ben de 3 4 aylık bir acemi terzicik olarak. Teşekkürler emeğiniz için:)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık , çok şık duruyor... eminim üzerinizde daha da şık duracaktır. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık , çok şık duruyor... eminim üzerinizde daha da şık duracaktır. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Çok şık duruyor cansız manken üstünde eminim canlı mankende yani sizde de enfes duracaktır. Bu elbise ile Yılbaşı gecesine akabilirsiniz rahatlıkla.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Elbise müthiş olmuş. Kolyeye de ayrı bayıldım. Üsütündeki halini ve süprizi merakla bekliyorum. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. bekliyoruz sabırsızlıkla

    YanıtlaSil
  7. Ohhh nefis! Bir sonraki etkinlikte siz de katılırsınız o halde aramıza :D

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkürler! Şimdi çektim fotoğraflarını; bayıldım ben de :)))

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkürlerrrr! fotoğrafları şimdi çektim. çok eğlendim :D

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler Miray! Sen de dikiyor musun aynısından?

    YanıtlaSil
  11. Oylum Dil Bitir28 Aralık 2013 19:49

    Olmazki bu kadar da düzgün dikilmaz ki .ah ah ben yine bu etkinlikte yaya kaldim kendime yılbaşı kiyafeti olarak pazen pijama dikeyim.Bari :( benim yılbaşı etkinlihine ancako olur yetisemefim ama bu elbiseden dikip fotografini göndereceğim.imza: tembel çekirge

    YanıtlaSil
  12. Dur dur telaş etme :) Dikenlerin fotoğraflarını yılbaşından sonra isteyeceğim. Eğlenceli olur. Dik bence uygun bir arada :D

    YanıtlaSil
  13. dikiş ve pensleri denk getirme ,dikiş paylarını biyeyle kapatma çok güzel açıklamalar.elbise de çok güzel oluyor.biyeyi hazır olanlarından mı kullandınız...yeni yılda mutlu dikişler diliyorum...hoşçakalın...

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler :)) Evet, bu sefer hazır biye kullandım.
    Size de mutlu dikişlerrr :D

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.