"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

YILBAŞI GİYSİMİZİ BİRLİKTE DİKELİM Mİ?

11 Aralık 2013
Beni kendi halime bıraksanız yılın en yoğun aylarından birinde asla bir dikiş etkinliği yapalım demezdim. 

Aslına bakarsanız, bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi benim geleneksel yılbaşı kıyafetim olan harika bir pijama takımı giymeyi planlıyordum. Lakin bu sene son anda ucuz bilet bulmamızın verdiği heyecanla bir seyahat programı yapıverdik ailecek. Dolayısıyla ben de yılbaşımı pijama-terlik-televizyon şeytan üçgeninden çıkartabileceğim bu yıl hayırlısıyla :D 

Kendimi tekrarlamak pahasına belirtmeliyim ki, bu fikir sizlere yılbaşı için çekiliş sürprizimi açıklamadan önceki yazımda ortaya çıktı. Sorduğum bir soru üzerine verilen "isteyenin yüzü bir kara" tadındaki yanıtlar silsilesi içinden çıkmış en aklı başında talepti! :) Birçok kişiden de aynı şekilde yorum gelince ben de ne yapıp edip hep birlikte dikebileceğimiz bir yılbaşı elbisesi hazırlığına giriştim. 

Elbette bu giysinin ne olacağını ben seçmek durumundayım; zira ne kadar okur varsa o kadar da farklı fikir ve tarz var. Ancak birçoğunuz benim tarzımı beğendiğine göre, zevklerimizin de birbirine benzer olduğunu varsaydım ve herkesin kolayca edinebileceği Burda Dergisinin Aralık 2013 sayısından bir model dikmeye karar verdim. 

Malesef bu ayki Burda dergisi gece kıyafetleri konusunda çok cılız geldi gözüme. Geçen yılki sayısı çok daha hareketliydi. Olsun, ben yine düz bir modeli deli gibi değiştiririm nasıl olsa son dakikada diyerek, modeller arasından gece kıyafetine en benzeyen düz bir modeli seçtim. 

Bu ayki dergide 122 no.lu model olarak geçen bu ip askılı elbisenin üzerine isteğe bağlı olarak kolsuz ya da uzun kollu organze ya da şifon bir elbise daha giyilebiliyor. 



 Model oldukça basit. Farklı yorumlara da açık görünüyor. Ben daha modeli incelerken sinsi sinsi gülmeye başladım; belirteyim :)) 
 

Yılbaşından önce bu elbiseyi birlikte dikmeye ne dersiniz? Yani ben dikip adım adım fotoğraflarım yine. Bu yılbaşına kendi diktiği bir elbiseyle girmek isteyen çalışkan çekirgeler de bulduğu ilk fırsatta kendi gece elbisesini bitirecek. 

Yalnız katılacak olanlardan tek bir ricam var. Elbiseniz bittikten sonra, kar - buz demeden hemen bir su başına geçip parmak ucunda poz veriyoruz. Tamam mı? Anlaştık mı? ... :P

NOT: yılbaşı çekilişime katılmadıysanız hadi hemen yazdırın adınızı. Hediyelerim nefissss :)))


24 yorum

  1. waffletadinda.blogspot.com11 Aralık 2013 16:34

    mesela kısa kol eklenebilir, boyu kısalıp mini olabilir=)) bende anneme almıştım bir gz atayım dedim sevdim.sizin dikiminizi de merakla bekliyorum=))

    YanıtlaSil
  2. Bu elbiseye bende bayıldım ama Muş'ta hala aralık burdası yok ki :( s

    YanıtlaSil
  3. Ben yılbaşı gecesi hareketlerimde maksimum rahatlığı sağlayacak gece kıyafetlerini tercih ediyorum. Aynı zamanda terletmeyecek kadar ince, içeri dışarı girip çıktıkça üşütmeyecek kadar da kalın olmalı. Yakası paçası eğildikçe doğruldukça frikik vermeyecek kadar kapalı, boğmayacak kadar da açık olmalı. Gece bedenim, o yorgunlukla pijama giymeyi reddedecek olursa, yatağın kenarına tepip çıkardığımda kırışacak diye üzülmemeliyim veya hatta ve hatta yatağa bile giyilebilecek bir şey olmalı. Malum, bütün gece hareket halinde oluyorum. Benim gibi bir Sinderellaya bir kot bir penye yeter de artar bile. Çünkü zannederim son 20 yılın, 13 belki de 15 yılında falan yılbaşlarında hep misafirim oldu. Allah eksikliğini göstermesin de, özellikle sayım, suyum, mali hesaplar gibi canıma ot tıkayan öncesi ve sonrası günlerde bir de yılbaşı akşamı misafir ağırlamak zor oluyor. Yılbaşı akşamı için kıyafet mi? Çok güldürdün beni:))) Bak hala gülüyorum..%&)!'*-/:=&*/*+ (Canımcım, yapanlara dikenlere giyenlere kolay gelsin. Bir dahaki etkinliğe nasipse artık. Çünkü mali hesaplar beni benden almış olacak bu ay. Ben gelir, gider sizi izlerim. Sevgilerimle.. )

    YanıtlaSil
  4. hoş bir elbise belki katılırım ben de ....

    YanıtlaSil
  5. Ben de katılmaya çalışacağım. Nasıl bir varyasyon yapabilirim düşüneyim bakalım:)

    YanıtlaSil
  6. Aldığım ilk Burda Dergisi Ağustos 2013 sayısı :) Bir aksilik çıkmazsa ben de katılmaya çalışacağım inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Bende beğenmiştim bu modeli. İsterim aslında bakalım yetişebilecekmiyim :))

    YanıtlaSil
  8. ben de umarım yetiştirebilirim kaygısını taşıyorum aslında :)

    YanıtlaSil
  9. benim genelde yaptıkça değişiyor aklımdaki fikirler. şimdiden 2 farklı çeşit var ama bakalım... kısmet! :D

    YanıtlaSil
  10. idare eder işte. yani diğerleri arasında en abiyeye uygun bu gibi geldi bana...

    YanıtlaSil
  11. :)))) benim yılbaşı gecelerimin maksimum rahatlık sağlama kavramı direkt pijama takımlarıydı. o nedenle benden bir gömlek iyiymiş durumunuz sevgili Nurten :D
    öpüyorum kocaman!

    YanıtlaSil
  12. haftaya başlarım. belki o güne kadar gelir.. gelmezse de sonradan yaparsınız nasıl olur ? ;)

    YanıtlaSil
  13. bilmem artık... göreceğiz zamanla :D sizi de bekleriz. bu elbisenin waffle tadında versiyonu nasıl olurdu görmek isterdik :D

    YanıtlaSil
  14. bende bunu dikmek için kalıbı çıkarmıştım zaten, iyi bir tesadüf oldu :) yanlız benimki gece kıyafeti tadında olmıcak pek, çünkü kuşlu bir kumaşım var onu değerlendirmek istiyorum, ama kalıbı çok beğenirsem kırmızıdan da dikebilirim işte ozaman efsane olabilir :D

    YanıtlaSil
  15. fatma sarıkaya12 Aralık 2013 17:43

    ben bu kalıbı spor kumaşla diksem nasıl olur..yılbaşı gecesinin atmosferine uymayabilir ama benim o akşamki tempoma mükemmel uyar:))
    üzerinede minik bir hırka veya payetli bir bolero...eğer uygunsa katılırım etkinliğinize yoksa küstüm oynamıyorum:))

    YanıtlaSil
  16. ayyy... en sevdiğim şey deli deli desenler :))) belki en harika gece elbisesi çıkar ortaya belli mi olur? çok merak ettim sonucu şimdiden :D

    YanıtlaSil
  17. uygun olmaz mı hiç! ama mutlaka havalı bir detay eklemeli hihihiiii :D

    YanıtlaSil
  18. bende isterim ama çook acemi hemide 44 beden olan bendenizin elinden nasıl bir facia çıkar bilemiyorum

    YanıtlaSil
  19. Ne fark eder! Alt tarafı benden 2 beden büyüksünüz. Model normalde de giydiğiniz bir modelse hiç korkmayın katılın bence :))

    YanıtlaSil
  20. Başka okazyonlara bekleriz o halde :))

    YanıtlaSil
  21. peki bakalım :) aldım dergimi bekliyorum

    YanıtlaSil
  22. yılbaşını evde tv karşısında ve kızımdan fırsat bulursam tabı çekirdek çitleyerek gecireceğim.bu elbise benım programım ıcın fazla olur :)ama elbisenin üstüne o organze elbise geçirilince ne değişik hoş bir şey olmuş yahu.bayıldım.ben bu etkinliğe katılamıcam ama sizleri takip edeceğim çekirgeler:)

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.