"BÜYÜLÜ DENİZ" İSİMLİ ÇOCUK ROMANIM 8 YAŞ ÜSTÜNDEKİ TÜM HAYALPERESTLER İÇİN ARTIK KİTAPÇILARDA! :)

YAĞMUR ORMANLARINDA BİR GÜN

09 Ocak 2015
Sabahın zifirinde kalktık yine... İzmir'deki tüm okul hayatım boyunca kışları gün doğmadan  düşerdim yollara. İçim kararırdı; o gün bitmeyecek gibi gelirdi. Sen misin sevmeyen! 5 yıldır 5'i 5 geçirmeden ayaklanan bir yercücesiyle yaşıyorum.  Uyandım yine tabii ki söylene söylene.

"Ama ben gece 12'yi geçiryordu yattığımdaaaa" diye homurdanıp arkasını dönen Bay KendinDik'e, aklımdan geçen binbir bıçaklama sahnesine karşı hiçbir şey söylemeden ayağa kalktım. Gözlüklerimi taktım ve sanki günün ortasına gelmişiz de benim haberim yokmuş neşesiyle cıvıldaya cıvıldaya konuşmaya başlayan yercücesiyle birlikte yarı uyur yarı uyanık salonun yolunu tuttum.



Kör karanlıkta açtığım Disney kanalı tüm sinir bozucu şarkılarını ardı ardına dizmiş, insafsızca şakıyordu... "Aldırma aldırmaaa... Ruhum yeniden doğmakta..."

Homortularım kesilmeyince, doğru şırıngayı bulsam atar damara basabileceğim sabah kahvemden bir bardak daha  almak üzere mutfağa geçtim.

Salona girerken, sinir bozucu minik prenses cazır cazır bağırmaya devam ediyordu: "Kardan adam yapsak senleeee...."

"Eaaahhhh yetti bitti cıvırdak şarkılarınız!" diyerek kanal değiştirdim.

şifon bluz


Farkında olmadan belgesel kanalı açmışım. İkinci kahvemin ortalarına gelirken, biri benimle konuşmaya başladı:
"En aktif oldukları saat günün ilk saatleridir..."

Ah biraz daha uyusam keşke. Bugün de iş yoğun olacaktı. Oğlana ne versem kahvaltıda bugün acaba? diye düşüncelere dalmışken, dış ses konuşmaya devam etti:
"Anne kartal yavrularını kalın tüyleri çıkıncaya kadar besler. Yavrularını hem koruyup hem beslemek anne kartal için bazen çok zorlayıcı olabilir..."

Evet! Bu sefer kesin benden bahsediyor bu! TV'nin sesini açtım ve günün ilk ışıkları canlanmaya başlarken hipnotize halde belgeseli izlemeye başladım:

"Yağmur ormanlarında yavrusunu hayatta tutmak anne kartal için her an yeni bir mücadele gerektirir. Etrafındaki vahşi doğa koşullarından habersiz yavrular büyüdükçe anne kartalın işi daha da zorlaşır..."
Nasıl da doğru... Büyükşehirde yaşayınca sürekli tekinsiz tiplerle burun buruna kalıyorsun... Haberleri izlemeye zaten yürek dayanmıyor. Trafikteki canavarlar ise ayrı bir dert!

"En kötüsü de yağmurlu günlerdir. Yuva bu kadar yüksekte olunca, yağmurdan da en çok onlar etkilenir... "
 Off, bir de bana sor! İş çıkışı 1 gram yağmur olsun, trafik hemen kilitleniyor. Eve kendimizi zor attık dün. Uğrayamadım tabii markete de. Ne pişireceğim akşama bilmem ki?...

"Bitmeyen yağmur nedeniyle Uzun süre uçamayan anne kartal, yavrusunu doyurmak için acil bir çözüm bulmak zorunda..."
Kayınvalideden istesem bin tane laf şimdi...

Neyse, önce sabah beslenmesini halledeyim.  Kuru tost ve sütü itekledim yavrucağın önüne. Cıvıldayarak yemeğe başladı.  Şimdi gidip giyinmeliyim. Sabahki toplantıda sunum yapacağım bir de. Akşam yemeğini de sonra düşünürüm artık...

wrap bluz şifon top


Tam o sırada bir baktım Bay KendinDik uyku mahmuru gözlerle inmiş aşağı. İşe yetişme, giyinme, sabahki sunuma ne giysem acaba, akşama hangi yemek yapılmalı ki dertlerini aynı anda düşünmekten çatallaşan sesimi elimden geldiğince yumuşatarak "Hadi" dedim, "çabuk ol. Bugün hava fena. Trafik kilittir gene..."

Giyinmek için odama giderken, televizyon arka fonda aktarmaya devam ediyordu: "Çaresiz kalan anne kartal, kendine has çığlığıyla baba kartalı çağırıyor. Yavrular, kendi başına beslenebilinceye kadar av bulma görevi, nadir de olsa babaya geçer.  Anne kartal kızgın... Baba, yakaladığı avı geç getirince anne kartal iyice huysuzlanmaya başladı.  Son yaşanan karınca istilasından bu yana hiç bu kadar saldırgan görünmemişti..."

Yağmur ormanımızda sıradan bir gün daha işte böyle başladı...
kendi giysilerini kendin yap


Bluzun puantiyeli versiyonu ve dikiş adımlarına ilişkin bilgileri görmek ya da kalıpla ilgilenirken bir de kelaynak kuşları hakkında bilgi almak isteyenler için istikamet: 

Bluz / Elbise kol uçlarını bu şekilde havalı bırakmanın yan etkileri hakkında zihin açlığını gidermek isteyenler için istikamet: 

33 yorum

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. süper bir yazı yine, harikasın ;))

    YanıtlaSil
  3. Sizi de yeni keşfettim özlem hanım sayesinde. Çok güzel olmuş bluzunüz. ben de bir dikişseverim. Takipteyim. Sizi de atölyeme beklerim http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr
    Ayrıca facebooktan da takip edebilirsiniz. https://www.facebook.com/pages/Tasar%C4%B1mda-Nilg%C3%BCn-%C3%96zen-Ayd%C4%B1n/802433419804021?ref=ts&fref=ts

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nilgün :)
      Hemen ziyaret ediyorum!

      Sil
  4. Yagmur ormani diye basligi gorunce, Irem Hanim tatile gitmis sandim:)) Devamini ben anlatayim belgeselin: anne kartal guc bela yavrularini buyutur. Sacini supurge eder. Yillar gectikce keyfine daha da duskun olan baba kartal anne kartala " ne de guzel buyuttuk degil mi cocuklari bir basimiza ?" der. Anne kartalin gozu kararmis, pencesini baba kartala gecirmistir coktan. "Tek basima! tek basima! tek basima buyuttum ben onlari" derken uyanir.
    Sabah beste uyanmalar gececek, cok yakinda sekizde tef calsaniz basinda uyanmayacak. Guzel gunler yakinda:)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözümden yaş geldi bu yorumu okurken! :)
      geleceğe umutla baktım sayenizde, sağ olun var olun :))

      Sil
  5. Haahaaa supermis yagmur ormanları. .Anne kartal muhteşem yine;))

    YanıtlaSil
  6. :)) Çok tatlısınız yaa," kendikgiller"

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Süper tasarım harika bir sunum olmuş anne kartal👏👏👏👌👌👌💐💐💐😉😉g

    YanıtlaSil
  9. Kuzum zayıflamışsınız siiz... Ben anne kartalda 2 tane yavrucuk var baba kartal jandarma 7-24 nöbette kar kış işe yetişme bakıcı nazı çekme bugünler bir gün biter mi? Zeki müren de beni görür mü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-Beldeki büzgüler göbeği kapatır
      2- Açık yaka ince silueti vurgular
      3- Vermeyi bırakın kilo aldım son zamanlarda :/
      4- Ah o "bakıcı nazı çekme" yorum var ya!!! Çekmeyen bilmez! Kolaylıklar dilerim...

      Sil
  10. :))) çok tatlısın gerçekten. Ben de henüz yok bu aralarda her anneyi okul tatiline söylenirken gördükçe de iyice bir zor geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Derdi çok tadı vazgeçilmez bir şey. Yoksa insan ırkı bu kadar çok üreyemezdi di mi? ;)

      Sil
  11. Süpersiniz...:) Ne güzel anlatmışsınız anne kartalların ve baba kartalların hallerini...:))

    YanıtlaSil
  12. Alemsiniz vallahi . Blog okurken arada hikaye ihtiyacımızı gideriyoruz :) Bluz da benim dikmeye niyetlenip bir türlü dikemediğim model;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooohh ne güzel! çifte mutluluk sebebi :D
      dikersiniz meraklanmayın. eli alışınca oldukça kolay bir modele dönüşüyor bu.

      Sil
  13. overlok makinanızdan memnun musunuz markası ne acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnunum Mukaddes Hanım. Pfaff hobbylock 2.5 kullanıyorum. bununla ilgili yazılarımı taratırsanız, başkalarının da yorumlarını okuyun mutlaka. farklı modellerle ilgili bilgiler de var

      Sil
  14. Anne kartal bu kadar işin içerisinde kendine yine harika bir bluz dikmeyi başarmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne kartal feci gariban durumda. bak yorumlara bile anca yanıt verebiliyorum bugün!

      Sil
  15. Çok güzel olmuş elinize sağlık , sizi gordukce dikise yeni baslayan biri olarak daha fazla hevesleniyorum. Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  16. Muhteşem bir anlatım mükemmel sonuçlar ve en önemlisi gerçekten dikiş aşkı aşıladınız bana blog dünyasına katıldım ve artık sizi daha iyi takip edebilirim sizinde desteğinizi bekliyorum blogum çok yeni sizden öğreneceğm çok şey var şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! Uğrayacağım ben de :)
      sevgiler!

      Sil
  17. İremciğim bu buluzü dikebilmek için 4 blüz dikimi yaptım kalıbı olmadığı için bir türlü yapamadım burda mecmuasının o sayısını tüm aramalarıma rağmen bulamıyorum, burda dergisini aradım eski kitapçılara baktım yok yokk rica etsem ,kullandığın kalıbını bana gönderebilirmisin lütfennnn

    YanıtlaSil

Burada yayımlanan yazı ve görsellerin tüm hakları İrem Sunar Özat'a aittir. İzinsiz yayımlanamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.