"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

DERSLER BİTTİ. TATİLDE GİYİLECEKLER TAMAM!

24 Temmuz 2014
Şahane bir deneyimdi benim için! İlk başta 3 hafta olarak planlanan kurs son anda 4 haftaya çıkınca, birbirinden güzel katılımcılarla dikiş aşkı dolu bir ay geçirmiş olduk. 

dikiş atölyesi kendi kıyafetlerini dikmeyi öğren
Ben her derse büyük bir aşkla hazırlansam da, büyük bölümü ilk kez makina başına geçenlerden oluşan katılımcı grubunun aynı aşkı hissedip hissetmediğinden emin değilim. Zira yer yer gözyaşı ve hüsranla sonuçlanan dikiş projeleri sırasında bazılarının epey canına okudum :D

Ağlayanlar, zırlayanlar, "ama örtmenimm" diye bağıranlar, kursa gelmek için hazırlanırken tek getirmesi gereken kumaşını unutacak kadar kavak yelleri irtifasında gezenler... Yedim canlarını hepsinin :)) Yine de gelmeye devam ettiler; hayret...

Kendin Dik dikiş tasarım atölyesi




İlk derse başlamadan önce bu iş nasıl olacak, ben bunun altından kalkabilecek miyim diye endişe etmedim değil. Büyük bir titizlikle hazırlandım ve katılımcılarımı beklemeye başladım. Derken sınıfa tek tek tanıdık yüzler girmeye başladı :) Aslında içeri giren yüzleri ben henüz tanımıyordum ama her biri neşeli birer KendinDik.Com okuyucusu olunca işim çok kolaylaştı. Birbirimizi uzun zamandır tanıyormuşuz gibi sohbete başladık. 

1 ay süresince 2 ayrı gruba verdiğim derslerde en keyif aldığım anlardan biri grubun beceri seviyesine göre projeler gelişirip evde hazırlık yapmaktı. 1. Grup için neşeli yaz çantaları yapma fikrim, katılımcıların büyük çoğunluğunun ilk kez dikiş makinası başına geçiyor olmasından dolayı hepimizi perişan etti ;) Ama sonunda nefis çantalar çıktı ortaya!


                       
Diğer grup için ilk dersi yastık yüzü hazırlamayla geçirelim, hem de dikiş makinası provası için neşeli ürünler üretelim istedim. Aşağıda görmüş olduğunuz "ders notları" bana ait :)



yaratıcı dikiş fikirleri
Üçüncü dersimizde penyeleri canavarca kullanalım dedik ve önce birbirinden güzel etekler yaptık. Öyle güzel oldular ki bazı katılımcılar etekleri giyince mutluluktan yerinde duramaz oldu ;)








Son derste ise çok keyifli bir bluz çalışması yaptık. Bazıları bluz, bazıları elbise olarak kullandı çıkardıkları kalıpları. Bu senenin yaz gardrobu tamamlanmış oldu böylece! Eee, tatil nereye? ;)



Gözyaşı bol, kahkahası bol bir kurs oldu bizim için. Yer yer azıtan kursiyerler bir ara baktım ki sınıfta bir "Dikiş Başkanı" seçmişler mesela! Gel de sinirlenme! :))


Derste işlediğimiz çalışmaların bir bölümünü burada sizlerle de paylaşabilirim diye umuyorum zamanla. Bundan sonraki dönemde yeniden bir kurs etkinliğimiz olursa mutlaka önceden duyurusunu yaparım. 

1 ay su gibi gelip geçti. Bu kursu bana keyifle geçirten herkese tekrar teşekkür ediyorum. Yukarıdaki fotoğrafta olan olmayan tüm katılımcılara sevgilerimle! 





36 yorum

  1. Ama olmaz ki İrem olan var olmayan var. Kursa gelen var gelemeyen var. Yoooo yanlış anlama kıskanmadım kiiii :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Aycan ah! Keşke Ankara'da olsaydın diyeceğim neredeyse! :)

      Sil
  2. ben de nerede kaldı bu kurs yazıları diyordum. devamını da merakla bekliyorum. çok çok güzelsiniz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa sorma. Perişan oldum yorgunluktan daha yeni vakit bulabildim yazmaya :) Senin son yazı da bir tag'de açık. 2 gündür yorum yapacağım diye bekliyor :D

      Sil
  3. nasil kiskandim nasil anlatamam keske izmirde olsaydiniz da bende katilabilseydim kurslariniza :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir şekilde mesafeleri aşan bir etkinlik yaparız umarım birgün :) sevgiler!

      Sil
  4. Kısacık sürede harikalar yaratmışsınız, tebrikler herkese :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o "harikalar"ın bazıları çok içler acısı durumdaydı ama neyse! çaktırmayalım :) Teşekkürler Berrin!

      Sil
  5. harikasınız!
    sevgilerimle; feyzan.

    YanıtlaSil
  6. Ankara'nın nesi güzele en güzel cevapsın sen!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama ben İzmirliyim aslındaaa :)
      Sevgili Hatich, sizi tanımıyorum ama mesajınızı okuyan anlaşmalı yazışma yaptık sanacak. Ankara'nın birçok güzelliği var halbuki..
      25 trilyona yaptırılan kapıları var meselaaa... Çok sayıda Melih harikalar diyarında heykeli ve saat kulesi var örneğinnn... Aşk olsun!

      Sil
  7. vallahi vaktim olsaydı 1 gün uçaga atlayıp gelecektim ,ne kadar keyifli geçtigini tahmin ediyorum .süpriz yaparım diye aklımdan geçiyordu .1 aydır hergün veterinerde koşturuyorum .

    hatichin :))

    süpersiniz yaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vallahi tanımıyorum Hatichin'i :)))

      nasıl sürpriz olurdu sevgili Çiğdem gelseydin! Çok mutlu olurduk gerçekten de :) Neyse, boşver sen uçakla uğraşma. Yakında hızlı tren açılır. Havaalanı trafiğiyle uğraşmadan şıptadanak Ankara'da olursun ;-)

      Sil
  8. Çanakkale'ye de bekliyorum. Burda da heyecanlı çekirgeler var. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben arabayı ayarlayayım bir Anadolu turnesi yaparız artık. Buradan Singer'e sesleniyorum! Sponsor olsun buna :))
      Çok teşekkürler sevgili Türkan! sevgiler.

      Sil
  9. ohh ne güzel yeni dikiş aşıkları doğdu böylece :)

    YanıtlaSil
  10. İrem hanımcım merhabalar; dört hafta boyunca öyle güzel geçtiki sizinle elinize emeğinize sağlık insanların bir yıl dikiş kursuna gidip öğrenemediklerini öğrettiniz bize sonsuz teşekkürler ediyorum. keşke bitmeseydi çarşamba günlerini özledim. sevgiler........ (Filiz)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz Hanım, siz de iyi ki geldiniz! Ben de sizin desteğinizle daha güzel ders işlediğimi düşünüyorum. Umarım başka etkinliklerde de buluşabiliriz. Kucak dolusu sevgiler :)

      Sil
  11. ben de gelmek istiyorum ama haberdar olmak için bi yol bulsak.. sitenizi zaman zaman kontrol etmek pek pratik olmayabilir..mail grubu oluştursak??
    (seher)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seher Hanım, arzu ederseniz sağ üst köşedeki "feeds / beslemeleri takip et" seçeneğine girerek e-posta sistemine kaydolabilirsiniz. Facebook ve diğer sosyal medya sayfalarından da yeni yazıları takip edebilirsiniz. Websitesinin mevcut takip sistemi oldukça kapsamlı olduğundan mail grubu gibi ek bir hizmete daha ihtiyaç duymadığımı üzülerek belirtmek isterim.

      Sil
    2. bence saydığınız seçenekler gayet yeterli, haberim yoktu.. kurs duyurunuzu dört gözle bekliyorum o halde :)

      Sil
  12. heheheheey yehuuu!! hocam süperiz gerçekten!! bir dahaki kursu dört gözle bekliyorum!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cemreee!! Bir dahaki kurstan önce seni yorumlar ve paylaşımlar kısımlarında daha fazla görmek istiyorum ben dee :)

      Sil
  13. Ay ay bayıldım hepinize! Bir sonrakine kısmet diyorum artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bir haftasonu dersi koysunlar isterdim gerçekten de. Kısmet ;-)

      Sil
  14. Bir sonraki ne zaman olur acaba??Haftaiçi mi olur acep?Haftasonu olsa ne güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aralar yeni bir çalışma takvimimiz yok. Olduğu anda duyuru yaparım buradan. Sevgiler!

      Sil
  15. merhabalar sevgili kendin dik sevenleri:) dün itibariyle ne yapsam nasıl bişeyle uğrassam dşye düşünüp dururken sitenizi keşfettim ve bana müthiş bir ilham kaynağı oldunuz. iş çıkışında eski burda dergileri ve dikiş makinesi satın alarak eve döndüm:) çok güzel de daha iğnesini bile takamadım. nereden başlamalıyım neler almalıyım yardıma ihtiyaç duymaktayım. sevgiler... ümit from izmir. ayrıca bu kurstan burda da açılsıııınnn:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo çok hızlı başlamışsınız. Umarım hevesiniz başladığı hızda sönmez ;)
      Öncelikle iğne takma, makinayı çalıştırmayla ilgili sorularınızı makinayı satın aldığınız yere sorabilirsiniz. Ya da hangi makinayı aldıysanız onun ana bayiini arayabilirsiniz kendi ilinizde. mutlaka size doğru bir yönlendirme yapacaklardır.

      Dikiş aşkınızı doğru yönlendirmeyle ilgili olarak da şu yazıyı okumanızı tavsiye edeceğim: http://www.kendindik.com/2013/02/sorusu-olan-dikise-nasl-baslamalym.html

      başka sorularınız olursa rahatlıkla sorabilirsiniz. fırsat buldukça tüm yorumları yanıtlıyorum.

      Sil
  16. umarım sönmez:) ilginize çok teşekkür ederim. ilerleyen zamanlarda görüşebilmek dileğiyle sevgiler:) ümit

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.