"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

Domestos'a Mektup

26 Eylül 2014
Sevgili Domestos,

Tasarımını özel olarak yaptığın 7’li püskürtme sistemine sahip yeni ürünlerin için teşekkür ederim. Büyük bir mutlulukla kullanıyorum. Gerçekten de dediğin gibi, tuvalette ulaşılması zor yerlere zahmetsizce ulaştı ve %100 hijyen sağladı.

Değerli dostum Domestos... Umarım sana bu şekilde hitap etmemi fazla samimi bulmamışsındır. Zira 1999 yılında güzel ülkemize geldiğinden beri, senin kokunu anne kokusuyla bir bilen nesiller yetişti Türkiye’de. Sen 15 yıldır ülkenin en çok satan temizlik ürünü olsan da, hakkımızda hala bilmediğin birkaç şey olduğunu düşünüyorum değerli dostum. 


Bizler, temizlik konusunda birbirinden yaratıcı bahanelere sahip anneler tarafından büyütüldük. Evlerin sürekli temiz tutulması için neler duymadık ki. Mesela şu cümleleri kanıksamış milyonlarca genç vardır Türkiye’de: “Kalk kızım evi temizlememiz lazım. Yarın temizlikçi gelecek. Ayıp!”



Unilever firması, Türkiye’ye gelmeden önce dünyanın başka yerinde böyle birşeye şahit olmuş mudur sence? İstersen ben sana benim İngiliz kökenli patronumla yaşadığım bir olaydan bahsedeyim. Yıl 2009. Çocuğum doğalı 3-4 ay olmuş. Türkiye’ye kısa bir ziyarette bulunan eski patronum bana da bir tebrik ziyareti yapma inceliğini göstermiş. Ben evde bebek olmasının verdiği ek bir titizlikle tertemiz salonumda oturmuş misafirimi beklemeye başladım. Zil çaldı. Benim yaşlı eski patron, kapı açılır açılmaz lap lap ayakkabılarıyla dalıverdi evin içine. Ben durumu rahatsız edici bulmakla birlikte kültürel farklılığımızı serinkanlı şekilde karşılarken, bu durumla ilk kez karşılaşan bakıcımızın gözleri yerinden fırladı! Misafirimi ona dövecekmiş gibi bakan bakıcıdan hızlıca uzaklaştırıp salona yönlendirdim. Tam sohbete başladık, göz ucuyla bir de baktım ki benim bakıcı almış eline Domestos’u, söylene söylene İngiliz misafirin geçtiği her yeri Domestoslayıp silmeye! Adamcağız dünyadan habersiz bebeği sevmeye dursun, bakıcı bir elinde bez bir elinde Domestos, “Bir de bebek olan eve ayakkabılarla mı girilirmiş, tövbe tövbe...” diye yerleri silmeye devam ediyor. Ben bir yandan misafirimle kibar bir sohbet kurmaya çalışıyorum, bir yandan da onun tam arkasında bir gayret yerlerdeki tüm mikropları yok etmeye and içmiş bakıcıya kaş göz yapıp onu olay yerinden uzaklaştırmaya çalışıyorum ama nafile! Benim yaşlı patron dönüp ne olduğunu kavrayıncaya kadar, ortalığı Domestos kokusu sarmıştı bile!  Evde biraz daha duracak olsa, bakıcının misafiri de Domestoslayacağından endişe ettim. Evet sevgili dostum Domestos, bizde birden fazla nesil, senin kokunu anne kokusuyla bir bilerek büyümekte ülkemizde.



Koku demişken, son çıkarttığın 2 ürünün de birbirinden değişik 2 şahane kokusu olduğu da dikkatimden kaçmadı. Kendi adıma şu mavi etiketli olanını tuvaletlerde, pembe etiketli olanı tuvaletlerin de dışında kullanacağım galiba. Bayıldım onun kokusuna.

Kokusu bir yana, 7’li püskürtme sistemli ürününün özel olarak dizayn edilmiş kapağı sayesinde ürün tazyikli bir biçimde çıkarak hızla geniş bir alana yayılıyor ve bu sayede ürünün ulaşmadığı tek bir nokta bile kalmıyor! Mikroplar artık korksun benden!

Bir de bu özel kapaktan ve üründen en iyi şekilde faydalanabilmek için ürünü klozet yada duvar gibi dikey yüzeylerde kullanmayı öneriyormuşsun. Tavsiyeni göz önünde bulunduracağım dostum.

Seninle paylaşmak istediğim daha çok şey olsa da, konuyu daha fazla uzatmadan, bizlere kolaylık olsun diye geliştirdiğin 7’li püskürtme sistemine sahip 2 ürününün bir kez daha hayırlı olmasını diler, gözlerinden öperim.



Muhabbetle,

İrem

İçerik: www.kendindik.com
Bir boomads advertorial içeriğidir.

17 yorum

  1. Hay Allah iyiliğini versin gidip öpüp koklayasım geldi domestosu şimdi :)

    YanıtlaSil
  2. Bacım domestos olmasa ne yaparmışız:))

    YanıtlaSil
  3. Hiç de böyle güzel bir tanıtım yazısı okumamıştım:) Pembe çok ilgimi çekti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahhaaha.... al şekerim tabiii... %100 hijyen, %1000 şirinlik :D

      Sil
  4. Açık söyliyeyim, reklamlarınızı okumuyorum, hatta o gün reklamlı postunu gördüğüm bloğu es geçiyorum. Ama şekerim böyle de yapılmaz ki, atlaya zıplaya da olsa (doğruya doğru, ne diyeyim) bu sevimli yazıyı okudum. Ayrıca evet, çamaşır suyu ve mümkünse domestosu kullananlardanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık söyliyeyim, ben bile yayınladığım bazı reklamları okumuyorum :D Bu şekilde okumak istemeyenler olabileceğini tahmin ederek başlıklarını ve yazı karakterlerini farklı yazıyorum ;)
      Ama şekerim güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim :D

      Sil
  5. Çok hoş bir yazı olmuş. Domestos kokusu benim için de temizlik kokusudur. :))

    YanıtlaSil
  6. hay Allah, bir insan Advertorial'i bile bu kadar eğlenceli hale getirebilir mi yaw! baylıyorum senin şu neşeli diline İrem!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! :) firma yetkilileri de açık görüşlü imiş ki böyle bir yazıyı dahi onayladılar :D ben geri çevrilir diye düşünüyordum.
      sevgiler!

      Sil
  7. "Kalk kızım temizlik yapalım yarın temizlikçi gelecek,ayıp..." kısmına çok güldüm... ne kadar doğru tespitler yapıyorsun Gizemciğim... zaten ne kadar zeki olduğun yazdığın eğlenceli yazılardan da belli oluyor... biz Türk insanı böyleyiz işte... bir eşimiz benzerimiz daha yok... şimdilerde var ya bir banka reklamı... onu da izlerken çok gülüyoruz... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.
      güzel yorumlarınızı Gizem'e ileteceğim.
      sevgiler
      İrem
      ;-)

      Sil
  8. Gizem mi demişim çok özür dilerim ben bunu hep yaparım aklım başka der ağzım başka... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman aşkolsun, ne özürü! Hoş bir espri oldu hem bana Gizem diye seslenen çok öğretmenim olurdu okulda. Onları hatırlattınız bana :D
      sevgiler!

      Sil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.